Jump to content
Shipfriends

Αριάδνη (ΙΜΟ 9135262)


Recommended Posts

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 9/4/2021 at 6:41 PM, Greek Ships said:

Ελπίζω να ταξιδέψει και του χρόνου το καλοκαίρι σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα καθώς ταιριαζει πολύ σε αυτες τις γραμμές.

 

Αυτό που "ταιριάζει" βγήκε φέτος για 3 μήνες σκάρτους και δένει άρον-άρον, δηλαδή αμα δεν ταίριαζε κιόλας για πόσο θα το έβγαζαν? Για το ΣΚ της Παναγίας, όπως κάνει γκέστ για 3 τραγούδια ο Δρογώσης στις συναυλίες του Πορτοκάλογλου:D? Συγκεκριμένα για την Παροναξία, αυτό το πλοίο δεν έχει καμία δουλειά στην Πάρο και στη Νάξο να κατεβάζει 300άρες ΙΧ και μια επιλαρχία από νταλίκες. Καλύπτει μεν τις τρύπες της προβληματικής και ελλιπούς εξυπηρέτησης της Attica σε αυτά τα νησιά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει στα λιμάνια της πλάκας που έχουμε. Καταλάβετέ το, όταν έρχεται ο επισκέπτης και βλέπει στη Νάξο εικόνες που παραπέμπουν σε Βομβάη και Καράτσι, ευτελίζεται το τουριστικό προιόν. Και του νησιού, και της χώρας.

 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Να προσθέσω πάντως πως τις εικόνες που παραπέμπουν σε Βομβάη στην Παροναξια τις βλέπουν δυστυχώς τον Αύγουστο οι επιβάτες όλων των πλοίων και των ταχυπλοων. Και είναι δυστυχώς αποτέλεσμα τόσο της ελλιπους εξυπηρέτησης, όσο - και κυρίως- του γεγονότος ότι κάποια νησιά φτάνουν στα όρια τους από θέμα κίνησης που επιτείνεται από τις κακές λιμενικες εγκαταστάσεις σε πολλές περιπτώσεις.  Καλώς ή κακώς υπάρχει κάποιο όριο στον κόσμο που μπορούν κάποια κυκλαδονησια να εξυπηρετησουν.

Σε κάθε παντως περίπτωση μακάρι να συνεχίσουμε να βλέπουμε την Αριαδνάρα. Και σε γενικές γραμμές έκανε καλή δουλειά στο Σαντορίνη- Κω- Ρόδο 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Επειδη Λιμανι στην ναξο δεν προκειται να δουμε ουτε σε 10χρονια, θα πρεπει να υπάρχει ένα βέτο στον αριθμό των πλοίων που πέφτουν συγκεκριμένη ώρα, αλλά και στο μέγεθος των πλοίων. Δεν γίνεται να κλείνει μια ολόκληρη πόλη για να γίνει είτε επιβίβαση είτε αποβιβαση πλοίων.. 

Link to comment
Share on other sites

Βάπορας!

Βοήθησε πολύ και τη Σάμο η δρομολόγηση του από Πειραιά απευθείας για Βαθύ - Κω - Ρόδο. Ειδικά τον Αύγουστο από Βαθύ για Πειραιά είχε καλή κίνηση και όσες φορές το είδα στο λιμάνι, καθόταν για φόρτωση τουλάχιστον μια ώρα και κάτι.

 

Link to comment
Share on other sites

On 9/10/2021 at 5:15 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Θα ξανά βγει στα δρομολόγια τη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, λόγω της βλάβης του Blue Carrier 1.

Απορία μικρή😉: Αφού είναι να ξαναβγει στις 14/9, γιατί πήγε στο Πέραμα και δεν έμεινε κάπου στον κεντρικό λιμένα? Εκτός κι αν έκανε τίποτα "μερεμέτια" αυτές τις μέρες...🙂

On 9/9/2021 at 5:10 PM, Z.Gk. said:

Βάπορας!

