Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Νησος Μυκονος το αναγνωσμα για αποψε με το πλοιο να φορτωνει δεξια τα ι.χ στονκυριως ντεκ στο παταρι κ στο G5!αριστερα βαζουνε φορτηγα βεβαιως βεβαιως τα οποια ειχαν πιασει σειρα μεχρι τη πλωρη του  Hellenic  Highspeed.ωρα αναχωρησεις 19.00 αλλα εμεις περνουμε πετρελαια απο το Αρχων Μιχαηλ μεγαλη η χαρη του😂 αλά δημιουργουμε προβλημα στο Flyingcat 6  που ειναι δεμενο στην πρυμνη μας γαιτι θελει να φυγει να φορτωσει αλλα ειναι επικινδυνο λογω στενοτητας της μπαριζας κ του Hs4!φευγει η μπαριζα  κ παει στη θεσητου κ αυτο..εμεις συνεχιζουμε να βαζουμε φορτηγα κ φτανουμε στα τελευταια 2  ενα ψυγειο που μπαινει κ μια καροτσα που τρωει καταπελτη🤔 γιατι για ακατανοητους λογους δεν μπηκε..πες ο πρακτορας πες ο αρχων της κουβερτας η  του λογιστηριου τουβεδωσαν ακυρο παντως

Ξεχασα το βαπορι της καρδιας μας στις 7παρα που περασα ειχε 3 σειρες απο ι.χ που εφταναν απο το καταπελτη του μεχρι το  Galaxy που περιμεναν να μπουν..Ναι ναι για τον Ολυμπο μιλαω😂

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια βραδιά γεμάτη δωρεάν ψυχαγωγία στο λιμάνι του Πειραιά, πολλά τα τεκταινόμενα. Ένα κομμάτι εξ΄αυτών μας τα είπε παραπάνω ο Μαργαρίτης, να σημειώσω πως ο τρόπος που έμεινε έξω η καρότσα του Μυκονιάτη μεταφορέα ήταν ιδιατέρως προκλητικός, το βαπόρι την χώραγε χωρίς αμφιβολία. Ήταν σαν μήνυμα του Tony Montana(Ο Σημαδεμένος), "you fuck with us, you fuck with the devil". Τον έβαλαν δηλαδή να περιμένει όλη μέρα και στο τέλος πόρτα, μιλάμε για καψόνι πρώτης διαλογής. Ο Παναγιωτάκης και οι Στεφάνου ακούνε για τον δυσαρεστημένο πελάτη? :rolleyes:

 

Το Μύκονος παρεμπιπτόντως με ώρα αναχώρησης 1900 πέρασε τα φανάρια στις 1640, έχοντας μαζέψει κάμποση καθυστέρηση κατά το δρομολόγιό του της Δευτέρας. Και βλέποντας το συνεργείο επισκευών που βρισκόταν εκεί μαζί με κάτι υδραυλικές μπουκάλες, νομίζω υποψιαζόμαστε το λόγο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, η κανονική ώρα αναχώρησης τις Τετάρτες είναι στις 1600, οπότε το γεγονός ότι ήδη είχε πάει 3 ώρες πίσω, δείχνει και το τι γίνεται με τα δρομολόγιά του. Το πλοίο ανεχώρησε τελικά στις 1945, με 45 λεπτά καθυστέρηση από την καθυστερημένη ώρα αναχώρησης, από ΙΧ πρέπει να είχε καμιά 200άρα, στην αρχή είχε φορτώσει 5-6 Σαμιώτικες νταλίκες και στο τέλος φόρτωσε τουλάχιστον άλλες 12 για Ικαρία και Μύκονο. Η αναχώρηση της Παρασκευής έχει ήδη πάει στις 2200 αλλά κατά πως πάει το πράμα και γνωρίζοντας τον εβδομαδιαίο Γολγοθά του πλοίου, αυτή η ώρα έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται χλωμή. Θα δούμε μέχρι τότε βέβαια. Πάντως το πλοίο εξωτερικά δείχνει ήδη ταλαιπωρημένο, καιρός δεν υπάρχει ούτε για ύπνο, όχι για καλλωπισμούς. 

 

Την παράσταση στη φόρτωση του Μύκονος βέβαια, την έκλεψε ένας οδηγός με μία κλούβα και προορισμό τον Εύδηλο. Όταν πήγε να περάσει μέσα και ο Αρχιλογιστής ήλεγξε τα εισιτήριά του, άρχισε μια έντονη συνομιλία μεταξύ τους με τον Αρχιλογιστή να του δείχνει να πάει πρός τα πίσω και να μην επιβιβαστεί. Σε κάποια φάση, ξαφνικά ο οδηγός βάζει πρώτη και ορμάει πρός τον καταπέλτη, παρκάροντας το όχημα στη μέση του καταπέλτη και τραβώντας χειρόφρενο. Τρέχει ο Αρχιλογιστής, φωνάζει το λιμενικό υπηρεσίας και πάνε όλοι μαζί στον καταπέλτη. Ακολουθούν βρισίδια(από την πλευρά του οδηγού/επιβάτη), χειρονομίες, φωνές, κακό. Ο τύπος βγαίνει από το όχημα, έρχεται και λιμενικός της ομάδας Λάμδα, νέος γύρος εντόνων συζητήσεων και πανικού. Σε κάποια φάση ο τύπος μπαίνει πάλι στην κλούβα και ενώ όλοι νομίζουν πως θα κάνει ανάποδα για να ελευθερώσει τον καταπέλτη και να βρεθεί λύση, ο τύπος βάζει πρώτη, περνά πάνω από τον κώνο και τους τάκους που είχε βάλει εν τω μεταξύ το πλήρωμα και μπαίνει ο μισός μέσα, ο άλλος μισός επάνω στον καταπέλτη. Νέος γύρος αναταραχής που τελικά εληξε με τον τύπο να συλλαμβάνεται επ' αυτοφόρω και να οδηγείται σιδηροδέσμιος στο Α' Λιμενικό Τμήμα, και την κλούβα να οδηγεί εκεί ένας λιμενικός. Αιτία για όλο αυτό? Ο τύπος είχε κόψει εισιτήριο για κανονικό ΙΧ ενώ προσήλθε στο πλοίο με μεγάλη κλούβα, και μάλιστα είχε τόσα πράγματα φορτωμένα στην καρότσα, που είχε ανοίξει και το "καταπελτάκι" της κλούβας, αυξάνοντας το συνολικό μήκος ακόμη περισσότερο. Ο Αρχιλογιστής τον παρέπεμψε στα εκδοτήρια για να κόψει τη διαφορά, πράγμα που δε δέχτηκε ο οδηγός. Και κατέληξε αυτόφωρο με κατηγορίες -φαντάζομαι- για παρακώλληση συγκοινωνιώνε και εξύβριση, για μια διαφορά που το πλοίο έλεγε πως είναι της τάξης των 20 ευρώ!

 

Μετά από όλο αυτό το έργο, ίσα-ίσα προλάβαμε τα τελευταία 5-10 λεπτά του Ολύμπου ο οποίος ήταν στο κάτω γκαράζ γεμάτος μέχρι τον καταπέλτη, χώραγε ακόμη μόνο 2 νταλίκες. Εμφανώς αρκετός κόσμος στα καταστρώματα και το βαπόρι πατημένο, υποπτεύομαι πως στο πάνω γκαράζ βέβαια είχε μονο ΙΧ. Ο Όλυμπος έφυγε στην ώρα του(2000) για Μήλο - Σαντορίνη - Ρέθυμνο και μάλιστα πήρε προτεραιότητα στην αναχώρηση τόσο από το Νήσος Σάμος αλλά κυρίως από το εισερχόμενο Blue Star Paros. Το είδαμε κι αυτό! Θα είναι κανένας καινούριος στο Πειραιάς Traffic φαίνεται:rolleyes:

 

Στη συνέχεια το μενού είχε Μπλέ Ορίζοντα ο οποίος κατά τις 2010 που έφτασα στον καταπέλτη του, ήταν εμφανώς άδειος στο κάτω γκαράζ, έβλεπες σχεδόν ως την πλώρη. Δε χρειάζεται να είναι κανείς λοστρόμος για να καταλάβει πως δεν θα έφευγε στην ώρα του σε καμία περίπτωση, όπως και έγινε αφού το πλοίο αναχώρησε στις 2130 για το Χάνδακα. Και το Παλάτι βέβαια είχε 15 λεπτά καθυστέρηση. Από τις 2020 και μετά, άρχισε φόρτωση σε πολύ έντονους ρυθμούς και με αρκετό εκνευρισμό από την πλευρά του πλοίου που έβλεπε την καθυστέρηση να έρχεται και να μην μπορεί να κάνει τίποτε για να την σταματήσει. Όσο μειωνόταν ο διαθέσιμος χώρος, τόσο αυξανόταν και η ένταση. Γενικά σε τέτοιες καταστάσεις σε πλοία της Κοινοπραξίας, ακολουθείται η εξής πρακτική: Μπαίνουν όλες οι καρότσες του Λιουδάκη και του Μιχάκου, μπαίνει ένα ψυγείο ολόκληρο του Νερατζούλη, μπαίνει η νταλίκα με τις βαλίτσες, μπαίνουν τα καθυστερημένα ΙΧ που έφτασαν όταν ανέβηκε ράμπα, κι αν έχει μείνει χώρος μπαίνουν καρότσες από Καστελλιανάκη - Καβαλαράκη - Λοιπούς, κατά σειρά προτιμήσεως. Ε αυτό έγινε και απόψε, τελικά το πλοίο φόρτωσε μέχρι το Θεό και άφησε έξω και 7 νταλίκες της αναμονής.

