Jump to content
Shipfriends

Ναυτιλιακά Βιβλία/Βιβλιοπωλεία


Recommended Posts

Ο τίτλος ειναι λίγο κουλός αλλα το θέμα είναι πως ψάχνω για βιβλιοπωλεία που να έχουν βιβλία με ναυτιλιακό περιεχόμενο, κυρίως επιστημονικά. Analysis of Maritime economics κ τετοια.

Επίσης εχω ακούσει καλά λόγια για τα παρακάτω βιβλία:

James McConville - Practice and theory of maritime economics

άγνωστος συγγρ. (αν το ξερει καποιος ας το πει)- Voyage Estimation

άγνωστος συγγρ. (αν το ξερει καποιος ας το πει)- Laytime Calculation

Evans & Marllow - ...(κατι λειπει)... methods of maritime economics

αν ξέρει κάποιος να συμπληρώσει τα σημεία που λείπουν τον ευχαριστώ πολύ (δεν είναι κουιζ :D , απλα δεν τα ξέρω :o )
Προτάσεις σχετικών βιβλιων are more than welcome

επίσης αν ο admin κρίνει πως με τον τρόπο αυτό γίνεται διαφήμιση ας το διαγράψει

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Οι τιτλοι Voyage Estimation και Laytime Calculation εχουν αναλυθει απο αρκετους συγγραφεις, οποτε θα βρεις αρκετα σχετικα βιβλια με αυτον τον τιτλο η παραπλησιο. Οπως συμβαινει συνηθως αυτοι οι ναυτιλιακοι τιτλοι ειναι συνηθως πανακριβοι.

Evans & Marlow - ...(κατι λειπει)... methods of maritime economics

Νομιζω η λεξη που λειπει ειναι Quantitative

Ενα αλλο βιβλιο που τρωγεται σχετικα με το θεμα και οχι τοσο ακριβο απ' οσο θυμαμαι, ειναι το Maritime Economics του Stopford(οικος Routledge)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

SD14 - The Full Story

Lingwood J

1 901703 649

Πολυ καλο βιβλιο για τους λατρεις των φορτηγων πλοιων και ιδιως των αντι-λιμπερτυ πλοιων,των γνωστων και ως SD-14. (Selter Deck 14000Ton DWT).Πολλα απο αυτα χτιστηκαν στην Αγγλια,αλλα και με αδειες και σε αλλα ναυπηγεια,οπως το "δικο" μας του Σκαραμαγκα.Πολλοι Ελληνες βγαλανε "ψωμι" απο αυτα.

Το βιβλιο ειναι περιπου 260 σελ,πολυτελεστατης ποιοτητας,και αριθμει τα SD14 που κατασκευαστηκαν με πληρες ιστορικο για το καθενα και αριστες εγχρωμες φωτο.Τιμη περιπου 50ευρω.

Link to comment
Share on other sites

τα χριστουγεννιατικα δωρα στον μικρο proud περιλαμβανουν:

α) οι μεγαλυτεροι φαροι του κοσμου.

ISBN 960-6611-24-8

στα ελληνικα, εκδοσεις καρακωτσογλου 2005.

περιλαμβανει καμια 40ρια φαρους κυριως ΗΠΑ και Ευρωπης, αλλα δυστυχως οχι απο Ελλαδα.

β) πατρα, το προσωπο της πολης

ISBN 960-7646-73-8

στα ελληνικα, εκδοσεις τοπιο 2005.

περιλαμβανει παρα πολλες φωτογραφιες απο ολη την πολη. με εμας κολλαει μιας και περιλαμβανει μεγαλο αριθμο φωτογραφιων απο το λιμανι, τα πλοια και τα... docklands.

