Jump to content
Shipfriends

Δελτίο κεντρικού λιμανιού


Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπορεί να μην λένε κάτι για πυροβολισμούς αλλά επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο σκηνικό και μόλις 5 μέτρα μακριά από τους αστυνομικούς που έριξαν τους δεύτερους πυροβολισμούς το γράφω ξανά!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ειναι εκπληκτικο, ποσοι απο τους φετεινους πρωταγωνιστες της Ραφηνας, της Καταλωνιας των λιμανιων της Αττικης, εχουν μαζευτει για ακινησια στο κεντρικο λιμανι.

superferry, paros jet, super runner, και το ανδρος βεβαια που δεν κανει ακινησιαB).

25.10 το απογευμα, το MSC Poesia, εφυγε βοηθουμενο απο το Alexander 5 (πιο ωραιο κοκκινο, απο μαυρο).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Τη Πέμπτη 17 Μαΐου κατέφθασε στο λιμάνι του Πειραιά η κάρα του Άγιου Ανδρέα από τη Πάτρα με σκάφος του λιμενικού σώματος με τη συνοδεία των ρυμουλκών Λέων & Μεγαλόχαρη XIV και του πυροσβεστικού σκάφους A. Κοκκινάκης ΠΣ-15, που έκαναν αψίδες νερού με τις μάνικες και συνεχές σφυρίγματα. Ρεσιτάλ στα σφυρίγματα έδωσε το Αχαιός που εκείνη τη στιγμή έφτανε για να δέσει στη θέση του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θέλω να αναφέρω ένα θέμα και πιστεύω εδώ να είναι το σωστό θέμα.

Οι οδηγοί των λεωφορείων του ΟΛΠ όταν φτάνουν στην στάση για να κατέβει ο κόσμος για να μπουν στα Kriti II και Blue Horizon φωνάζουν (όσοι φωνάζουν)  ΑΝΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, όποιο καράβι και να είναι και το Blue Horizon. Κανονικά θα έπρεπε να φωνάζουν ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΑΝΕΚ/BLUE STAR FERRIES ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ή έστω εάν είναι το Kriti II να φωνάζουν ΑΝΕΚ και εάν είναι το Blue Horizon να φωνάζουν BLUE STAR FERRIES.

Βέβαια θα μου πείτε τι κάθομαι και ψάχνω τώρα, απλώς πριν λίγες μέρες με ρώτησε ένας νεαρός μάλλον φοιτητής που να πάει για να πάρει το Blue star για Ηράκλειο και του είπα να πάρει το λεωφορείο του ΟΛΠ και θα τον πάει. Όταν φτάσαμε εκεί φώναξε ο οδηγός ΑΝΕΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ενώ ήταν το Blue Horizon και είπα στον νεαρό εδώ είσαι γιατί δεν κατέβηκε και μου είπε το Blue star θέλω.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Στα "στραβά" του λιμανιού, ας προσθέσω και το γεγονός οτι στο Μύκονος Παλάς, για τον απόπλου διατίθεται ένας μόνο καβοδέτης, με την σχετική δυσκολία και καθυστέρηση στο λύσιμο. Πρώτα ξεκαπελώνει η πλώρη και αφου επιβιβαστεί στο μηχανάκι του, πάει πρύμα.

Μπορεί η όλη διαδικασία να μην παίρνει πάνω από 120 δευτερόλεπτα, αλλά δεν το έχω συναντήσει σε κανέναν άλλο απόπλου μου από τον Πειραιά.

ΥΓ: δεν συνέβη μία φορά, έτσι επειδή έτυχε. συνέβη όσες φορές ταξίδεψα, κατ ελάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Σήμερα το πρωί στον Πειραιά την ώρα που εμεινε κενή η θεση του blue horizon, εμειναν μονα τους τα blue galaxy και mykonos palace. Τα έβγαλα φωτογραφία μαζι (που δυστυχώς λόγω μεγέθους δεν μπορεί να ανέβει αλλα θα ξαναπροσπαθησω). Η φωτογραφία θυμίζε μια άλλη εποχή, την εποχή που στην Αδριατική τα δυο αυτά βαπόρια ηταν κυρίαρχοι (με αλλα ονόματα βέβαια). Ξεκάθαρα δυο πλοία θρύλοι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Χριστουγεννιάτικη προσέγγιση του Κώστα του Λουμινόζα σήμερα στον Πειραιά, αναχωρεί εντός ολίγου για να μας κάνει ποδαρικό κρουαζιεροπλοίων την 1η Ιανουαρίου στον Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Petros P said:

Η αναχώριση του "Ολυμπιονίκη" απο τον Πειραιά για την Πάτρα πριν λίγες ώρες.Καλή επιστροφή στα δρομολόγια

 

Μπράβο καμάρι μας, εσύ με τα βίντεα, εγώ με τη φωτογραφική μηχανή.

