Jump to content
Shipfriends

European Express (IMO 7355272)


Recommended Posts

Δυστυχώς εδώ επιβεβαιώνεται η παροιμία με το βοσκό και το λύκο...

Μπορεί όντως να συμβαίνει κάτι , αλλά στο τέλος δεν θα γίνεται τίποτα πιστευτό...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 802
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

H επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας http://www.nel.gr/index.asp?a_id=87&news_id=1508

 

 

Δελτία τύπου
9/8/2014
Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS

Λόγω επίσχεσης εργασίας 12 μελών του πληρώματος του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ EUROPEAN EXPRESS σήμερα Σάββατο 09/08, ανωτέρω πλοίο παραμένει στο λιμάνι της Καβάλας από όπου επρόκειτο να αναχωρήσει στις 12:00.
Καταβάλλονται προσπάθειες από την διοίκηση της εταιρείας για επίλυση του ανωτέρω θέματος, ούτως ώστε το πλοίο να αναχωρήσει προς Λήμνο - Μυτιλήνη - Χίο - Βαθύ.
Θα επανέλθουμε με νεώτερη ενήμερωση τις επόμενες ώρες.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Τελικώς τί ώρα αναχώρησε το πλοίο χτές;

 

Με τούτα και με κείνα πάντως,μήν έχουμε απαιτήσεις γιά ανάπτυξη τού τουρισμού στην χώρα...

 

ΥΓ.Ποινικές κυρώσεις γιά εταιρείες που δέν εκτελούν τα δρομολόγιά τους γιά λόγους μή οφειλόμενους σε ανωτέρα βία (δηλ.σεισμούς,λιμούς,καταποντισμούς και τρικυμίες),δέν υπάρχουν;

 

Ποινικές κυρώσεις γιά πληρώματα που παρεμποδίζουν αναχωρήσεις τών πλοίων τους επίσης γιά λόγους μή οφειλόμενους σε ανωτέρα βία (δηλ.σεισμούς,λιμούς,καταποντισμούς και τρικυμίες),δέν υπάρχουν

 

Διότι απ'όσα κατάλαβα,το πλήρωμα έμπασε μέσα τους επιβάτες και τους χρησιμοποίησε ώς ομήρους γιά να εκβιάση την εταιρία.

 

Οσο δίκιο κι'άν έχουν οι ναυτικοί που είναι απλήρωτοι,με τέτοιες μεθόδους δέν θα κερδίσουν την υπόθεση,ούτε θα έχουν την συμπαράσταση τών επιβατών.

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

Eγώ πάλι θα θελα νά ξερα ποιιός μπορεί απ τη διοίκηση να μαζέψει αυτό το χάλι ...δρομολόγιο δεν περνάει να μην δημιουργούνται προβλήματα..Και αύριο στην Θεσσαλονίκη παλι θέμα θα δημιουργηθεί με τα καύσιμα ....και ο Θεός βοηθός

Edited by opelmanos
Link to comment
Share on other sites

Είμαι περίεργος να δω την επόμενη φορά που δεν θα κάνει το δρομολόγιο λόγο καυσίμων θα πάνε τα κανάλια?

Είμαστε σε φουλ σεζόν και έχουμε επισχέσεις που λογικά ρέει περισσότερο χρήμα στα ταμεία της εταιρείας,φανταστείτε τι εχει να γίνει το χειμώνα?

Link to comment
Share on other sites

εγω ενα θα πω παλι το πληρωμα έσωσε τη παρτίδα για την εταιρεία και έφαγε και ξυλο χωρις αιτία.τωρα τους βρίζουν αλλα οι αιτία ειναι αλλου. (για όποιον κατάλαβε τι έγινε) αυτα μόνο ......

Link to comment
Share on other sites

Πολλά γίνονται αλλά μαθαίνουμε όσα θέλουνε τα γεροντάκια με τα πουράκια που κάνουνε τους εφοπλιστάδες και παίζουνε με τους ανθρώπους σε κάθε πλοίο.

Ο καλύτερος τίτλος για το χθεσινό θεατράκι που παίχτηκε στη Καβάλα θα ήταν : ''ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΜΑκαΚΑ ΝΑΥΤΙΚΕ'' οικογενειάρχη αξιοπρεπή άνθρωπε να σε βλέπουν τα παιδιά σου να σε βρίζει η κάθε θείτσα και ο κάθε ξερόλας για την ανυπαρξία των τιποτένιων που τους κάνανε κάποιοι εφοπλιστές σε μια νύχτα και τώρα το παίζουν ιστορία και σχολιάζουν κιόλας οτι ΔΕΝ παει άλλο αυτή η κατάσταση με την εταιρεία.Ξήλωμα και κλωτσίες σε όλους και περισσότερο σε αυτούς που φέρανε την εταιρεία σε αυτό το χάλι-ρεζιλίκι με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ.

ΣΗΜ:Θέλω να μου πούν την courrier που στείλανε τα λεφτά Σαββατιάτικο να την προτιμώ και γώ ρε παιδιά ;)  ;) !!!!

