Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Ποσειδών Ελλάς


Recommended Posts

Μηχανική βλάβη παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στο Ε/Γ-Ο/Γ «Ποσειδών Ελλάς» , μετά τον απόπλου του από την Αίγινα με 16 επιβάτες, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά-Αίγινα-Μέθανα-Πόρο.

Το πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμάνι της Αίγινας. Οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με πλοία της γραμμής, ενώ ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του.

Από Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρεπει να ηταν κατι σοβαρο τελικα, σημερα ταξιδεψε

κανονικα και μεταφεροντας τα καυσιμα της Αιγινας εχει

δεσει τωρα διπλα στη μονιμη δεξαμενη του Βασιλειαδη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τη Παρασκευή 18-08-06 υπέστη βλάβη στην Αριστερή Κύρια Μηχανή το πλοίο εν πλω από την Αίγινα στο Πειραιά.

Λόγω της βλάβης αυτής το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου στις 18:30 πραγματοποιήθηκε από το Άρτεμις.

Το τουρμπο της αριστερής κύριας μηχανής το πρόδωσε (το κουζινέτο του τουρμπο). Και περνώντας απέξω είδα το πλήρωμα να εργάζεται μέχρι αργά το βράδυ για την αποκατάσταση βλάβης.

Η εταιρεία μας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους επιβάτες για την αναστάτωση που προκλήθηκε από το απρόβλεπτο πρόβλημα, και ενημερώνει ότι ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία αποκατάσταση του.
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωϊ καθ'οδόν από Μέθανα πρός Πόρο,παρατήρησα οτι το πλοίο πήγαινε σάν κάβουρας (στό σκέλος Πειραιάς-Αίγινα πήγαινε κανονικά αλλά λίγο πρίν φτάσουμε στην Αίγινα αποσύρθηκα στό άνω σαλόνι γιά υπνίδιο καί δέν παρατήρησα πότε εμφανίστηκε τό πρόβλημα).Τά δέ απόνερα τής αριστερής προπέλλας ήταν-όπως εύστοχα έχει πεί και ο (όχι και τόσο) μικρός proud-επιπέδου bow thruster Χοζοβιώτισσας...

Κατά την άφιξη στόν Πόρο δέν έγινε καμμία ανακοίνωση καί το πλοίο πρυμνοδέτησε (η μανούβρα έγινε σχεδόν μόνο μέ το προπελλάκι),αντί να πέση μέ την πλώρη,όπως κάνει κάθε Κυριακή που συνεχίζει γιά Σπέτσες.

Μέχρι τίς 2 το μεσημέρι το πλοίο βρισκόταν ακόμη πρυμνοδετημένο στον Πόρο,μέ την είσοδο τού καταπέλτη κλεισμένη μέ αλυσιδίτσα καί χωρίς καμμία επιγραφή ενδεικτική τού προορισμού του.Δέν γνωρίζω τι ώρα έφυγε,πάντως στόν πίνακα που υπάρχει έξω από το πρακτορείο του η ώρα αναχώρησης πρός Πειραιά (16.00) είχε σβηστεί.

Εν τούτοις το βράδυ επέστρεψε στον Πειραιά στίς 22.00 μέ κόσμο και οχήματα.

Νά υποθέσω οτι το γνωστόν αριστερό κουζινέτο άρχισε πάλι τίς..αποστασίες του;

Link to comment
Share on other sites

Δεν ήταν η αριστερή μηχανή αλλά η δεξιά αυτή τη φορά:eek: , σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Βλάβη στο «Ποσειδών Ελλάς»

Θαλάσσια ταξί, αλλά και τουριστικά πούλμαν ναύλωσε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Hellenic SeaWays, όταν χθες το πρωί παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου της «Ποσειδών Ελλάς» που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς - Αίγινα - Μέθανα, Πόρος -Υδρα με τελικό προορισμό τις Σπέτσες.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας μετέφεραν όσους επιβάτες είχαν προορισμό την Υδρα και τις Σπέτσες με το ταχύπλοο πλοίο Flyingcat 1, ενώ για τους επιβάτες της επιστροφής προς τον Πειραιά ναυλώθηκαν αμέσως θαλάσσια ταξί που μετέφεραν τους επιβάτες του «Ποσειδών Ελλάς» μέχρι τον Πόρο όπου και επιβιβάστηκαν με μικρή καθυστέρηση στο πλοίο της Hellenic SeaWays «Απόλλων Ελλάς» που μέσω των Μεθάνων και της Αίγινας έφτασε στον Πειραιά.

Οσον αφορά τους επιβάτες από τις Σπέτσες μεταφέρθηκαν με τα θαλάσσια ταξί στο Πόρτο Χέλι και στη συνέχεια με ναυλωμένα πούλμαν έφτασαν οδικώς στον προορισμό τους που ήταν ο Πειραιάς, ενώ όσοι επιβάτες δεν ήθελαν μεταφέρθηκαν με τα ταχύπλοα πλοία της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

Εν τούτοις το βράδυ επέστρεψε στον Πειραιά στίς 22.00 μέ κόσμο και οχήματα.

Εκείνη την ώρα ήρθε από Αγκίστρι Αίγινα. Έπιασε εκτάκτως Αγκίστρι λόγω υπερβολικής κίνησης. Είχαν ξεμείνει σχεδόν 600 επιβάτες, 40 ΙΧ και 60 ΔΚ, που δε χώρεσαν στο Σαρωνικό.

