Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Βραδυνη περιπολια αποψε μετα απο καιρο κ ειχαμε να λεμε..το λιμανι περιμετρικα απεξω κλειστο λογω της πορειας του Π. Φυσσα οποτε  απεξω χαμος απο κινηση!ηβπρωτη προσπαθεια να μπω απετυχε οποτε ξαναγυρισα μετα απο 40 λεπτα κ μπηκα αλλα παλο υπηρχε κινηση..στα κρητικα πολυ νταλικα με το Festos  γεματο στονεπανω γκαραζ κ μισο το κατω οσο ειδα.. στο Horizon γινοτανε χαμος κ μεχρι της παρ20. 45 ειχε απεξω καμια 15 κομματια να παρει!ο Ελυρος σε καλυτερη κατασταση με μισο κ βαλε γκαραζ γεματο..κ παμε για τον λογο τον οποιο κατεβηκαμε το Superferry ii το οποιο ειχε γεμισει μεχρι εξω,περιπου δλδ γιατι χανει πλαινες lanes λογω χωρου γιατι δεν περνει μακρια φορτηγα!αλλο προβλημα κ πιο σημαντικο ειναι οτι δεν εχει αρκετες πριζες για ψυγεια,7 εαν δεν απατομαι!προβλημα ειναινοτινκ τα ι.χ. μπαινουν κ αυτα στο κυριο γκαραζ γιαυι δεννκατεβαινουν τα παταρια για να χωρουν τα φορτηγα οποτε παλι χανει μετρα..κορυφαια στιγμη ηρθε ι.χ. για ροδο 20.20😂 κ εννοειται θα βγει σε ολα τα λιμανια εξω..

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει και το υπόγειο γκαράζ για τα ΙΧ στο Superferry II, οπότε δεν είναι απαραίτητο να κατέβει κάποια ράμπα εάν δεν υπάρχουν πολλά ΙΧ. Στο πρώτο δρομολόγιο μπήκανε μεγάλα φορτηγά στις πλαϊνές γραμμές φόρτωσης, οπότε δεν νομίζω να υπάρχει αυτό το θέμα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε αλλά το Blue Star Naxos χτες αναχώρησε στις 23:00 από Πειραιά μετά τη λήξη της απεργίας.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα έδεσε στις 16:30 και αναχώρησε για το σημερινό του δρομολόγιο με 1 ώρα καθυστέρηση.

Χάζευα τη φορτοεκφόρτωση του στον Πειραιά σήμερα και μου έκανε εντύπωση η πολύ κίνηση που είχε (είναι παρασκευή βέβαια).

Φόρτωσε αρκετό κόσμο και ιχ και πολλές νταλίκες. Μάλιστα άφησε 3 νταλίκες έξω, οι οποίες φαντάζομαι ότι θα πάνε με το Δήλος αύριο το πρωί, το οποίο θα σηκώσει όλη την κίνηση της Παροναξίας  μιας και τα σάββατα το απογευματινό των 17:30 έχει κοπεί.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κ μια που πιασαμε τα περι λιμανιου αποβτη γωια στον Αγ.Διονυση μεχριβτη γωνια που δενςι το Paros εχει μια εντονη μυρωδια λυματωμ εδω κ καμια 10 μερες μπορει κ παραπανω

Link to comment
Share on other sites

Γιατι το πρωι θα ηταν ευκολο για το blue star  νομιζεις με τον Ελυρο αριστερα του  να γυρισει κ με το Σαμος να εξεχει κ αυτο απο τη γωνια πλωρα του!

Το αλλο προβλημα που δημιουργειται εκει ειναι κ κινηση απο φορτηγα καθως φορτωνει το blue star  για ροδο κ του Σαμος επρεπε να περνανε κ αυτα μπροστα απο το blue ταυτοχρονα γιατι ειναι διπλα διπλα δεμενα..καλως για μας παντως που θα εχουμε να ασχολουμαστε το χειμωνα με τις φορτωσεις😉

Link to comment
Share on other sites

PSX_20201017_185700.thumb.jpg.41faeac16378bbe3c7eb000114e02d6d.jpg

Με το Power jet δεμενο στη θεση του Σολωμου κ δεξια του το Champion jet ειχα απορια σημερα πως θα δεσουν που θα ειναι ολα μαζι!κ μου λυθηκε μιας κ το Power jet πηγε πρυμα απο το Superspeed με τη πλωρη να κοιταει την ακτη κονδυλη