 

Όλες αυτές οι νταλίκες κατευθύνθηκαν με τη μία στο Μπλέ Ορίζοντα ο οποίος τελικά κατάφερε να τις χωρέσει, φορτώνοντας μέχρι έξω και έχοντας εκατοντάδες ΙΧ για να φορτώσει. Ανεχώρησε ακριβώς στις 2200 για τα Χανιά. Δεν είδα πουθενά χορταράδικο σήμερα, κάτι μου λέει πως ο Τάλως θα είναι γεμάτος.

Link to comment
Share on other sites

Και το δια ταύτα του ζωηρού οδηγού της κλούβας:

"Για παρακώλυση συγκοινωνιών και εξύβριση συνελήφθη ένας 56χρονος στο λιμένα Πειραιά, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα ο 56χρονος, απώθησε με την πόρτα του οχήματός του ναυτικό του πλοίου ειδικότητας λογιστή και στη συνέχεια με γρήγορη ταχύτητα ανέβηκε στον καταπέλτη και ακινητοποίησε το όχημά του για είκοσι λεπτά, ενώ αρνούμενος να απομακρύνει το όχημα του, εξύβρισε Λιμενικό Όργανο.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή. "

 

Link to comment
Share on other sites

Θα αρπάξει τώρα κανα χρόνο με αναστολή, τα δικαστικά έξοδα και κανα διχίλιαρο πρόστιμο, συν την ταλαιπωρία του τραβήγματος δεμένος στο δικαστήριο, για να μάθει να κάνει τον άγριο ο βλαμμένος...

Link to comment
Share on other sites

Σε άλλη χώρα θα τον είχαν στείλει και υποχρεωτικά σε πρόγραμμα ψυχολογικής παρακολούθησης, δεν μπορεί να γίνεται όλο αυτό το θέατρο για 20 ευρώ. Τέλος πάντων, η Παρασκευή ήταν μια άλλη μέρα με άρτον και θεάματα στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Πρώτη συνάντηση της ημέρας το Champion Jet 2 το οποίο με πολύ κόσμο στα καταστρώματα έπαιρνε πετρέλαια στα 200άρια. Σουρεάλ η σκηνή με το πλήρως φορτωμένο πλοίο έτοιμο να αναχωρήσει και την πετρέλευση σε εξέλιξη. Λίγο παρακάτω, γινόταν κι άλλη πετρέλευση, ήταν το Έλενα Φού που έπαιρνε καύσιμα με βυτίο στα Αιγινήτικα, με τους επιβάτες να περιμένουν υπομονετικά απέξω μέχρι να τελειώσει η πετρέλευση. Δεν ξέρω τι καύσιμο παίρνει το Έλενα Φού και που διαφέρει από το MGO που παίρνει το Champion Jet 2, άλλα όπως και να έχει το να βλέπεις στο ένα να κρίνεται ανασφαλές να παίρνει καύσιμα φορτωμένο, και το άλλο να κάνει ακριβώς το ίδιο έμφορτο 300 μέτρα παρακάτω, εγείρει ερωτηματικά.

 

Επόμενη στάση Όλυμπος περί τις 1835, ο οποίος και ήρθε εγκαίρως κατά τις 1700 νομίζω για το δρομολόγιο των 2000 για Μήλο - Σαντορίνη - Ρέθυμνο. Πολλή κίνηση για τα δεδομένα του πλοίου και σταθερή ροή ΙΧ και φορτηγών καθ' όλη τη διάρκεια μέχρι την αναχώρηση. Το πάνω γκαράζ πρέπει να είχε μεγάλη πληρότητα όπως φαινόταν απέξω, οι γραμμές φόρτωσης 1 και 2 μέχρι τον καταπέλτη, οι 3-5 στα 3/4 του πλοίου και οι 6-7 μέχρι τη μέση με μερικά ΙΧ μάλλον της Μήλου στο τέλος. Όταν έφτασα εκεί, το πλοίο είχε ήδη φορτώσει καμιά 15αριά νταλίκες νομίζω, όσο ήμουν εκεί φόρτωσε μάλλον καμιά 20αριά ακόμη με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι για τη Σαντορίνη, όλες από τις μεταφορικές του Φίλιππα, του Χάλαρη και τα σούπερ μάρκετ του Δεναξά. Η Σαντορίνη στηρίζει καλά λοιπόν, το Ρέθυμνο δε νομίζω. Πρέπει να το σκεφτούν κάπως αλλιώς. Σήμερα πρέπει να ήταν εκεί και ο πλοιοκτήτης του πλοίου -πιθανολογώ- ο οποίος κατέφθασε με μια ταλαιπωρημένη μεν, σχετικά καινούρια δε Mercedes. Την παρκάρισε στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε, απέναντι από το πλοίο, εκεί που γυρνάνε το φορτηγά. Εννοείται το πλοίο δεν του είπε τίποτα, οι λιμενικοί κοιτούσαν διακριτικά αλλού, και ο ίδιος παρακολουθούσε τη φόρτωση του πλοίου του, που την δυσκόλευε το ίδιο του το ΙΧ :rolleyes:. Το πλοίο έφυγε ακριβώς στην ώρα του, ακολουθούμενο από το Νήσος Σάμος και αφήνοντας το Μπλού Σταρ Πάρος να περιμένει την αναχώρησή τους.

 

Μια που είπα λιμενικοί και Μπλού Στάρ Πάρος, η αποψινή τους διαχείρηση της κίνησης στα Λεμονάδικα, ήταν παραδειγματική. Πρός αποφυγήν:rolleyes:. Κατά τις 1940-2000 είχαν δημιουργήσει ένα τέτοιο μπάχαλο στην Ακτή Κονδύλη, που θύμισε δεκαετία του 80 και δικαίωσε το στίχο του Ρασούλη περί όλων που τριγύρω αλλάζουνε, κι όλο τα ίδια μένουν. Το Πάρος είχε σήμερα έκτακτο στις 2100 για Πάρο και αποφάσισαν να το δέσουν στην γωνία των Λεμονάδικων εκεί που πέφτει το Δήλος, κι όχι στην κανονική του θέση. Άρχιζαν να ντανιάζουν τα ΙΧ στην Ακτή Κονδύλη. Μαζί τους η εκφόρτωση από καρότσες του Ολύμπου, που περίμεναν τράκτορες. Μαζί τους οι νταλίκες για φόρτωση στο Πάρος, οι νταλίκες για φόρτωση στο Νήσος Μύκονος(ναι, στην Ακτή Κονδύλη τις ντανιάρουν), τα λεωφορεία του ΟΛΠ αλλά και ιδιώτες/ταξιτζήδες που είχαν έρθει να παραλάβουν κόσμο από το Μπλού Στάρ Πάρος.