Link to comment
Share on other sites

1.Η Ελευθεροτυπία μπορεί να γράφη ο,τι θέλει,εγώ ήμουν στην πρύμνη καί είδα καθαρώτατα οτι τα απόνερα της δεξιάς προπέλλας ήταν κανονικά.Δυστυχώς όταν πάω γιά μπάνιο δέν κουβαλάω φωτογραφική μηχανή μαζί μου γιά λόγους ευνόητους,αλλιώς θά έβλεπε καί η Ελευθεροτυπία αυτά που είδαν τά ματάκια μου και δέν θά μπέρδευε την δεξιά μέ την αριστερά :mad:

2.Αφού πήγε και στο Αγκίστρι,σημαίνει οτι η βλάβη επισκευάστηκε (ή "επισκευάστηκε";:D ) καί το πλοίο έφυγε γιά τον Πειραιά κενό επιβατών από τον Πόρο,οπότε έκανε μετά το "εξτρά".

Τό ηθικόν δίδαγμα είναι οτι δυό βλάβες μέσα σέ δέκα μέρες (καί μάλιστα στην ίδια μηχανή) σ'ένα πλοίο που δέν μάς έχει συνηθίσει σέ "βλαβιανά" σχόλια,είναι ανησυχητικό φαινόμενο...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βλάβη είχαμε σήμερα στο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Υπουργείου.

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129, ότι πριν τον απόπλου για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πειραιά για Αίγινα, με 90 επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι επιθεωρήσεώς του, αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Bλάβη στο ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ αυτή τη φορά, σύμφωνα με δημοσίευμα της ζούγκλας

Βλάβη παρουσιάστηκε, σήμερα το απόγευμα, στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ», κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα προς Πειραιά, με 71 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, με μικρή καθυστέρηση, στις 17:45, στον λιμένα του Πειραιά, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την Λιμενική Αρχή μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» στον Πειραιά

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη παρουσιάστηκε, σήμερα στις 14:45, στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αίγινα προς Πειραιά, με 72 επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα, με μικρή καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, στον Πειραιά, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους, από την Λιμενική Αρχή, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ποσειδών Ελλάς στον Πειραιά

Πηγή: ΥΟΑΝ &ΥΠΠ

Βλάβη παρουσιάστηκε, χθες στις 09.15, στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ

«ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129, κατά την διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από Αίγινα.

Το πλοίο αποβίβασε με ασφάλεια του επιβάτες του, ενώ στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Το Ποσειδών Ελλάς είναι ήδη τρίτη ημέρα εκτός δρομολογίων, ενώ μου κάνει εντύπωση ότι το έχουν αφαιρέσει από τα δρομολόγια μέχρι τις 14/06/10. Μάλλον πρόκειται για κάτι σοβαρό για να το έχουν αφαιρέσει τόσες ημέρες από τα δρομολόγια??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» στον Πειραιά

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσιάστηκε, χθες στις 07.41, στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ», το οποίο είχε αποπλεύσει στις 07.30 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την Αίγινα, με 96 επιβάτες και 20 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά στις 09.05, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» στην Αίγινα

Πηγή: ΥΕΝ

Σήμερα στις 08.40, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π 8129, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα, με 124 επιβάτες και ενώ βρισκόταν 3,5 ν.μ. Βόρεια της Αίγινας.

Το πλοίο αποκατέστησε την βλάβη εν πλω και στις 09:05 κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Αίγινας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους στις 10:00, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Ν.Π. 10532.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» στην Αίγινα

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, χθες το απόγευμα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ», κατά την πρόσδεσή του στο λιμάνι της Αίγινας, προερχόμενο από λιμένα Πειραιά και ενώ είχε άμεση αναχώρηση για Αγκίστρι.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών και οχημάτων, με προορισμό το λιμένα Πειραιά, προς αποκατάσταση της βλάβης.

Οι δεκατέσσερις (14) επιβάτες του «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» με προορισμό το Αγκίστρι προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Οι επιβάτες για/από το Αγκίστρι πήγαν/ήρθαν στο Αγκίστρι με το Flying Dolphin 15, που καθυστέρησε το δρομολόγιο του για να εξυπηρετήσει τους επιβάτες του Ποσειδών Ελλάς. Για το Πειραιά οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν κυρίως με το Φοίβος και κατά δεύτερον το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας. Μάλλον σήμερα το Ποσειδών Ελλάς δεν θα εκτελέσει κάποιο δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129 στον Σαρωνικό κόλπο

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Ά Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Αγκίστρι για Πειραιά, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο Αίγινα - Αγκίστρι - Πειραιά, παρατηρήθηκε βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα της αριστερής κύριας μηχανής.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, αποβιβάζοντας επιβάτες και οχήματα, ενώ οι επιβάτες που ανέμεναν να επιβιβασθούν επί του πλοίου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενα δρομολόγια πλοίων της γραμμής.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 8129.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π.8129

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΕΛΛΑΣ», Ν.Π.8129 για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Αίγινα – Αγκίστρι, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το δρομολόγιο παρέμεινε ανεκτέλεστο και οι πενήντα εννέα (59) επιβάτες του πλοίου προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας, ενώ από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού.

 

 

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...