το πρωτο το συστηνω ανεπιφυλακτα. το δευτερο για οσους δεν εχουν χορτασει τα ferries της πατρας. εχει και καποιες φωτο απο ψηλα :(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πολυ προσφατα αγορασα το βιβλιο "In Waters New: Former UK Ferries in Southern Europe" του Richard Seville. Προκειται για ενα εκτενες φωτορεπορταζ με θεμα αυτο ακριβως που αναφερει ο τιτλος και με(προφανως) παρα πολλους δικους μας γνωριμους σε τωρινες και παλαιοτερες φορεσιες. Υπαρχει και συντομο ιστορικο με σχολια του συγγραφεα. Το βιβλιο ειναι μισο εγχρωμο και μισο ασπρομαυρο και σε γενικες γραμμες ειναι πιστευω πολυ ωραιο. Εκδοτικος οικος ειναι η Ferry Publications(www.ferrypubs.co.uk) και το ISBN ειναι το 1-871947-78-2. Απο το Αγγλικο newsagent στο λιμανι του Πειραια θα διατιθεται μετα τα Φωτα μια και η πρωτη φουρνια εχει ηδη εξαντληθει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οι Βασιλεις των Ωκεανων.

6τομη εκδοση (ΑΡΓΩ ΕΚΔΟΤΙΚΗ-ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε.) που περιλαμβανει ολα τα ποντοπορα που ναυπηγηθηκαν για Ελληνες πλοιοκτητες απο το 1948 ως το 1980. το Μαϊο βγαινουν αλλοι 2 τομοι που καλυπτουν την τελευταια 25ετια. φωτογραφιες και ιστορικα στοιχεια του καθε βαποριου.

τιμαι τσουχτεραι:D . ο τελευταιος τομος καθως και οι 2 που ερχονται στα €100 εκαστος. οι παλιοτεροι 5 γυρω στα 70-80 αναλογα το βλιβλιοπωλειο. αν τα παρετε ολα μαζι μπορει να σας κοψουν κατι.

ο γιωργος φουστανος εκδοτης του περιοδικου Αργω εκανε τη δουλεια για την πολυτελη αυτη εκδοση.

ο μικρος proud βρηκε ολα τα βαπορια που ταξιδευε μικρος καθως και αυτα στα οποια εκαναν πολλοι συγγενεις του.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Χθες και σημερα ο υπογραφων εκανε αγορες. Χθες απο τον γνωστο news agent στην Ακτη Μιαουλη αγορασα το "Ferry to Tasmania" απο τον Peter Plowman. Προκειται για ενα βιβλιο αφιερωμενο στην ιστορια της γραμμης Αυστραλια-Τασμανια απο τις εκδοσεις Rosenberg(ειδατε ο διεθνης σιωνισμος?) με πλουσιο υλικο(200 σελιδες) σε ιστορικες αναφορες, υλικο και φωτογραφιες ξεκινωντας απο το 1800 και φθανοντας μεχρι σημερα. Αριστη πραγματικα εκτυπωση και ποιοτητα χαρτιου, ενω γενικα δειχνει πολυ ωραιο βιβλιο και απο αποψη περιεχομενου(δεν το διαβασα ακομα βεβαια). Οπωσδηποτε αρκετο ελληνικο ενδιαφερον λογω της παρουσιας διαφορων πλοιων που εχουν δουλεψει και στην Ελλαδα, με συλλεκτικες φωτο των Ελλας(Τυπαλδος) και Empress(Καραγιωργης) μεταξυ αρκετων αλλων συγχρονων πλοιων(Αγιος Ανδρεας, Superfast) κλπ.

Προβληματα για οσους θελουν ισως να το αποκτησουν ειναι το οτι το βιβλιο ειναι εξ' ολοκληρου γραμμενο στα αγγλικα(φανταζομαι το καταλαβατε) αλλα και το οτι αγορασα το μοναδικο αντιτυπο που βρισκοταν στην προθηκη, οποτε πρεπει να το παραγγειλετε κατι το οποιο εκ πειρας μπορω να σας πω οτι ισως να παρει και 2 μηνες. Ολα αυτα βεβαια σας τα λεω για να σας πουλησω μουρη οτι ξερω αγγλικα, και για να μοσχοπουλησω το μοναδικο αντιτυπο που εχω στην κατοχη μου:o

Επισης σημερα το πρωι επσε στα χερια μου ενα αγγλικο handbook εν ονοματι "The Observer's Book of Ships" εκδοσης 1961 στην Αγγλια σε μεγεθος τσεπης, το οποιο αναφερει τυπους πλοιων(περιλανβανομεων και ιστιοφορων), διαταξεις κυττους και ιστιων αλλα και αναλυση της σχετικης ορολογιας. Αυτο ειναι 180 σελιδες με διαγραμματα, παραδειγματα και πολλα και διαφορα αλλα, πολυ χρησιμο βιβλιαρακι που δεν βλεπω την ωρα να ξεκοκκαλισω. Αγορασμενο απο παλαιο-βιβλιοπωλειο στον Πειραια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

βγηκε και ο 7ος τομος των Βασιλεων. περιοδος 1980-1991 και €100.