 

Έγινε του Μανχάτταν:D από μποτιλιάρισμα με τα ΙΧ σε κάποια φάση να έχουν φτάσει κοντά στον Έλυρο. Όταν δε πλησίασα κοντά στο Μπλού Στάρ Πάρος που έδεσε τελικά στις 2030, συνειδητοποίησα πως υπήρχε και άλλη ντάνα με ΙΧ στου Τζελέπη. Ούτε σε ένα σημείο δεν κατάφεραν να τα ντανιάρουν. Όταν έριξε καταπέλτη το πλοίο που έφερε καμιά 15αριά νταλίκες και 100+ ΙΧ, έγινε το αδιαχώρητο όπως καταλαβαίνετε, η κίνηση στα Λεμονάδικα εκτός από την εκφόρτωση του Πάρος είχε διακοπεί ήδη από τις 1930. Σκεφτείτε πως όταν κάποια στιγμή άρχισε να ζητάει νταλίκες το Μύκονος για να φορτώσει, τις έβγαλαν εκτός λιμανιού από την πύλη στην Ακτή Κονδύλη, βγήκαν στο δρόμο και ξαναμπήκαν απ΄ του Τζελέπη, αφού τα Λεμονάδικα είχαν πήξει. Το μοναδικό έξυπνο που έγινε σήμερα, ήταν το ότι το Speedrunner III εκφόρτωσε στις 2100 με πλώρη πρός τα μέσα στον Ηετίωνα και μεθόρμισε στην κανονική του θέση μετά τους απόπλους των 2200. Αυτά δεν τα λέω για να μειώσω τα όργανα του ΛΣ και τις προσπάθειες που καταβάλουν, η κριτική μου είναι πρός τους ανωτέρους τους σε ΚΛΠ και Α' Λιμενικό που τους βάζουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, χωρίς σχέδιο και κεντρικό συντονισμό. Ελάχιστοι έχουν VHF, κατά συνέπεια δεν έχουν επικοινωνία τα τμήματά τους το ένα με το άλλο. Επικοινωνία δεν υπάρχει ούτε με το πλοίο για να γίνεται μια εκ των προτέρων συνεννόηση ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία, ενώ και η Αγκυροβολία του ΟΛΠ οφείλει να αλλάζει θέσεις στα πλοία ανάλογα με το που υπάρχουν κενά, δε γίνεται με 2 πλοία να κλείνουν Τζελέπη και Λεμονάδικα για 3 ώρες.

 

Το Μπλού Σταρ Πάρος εννοείται πως δεν έφυγε στην ώρα του, απέπλευσε για Πάρο στις 2200 με μία ώρα καθυστέρηση. Άλλη μια απόδειξη πως εκεί στην Άττικα έχουν χάσει επαφή με την πραγματικότητα όσον αφορά τα ωράριά τους. Το Πάρος σε καθημερινή βάση επιστρέφει στις 2000 στον Πειραιά, λίγο να καθυστερήσει κάπου όπως σήμερα χάνει τη σειρά του λόγω των αναχωρήσεων στις 2000, όπως και έγινε σήμερα. Ακόμα και στην ώρα του να ήταν, δεν θα προλάβαινε. Έβγαλε 15 καρότσες που ήταν οι περισσότερες κατάπλωρα, είχαν κατεβάσει και πατάρια στα δεξιά, τα ΙΧ του κυρίως γκαράζ ήταν βαλμένα με τη μούρη σε στύλ όπου φύγει-φύγει και έκαναν μανούβρες στο γκαράζ για να βγούν, ανέβα-κατέβα τη ράμπα για να βγούν τα φορτηγά, αρκεί να πω ότι ξεκίνησαν τη φόρτωση στις 2105 με 6 νταλίκες. Φόρτωση επιβατών μπουλουκηδόν, ο ένας επάνω στον άλλον από αριστερά, από δεξιά αλλά και από το μισό καταπέλτη ενώ στον άλλο μισό ακόμη έβγαιναν καρότσες του Λιουδάκη.. Απόλλων Εξπρές δεκαετία 80, ευτυχώς που εκσυγχρονιστήκαμε:rolleyes:. Το να νομίζει κάποιος πως αυτό το πλοίο με συνθήκες 15αγουστου μπορεί να φορτοεκφορτώσει πλήρως σε 1 ώρα, θα ήταν ανέκδοτο αν δεν ήταν επικίνδυνο και δεν έδειχνε συν τοις άλλοις και ασέβεια στο επιβατικό κοινό από τη στιγμή που ήξεραν πως ούτε ο Δαίμων της Τασμανίας δεν γινόταν να το κάνει αυτό.

 

Τέλος της καραβολατρικής βόλτας με το Μπλού Σταρ Ρομίλντα που φόρτωνε με τις δυσκολίες που περιέγραψα παραπάνω στου Τζελέπη για την αναχώρηση των 2200 πρός Μύκονο - Πάτμο - Άγιο Κήρυκο - Φούρνοι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα. Είχε έρθει γύρω στις 1930 αλλά φυσικά όπως είπα και στο δελτίο της Τετάρτης δεν υπήρχε περίπτωση να φύγει στην ώρα του, όπως και έγινε. Έφυγε στις 2240 και ακόμη και αυτό το γεγονός είναι θαύμα και οφείλεται στην φιλοτιμία του πληρώματός του και την γρήγορη σκέψη του Υπάρχου του, που με εντυπωσίασε με την καθαρή του σκέψη υπό το καθεστώς τέτοιας πίεσης. Γιατί αν θέλει κανείς να δεί ένα πλήρωμα που είναι σε πίεση, είναι αυτό. Δεν ειμαι εγώ έξυπνος που ήμουν σίγουρος πως θα καθυστερούσε, είναι πως τα δρομολόγια που έχει είναι εξωφρενικά και είναι εντελώς εκτός πραγματικότητος από πλευράς ωραρίων, λες και αυτός που τα έβγαλε δεν έχει επαφή με το τι σημαίνει ship operations. Φορτηγά, ΙΧ, ΙΧ που έσερναν βάρκες, κλούβες, ημιφορτηγά, όλοι στον Άγιο Παντελεήμονα με το πλοίο εν τέλει να αναχωρεί φορτωμένο ως τον καταπέλτη και να δίνει πρόσω με τον χαρακτηριστικό βόμβο του.

 

Τέλος, μια γενικότερη παρατήρηση: μετά από όσα έχουν γίνει και γίνονται στη χώρα μας με την πανδημία, είναι πραγματικά απογοητευτικό(για να μην πω τίποτε άλλο) να βλέπεις Αρχιλογιστή σήμερα στο λιμάνι με τη μάσκα στο σαγόνι. Τον άνθρωπο δηλαδή που έρχεται σε επαφή σε απόσταση αναπνοής με το επιβατικό κοινό και πιάνει και τα εισιτήρια. Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να τον συνετίσουν? 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι θα αποδώσω ευθύνες στα όργανα του ΛΣ.. Χτες έφευγα με BS1.. Χώρια που και αυτό γεμάτο με κόσμο επαιρνε πετρέλαια από το Syros.. Οι λιμενικοί έκαναν το παν για να τα κάνουν όλα οίκο ανοχής.. Ο ένας σου έλεγε πήγαινε πίσω από εκεί η άλλη 10 μέτρα πιο κάτω σε έβαζε κάπου αλλού.. Το αποτέλεσμα ήταν ένα χάος που τα αυτοκίνητα που πήγαιναν για Πάρο ήταν μλπεγμενα με αυτά τις Σάμου και αυτοκίνητα για Νάξο μλπεγμενα με αυτά τις Ρόδου.. Σε κάποια φάση ένας από το πλήρωμα άρχισε να βρίζει μια λιμενικό ότι τα έχουν κάνει όλα αφοδευματα και εκεί άρχισε το αστείο.. Αμάξια να κανουν μπρος πίσω.. Αλλά να προσπερνάνε..Άλλοι να μπουκάρουν έτσι κ να περιμένουν στο γκαράζ.. 

Μερικές φορές να έχεις ταξιδέψει φτάνουν για να γνωρίζεις ότι κάθε προορισμός έχει τη δική του ουρά.. Τώρα αν είσαι λιμενικός με τα καλά σου άσπρα και το γυαλάκι και δεν γνωρίζεις ούτε αυτό νομίζω επάξια κερδίζεις θέση στο λιμενικό σταθμό Καστελόριζου.. 

Γενικά το πλοίο μετά από φιλότιμες  προσπάθειες του πληρώματος έφυγε με 20 λεπτά καθυστέρηση.. Και η ζωή συνεχίζεται.. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Τέλος, μια γενικότερη παρατήρηση: μετά από όσα έχουν γίνει και γίνονται στη χώρα μας με την πανδημία, είναι πραγματικά απογοητευτικό(για να μην πω τίποτε άλλο) να βλέπεις Αρχιλογιστή σήμερα στο λιμάνι με τη μάσκα στο σαγόνι. Τον άνθρωπο δηλαδή που έρχεται σε επαφή σε απόσταση αναπνοής με το επιβατικό κοινό και πιάνει και τα εισιτήρια. Μήπως θα έπρεπε οι αρμόδιοι να τον συνετίσουν? 

Εγώ είδα χειρότερα. Είδα 2 νεαρούς να μπαίνουν χωρίς μάσκες χωρίς αυτός που μάζευε τις βεβαιώσεις ούτε και ο λογιστής που έπαιρνε το εισιτήριο να τους πουν να βάλουν. Και 2 έξυπνοι νεαροί επίσης προσπεράσαν με τρόπο τον επίκουρο που μάζευε βεβαιώσεις καθώς δεν είχαν και πέρασαν μόνο με εισιτήρια. Πλέον οι θερμομετρήσεις είναι μόνο για τους πεζούς και όχι για τους οδηγούς.

