Jump to content
Shipfriends

Kydon (IMO 8916607)


Recommended Posts

Με την κυριοτητα του πλοιου εχει παψει να εχει αμεση σχεση απο τοτε που επεστρεψε απο την Κορεα εδω και πολλα χρονια δηλαδη οποτε και το αγορασε η ιδια τραπεζα που αγορασε και κατεχει και το Blue Galaxy.

Η ΑΝΕΚ εκτοτε ηταν ναυλωτρια πλην ομως στα οικονομικα αποτελεσματα του 2019 ανεφεροταν οτι δεν ειχε αναμειξη πλεον με το πλοιο και σε συνδιασμο με 2 ποστ που εχει κανει παραπανω ο kouskousakias πρεπει μονο ο πλοιαρχος και ο α' μηχανικος πλεον να ειναι Ελληνες.Το να εχει μια συμμετοχη ο Βαρδινογιαννης στην Caribbean Vessels ειναι πιθανο αλλα ανεξαρτητο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 391
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Μιας και έχουμε πιάσει τα ιδιοκτησιακά του Αστερίωνα, ξέρει κάνεις τι νέα έχουμε από τον Σοφοκλή? Θα λήξει η ναυλωση και θα μας έρθει, θα παραμείνει ναυλωμενο εκεί, αγοράστηκε και θα γεράσει εκεί?? Ξέρει κανένας τίποτα νεότερο σε σχέση με τις εικασίες παραπάνω στο post..? Λείπει πάντως από την ακτοπλοΐα μας τόσα χρόνια. Π.χ. μετά το ντιλ ΑΝΕΚ-Άττικα θα μπορούσαν μαζί με το αδερφό του να εξυπηρετήσουν το Ηράκλειο και τα Έλυρος/Αριάδνη να αναλάβουν τα Χανιά. 

Edited by Strofalos
Link to comment
Share on other sites

Μιλτιάδη μου τις διάβασα αλλά οι τελευταίες 4-5σελίδες έχουν όλο το ζουμί της ναύλωσης-αγοράς. Δεν γίνεται βέβαια σοφότερος όποιος προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει όλες αυτές τις απόψεις. Κρατάω μόνο αυτό που έγραψε ένα παλικάρι 2 σελίδες πριν περί του ότι, ανέφερε ένας γνωστός του που εργάζεται στο πλοίο πως μάλλον πωλήθηκε αλλά και την ανάρτηση τον Νικόλα παραπάνω πως λήγει τέλος του χρόνου ότι έχει συμφωνηθεί μεταξύ ΑΝΕΚ και ΚΑΡΙΜΠΙΑΝ.

Να υποθέσουμε πως μπορεί και να το ξαναδούμε στα νερά μας..? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
4 hours ago, MILTIADIS said:

Εχουμε δει και αλλα ωραια.Πλοια να ολοκληρωνουν εν πλω τις..μετασκευες τους π.χ θυμαμαι στο Σοφοκλης Βεν. να περνανε τις πορτες-κ οχι μονο-των καμπινων του πανω ντεκ στο 3ο του ταξιδι που ειχε τυχει και ταξιδευα τοτε

για ποτε αναφερεσαι συντροφε @MILTIADIS; το 1999 που πρωτοηρθε ή το 2015 που ξαναβγηκε στο κουρμπετι μετα την Κορέα;

Link to comment
Share on other sites

On 10/12/2021 at 5:11 PM, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Αν είχε πουληθεί δεν θα είχε σλλάξει και όνομα ; Εκτος και οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν Κρητικές καταβολές 😡

Κι εμένα μου φαίνεται παράλογο να έχει πουληθεί, σίγουρα είναι ακόμη ναυλωμένο, απλώς άλλαξε σημαία. Άλλωστε kydon δεν φαίνεται να σημαίνει κάτι στα Ισπανικά, ούτως όστε να βγάζει νόημα και το όνομα. Και η ΑΝΕΚ εξακολουθεί να το θεωρεί πλοίο της σύμφωνα με το site. Άλλωστε κι ο Διαγόρας ήταν ναυλωμένος με ξένη σημαία, αλλά επέστρεψε. Και μάλιστα όσο είχε ξένη σημαία δεν φαινόταν στο site (από όσο θυμάμαι.). Τώρα, εάν θα ξαναταξιδέψει στην Ελλάδα, οι πιθανότητες είναι μικρές, ούτε εγώ δεν έχω πολλές ελπίδες. Ίσως κάποιος που θα έχει πρόσβαση σε equasis ή κάποια άλλη βάση δεδομένων που εγώ, δυστυχώς, δεν έχω πρόσβαση, θα ξέρει τι γίνεται με το ιδιοκτησιακό. 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με άλλα λόγια ανήκει ακόμη στην ΑΝΕΚ, αλλά όχι άμεσα. Αυτό εξηγεί και την εμφάνισή του στο site και την διατήρηση του ονόματος. 