αξιολογη εκδοση και τα ατμοπλοια των οινουσσιων (1905-1940). Εκδοση του Ν.Μουσειου Οινουσσων, επιμελεια Γ Φουστανος και εκτυπωση απο την τυποκυκλαδικη. για την ακριβεια εκτυπωση και βιβλιοδεσια απο τις εκδοσεις αργω (οπως και οι βασιλεις) για λογαριασμο ΝΜΟ. τιμη €90. περσυνη η εκδοση αλλα αξιζει. περιλαμβανει αυτο που λεει ο τιτλος της.

isbn 960-85095-4-8.

και τα δυο εγιναν στο μικρο proud:D χριστουγεννιατικα δωρα:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παλι εξοδα εκανα, τσιφουτης ανθρωπος. Στο γνωστο ξενογλωσσο newsagent της Ακτης Μιαουλη εκανε την εμφανιση του και ταυτοχρονα εξαφανιστηκε:D το "The Chandris Liners and Celebrity Cruises" του Peter Plowman, εκδοσεων Rosenberg, 2006.

Το 245 σελιδων, ολο εγχρωμο και ιλουστρασιον βιβλιο πραγματευεται αυτο ακριβως που υποδηλωνει ο τιτλος του. Λεπτομερεστατη ιστορια ολων των liners και κρουαζιεροπλοιων του Χανδρη παραλληλα με την εξελιξη της εταιρειας του μεσα στις δεκαετιες. Αμετρητες original φωτογραφιες που -εγω τουλαχιστον- δεν τις ειχα ξαναβρει στο Internet απο ολα τα πλοια περιλαμβανομενων εσωτερικων αλλα και προγραμματα, μπροσουρες, γενικα πολυ αξιολογη εκδοση, ειδικα αν εισαι fan του Χανδρη και των παλαιοτερων του πλοιων. Φυσικα το βιβλιο ειναι στα Αγγλικα και κατα πασα πιθανοτητα πρεπει να το παραγγειλει οποιος το θελει(δεν φαινοταν αλλο αντιτυπο εκτος απο αυτο που πηρα) με την τιμη του στα EUR 37.5

Link to comment
Share on other sites

Προσφάτα βγήκε το βιβλίο ελληνική ακτοπλοία και cabotage συγραφέας είναι ένας καθηγητής του Πολυτεχνείου.Πρέπει να είναι καλή δουλειά αν κρίνω απο τα περιεχόμενα.Δυστυχώς ακόμα δεν πρέπει να έχει κυκλόφορησει ευρέως μιάς και ρώτησα σε γνώστο μεγάλο βιβλιοπωλείο της Αθήνας που φέρνει τις εκδόσεις του ιδρυμάτος Ευγενίδη καθώς και σε βιβλιοπωλείο με ναυτιλιακά βιβλία στη 2ας Μεραρχίας στο Πειραία και μου είπαν ότι υπάρχει πιθανότατα μέχρι τέλος του μήνα να κυκλοφορήσει

Υ/Γ μην το πέρει κανείς σαν διαφήμιση απλά το αναφέρω

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Eιδα σε σπιτι γνωστου προσφατα τον τομο "Τhe sea, day by day" με ISBN 0-8109-4802-8. εχει παρα πολλες φωτογραφιες (κυριως απο αερα) νησιων, λιμανιων, αποκρυμνων ακτογραμμων και βαποριων σε ολο τον κοσμο. εχει και κατι ωραιες "βουτιες". εψαξα να το βρω στα βλιβλιοπωλεια του Furopoort, αλλα ατυχησα ακομη και στα παραρτηματα Αθηναϊκων. Ετσι και το πετυχει κανεις...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θα μπορούσε κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό μυθιστόρημα που έχει διαβάσει, με θέμα (εννοείται) καράβια-θάλασσα ? Εγώ θα πρότεινα ένα αγαπημένο μου βιβλίο, το ''Ο ναυτικός χάρτης'', του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε από τις εκδόσεις Πατάκη. Οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη.