Link to comment
Share on other sites

Μια και μονάχη επίσκεψη σήμερα στο λιμάνι, για την αναχώρηση του Μπλού Σταρ 1 στις 1400, με προορισμούς Σύρο - Πάρο - Ναξο - Πάτμο - Λέρο. Ένα δρομολόγιο δηλαδή βγαλμένο από τις χρυσές σελίδες της GA Ferries. Α ρε Άρχοντα, ήσουν 30 χρόνια μπροστά, οι σημερινοί υπάλληλοι απλά έχουν σκονάκι.

 

Ομολογώ περίμενα περισσότερα φορτηγά, την μιάμιση περίπου ώρα που ήμουν εκεί μπήκε μόνο Σύρος και Πάρος με ολίγη Νάξο αλλά κάτι μου λέει πως ο μεγάλος όγκος των φορτηγών είχε μπεί νωρίτερα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως το πλοίο έφυγε άδειο, ίσα-ίσα που έφυγε έχοντας χώρο μόνο για 2 νταλίκες όταν σηκώθηκαν οι καταπέλτες. Κι αυτό γιατί έγινε προσκύνημα από ΙΧ κυρίως για Πάρο και για Νάξο. Στα κατάμπαρα έμπαιναν τα Δωδεκάνησα και η Πάρος, στο πάνω γκαράζ φόρτωσε Νάξο και στο τέλος επίσης Σύρο. Κλασσικά τα ΙΧ της Σύρου ντανιασμένα για το τέλος με τη φόρτωσή τους να ξεκινά από τον αριστερό καταπέλτη και με την όπισθεν. Σε κάποια δόση άρχισαν να τα φορτώνουν από το δεξί καταπέλτη, εκεί όμως με τη μούρη και μετά ξεκίνησαν και στον άλλον καταπέλτη να τα φορτώνουν με τη μούρη. Κλασσική φόρτωση Μπλού Στάρ 1/2, βάλτα όπως να' ναι για να φύγουμε στην ώρα μας, και στα νησιά δεν πειράζει να καθυστερήσουμε.

 

Κάτι άλλο που παρατήρησα και στο Μπλού Σταρ 1 σήμερα αλλά και χτές στο Μπλού Στάρ Ρομίλντα, ήταν πως όταν γέμισε η ράμπα του επάνω γκαράζ, άρχισαν να την παίρνουν πάνω αμέσως, προτού βγούν καν οι οδηγοί από τα τελευταία οχήματα που βρίσκονταν επάνω στη ράμπα. Έβλεπες να ανεβαίνει η ράμπα κι ακόμη μηχανές αυτοκινήτων αναμμένες και οδηγούς να βγαίνουν έξω. Δεν γνωρίζω τι λέει ο κανονισμός για το συγκεκριμένο, αλλά εμένα για κάποιο λόγο δεν μου κάθεται καλά όταν το βλέπω αυτό το πράγμα. Επίσης πολλούς πόντους και στο λιμενικό υπηρεσίας σήμερα, σωστή διαχείριση της κίνησης, με λογική και χωρίς φωνές. Ακόμη περισσότερους πόντους γιατί δε δίστασε να διώξει και το αυτοκίνητο που μετέφερε δημοσιογράφο και τεχνικούς του Open που έκαναν απ' εθυείας σύνδεση. Πολλοί συνάδελφοί του χέζονται επάνω τους όταν βλέπουν κανάλι και γίνονται Κάκκαλοι:D. Φυσικά το Open εμφανίζεται στο λιμάνι χωρίς κανένα διακριτικό του καναλιού, για ευνόητους λόγους:D. Το πλοίο αναχώρησε στην ώρα του τελικά.

 

Σας αφήνω με την ατάκα του Σαββατοκύριακου:  Έξω από το Μπλού Σταρ 1 σκάει ταξί από την επαρχία που αποβιβάζει οικογένεια που πάει διακοπές. Ανδρόγυνο και μια κόρη περίπου 16-17 ετών, ομορφοτάτη και θερινώς ενδεδυμένη. Βγαίνει ο οδηγός(περίπου στα 60-65), τους βοηθά με τις βαλίτσες, τους εύχεται καλές διακοπές, και όπως γυρνά για να πάει στην πόρτα του οδηγού, σταματά. Κοιτάει την κοπελίτσα στα μάτια, τη δείχνει με το δάχτυλο και με όλη την σοφία της ζωής του, σαν πατρική φιγούρα, σαν άνθρωπος που θέλει να σώσει τη νεολαία από τη διαφθορά, της λέει: Κι εσύ πρόσεχε, τα αγόρια είναι @@@ιόλλλλλλλληδες :D:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Βραδυνή βόλτα σήμερα στο λιμάνι ξεκινώντας από τον Μπλέ Αστέρα 1 και την αναχώρηση των 1900 για Πάρο - Κω - Σύμη - Ρόδο. Πολλή κίνηση και σε αυτό το δρομολόγιο με το πλοίο να φορτώνει ΙΧ για Ρόδο στο κατάμπαρο, την Κω στο πάνω γκαράζ, τα 6 ΙΧ της Σύμης στη γραμμή της ράμπας όταν σηκώθηκε και την Πάρο στο κυρίως γκαράζ στο τέλος. Από φορτηγά είχε πιστεύω καμιά 40αριά στο σύνολο τα οποία και είχε φορτώσει νωρίς. Η φόρτωση είχε επί της ουσίας ολοκληρωθεί ήδη από τις 1840 και απλά το πλοίο μετρούσε τα λεπτά για να αναχωρήσει. Το πάνω γκαράζ γεμάτο, στο κάτω χώραγε 12-14 νταλίκες ακόμη σίγουρα.

 

Παρόμοια εικόνα και στο Νήσος Ρόδος και την αναχώρηση των 2000 για Χίο και Μυτιλήνη. Θεωρώ πως μια 150αριά ΙΧ τα είχε, από φορτηγά όχι πολλά πράγματα, τα είχε φορτώσει σχεδόν όλα κατά τις 1900 που βρέθηκα εκεί. Εντύπωση μου έκανε πως τα ΙΧ της Μυτιλήνης φορτώθηκαν στο πάνω γκαράζ και αυτά της Χίου στο κάτω, κάνοντας κύκλο στο γκαράζ για να ντανιαστούν με την μούρη πρός τον καταπέλτη. Το πλοίο ήδη από τις 1930 είχε σχεδόν ολοκληρώσει τη φόρτωση και περίμενε την ώρα απόπλου με άνεση χρόνου.

 

Όσον αφορά τα Κρητικά, το Κνωσός Παλάς που έφτασε κατά τις 1900 στον Πειραιά, με μία ώρα καθυστέρηση δηλαδή, ξεκίνησε την φόρτωση των ΙΧ γύρω στις 2000. Το περίμεναν καμιά 100αριά ΙΧ ενώ φόρτωσε στο μισάωρο που πέρασα εκεί και καμιά 20αριά νταλίκες. Μέχρι τις 2030 είχε καθαρίσει την κίνηση στην πλατεία ενώ από φορτηγά ήταν ακόμα 2-3 που περίμεναν ενώ τα ΙΧ έφταναν με χαλαρούς ρυθμούς. Δε νομίζω πως στο τέλος της ημέρας θα έχει πάνω από 180ΙΧ και 30 φορτηγά. Ο Μπλέ Ορίζοντας απέπλευσε στην ώρα του για το Ηράκλειο με το 1/4 του κάτω γκαράζ να έχει φορτηγά ενώ πολύ λίγα πράγματα φαίνονταν και επάνω. Κατά τις 2050 στον Έλυρο η εικόνα ήταν παρόμοια με αυτο που περιέγραψα για το Παλάτι του Ηρακλείου. Δεν είδα τι φόρτωσαν τα Κρητικά το πρωί αλλά γενικά έχω την αίσθηση πως η συνολική κίνηση της ημέρας θα μπορούσε να είχε ικανοποιηθεί μόνο με βραδυνά δρομολόγια. Τουλάχιστον για την Κοινοπραξία που δεν πιάνει Μήλο.

Link to comment
Share on other sites

@Nick the Greek παντα απολαυστικα και ζουμερα:Pτα reports απο το κεντρικο λιμανι.