Βοήθησε πολύ και τη Σάμο η δρομολόγηση του από Πειραιά απευθείας για Βαθύ - Κω - Ρόδο. Ειδικά τον Αύγουστο από Βαθύ για Πειραιά είχε καλή κίνηση και όσες φορές το είδα στο λιμάνι, καθόταν για φόρτωση τουλάχιστον μια ώρα και κάτι.

 

Σε όλα τα λιμάνια καθόταν φίλε μου σχεδόν 1 ώρα (με εξαίρεση ίσως τη Σύμη?). Περισσότερο αυτό είχε να κάνει με τον τρόπο φορτοεκφοτωσης του πλοίου. Όχι ότι προς Θεού αμφισβητώ ότι βοήθησε πολύ την κίνηση και στη Σάμο 

Link to comment
Share on other sites

Αδελφια ειρηνη ημην!σε καθε λιμανι τετοια ειδους πλοια με ξεκοτσαριστα φορτηγα θελουν χρονο να ξεφορτωσουν ητε εχουν 1 καταπελτη η 2 η 3!σκεφτητε μονο να εχει 30 φορτηγα να βγαλει στη Σαμο ας πουμε κ να θελει το καθε φορτηγο απο τη στιγμη που θα μπει κ θα βγει 2 λεπτα λεω εγω,που για το πανω γκαραζ θελει παραπανω χρονο ποση ωρα θελει παραμονη,κοινη λογικη οχι να γραφουμε οτι να ναι..δεν ειναι ταχυπλοο τους πετας εξω κ φευγεις

Link to comment
Share on other sites

Φίλε @pilotκαι φίλε @margaritis24 πιστεύω ότι το ίδιο πράγμα λέμε.

Μετέφερα εδώ στο forum το πραγματικό γεγονός ότι το πλοίο κάθεται πάνω από μια ώρα στο λιμάνι, ως ενδεικτικό της κίνησης και στη γραμμή της Σάμου.

Το ζήτημα των ξεκοτσάριστων έχει σχολιασθεί επανειλημμένα στο φόρουμ, οπότε δεν θεώρησα σκόπιμο να αναφερθώ στους λόγους της ωριαίας παραμονής, τους θεώρησα αυτονόητους.

Πάντως, βάπορας, ό,τι και να λέμε! Σε συζητήσεις μου με Σαμιώτες, πολύ θα ήθελαν να το είχαν πιο συχνά, ενώ δεν τους απασχόλησε και ιδιαίτερα η διαφορά στην ταχύτητα με τα μεγάλα Blue Star, που έκαναν και αυτά παλαιότερα το ίδιο δρομολόγιο.   

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 9/10/2021 at 5:15 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Θα ξανά βγει στα δρομολόγια τη Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, λόγω της βλάβης του Blue Carrier 1.