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί το πλήρωμα έκανε το τσαμπουκά στους επιβάτες ...γιατι δεν κρυφτήκαν όλοι στις καμπίνες τους η να εγκαταλέιψουν το πλοίο προκειμένουν  να μην φάν ξύλο και να τους αφήσουν να το σπάσουν όλο να ετκτονοθεί η κατάσταση???..μου φαίνεται ότι τα ήθελε ο ποπουδάκος τους κι αυτούς..Σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβεσαι σαν το ποντικό δεν φαίνεσαι πουθενά

Edited by opelmanos
Link to comment
Share on other sites

Ίσως επειδή έχουν την ευθύνη του χώρου εργασίας τους (για να μην πώ ότι ίσως παίζουν και το ίδιο το ψωμί τους)... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα σε λεπτά ζητήματα. Το χουμε ξαναδεί το έργο (να μη λέμε ονόματα :mad:), απλά ελπίζουμε να έχει πιο αίσιο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

;Όταν ένα πλοίο είναι στο λιμάνι και γίνονται επεισόδεια επεμβάινει το λιμεναρχείο η ασφάλεια του λιμεναρχέιου και ο Ύπαρχος του πλοίου το υπόλοιπο πλήρωμα δεν είναι υποχρεωμένο να κάνει διάλογο και να παίζει το κεφάλι του και να κάνει τον ήρωα ενάντια με  ένα τσούρμο αγανακτισμένο κόσμο ...κλείνεσαι στο καβούκι σου σε αυτές τις περιπτώσεις και περιμένεις να περάσει η μπόρα

Edited by opelmanos
Link to comment
Share on other sites

Τελικά, τι έγινε, πληρώθηκαν όσοι έκαναν επίσχεση εργασίας? Και επειδή είδα ότι δεν έκανε επίσχεση εργασίας όλο το πλήρωμα, οι υπόλοιποι πληρώνονται κανονικά και δεν έχουν πρόβλημα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μετά το τελευταίο συμβάν το βαπόρι σέρνεται με 15-16 κόμβους (προφανώς μέχρι να παραδώσει εντελώς πνεύμα) κατα τη γνώριμη τακτική της ΝΕΛ. Η οποία ΝΕΛ ανακαίνισε και επισκεύασε ένα πλοίο για να το απαξιώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. <_<  Όχι ότι περιμέναμε απο αυτό το συμβάν βέβαια για να κρινουμε τι εστί ΝΕΛ, απλώς μου ειναι στενάχωρο βάποροι όπως το european να βρίσκονται σε τέτοιο χάλι μηχανολογικά.

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

οπως εχουμε πει και παλιοτερα το πλοιο παντα χαλια ειχε, απο την εποχη που ηταν ναυλομενο στην αραπια. και μηχανολογικα (στροφαλοι κλπ) και εσωτερικα.

σουλουπωθηκε καπως οταν το ανελαβε η ΝΕΛ, αλλα επιφανειακα πραγματα. τα απαραιτητα των κανονισμων και νεα καλυμματα σε καναπεδες και κρεββατια

Link to comment
Share on other sites

Τα ξημερώματα δεν προσέγγισε Αγ. Κήρυκο και Φούρνους, λόγω καιρού.

 

Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κήρυκο και στους Φούρνους

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κήρυκου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPEAN EXPRESS'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο- Εύδηλο - Άγιο Κήρυκο – Φούρνοι - Καρλόβασι – Βαθύ, ότι δε θα προσεγγίσει το λιμένα Αγίου Κήρυκου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Επί του πλοίου επέβαιναν προς αποβίβαση είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες ένα (01) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Φ/Γ όχημα οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Εύδηλου μετά από έγκαιρη ενημέρωσή τους από τον Πλοίαρχο. Στο λιμένα Αγίου Κήρυκου σύμφωνα με τον υπεύθυνο πράκτορα, ανέμεναν προς επιβίβαση τριάντα τέσσερις (34) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ.Ε., τέσσερα (04) Φ/Γ οχήματα και πέντε (05) δίκυκλα και θα εξυπηρετηθούν με άλλο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο της γραμμής.

 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Φούρνων από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPEAN EXPRESS'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο- Εύδηλο - Άγιο Κήρυκο – Φούρνοι - Καρλόβασι – Βαθύ, ότι δε θα προσεγγίσει τον οικείο λιμένα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνεχίζει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Καρλόβασι Σάμου.

Επί του πλοίου επέβαιναν προς αποβίβαση πενήντα πέντε (55) επιβάτες τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε., ένα (01) Φ/Γ όχημα και πέντε (05) δίκυκλα ενώ στο λιμένα Φούρνων σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπεύθυνο πράκτορα, ανέμεναν προς επιβίβαση πενήντα έξι (56) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. οχήματα και δύο (02) δίκυκλα.

Κατόπιν σχετικής έγκρισης από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ανωτέρω επιβάτες θα εξυπηρετηθούν με έκτακτο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ” από Φούρνους προς Καρλόβασι Σάμου. 

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το πλοίο από την ημέρα που αντικαταστάθηκε βρίσκεται δεμένο στην κλασσική θέση της Σάμου - Ικαρίας, δίπλα στις δεξαμενές, αναγκάζοντας το Μυτιλήνη να ξεκινά δρομολόγια από το ντοκ 3. Επιπλέον δεν βρίσκεται στην κατάσταση πλοίων υπό επισκευή του ΟΛΠ, άρα κατι περιμένει. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Το European Express έχει ναυλωθεί από την Royal Diamond Shipping Ltd από τις 30/06/2010 έως 30/06/2015. Σύμφωνα με τις φήμες όταν ναυλώθηκε το πλοίο στο τέλος θα αγοραζόταν από την NEL LINES. Από ότι άκουσα σχετικά πρόσφατα η NEL LINES πρότεινε στο πλοιοκτήτη να του επιστρέψει το πλοίο και ο πλοιοκτήτης τους απάντησε αρνητικά (δεν το θέλει πίσω). Όποτε συνεχίζει να παραμένει ναυλωμένο από την NEL LINES.

Εξακολουθει να ισχυει το 30/6/15 η' εχει αλλαξει κατι τα τελευταια χρονια?Κατι που ειχα ακουσει παλιοτερα οτι δηλαδη η Νελ αγορασε στο ενδιαμεσο το πλοιο(αληθεια,η ανακοινωση που ειναι?)να φανταστω οτι ηταν ραδιο αρβυλα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...