ειδικα για εμας που βρισκομαστε στον Πειραια σπανια και πλεον ακομη σπανιοτερα, ειναι σα να τα ζουμε live.;):wub:

θα συμφωνησεις ομως οτι ολα αυτα τα καθηλωτικα ποστ ειναι φτωχα, χωρις παραγραφους σαν και αυτες;):):

On 4/6/2005 at 7:13 PM, Nick the Greek said:

Μια και ο λογος για καπτα-Μακη, συγχωρεστε μου την μακρυγορια αλλα επειδη εκτος απο καραβολατρης ειμαι και στυλιστικος μελετητης του συμπαθους κλαδου των εφοπλιστων, να πουμε οτι φοραγε γκρι παντελονι με μπλε σακακι(faux pas), ασπρο πουκαμισο και μια ωραιοτατη γαλαζια γραβατα. Το συνολακι συνοδευοταν με τα κλασσικα accessoirs οπως χρυσα μανικετοκουμπα και πουρο Montecristo. Συμφωνα με τις τελευταιες τασεις της μοδας, το ντεπιεδακι αυτο σε διαφορες παραλλαγες θα φορεθει πολυ τη φετινη σεζον τοσο στα Δωδεκανησα, οσο και στις διαφορες επιδοτουμενες αγονες. :D:D

 

On 4/15/2005 at 10:30 PM, Nick the Greek said:

Και φτασαμε στη στιγμη που ολοι περιμενατε, τη στυλιστικη κριτικη του καπτα-Μακη :D. Σημερα πρεπει να πω πως το συνολακι ειχε σαν κοινη βαση με το προηγουμενο το γκριζο παντελονι αλλα ομως το πουκαμισο και η γραβατα ηταν γαλαζιες και ασορτι. Θα προτεινω ομως λιγο πιο στρογγυλα γυαλια ηλιου η πιο τετραγωνισμενο πουρο για να υπαρχει συμμετρια οσον αφορα τα αξεσουαρ. :D:D

 

μονο τα δρομολογια του τον θυμιζουν πια :D

 

On 8/8/2020 at 7:13 PM, Nick the Greek said:

Ένα δρομολόγιο δηλαδή βγαλμένο από τις χρυσές σελίδες της GA Ferries. Α ρε Άρχοντα, ήσουν 30 χρόνια μπροστά, οι σημερινοί υπάλληλοι απλά έχουν σκονάκι.

5 hours ago, Nick the Greek said:

 άλλο ένα δρομολόγιο βγαλμένο από τη χρυσή βίβλο του Άρχοντα, σελίδα 128 :D

 

Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως φτωχά αλλά για να κάνεις τέτοια σχόλια πρέπει να δείς κάποιον πλοιοκτήτη στο λιμάνι. Και μάλιστα πλοιοκτήτη με προσωπικότητα και καρύδια. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μόνο υπαλλήλους να κυκλοφορούν.

Link to comment
Share on other sites

Χθεσινοβραδυνή βόλτα στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία να αναχωρούν είτε γεμάτα(τα 3 τση Κρήτης), είτε σχεδόν γεμάτα(το Νήσος Ρόδος) για τους προορισμούς των(που λένε και εις την ωραίαν καθαρεύουσαν). Εκεί που αξίζει να σταθεί κανείς πάντως είναι στο ότι τόσο η κίνηση, όσο και η γενικότερη εικόνα του λιμανιού θυμίζουν περισσότερο Ιούνιο παρά Δεκαπεντάυγουστο. Τρείς ημέρες πρίν τη γιορτή και χτές είχαμε μόνο ένα έκτακτο δρομολόγιο ενώ γενικότερα επικρατούσε μια υποτονική ατμόσφαιρα όπου κι αν κοιτούσες, εκτός από την τελευταία μία ώρα πρίν τους απόπλους των Κρητικών. Νομίζω πως τα συνδυαστικά δρομολόγια σε όλους τους προορισμούς, θα τα δούμε πολύυυυυυ νωρίτερα απ' ότι φανταζόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Σύντομο πέρασμα από το λιμάνι χτές το βράδυ κατά τις 2130 με ολίγη από αναχώρηση του Έλυρος για τα Χανιά. Εκείνη την ώρα σηκωνόταν η ράμπα(η οποία σηκώνεται με ηχητικό συναγερμού του Β' Παγκοσμίου Πολέμου) ενώ το πάνω γκαράζ φαινόταν αρκετά γεμάτο από αυτοκίνητα. Για το κάτω γκαράζ υπήρχαν κάμποσα φορτηγά απέξω τα οποία και το πλοίο φόρτωσε με συνοπτικές διαδικασίες, με τελευταία μια καρότσα του Λιουδάκη η οποία έφτασε στο παρά πέντε. Ο Έλυρος αναχώρησε στην ώρα του και χωρούσε ακόμη 6-7 νταλίκες στο κάτω γκαράζ του, αξιοσημείωτη επίδοση αν σκεφτεί κανείς πως πέρα από το πλοίο της Γκριμάλντι χτές είχε δρομολόγιο και ο Τάλως για τα Χανιά, ο οποίος απέπλευσε στις 2000.

 

Στο παρόν δελτίο με έχετε ακούσει εδώ και πολύ καιρό να γκρινιάζω για τα προστατευτικά μέτρα όσον αφορά τον κορωνοιό, ακόμη όταν τα κρούσματα ήταν λίγότερα από 10 ημερησίως. Εννοείται πως ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τη χαλάρωση και την αποχαύνωση, δε χρειάζεται να είναι κανείς ψευδό-προφήτης για να το δεί αυτό να έρχεται. Κανείς Λιμενικός δεν φοράει κανένα προστατευτικό την ίδια ώρα που το Κράτος ρίχνει πρόστιμα σε ιδιώτες πάσης φύσεως γιατί δεν τηρούν τα μέτρα. Τα πληρώματα που βλέπω στις προβλήτες φοράνε και δε φοράνε, ειδικά η κουβέρτα συνήθως φοράει στο σαγόνι ενώ είναι απαράδεκτο να βλέπεις Αρχιλογιστές χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι επιβάτες και οι παρακολουθούντες τα τεκταινόμενα στα πέριξ των πλοίων, φοράνε ως επί το πλείστον μόνο όταν πλησιάζουν τον καταπέλτη ενώ γενικά δεν αποφεύγουν το συνωστισμό. Αισθάνομαι σαν Klingon(εξωγήινοι στο Star Trek) όταν κυκλοφορώ στο λιμάνι με τη μάσκα.

 

Όλοι μαζί λοιπόν αδέλφια, να κάνουμε τη χώρα μας την βόρειο Ιταλία του καλοκαιριού. Όλοι στις συναυλίες, στους γάμους, στα κλάμπ, στις εκκλησίες και τις λιτανείες. Μην ακούτε τους επιστήμονες, τι ξέρουν αυτοί οι άσχετοι. Και μη φοράτε τη μάσκα, το εργαλείο του Διαβόλου όπως είπε κι ο Αμβρόσιος:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Πέμπτη σήμερα, ε γρουσουζά:D να μην πάμε βόλτα στο λιμάνι. Σήμερα προτιμήσαμε βέβαια τη Γ1 της Δραπετσώνας και το Μπλέ Κουβαλητή 1 ο οποίος είχε έρθει αργά το μεσημέρι και υπολόγιζα να έχει πολλή φόρτωση ακόμη, όπερ και εγένετο. Το σημερινό δρομολόγιο κρίνοντας από τους μεταφορείς που είδα, πρέπει να είναι Σύρος - Νάξος - Κάλυμνος - Κως - Ρόδος. Με άλλα λόγια, ο Μπλέ Κουβαλητής 1 ρουφάει τη σκόνη, και τις νταλίκες που δε χωράνε στα εγ/ογ της Άττικα. Όταν έφτασα το κυρίως γκαράζ ήταν σχεδόν άδειο ακόμη οπότε ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τη φόρτωση και τις ευκολίες του γκαράζ που είναι πραγματικά μεγάλο εργαλείο.