Δεν γνωρίζω αν τυχόν παραβιάζω τον κανονισμό περί διαφήμισης, και θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμμία σχέση με βιβλιοπωλεία ή εκδοτικούς οίκους (ουτε καν μακρινή συγγένεια). Αλλά όποτε ζητήσω κάποιο σχετικό βιβλίο οι περισσότεροι υπάλληλοι βιβλιοπωλείου με κοιτάνε κάπως έτσι :D:eek::confused:

Link to comment
Share on other sites

Ενα αρκετά καλό μυθιστόρημα είναι το 'Σουέλ' της Ιωάννας Καρυστιάνη.

'Αναφέρεται στο τελευταίο ταξίδι ενός ηλικιωμένου καπετάνιου που αρνείται να αφήσει τη θάλασσα, και τα μικρά θαύματα του παρόντος που επανορθώνουν τα στραβά μιας ολόκληρης ζωής'.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσε κανείς να μου προτείνει κάποιο καλό μυθιστόρημα που έχει διαβάσει, με θέμα (εννοείται) καράβια-θάλασσα ?

"Ο φάρος της άκρης του κόσμου" (Le phare au bout du monde), από τα σχετικά άγνωστα του Ιουλίου Βέρν. Και, φυσικά, αν ενδιαφέρεσαι για πολεμικά πλοία (ιστιοφόρα), η σειρά "Όμπρι & Ματούριν" του Πάτρικ Ο'Μπράιαν.

Εγώ θα πρότεινα ένα αγαπημένο μου βιβλίο, το ''Ο ναυτικός χάρτης'', του Αρτούρο Πέρεθ-Ρεβέρτε

Ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά κουραστικό γράψιμο. Ίσως φταίει η μετάφραση.

Link to comment
Share on other sites

Ενα αρκετά καλό μυθιστόρημα είναι το 'Σουέλ' της Ιωάννας Καρυστιάνη.
..εάν μπορέσεις να συνηθίσεις τον τρόπο γραφής της Καρυστιάνη, με τις ατελείωτες προτάσεις...που μπορούν να φθάσουν και τις 10-15 αράδες. Πρόταση...και παράγραφος.

Εγώ προσωπικά, παρ' όλες τις επιφυλάξεις μου για τα best sellers και την "γυναικεία γραφή", υπέκυψα στην εκτίμηση μου για την Καρυστιάνη και το αγόρασα. Αλλά, εδώ και ένα τρίμηνο είμαι ακόμα γύρω στην σελίδα 50...και δε μου κάνει καρδιά να το ξαναπιάσω.

Που θα μου πάει όμως...θα το ξεπεράσω και θα το τελειώσω.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Για τα καλοκαιρινά ταξιδάκια σας, και τις πολλές ώρες onboard,

''Οργισμένος σαν την θάλασσα''. (πρωτ. τίτλος, Hungry as the sea),

του Wilbur Smith , από τις εκδόσεις Bell.

Μην περιμένετε τίποτα υπαρξιακές ή φιλοσοφικές αναλύσεις, αλλά

είναι μία καλογραμμένη, καθαρά ναυτική περιπέτεια πολύ ενδιαφέρουσα.

Εγώ το είχα ανακαλύψει ''δεύτερο χέρι'' στο Μοναστηράκι ψάχνοντας

για ναυτικά μυθιστορήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
η σειρα "θησαυροι της ελλαδας" κυκλοφορησε σημερα το 9 βιβλιο με (πολυ καλες) φωτογραφιες απ' τους ελληνικους φαρους.
καλη σειρα φωτογραφικων λευκωματων απο τον ΔΟΛ και τα ΝΕΑ. τις επομενες 2 παρασκευες ακολουθουν: "αγονη γραμμη" & "ταρσαναδες/καϊκια".
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κυκλοφορησε, με επιμελεια/συγγραφη του Χρηστου Ντουνη (επιτιμου αρχηγου ΛΣ), ο τομος "Ιθακησιοι Πλοιαρχοι. Οι Παλιοι και οι Νεοτεροι". Περιλαμβανει ολους σχεδον τους Θιακους Πλοιαρχους του 20αιωνα και μεγαλο μερος αυτων των τελευταιων 10ετιων του 19ου. Ο συγγραφεας υποσχεται επανεκδοση που θα περιλαμβανει διορθωσεις και παραλειψεις. Το Βιβλιο εκοδοθηκε απο την "Ενωση των Απανταχου Ιθακησιων" με τη Χορηγια του "Ιδρυματος Ι.Φ.Κωστοπουλου".