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω οτι η ύπαρξη του πλοίου στον στόλο της εταιρείας στο site, δεσμεύει και το ιδιοκτησιακό του καθεστώς. 

Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε πως είτε έμμεσα είτε άμεσα, οι δραστηριότητες της ferries del caribe, το kydon οπως και τα δυο ρορο σχετίζονται με την ΑΝΕΚ. 

Link to comment
Share on other sites

Εξ' όσων γνωρίζω εγώ, όχι. Μόνο με τα 2 ρορό εμπλέκονται κάποια νεαρότερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη και μάλιστα σε συνεταιρισμό με άλλον επενδυτή. Δεν είναι καν 100% δικά τους δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η Attica έχει την δυνατότητα να επιστρέψει (αν το θέλει) το πλοίο Ελλάδα ή η Anek έχει απεμπλακεί οριστικά από το πλοίο ;

Παρακολουθήσαμε τα προηγούμενα post αλλά δεν από ότι κατάλαβα το πλοίο είναι ναυλωμένο 

Link to comment
Share on other sites

Με το που λήγει η ναύλωση το 23, είναι στο χέρι της Αττικα αν θα το φέρει πίσω ή όχι. Ρεαλιστικά, αν θα έρθει ή όχι, εξαρτάται από το πώς τον βλέπει τον ρόλο του το νέο σχήμα. 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει option αγοράς, φαντάζομαι στη διακριτική ευχέρεια του ναυλωτή.

 

On 2/12/2022 at 10:39 PM, Nikos_Chania said:

Μιας και η ετήσια του 21 δεν βγήκε, ας δούμε τι συνοψιζόταν στην ετήσια του 20, για να μην χανομαστε 14 σελιδες.

 

ast-kyd.png

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν αφορά τη ναύλωση στη ferries del caribe το σχόλιο. Έχω την εντύπωση ότι περιγράφει τη μακροχρόνια ναύλωση του από την ΑΝΕΚ.

Η ναύλωση από την ΑΝΕΚ έχει αναγνωριστει ως μακροχρόνια χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) και για αυτό το περιλαμβάνει στα ενσωματα πάγια στοιχεία της εταιρίας. Παλιά δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Με τα ΔΛΠ/ΕΛΠ υπάρχει.

Λέει επίσης οτι άλλαξε η σύμβαση ναύλωσης λόγω αλλαγής/ εκμισθωτή. Εκμισθωτής είναι ο πλοιοκτήτης (η μονοβαπορη των τραπεζών). Ναυλωτης η ΑΝΕΚ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ κατάλαβα το ανάποδο αλλά έστω κι έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρχει back-to-back όρος στο bareboat in από την τράπεζα και το tc out ή bareboat out στον ναυλωτή. Ειδικά σε κάτι τέτοια μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα, είναι ακόμη πιο πιθανό.

Link to comment
Share on other sites

Οι RickyMartinέζοι* το θελουν πολυ παντως. Η Ferries Del Caribe το προβαλει συνεχως στα sm και αναπαραγει διαρκως αλλα δημοσιευματα και αναρτησεις για το πλοιο.

Θετικα ειναι και τα σχολια απο κατω. Υποθετω οτι δεν πετσοκοβουν τα αρνητικα, οπως εκανε μια αλλη εταιρια σε μια αλλη πλευρα του πλανητη:rolleyes:.

 

*Πορτορικανοί

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Annivas said:

Έχει αλλάξει σημαία σε Μπαχαμες αν θυμάμαι καλά το οποίο προδηλωνει ότι ο επαναπατρισμός δεν ήταν στο προσεχές πλάνο και δεν νομίζω να αλλάξει με τις τελευταίες εξελίξεις .

Μα και ο Διαγόρας όσο ήτανε στην AML είχε αλλάξει σημαία. Τότε μάλιστα τον είχανε βγάλει κι απ το σάιτ της BS (Να σας θυμίσω ότι η ΑΝΕΚ ακόμη δείχνει το Κύδων) κι όλα έδειχναν πως δεν θα το ξαναβλέπαμε στα νερα μας. Τελικά γύρισε πίσω και ξαναύψωσε την Ελληνική σημαία, σα να μην συνέβη τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...