 

Η ράμπα του υπογείου είναι στην πρώτη από αριστερά γραμμή φόρτωσης όπως βλέπει κανείς το γκαράζ του πλοίου και ήταν ανοιχτή για φορτηγά της Ρόδου. Ψυγεία για Ρόδο φόρτωνε το πλοίο και στο χώρο κάτω από τη ράμπα του πάνω γκαράζ, όπως και κατάπλωρα. Η Κώς φορτώθηκε κυρίως στο επάνω γκαράζ μαζί με την Κάλυμνο ενώ πρέπει να μπήκαν και 2-3 νταλίκες μπροστά από τις νταλίκες της Ρόδου στο κυρίως γκαράζ. Η Πάρος και η Σύρος μπήκαν στο κυρίως γκαράζ με εξαίρεση 4-5 κομμάτια που ανέβηκαν με την όπισθεν στο επάνω. Μόνη της η Πάρος πρέπει να είχε 30-35 νταλίκες, όλοι οι μεταφορείς του νησιού είχαν φορτίο για το νησί απόψε, Αριάδνη(Μανδηλαράς), Ερμής Εξπρές, Μπουμπλάκια, Διόνυσος, ήταν όλοι εκεί. Γύρω στα 10-12 κομμάτια είχε και η Σύρος με τα μισά να είναι ψυγεία και άλλες καρότσες του Λιουδάκη για τα σούπερ μάρκετ του νησιού. Το πλοίο ολοκλήρωσε τη φόρτωση στις 2140 αλλά τελικά μέχρι να πάρει καταπέλτες και άγκυρες, έφυγε μετά τις 2200 όντας γεμάτο σχεδόν στο κάτω γκαράζ και αρκετά γεμάτο στο επάνω. Θα σας γελάσω ποιά πρέπει να ήταν η κανονική ώρα αναχώρησης αλλά θεωρώ πως πρέπει να ήταν κάτι σε 2100, όχι πως βιάζονταν και δραματικά.

 

Αφήνοντας πίσω μας τη Δραπετσώνα, κατευθυνόμαστε πρός το κεντρικό λιμάνι όπου και ο Μπλέ Γαλαξίας έχει ήδη από τις 2145 ολοκληρώσει τη φόρτωσή του για να μη μπλέξει με την ουρά για τα φορτηγά του Όλυμπου. Και δεν ήταν δύσκολο να το κανει αυτό, η εικόνα στο γκαράζ ήταν απογοητευτική υπό την έννοια πως χώραγε τουλάχιστον 20-25 νταλίκες ακόμη. Έφυγε στις 2200 και μόλις καθάρισε από δίπλα του ο Όλυμπος ο οποίος μπήκε στη μέσα λεκάνη στις 2145 και έριξε καταπέλτη στις 2200 κάνοντας επί τόπου τη στροφή του και σε απόσταση αναπνοής από την πλώρη του Blue Galaxy. Για τις δυνατότητες του πλοίου, η συγκεκριμένη μανούβρα είναι εντυπωσιακή και γειασάν του Πλοιάρχου που έχει το κορασόν και το γυρνάει εκεί μέσα.

 

Από μανούβρα πάει καλά το πλοίο αλλά από κίνηση όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Έφτασε με περίπου 50 επιβάτες, 9 ΙΧ και 1 νταλίκα, αριθμοί πολύ μικροί. Αντίστοιχα η φόρτωση για Μήλο και Σαντορίνη(δεν έχει Ρέθυμνο απόψε) ήταν περίπου 300 επιβάτες, 7 δίκυκλα, 25 ΙΧ, 1 camper και 24 νταλίκες εκ των οποίων οι 20 περίπου ίναι για τη Σαντορίνη. Το πλοίο φόρτωσε όσο το δυνατόν γρηγορότερα μπορούσε και αναχώρησε για το ταξίδι του στις 2300, με ημίωρη δηλαδή καθυστέρηση.  Εγώ για την επόμενη χρονιά θα κοίταζα κι άλλα δρομολόγια, αν δεί κανείς τι κίνηση φορτηγών μένει έξω από τα εγ/ογ της Άττικα, ίσως να είναι μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασες να μας πεις τα καλυτερα,για την υδραυλικη πορτα που κλεινει σαν κλαπετο απο πανω προς τα κατω το γκαραζ τα πεδιλα του καταπελτη που σηκωνονται για να σφραγισει η πορτα του γκαραζ κ τελος αφου η γινει ολη διαδιακασια αυτη να κλεισει ο καταπελτης κ να σφραγισει που κανει κανα 4 λεπτο..κ ολα αυτα με joystic απο το ρεμεντζο κ οχι με διακοπτες σε πινακα απο μεσα απο το γκαραζ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε, ταπεινώνομαι, γιατί μόλις μπήκε το τελευταίο φορτηγό έφυγα για να προλάβω τον Όλυμπο, δεν έκατσα για την αναχώρηση.

 

Μια άλλη μικρή παρατήρηση είναι πως στις αναχωρήσεις του Μπλέ Κουβαλητή 1 έρχονται καβοδέτες να το λύσουν. Στο Τάλως και το Νέαρχο, δεν έχω δεί ποτέ. Το έχω λύσει εγώ κάνα-δυο φορές:D.

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Nick the Greek said:

Η ράμπα του υπογείου είναι στην πρώτη από αριστερά γραμμή φόρτωσης όπως βλέπει κανείς το γκαράζ του πλοίου και ήταν ανοιχτή για φορτηγά της Ρόδου. Ψυγεία για Ρόδο φόρτωνε το πλοίο και στο χώρο κάτω από τη ράμπα του πάνω γκαράζ, όπως και κατάπλωρα. Η Κώς φορτώθηκε κυρίως στο επάνω γκαράζ μαζί με την Κάλυμνο ενώ πρέπει να μπήκαν και 2-3 νταλίκες μπροστά από τις νταλίκες της Ρόδου στο κυρίως γκαράζ. Η Πάρος και η Σύρος μπήκαν στο κυρίως γκαράζ με εξαίρεση 4-5 κομμάτια που ανέβηκαν με την όπισθεν στο επάνω. Μόνη της η Πάρος πρέπει να είχε 30-35 νταλίκες, όλοι οι μεταφορείς του νησιού είχαν φορτίο για το νησί απόψε, Αριάδνη(Μανδηλαράς), Ερμής Εξπρές, Μπουμπλάκια, Διόνυσος, ήταν όλοι εκεί. Γύρω στα 10-12 κομμάτια είχε και η Σύρος με τα μισά να είναι ψυγεία και άλλες καρότσες του Λιουδάκη για τα σούπερ μάρκετ του νησιού. Το πλοίο ολοκλήρωσε τη φόρτωση στις 2140 αλλά τελικά μέχρι να πάρει καταπέλτες και άγκυρες, έφυγε μετά τις 2200 όντας γεμάτο σχεδόν στο κάτω γκαράζ και αρκετά γεμάτο στο επάνω. Θα σας γελάσω ποιά πρέπει να ήταν η κανονική ώρα αναχώρησης αλλά θεωρώ πως πρέπει να ήταν κάτι σε 2100, όχι πως βιάζονταν και δραματικά.

Πολύ ωραία η περιγραφή σου. Μια μικρή παρατήρηση έγραψες στην δεύτερη παράγραφο Πάρο αντί για Νάξο..

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Και έχεις απόλυτο δίκιο Βασίλη.

 

Παραμονή της Παναγίας απόψε και το δελτίο είναι αφιερωμένο σε όλους όσους για οποιονδήποτε λόγο βρίσκονται ακόμα καθηλωμένοι στις δουλειές τους χωρίς διακοπές και πήζουν χωρίς να ελπίζουν. Κουράγιο αδέλφια, συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα. Ελπίζω το Shipfriends να ειναι μια μικρή παρηγοριά.

 

Ένεκα της ημέρας λοιπόν, κλείνουμε το laptop στις 1700 ακριβώς και αναχωρούμε για το λιμάνι που όσο κι αν ψάξεις, δε βρίσκεις άλλο. Εν αρχή ην το Blue Star Milena που σήμερα έκανε δρομολόγιο για Πάρο - Νάξο - Ίο και Σαντορίνη, τη γνωστή Μπλουσταρική ώρα των 1730. Κατά τις 1710 που βρέθηκα εκεί έξω το πλοίο είχε κάτω τα πατάρια τόσο αριστερά όσο και δεξιά και φόρτωνε τα τελευταία 30 ΙΧ της φόρτωσης όπως επίσης και 1 ασυνόδευτο τροχόσπιτο και μία ρυμουλκούμενη βάρκα. Όπως καταλαβαίνει κανείς το πλοίο είχε πήξει στα ΙΧ και ξεκίνησε να φορτώνει Παριανά και Αξιώτικα φορτηγά μόλις στις 1720. Πλήν ενός ήταν καρότσες οι οποίες δυσκολεύτηκαν αρκετά στις μανούβρες οπότε μοιραία η φόρτωση ολοκληρώθηκε κατά τις 1740 με το πλοίο να χωρά ακόμη ένα φορτηγό. Πήγαν καλά οι δουλειές λοιπόν. Αυτό που δεν πήγε καλά ήταν το ότι η τελευταία καρότσα μπήκε σε χρονικό σημείο που μάλλον το πλοίο είχε πάρει άδεια απόπλου από το Πειραιάς Τράφικ. Λόγω αυτής της πίεσης, ο τράκτορας απεμπλάκη της καρότσας ενώ το πλοίο είχε ήδη λύσει κάβους και ενώ ο τράκτορας βρισκόταν μισός στον καταπέλτη και μισός μέσα στο βαπόρι. Προσωπικά αυτά τα θεωρώ απαράδεκτα πράγματα που έρχονται σαν αποτέλεσμα των ωραρίων στα οποία υποβάλλει η εταιρεία πλοία και πληρώματα. Δηλαδή αν υπήρχε και ανταγωνιστικό βαπόρι να αναχωρεί από του Τζελέπη την ίδια ώρα, τι θα βλέπαμε?