Η παρουσιαση του Βιβλιου εγινε προσφατα στην Ιθακη.

ΥΓ: υπαρχει και ασπρομαυρηφωτο του Κεφαλονια με τα χρωματα της Strintzis Lines και του ΙONIΣ με τα σινιαλα της Seven Island Lines.:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συστηνω (ανυστεροβουλα:D) την φωτογραφικη συλλογη "Ιονιο, πορεια δυτικα", εκδοσεων Τοπιο (Φυτρακης).

προκειται για μια σειρα φωτογραφιων απο το ιονιο. απο λιμανια εχει ηγουμενιτσα κερκυρα και πατρα. μη φανταστειτε κλασσικες φωτο λιμανιων, αλλα παιχνιδια με τα χρωματα του ηλιοβασιλεματος, της ανατολης, της συννεφιας, επισης ζουμ σε βολβους κλπ.

οι φωτογραφιες (οχι μονο απο τα νησια, αλλα και απο τις παραιονιες παραλιες θεσπρωτιας, αιτολωακαρνανιας και αχαιας) δεν εχουν λεζαντα (τα whereabouts) τα δινει στο τελος. καταφερνει ετσι να μπερδεψει το θεατη καθως ακομη και γνωριμα σημεια δεν ειναι ευκολα αναγνωρισιμα και "δειχνει" το ιονιο σαν ενιαιο συνολο.

εξαιρετικο βεβαια το εξωφυλλο που δειχνει ενα απο τα πιο ωραια σημεια της μεσογειο στο φως της ανατολης.

ΥΓ1 γιατι ξεφυγε το τσιριγο

ΥΓ2 οχι, δεν εχει το κεφαλονια:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

μου εκαναν δωρο προσφατα ενα λευκωμα, εκδωσεων ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, με τιτλο MADE IN GREECE. δε λεει για τη... MIG:D, αλλα για τα αυτοκινητα και τα αεροπλανα που εχουν κατασκευαστει στην Ελλαδα. Εχει και μια εισαγωγη για την εξελιξη της μηχανουργιας στην Ελλαδα.

Με μας αμεση σχεση δεν εχει, περα απο μια δυο φωτο του νεωρειου οπου τα 70s ο γουλανδρης κατασκευασε μια λιμουζινα και καποιες αναφορες οτι η ναυπηγικη βιομηχανια ηταν μεγαλη, αλλα δεν αφορα το βιβλιο.

Η απορια η δικια μου ειναι αν εχει ποτε επιχειρηθει μια συνολικη καταγραφη των ναυπηγησεων που εχουν γινει στην Ελλαδα. Ολες ferries, πολεμικα, ποντοπορα, παντοφλες κλπ. Δεν αναφερομαι στους εξαιρετικους βασιλεις των ωκεανων. Αυτοι καλυπτουν ναυπηγησεις για ελληνες πλοιοκτητες της ποντοπορου γενικως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο λεύκωμα "Στο δρόμο για την Ελλάδα - On the road with a Rollei in the '50s,", με φωτογραφίες του Robert McCabe (Πατάκης), υπάρχουν μερικές πολύ ωραίες Α/Μ φωτό του 1955 από την Σαντορίνη, του ΑΙΓΑΙΟΝ του Τυπάλδου και κυρίως του ΔΕΣΠΟΙΝΑ. Σε μία μάλιστα διακρίνεται και η καμπάνα του που γράφει ακόμα USN.

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα ειναι νεα εκδοση ή επανεκδοση του "Ελλαδα, τα χρονια της αθωοτητας 1954-1965" (Greece, images of an enchanted land 1954-1965) εκδοσεων παττακη 2004 ISBN 960-16-1105-3.

εκεινη η εκδοση ειχε χρηματοδοτηθει απο το Μ.Ι.Ε.Τ.. μηπως εγινε επανεκδοση χωρις τη συμμετοχη του ΜΙΕΤ, αλλα με αλλο τιτλο;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...