Κ βεβαια ο Proud θυμαται τα του ΠΑΣΟΚ κ τα λησμονει κ γω θυμαμαι εκει ειχε πεσει το ΙΘΑΚΗ στα εγκανεια του πριν 20 χρονια

Κ η παντοφλα Αποστολης Τ ηρθε κ εδεσε στο dock 3 το απογευμα

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αφιξεις των δεινοσαυρων της κρητης το πρωι με γκαραζ μεχρι εξω!μετρησα καμια 40 τρακτορες να περιμενουν το Κρητη κ 30 το Παλλας..το Δηλος εδεσε στην Ηετιωνα με τη πλωρη προς τα μεσα χτες βραδυ κ εφυγε μετα τις πρωινες αναχωρησεις.παραπονα υπαρχουν απο το Galaxy κ το κρουαζιεροπλοιο για την ταχυτητα στο στενεμα με αποτελεσμα το traffic να αναγκαζει να πλεουν με μειωμενη ταχυτητα ολα τα πλοια ακομα κ της Αιγινας!

Link to comment
Share on other sites

Αξιοπρόσεκτη καλοκαιρινή συνάντηση των ομόσταυλων Νήσος Ρόδος και Μπλού Στάρ Μιλένα το καλοκαίρι στον Πειραιά, στο βάθος κήπος ο Φοίβος. Εντυπωσιακό και το Πάτμος περνώντας από δίπλα μας. Επί τη ευκαιρία μια που είπα Νήσος Ρόδος, τα παιχνίδια του φωτός αποκαλύπτουν το γιαπωνέζικό του παρελθόν.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
22 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Σήμερα το πρωί στη ο Αχαιός είχε συρταρωσει ανάμεσα στον Απόλλων Ελλάς και στο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας, για να κάνει πλαγιοδετηση στη προβλήτα του Σαρωνικού, έτσι ώστε να βγάλει τα σωστικά του.

IMG-e4977713db6b9e03c862a27eef7fd541-V.jpg

Συγνώμη ρε παιδιά, αυτή η δουλειά πρέπει σώνει και καλά να γίνει στην προβλήτα του Αργοσαρωνικού, δίπλα στα πλοία που κάνουν δρομολόγια; άλλες προβλήτες δεν έχει το λιμάνι;

 

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Μπορούσε να πάει στον προλιμένα, στο ντόκ Ξυλείας, οπουδήποτε. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να γίνει μια μανούβρα που θα το βάλει σε απόσταση ενός-δύο μέτρων από τα διπλανά του πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Ο προλιμενας είναι κατειλημμένος από τα ρυμουλκά και άλλα πλωτά μέσα, που δουλεύουν στην επέκταση του λιμανιού. Στο ντοκ ξυλείας άμα ανοίξουν το MES, θα παρά είναι στενό το στένεμα του λιμανιού και επιπλέον πάρα πολύ επικίνδυνο με το πέρασμα κάποιου πλοίου, να γίνει κάποιο ατύχημα στους εργαζόμενους με την εκδιπλωση του MES. Και από όσο γνωρίζω δεν επιτρέπονται τέτοιες εργασίες στο τελωνειακό χώρο της κρουαζιέρας.

Όταν τα πλοία του Σαρωνικού δένουν το καλοκαίρι ντανιασμενα ένα δίπλα στο άλλο, σε απόσταση δύο μέτρα από κάθε πλευρά, εκεί δεν υπάρχει επικίνδυνοτητα??

1 hour ago, SAMAINA said:

Εγώ πάντως βλέπω πίσω από τον ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ κόσμο με μπαγκάζια. Εκτός και αν ήταν τίποτα περίεργοι. 

Οι πιο πολλοί είναι περαστικοί, άτομα από άλλα πλοία και εργαζόμενοι της εταιρείας των σωστικών, που απαιτούνται για να μαζέψουν το MES, μετά την εκδιπλωση του. 

 

Link to comment
Share on other sites

Απέναντι από τον προλιμένα, στου Κράκαρη, όπου αυτό γινόταν επί πάρα πολλά χρόνια με διάφορα πλοία, όπως και στο ντόκ Ξυλείας, έχουμε και φωτό στη γκάλλερι από κάμποσα από αυτά. Αν έχει αλλάξει ο κανονισμός στο ενδιάμεσο, δεν το γνωρίζω.

 

Το ότι τα κάνουν σαρδέλλες εκεί πέρα, δε σημαίνει ότι πρέπει να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...