 

Προφανώς κάτι άλλο που πίεσε τόσο πολύ το πλήρωμα του Πάτμος, ήταν οι αφίξεις που θα ελάμβαναν χώρα μέσα στα επόμενα 45 λεπτά. Έτσι είδαμε πάλι αυτήν την εικόνα, μόνο που εδώ στη θέση του Έλυρος, βάλτε το Μύκονος το οποίο έμπαινε μπούνια στο λιμάνι όντας καθυστερημένο κατά 30 λεπτά από την κανονική του ώρα άφιξης. Πιεσμένο -αδικαιολόγητα- και το Τράφικ το οποίο για μια ακόμη φορά κάνει πολύ κακές επιλογές στη διαχείριση της κίνησης. Το Πάτμος από τη στγμή που είχε ήδη καθυστερήσει 15 λεπτά, δε θα γινόταν κάτι αν τα 15 γίνονταν 20, ο Βαγγέλης Αράθυμος δένει το Μύκονος σε fast forward, το Πάτμος θα μπορούσε να φύγει όταν ξεκινούσε να κάνει ανάποδα το Μύκονος.

 

Αμέσως μετά μεταφερόμαστε στην Πρεβελάρα με αναχώρηση στις 1800 για Μήλο - Σαντορίνη - Ανάφη - Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη - Ρόδο. Το πλοίο φαινόταν στον αφρό, αυτό δε σήμαινε όμως πως δεν ήταν σχεδόν γεμάτο. Απλά η συγκεκριμένη ημέρα είναι σχεδόν νεκρή για τα φορτηγά από τη στιγμή που σούπερ μάρκετ δεν δουλεύουν αύριο και οι παραδώσεις έχουν κανονιστεί από τις προηγούμενες ημέρες. Το Πρέβελης λοιπόν ήταν σχεδόν γεμάτο αλλά κυρίως με ΙΧ και όχι με φορτηγά, όσο μπόρεσα να δω στην αντηλιά, ειδικά στα δεξιά έβλεπε κανείς μόνο ΙΧ που μάλλον ήταν για τη Μήλο. Η φόρτωση είχε ήδη τελειώσει από τις 1745 και το πλοίο απλά περίμενε την άδεια του Τράφικ. Τελικά καθυστέρησε περίπου 15 λεπτά μια και άδεια πήρε το Blue Galaxy, δεν ήταν και κάτι τρομερό όμως από τη στιγμή που πήρε άδεια να αναχωρήσει αμέσως μετά και δε χρειάστηκε να περιμένει και τα άλλα 2 Κρητικά που ακολουθούσαν το πλοίο των Χανίων.

 

Το Blue Galaxy λοιπόν παίρνει το βραβείο της πιο αργής μανούβρας που είδα φέτος το καλοκαίρι, χειρότερο από τον Πελαγίτη. Φανάρια με καταπέλτη κάτω πήρε 35 λεπτά. Το πλοίο γύρισε σχετικά γρήγορα στη μεγάλη λεκάνη πλήν όμως στο ανάποδα για τη θέση του ήταν υπερβολικά αργό. Και το ανάποδα άργησε να πιάσει, ήταν αναιμικό όταν έπιασε και τελικά το πλοίο έφτασε περίπου 30 μέτρα από τη θέση του κοιτώντας πρύμα και άλλα 15 κοιτώντας δεξιά. Σ' εκείνο το σημείο έπεσαν τα βιλάγια και το πλοίο ήρθε στη θέση του αγαντάροντας τους κάβους. Δεν είχε τύχει να δω επισταμένως μανούβρα του στο παρελθόν και με εντυπωσίασε αρνητικά, πρέπει να είναι αρκετά δύσκολο στο χειρισμό. Έβγαλε περίπου 300 επιβάτες, 91 ΙΧ και περίπου 20 νταλίκες, όλες από τον πλαινό καταπέλτη που είναι απολύτως αναγκαίος προκειμένου να μη βρίσκουν τα φορτηγά κάτω στον κεντρικό καταπέλτη ο οποίος έχει πολύ πιο απότομη κλίση από τον πλαινό.

 

Με την έξοδο του Πρέβελης, την εμφάνισή του τη μεγάλη λεκάνη έκανε ο Μπλέ Ορίζοντας ο οποίος μεν γύρισε πιο αργά από το Γκάλαξι αλλά ήρθε συρτάρι και πολύ γρηγορότερα για τη θέση του στο ανάποδα. Προτού καν ακουμπήσει ο καταπέλτης, ο λοστρόμος βρισκόταν στην άκρη του και έκανε νοήματα στους τράκτορες να μπούν να ξεφορτώσουν το βαπόρι, το οποίον και έγινε. Ο Ορίζοντας έφερε καμιά 100ή επιβάτες, 34 ΙΧ και 22 νταλίκες ενώ η φόρτωση άρχισε άμεσα μια και η αναχώρηση ήταν για τις 2100. Μέχρι τις 1945 που βρισκόμουν ακόμη εκεί, ειχε φορτώσει 130 ΙΧ και 20 νταλίκες αλλά ειδικά από φορτηγά ήταν φανερό πως δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση. Έφυγε τελικά στην ώρα του και φανερά στον αφρό, σημάδι πως κυρίως μετέφερε ΙΧ.

 

Από εκεί και μετά προχωράμε για το Μύκονος, περνώντας μπροστά από τον Όλυμπο ο οποίος δεν πρέπει να είχε πάνω από 6-7 νταλίκες μέσα, δεν έχω εικόνα για τα ΙΧ αλλά δεν πρέπει να ήταν και πολλά. Απογοητευτική η εικόνα του. Αντίθετα στο Μύκονος η φόρτωση γινόταν εντατικά με το γνωστό τρόπο που έχω περιγράψει σε προηγούμενες Παρασκευές. Τελικά το πλοίο δε νομίζω πως είχε καν 200 ΙΧ μια και η φόρτωση ολοκληρώθηκε ήδη από τις 2040 και όλοι απλά περίμεναν την άδεια απόπλου. Χαρακτηριστικό πως μέσα στο πλοίο υπήρχαν ήδη 5-6 φορτηγά μάλλον για τη Σάμο τα οποία μπαίνουν πρώτα για να πέσει μετά το δεξί πατάρι και να ανοιχτεί και το κατάμπαρο. Πέραν από αυτά τα φορτηγά στο τέλος φορτώθηκε μόνο ένα επιπλέον φορτηγό με προορισμό τους Φούρνους, τίποτε άλλο. Ελάχιστη η κίνηση και για τη Μύκονο. Τιμή και δόξα στο συμπολίτη μας που εμφανίστηκε στις 2055 με βανάκι για τη Μυτιλήνη, ο λοστρόμος τον βόλεψε κάτω από τη ράμπα για να μη χρειαστεί να μπαινοβγαίνει. Άγιος άνθρωπος, εγώ θα τον είχα βάλει μπροστά στα ΙΧ της Μυκόνου μόνο και μόνο για να βλέπω τη στραβωμένη φάτσα του όλη νύχτα στα λιμάνια. Το πλοίο αναχώρησε στις 2100 για Μύκονο - Πάτμο - Άγιο Κήρυκο - Φούρνοι - Βαθύ - Χίο - Μυτιλήνη - Λήμνο - Καβάλα ακολουθώντας το Φαιστός Παλάς. Εδώ αξίζει να πούμε πως στις 2100 που πήρε άδεια απόπλου, είχε ήδη λύσει και το Φαιστός Παλάς, δίπλα του πέρναγε για μέσα το Απόλλων Ελλάς, λυμένο το Blue Horizon ενώ δεν είχε προσδέσει ακόμη το Speedrunner III. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρούν στο Τράφικ πως όλα αυτά πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα. 

