Jump to content
Shipfriends

Αριάδνη (ΙΜΟ 9135262)


Recommended Posts

Εκει  που εδεσε στο περαμα στις αγκυρες δεν ανοιγε ο πλαινος,λογικα στις ημερευσεις θα βαφτει στο πειραια..ακομα να φυγει παντως αλλαξε ωρα για σημερα;

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Βλέποντας στις κρατήσεις ότι οι αίθουσες 9-13 με αεροπορικά και η αίθουσα BSN δεν είναι διαθέσιμες να θεωρήσουμε ότι το πάνω ντεκ με τις αριθμημένες είναι κλειστό; 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pie said:

Μπορεί να φορτώνει ταυτόχρονα και απο τους 2 καταπέλτες; 

 

Χωρίς να έχω μπεί στο Αριάδνη ποτέ, σίγουρα μπορεί. Είναι απλά θέμα λιμενικών εγκαταστάσεων και οργάνωσης, το Blue Galaxy κάνει ακριβώς αυτό στη γωνία του Αγίου Διονυσίου. 

 

Η λογική που βάζουν οι Ιάπωνες τους καταπέλτες όπως τους έχει το Αριάδνη, είναι η λογική της πλαγιοδέτησης και της μη χρήσης του πρυμνιού. Μάλιστα οι καταπέλτες αυτοί συνήθως συνοδεύονται με εσωτερικές ράμπες για το πάνω γκαράζ, όπως έχει το Blue Galaxy, μπαίνεις και στρίβεις δεξιά για πάνω. Πολύ πιθανόν να υπάρχει ή να υπάρχει και στο Αριάδνη ράμπα που να βγάζει στο πάνω γκαράζ που να είναι συνδυασμένη με τον πλωριό πλαινό καταπέλτη, ασχέτως αν δεν χρησιμοποιείται εδώ. Βασικά οι Ιάπωνες δούλευαν τα γκαράζ πρύμα-πλώρα και πάνω κάτω ταυτοχρόνως.

Link to comment
Share on other sites

Λόγω και των ημερών που πλησιάζουν, ας θυμηθούμε ενα βίντεο που βρήκα από τη Χίο, πρέπει να είναι 3 χρόνια πριν και η αγαπημένη των Χιωτών Αριαδνάρα αποδίδει χαιρετισμό κατά την διάρκεια του επιταφίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Με 23 κόμβους πλέει βόρεια της Σύρου ο βαπορας. Νομίζω πως είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει πιάσει μετά τον επαναπατρισμο του!!

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι έβαζε πολύ πράγμα και όταν πέρασα γύρω στις 17.10 είχε ακομα αρκετά να βάλει.Τόσα που πρόλαβα να περάσω απο γραφείο να πάρω  τη φωτογραφική και να πάω και στην άλλη πλευρά του λιμανιού και έφυγε 6 παρά 20

 

Link to comment
Share on other sites

On 4/2/2021 at 5:10 PM, Nikos_Chania said:

Μας διαβάζουν στην hsw :D Το πλοίο έδεσε σήμερα 36-41, δίπλα στο Superferry, για να ανοίξει πλαινό καταπέλτη, αν και θα αναχωρήσει με καθυστέρηση.

Άφιξη, φούντο, επ' άγκυρα και συρτάρωμα. Απόλαυση.

Link to comment
Share on other sites

Όπως μας τα γράφει το υπουργείο: 

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χάλκη

Quote

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτμου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (σσ 09/04), από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΙΑΔΝΗ'' Ν. Π. 11542, το οποίο εκτελούσε  προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο για Κω - Κάλυμνο - Λέρο - Πάτμο -  Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Πάτμου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στον οικείο λιμένα είκοσι τρεις (23) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το λιμάνι της Πάτμου επρόκειτο να επιβιβασθούν τριάντα επτά (37) επιβάτες, επτά (07) Ι.Χ., δύο (02) Δ/Κ και τρία (03) Φ/Γ.

hcg.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ...άρα το Νήσος Ρόδος θα μεταδρομολογηθει στα Δωδεκάνησα (με ολίγην και από Κυκλάδες); Εκ πρώτης όψεως μου φαίνονται λίγες οι καμπίνες για τους μήνες αιχμής στα Δωδεκάνησα, χώρια η χαμηλότερη ταχύτητά του. Τουλάχιστον η Αριάδνη φαίνεται ότι τα έχει ακόμα τα 23+....

Anyway, κάτι παραπάνω θα ξέρει το πλήρωμα, αν και κάτι μου λέει πως ακόμα κάποια πράγματα είναι υπό μελέτη στην εταιρεία (Και ίσως και υπό αίρεση😉)

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, George...f said:

Εγώ εξ όσων γνωριζω από το πλήρωμα πάντως, στις 23 βγαίνει εκτός δρομολογίων, και από 5 Ιουνίου ξεκινάει Χίο-Μυτιλήνη.

Κατά αρχάς πήρε παράταση η δρομολόγηση του στα Δωδεκάνησα για ένα ακόμα δρομολόγιο, οπότε σταματάει στις 26 Απριλίου. Ενώ μετά φαίνεται ότι μένει εκτός δρομολογίων για 40 ημέρες.

Link to comment
Share on other sites

Το Αριάδνη θα μείνει δεμένο από τις 26 Απριλίου έως τις 02 Ιουνίου & από τις 07 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, (κάνοντας χρήση ημερών ακινησίας του Νήσος Σάμος). Θα κάνει δρομολόγια στα Δωδεκάνησα από τις 03 Ιουνίου έως τις 07 Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Πατημενη μπαλα το βαπορι γεμιζει μεχρι καταπελτη!με 1ωρα κ 15 λεπτα καθυστερηση εφυγε σημερα,με τοσα που βαζει το  blue star θα αφηνε απεξω...Το μειονεκτημα προς το παρον ειναι  οτι δε δουλευει το καταμπαρο  κ τα ι.χ. τα βαζει στα κυριως γκαραζ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...