Τελικά ξεκινάει σήμερα το πλοίο ; Η επισκευαστικε το Blue Carrier ;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Αριάδνη φαίνεται ότι θα μείνει δεμένο στο Περαμα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου και μετά θα ξεκινήσει τις σκάντζες στα πλοία του ομίλου της Attica Group. Λογικά θα πάει πρώτα στη θέση του Blue Star 2 στα Δωδεκάνησα, μετά θα πάει στη θέση του Supefast I και του Superfast II στη γραμμή του Μπάρι και στο τέλος στη θέση του Superfast XI στη γραμμή της Ανκόνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επιστροφή στις αρχές Αυγούστου για να θαυμάσουμε μια από τις πολυτραγουδισμένες προσεγγίσεις του Αριάδνη στην Παροναξία, εδώ συγκεκριμένα στην Πάρο στις 7 Αυγούστου του 2021. Βλέπετε πως και μόνο η αντιπαραβολή του όγκου του πλοίου με την Παροικιά, αποτελεί ένα ιδιαίτερο θέαμα. Το πλοίο προσέγγισε αργά και με προσοχή και τελικά έδεσε φουντάροντας τη δεξιά άγκυρα, μένοντας περί την μία ώρα στο λιμάνι, όντας ήδη καθυστερημένο άλλη μία, αν θυμάμαι καλά. Κι ο προβλεπόμενος χρόνος παραμονής, καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Επί τη ευκαιρία, βλέπω κάποιους φίλους που ονειρεύονται προσεγγίσεις της Αριάδνης ή μεγάλων πλοίων του Grimaldi στην Πάρο και σε άλλα Κυκλαδονήσια, σε σταθερή βάση. Μπορεί και να γίνει, κάποια στιγμή. Δεν το παίζω προφήτης Ησαίας για να ξέρω. Σας καλώ όμως να σκεφτείτε το θέμα όχι με το συναίσθημα και τα προσωπικά σας γούστα, αλλά με τη λογική του κοινού συμφέροντος. Το θέμα των υποδομών στα Κυκλαδονήσια για κάτι τέτοιο, είναι ένα προφανές επιχείρημα εναντίον τέτοιων προσεγγίσεων. Και για την ασφάλεια πλοίων και επιβατών αλλά και για τη ζωή των νησιών. Δε γίνεται να έρχεται μια Αριάδνη και να κλείνει η πόλη για μια ώρα πρίν και μια ώρα μετά. Και για λόγους σεβασμού της ζωής των κατοίκων, και για λόγους ασφαλείας αλλά και γιατί έτσι υποβαθμίζεται το τουριστικό προιόν. Μπορεί για μας που καθόμαστε στο ντόκο με το φραπόγαλο και χαζεύουμε να έχει μέχρι και πλάκα, ο ξένος τουρίστας που έρχεται στη χώρα μας και βλέπει αυτό το θέαμα, μας συγκρίνει με το Καράτσι στη χώρα του Πακιστάν, που λέει και η Δέσποινα Μοιραράκη.

 

Πλέον τούτου, σκεφτείτε και το άλλο. Τη λογική των δρομολογίων της Άττικα ας πούμε τα τελευταία χρόνια τη βλέπετε. Μείωση των προσεγγίσεων, σύμπτυξη γραμμών, αραίωμα των δρομολογίων, σε συνδυασμό με πλοία μεγάλης χωρητικότητας. Μια λογική του ότι όσα δρομολόγια γίνονται, θα πρέπει να έχουν πολύ μεγάλη πληρότητα και κερδοφορία. Καλά κάνουν αν τους παίρνει να τα κάνουν αυτά, λεφτά πρέπει να βγάλουν. Σκεφθείτε λοιπόν κάτι σαν το Αριάδνη στην Παροναξία. Κάθε πότε θα ερχόταν για να γεμίζει? Ή με πόσα ακόμη νησιά τσόντα θα γινόταν το δρομολόγιο για να γεμίζει όσο το δυνατόν περισσότερο? Φέτος στην Πάρο άκουγα για παράδειγμα πόσο βοήθησαν τα απογευματινά δρομολόγια του Speedrunner III γιατί το απόγευμα υπήρχαν ελάχιστες επιλογές. Αν ερχόταν καθημερινά ένα τέτοιο νταμάρι ποιό πιστεύετε πως θα ήταν το αντίκτυπο στη συχνότητα των δρομολογίων και στις μικρότερες εταιρείες, όπου υπάρχουν, σε κάθε γραμμή?

 

Τέλος πάντων, εγώ έτσι το βλέπω. Τροφή για σκέψη. Δεν είμαι αντίθετος σε κάποιες έκτακτες προσεγγίσεις το καλοκαίρι λόγω συγκοινωνιακών αναγκών αλλά για μένα ακόμη και αυτές πρέπει να γίνονται σε ωράρια που να μη συμπίπτουν με άλλα 4-5 πλοία, όπως γινόταν στη Νάξο φέτος για παράδειγμα. 