 

Μια που ανέφερα τον Ταχυδρομέα ΙΙΙ να πω ότι έδεσε στην ώρα του και αποβίβασε περίπου 300 επιβάτες(αποβιβάστηκαν σαν κοπάδι γελάδια από το γκαράζ, καμία προσπάθεια για αποστάσεις κλπ), 20 δίκυκλα και 154 ΙΧ. Εδώ έγινε ένας μικρός πανικός γιατί υποψιάζομαι πως τα Σερφιώτικα ΙΧ είχαν μπεί όλα μέσα με τη μούρη, με το βαπόρι να είναι φορτωμένο μέχρι τον καταπέλτη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγούν όλα με την όπισθεν και να γυρίζουν ακανόνιστα στο δόντι με συνέπεια να γίνει μπάχαλο μέχρι να σταματήσει το πλοίο να βγάζει ΙΧ με την όπισθεν. Ακολούθησε ένα τελευταίο πέρασμα από το Blue Galaxy που ήδη από τις 2130 είχε φορτώσει πλήρως με 2(αριθμός δύο) νταλίκες στο κυρίως γκαράζ και ΙΧ στην πλώρη, όλα με τη μούρη. Εννοείται έφυγε στην ώρα του, απογοητεύοντας δύο επιβάτες από την Ινδική υποήπειρο που έφτασαν καθυστερημένοι όταν το πλοίο σήκωνε καταπέλτη και πρός στιγμήν νόμισαν πως θα μπορούσαν να επιβιβαστούν όπως επιβιβάζονται στα τρένα της Καλκούτας:D. Πρυτάνευσε όμως η λογική και κατενόησαν πως κι αύριο είναι μια άλλη μέρα για να πάνε στα Χανιά. Τέλος να αναφέρω σε σχέση με αυτό που είπα νωρίτερα για τα λίγα φορτηγά λόγω της ημέρας, πως Νέαρχος και Τάλως δεν έκαναν δρομολόγια σήμερα.

 

Αυτό ήταν φίλες και φίλοι, πιάσαμε δεκαπεντάγουστο. Από δω και πέρα περισσότεροι θα γυρνούν και (πολύ)λιγότεροι θα φεύγουν. Μετά και τα νέα μέτρα εναντίον της πανδημίας, αναρωτιέμαι πόσοι και από αυτούς που έχουν κανονίσει να φύγουν μετά το δεκαπενταύγουστο θα το κάνουν τελικά και υπό ποιές συνθήκες. Το μόνο σίγουρο είναι πως σύντομα θα επανέλθουμε σε δρομολόγια καραντίνας με τις επιδοτήσεις να πέφτουν ράι θρού:D, που έλεγε κι ο μεγάλος ημών Ζαμπέτας.  

 

Χρόνια Πολλά σε όλους, με Υγεία.

Link to comment
Share on other sites

@Nick the Greek έχετε δώσει ρέστα αυτό το καλοκαίρι, το δελτίο κεντρικού λιμανιού είναι το πιο hot θέμα του φόρουμ!

Παρατηρώντας τις τελευταίες αναρτήσεις θα θελα να σχολιάσω κάποια γραφόμενα.

Η ιδέα για διαφορετικούς προορισμούς στα δρομολόγια του Ολύμπου με βάση τα κενά στο πλάνο της Αττικα είναι πολύ σωστή, μία δρομολόγηση σε Πάρο, Νάξο σε συνδυασμό με Σαντορίνη (αλά Νήσος Σάμος) ή με Ικαρία, Σάμο (εκεί βέβαια με τους καιρούς το φοβάμαι στα λιμάνια, θα χρειάζεται άτομο στα χειριστήρια με πείρα τόσο σε τέτοια λιμάνια όσο και σε τέτοια πλοία).

Πιστεύω και στις δύο γραμμές θα είχε θετικό πρόσημο, υπάρχει κίνηση, ιδίως σε φορτηγά απ'ότι γράφεται εδώ, Σαμιωτικα πάνε στον προορισμό τους διαμέσου Χίου.

Επίσης, αξιοσημείωτη η μανούβρα του Ολύμπου "μέσα", με ανάλογο πλοίο, λέγε με Πρέβελης και σε πιο στενό χώρο, λίγοι έχουν κάνει τέτοια γυρίσματα (βλ. Νίκος Χάλαρης και Διαμαντής Παπαγεωργίου, μπορεί κι άλλοι, δεν έχει τύχει να τους δω).

Γράφοντας τώρα για το Μπλου Σταρ Μιλένα, θεωρώ πως οι καθυστερήσεις του είναι αμελητέες, αλλά τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται.

Κι εγώ είμαι παράξενος άνθρωπος θέλω όλα να γίνονται στο χρόνο τους και σωστά.

Αλλά δε θα κόψω το κεφάλι μου για ένα διλεπτο. 

Είναι λάθος.

Αλλάζοντας θέμα, το πλοίο το βλέπω να πηγαίνει πολύ καλά και φέτος, στην Πάρο που είδα αφιξοαναχωρήσεις του, έβλεπα αρκετό κόσμο. 

Το μόνο που μου έκανε εντύπωση ήταν οι μανούβρες του, γρήγορη είσοδος, αλλά πάντοτε το βαπόρι ξεπεφτε από το κεφάλι, ήταν μία μανούβρα σα να περίμενες να έχεις ξεπεσουρα από το γραιγο.

Αλλά σε ημέρα με άπνοια.

Τέλος πάντων. 

Εύχομαι να μην πέσει πολύ σύντομα η κίνηση, όπως φαίνεται (δυστυχώς) πως θα γίνει.

Να βαστηξουμε όσο η βροχα θα πέφτει (εγώ νόμιζα σι, που λεγε ο καπτα Μάκης, και όχι) ραι θρου.

Σας κούρασα, αυτά είχα να γράψω και συγχωρέστε με για το "ακατάλληλο" της ώρας, οι δουλειές τρέχουν, αλλά τα χόμπυ κρατούν τη θέση τους κάθε στιγμή.

Τέλος, χρόνια πολλά με υγεία και χαρά σε όλες και όλους.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, τα σχόλιά σας είναι ακριβώς μέσα στο μυαλό μου.

 

Στα της σήμερον, είχαμε αναχώρηση του Μπλού Σταρ 1 στις 1100 για Νάξο - Πάρο - Πειραιά. Δεν ξέρω αν το δρομολόγιο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να πάνε στα νησιά ή σε επιστροφές, πάντως όσο μπόρεσα να δώ περνώντας απέξω κατά την αναχώρηση, το πλοίο ήταν άδειο. Μερικά φορτηγά στο κυρίως γκαράζ(λιγότερα από 10) ενώ το έβλεπε κανείς στην αναχώρηση πως ήταν στον αφρό, ξεφόρτωτο. Ανάλογη εικόνα και στο Κύδων Παλάς και την αναχώρηση των 1100 για Χανιά.

 

Την ίδια στιγμή στον Ηετίωνα το Μπλού Στάρ Δημητρούλα ή αλλιώς Χίος ξεφόρτωνε ακόμη από το δρομολόγιό του στα Δωδεκάνησα. Η φόρτωση για Μύκονο - Μεστά - Σίγρι άρχισε στις 1125 και ολοκληρώθηκε πολύ νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης των 1300 αφού το πλοίο φόρτωσε "μόνο" 153 ΙΧ, 30 δίκυκλα, 2 κλούβες και καμιά 300αριά επιβάτες σύν τους οδηγοί, κανένα φορτηγό. Ένα από τα παράδοξα των ελληνικών λιμανιών είναι πως όποτε έχω δεί τον Όλυμπο να παίρνει καύσιμα με βυτίο στο γκαράζ, δεν φορτώνει επιβάτες ή οχήματα. Μπορεί κάποιος να μου πεί, αν το παραπάνω απαγορεύεται, με ποιά λογική επιτρέπεται να παίρνει καύσιμα το Χίος από το Aegean Orion και σε απόσταση 1.5 μέτρο να φορτώνονται επιβάτες από το καταπελτάκι? Το εφοδιαστικό δένει εντελώς κατάπρυμα. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Τελικά το πλοίο έφυγε στην ώρα του με δεξιά στροφή, θα γούσταρα πολύ καμιά πιρουέτα και αριστερή στροφή για έξω αλλά δεν.

 

Γενικά περίεργη ατμόσφαιρα σήμερα στον Πειραιά, όλος ο καπνός από τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση περνά ακριβώς επάνω από το λιμάνι.

Link to comment
Share on other sites

On 8/9/2020 at 3:01 PM, Nick the Greek said:

Βιβλικές οι συνθήκες των πρωινών αναχωρήσεων, άνεμοι 7άρια στην περιοχή, ουρανός μολύβι, θάλασσα βαθύ μπλέ πρός μαύρο χρώμα και η οσμή της έντονης καταιγίδας στον αέρα.

 

Ιδού και τα πειστήρια με WC Jet, με Μπλέ Αστέρα Νάξος και με το Διονύση το Σολωμό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...