 

Και 2 Μπλέ Αστέρια από την παραμονή των Χριστουγέννων.

 

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο σύμπλεγμα ηλίου και σκοτεινού background προχτές εν Πειραιεί, μας έδωσε ορισμένα ενδιαφέροντα κατά τη γνώμη μου, στιγμιότυπα.

Εδώ το Super Runner με το Mykonos Palace

Και εδώ ο Διαγόρας με το Knossos Palace.

Link to comment
Share on other sites

Τελευταία βόλτα για το 2018, κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι. Ο αέρας δυναμώνει από νωρίς το απόγευμα, ο καιρός βροχερός, οι λιγοστοί περιπατητές τυλιγμένοι στα πανωφόρια τους και οι βατσιμάνηδες των πλοίων κοιτάζουν με καχυποψία έναν περίεργο που σταματά και παρατηρει τα γκαράζ των πλοίων. Ίσως η χειρότερη ακτοπλοική χρονιά για τη χώρα μας αυτή που πέρασε, να πω ότι ελπίζω σε κάτι καλύτερο, θα ήμουν ψεύτης. Τέλος πάντων, είναι αυτό που είναι και να δούμε τι θα μας φέρει το 2019. Σας αφήνω με το διαφαινόμενο φέρρυ της χρονιάς για το Shipfriends, εδώ και σε μια διαφορετική λήψη. Φρέσκιες είναι, αχνιστές και παραμονό - Πρωτοχρονιάτικες :D.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε πίσω 11 χρόνια για την τελευταία φορά που το λιμάνι του Πειραιά ντύθηκε για τα καλά στα λευκά, αν δεν με απατά η μνήμη μου, τότε είχαμε δεί τη Ρομιλντάρα την ατελείωτη. Για σήμερα έχουμε λίγο κάπτα-Μάκη ακόμα, σε έκδοση Jetferry 1. Για να δούμε τι θα ξημερώσει μετά τον Αγησίλαο, πως την λένε την καταιγίδα :D.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας γυρίσουμε στον Περαία για να κάνουμε ένα χειμωνιάτικο αφιερωματάκι σε πρύμες και γκαράζ, για όσους γουστάρουν:

 

Πρύμη Blue Horizon, ο στενός καταπέλτης δε βοηθάει για καλύτερη άποψη του γκαράζ

Πρύμη και από Blue Star 2, μπορεί κανείς να δεί το νέτο κάτω γκαράζ

'Αποψη της πρύμης και του Blue Star Paros, ενώ μπορούμε να δούμε και το γκαράζ των 5 γραμμών φόρτωσης, στα αριστερά η απότομη ράμπα για το πάνω γκαράζ

Και Διαγορούκο έχω, λέγετε.

Πάμε σε ΑΝΕΚ με τον Έλυρο και τους μεγαλόπρεπους καταπέλτες του, εδώ και μια πιο κοντινή άποψη, η κλίση του γκαράζ δε μας βοηθά για να δούμε περισσότερα.

Δεινοσαυράκι ΙΙ με την ωραία του πρύμη και μια πιο κοντινή στο γκαράζ, τα καβαλέτα που εμποδίζουν την πρόσβαση στο πλωριό κομμάτι, υποψιάζομαι πως σημαίνουν βάψιμο.

Πρεβελάρα με το ναύτη να πλένει το γκαράζ

Μύκονος Παλάς με τη ράμπα του υπογείου σηκωμένη και με 2 φορτηγά ακόμη στο γκαράζ

Νήσος Σάμος με Χριστουγεννιάτικο αστέρι αναμμένο στην πρύμη και κοντινή άποψη του κολωνάτου γκαράζ, παρατηρείστε την έντονη βροχή.

Για το τέλος το Olympic Champion με το νέτο του γκαράζ και τα λίγα κολωνάκια στα αριστερά. Στην πιο κοντινή προσέξτε πόσος λίγος χώρος χάνεται στο γκαράζ από τα frames της πλώρης, σε σύγκριση με κάποια από τα γιαπωνέζικα designs που είδαμε παραπάνω.

 

Αυτά και καλές φορτώσεις.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
4 hours ago, proud_ionian said:

αποψε κατα τις 7.30 υπηρχε

μια μεγαλη ουρα φορτηγων που εφτανε ως τις δεξαμενες. ολα αυτα ενω ειχε ηδη φυγει το BS1 για κατω.

μηπως εχει καμια πλαστιγγα εκει κοντα; δεν μπορω να φανταστω αλλο λογο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...