Link to comment
Share on other sites

Προς το παρόν πάντως φαίνεται ότι θα δούμε το υπέροχο αυτό βαπόρι σε μια γραμμή που - ειδικά τώρα το χειμώνα- του "πάει πολύ"! Για Πάτρα- Ηγουμενίτσα- Ανκονα- Βενετία, προκειμένου να σκαντζαρει τα άλλα πλοία του ομίλου.

Όσο για τη δρομολόγηση του στις Κυκλάδες, σε γενικές γραμμές συμφωνώ. Και όπως ειχαμε ξαναπει, το συγκεκριμένο βαπόρι έχει και "θεματακια" στον τρόπο φορτοεκφορτωσης. Όμως ας μην βάζουμε στον ίδιο παρονομαστή τελείως διαφορετικά μεταξύ τους πλοία όπως το Αριάδνη και τα παλάτια της grimaldi (και με τελείως διαφορετικές ελικτικές δυνατότητες) . Σίγουρα η Νάξος ειδικά έχει θέμα και στις λιμενικες υποδομές. Από την άλλη όμως πλευρά δε νομίζω ότι τα παλάτια έχουν αντιμετωπίσει ποτέ κάποιο πρόβλημα στη Μήλο π.χ, η στη Σαντορίνη όποτε πήγαν εκτάκτως. Σε καθε πάντως περίπτωση θα πρέπει να γίνονται προσεκτικες μελέτες βιωσιμότητας.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που βλέπουμε την Αριαδνάρα να ξελασπώνει παντού μήπως πρέπει να εξεταστεί να αγοραστεί και το αδελφάκι της;Αμετασκεύαστο,τι καράβαρος είναι..Το βλέπω να ταξιδεύει με 22 μιλάκια ανάμεσα Κίνα Νότια Κορέα.

Link to comment
Share on other sites

ειναι ηδη στον πατραικο

 

ξελασπωνει (?) παντου, γιατι δεν στεριωνει πουθενα

On 3/28/2021 at 11:39 PM, proud_ionian said:

ελπιζω να στεριωσει σε αυτην τη γραμμη, που μεταξυ μας, το κοβω χλωμο.

14 χρονια ποτε δεν εγινε το πλοιο καποιας γραμμης. καλοκαιρινες (και οχι μονο) ναυλωσεις, πολυμηνες ακινησιες το χειμωνα, για τη μια γραμμη ειναι μεγαλο, για την αλλη εχει πολλα αεροπορικα, για την παραλλη δεν ειναι τοσο γρηγορο κ.ο.κ.

On 8/15/2021 at 11:52 AM, proud_ionian said:

συμφωνω οτι το πλοιο κανει για γραμμη με λιγα stand by και χαλαρους χρονους, αρα μονο για γραμμες κρητης ή βενετια.

η μετασκευη που του εγινε, δεν το βοηθησε να στεριωσει πουθενα

οσο και αν αρεσει σε πολλους εξωτερικα, δεν ειναι και το πιο λειτουργικο.

η ταχυτητα του επισης μπορει ονομαστικα να ειναι μεγαλη, αλλα στην πραξη, οπως ειπε και ο @AEGEAN SEA με τους χρονους επιταχυνσης και μανουβρας, ειναι αρκετα χαμηλοτερη.

νομιζω πως οποιο νεο τοναζ ερθει στην Ελλαδα, πρεπει να λαμβανει υπ οψιν του τις εξελιξεις στα καθαρα καυσιμα (εχουμε αναφερθει παρα πολυ και σε πολλα topics), αλλα και την ταση στις τιμες των ορυκτων καυσιμων.

δεν μπορει να φορτωθουμε παλι πλοια καποιας ηλικιας που δεν στεριωνουν πουθενα.

να φερουμε το αδερφο του, να το κοιταμε και αυτο στο περαμα και να βγαινει οποτε γεμιζουν τα υπολοιπα ή οποτε χαλαει καποιο/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...