Jump to content
Shipfriends

Roana (IMO 5266441)


Recommended Posts

Θυμάται κανείς το θρυλικό ROANA? Ένα μικρό καραβάκι που έκανε απο το 1975 μέχρι το 1992 το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Οτράντο? Ναυπηγημένο το 1954 και με διαχειρίστρια εταιρία την PREM LINES ή R-Lines έπιανε δεν έπιανε τα 14 μίλια. Είχε πολύ γέλιο ένα περιστατικό κατα το οποίο το πλοίο είχε σπάσει κάβο ένα πρωί με πολύ δυνατό αέρα και βρέθηκε ακυβέρνητο στον δίαυλο της Ηγουμενίτσας. Τρέχανε τα ρυμουλκά να το μαζέψουν...!!!!

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 5 months later...

Και να φανταστεί κανείς οτι χθές συζήταγα για το ROANA και τα ευτραπελα που διαδραματιζόταν εκείνη την εποχή με τις αναχωρήσεις του. Ωραίες εποχές....;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 years later...

Είμαστε 31 χρόνια πρίν στην Ηγουμενίτσα και από τον φακό του @FHFerry βλέπουμε το Roana. Αν κάτσει και το σκεφτεί κανείς, 31 χρόνια δεν είναι πια και ένα τόοοοσο μεγάλο διάστημα. Αλλά ακόμη και με τα δεδομένα της εποχής είναι αξιοσημείωτο πως ένα τέτοιο βαποράκι έκανε δρομολόγια στην Αδριατική.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο αυτό ήταν ο 'κακός δαίμονας' των εταιρειών κυρίως του Μπρίντιζι, αφου τους έπαιρνε πολύ δουλειά. Είχα ακούσει οτι τα εισιτήρια τα έβγαζαν επι τόπου στα δύο λιμάνια και κατόπιν διαπραγματεύσεων/παζαριών αυτοί που ταξίδευαν έπαιρναν οικονομικές τιμές, ιδιοκτήτες δε ήταν πράκτορας απο την Ηγουμενίτσα και ένας Ιταλός.  Αλλες εποχές  που δεν πρόκειται βέβαια να ξαναδούμε !

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...