Jump to content
Shipfriends

"Στεριανές"Διαφημισεις, Σειρες, Ταινιες κλπ On Board


Recommended Posts

  • 5 years later...

Ένα πολύ σύντομο flashback σε ένα poster εποχής που βρίσκεται στο σεντούκι του υπογράφοντος, στεριανή διαφήμιση της British India Steam Navigation Co     (BI Line). Μάλλον μιλάμε για τη δεκαετία του 30 ή κάπου εκεί. Προσέξτε την έξυπνη ιδέα με τα φτερά της προπέλας που το καθένα προβάλλει και μια πτυχή της ζωής επάνω στο πλοίο και των προσφερομένων υπηρεσιών, σε μπλέ φόντο για να θυμίζει τη θάλασσα. Μιλάμε για μια εποχή που υφίσταται ακόμη το Raj της Ινδίας και οι μετακινήσεις υψηλόβαθμων κρατικών και μη υπαλλήλων είναι συχνότατες. Με αυτό το κοινό υπ' όψιν, η εταιρεία εστιάζει στην ταξιδιωτική εμπειρία και τις ανέσεις που προσφέρει επάνω στα πλοία της. Όπως βλέπει κανείς τονίζεται και η ύπαρξη παιδότοπων ενώ πολύ χαρακτηριστική είναι και η διπλανή σκηνή με τον κύριο που απολαμβάνει το porto ή το sherry του, ενώ δίπλα ένα μεικτό καρεδάκι παίζει bridge. Μυρίζει Βρεταννική αριστοκρατία άλλων εποχών και μια ταξιδιωτική εμπειρία που δυστυχώς δεν μπορούμε πια να γευτούμε, στον μαζικό αιώνα που ζούμε.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στην επετειακή διαφήμιση της Λουξ για τα 70 χρόνια (tbt στην Πάτρα) υπάρχει και μια ιστορική ανακρίβεια. Ο τύπος των 70's βγαίνει από το Κτελ και στο ντόκο τον περιμένουν αμφίδρομες παντόφλες που δεν έφτασαν στο Ριο πριν τα 00's.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ψαχνοντας λιγο παλιες σειρες της ΕΡΤ ειδα και το πρωτο επισοδιο της κυριας Ντο ρε μι. σε ποιο πλοιο εχει γυριστει το 1ο επισοδιο 

 

Edited by ngbyron
Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ερώτηση. Εγω πιστεύω πως είναι κρουαζιερόπλοιο ή παλιό liner όπως αυτά που είχε ο Λάτσης. Αλλά τα πλάνα είναι πολύ περιορισμένα ώστε να πεί κανείς με σιγουριά. Ένα μικρό στοιχείο που είδα είναι πως εκεί που πλένει η Ανουσάκη το πρόσωπό της, οι ρουμπινέδες του νιπτήρα είναι 2. Αυτό απαντάται στην Αγγλία οπότε ίσως να μιλάμε για πλοίο χτισμένο στο ΗΒ.

Link to comment
Share on other sites

Δημητρης ηταν ο αδερφος του Κωνσταντινου, δεν ξερω αν καποια στιγμη ειχαν μαζι καραβια. Ο Δημητρης στη συνεχεια ασχοληθηκε με το σκραπ.

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Nick the Greek said:

Ο Ξιφίας ήταν τότε, φαίνεται και το κρένι στην αρχή του επεισοδίου.

Δεν μου μοιαζει για τον ξιφια.Ειανι διαφορετικα και τα παραθυρα στον καθρεφτη και η γεφυρα.Δεν μπορω ομως να το ταυτοποιησω με καποιο

Link to comment
Share on other sites

Το Αλκυων μου ταιριάζει εμένα

20210706_101548.thumb.jpg.877ec96dd149043df5106f3658799e62.jpg

Ο καθρέφτης τουλάχιστον φαίνεται ίδιος στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο 

20210706_100954.thumb.jpg.2e9a0df45b9ad69c727a1d38464954e6.jpg

Με το βεντουρη δε ξέρω τι σχέση μπορεί να έχει 

Link to comment
Share on other sites

Χμμμ.. λυνεται το μυστηριο αφου το Αλκυων ανηκε στην SOUGERKA MARITIME του Δημητρη Βεντουρη 😉 (πατερας του Γερασιμου που ηταν καποτε στον Πανιωνιο κτλ)

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ κοίταξα τους τίτλους τέλους του επεισοδίου για να βγάλω άκρη και, όπως είπαν και οι προηγούμενοι φίλοι, πρέπει να είναι το Αλκυών.

Μάλιστα βλέποντας και τη φωτό του @Shippihs μπήκα και στο αντίστοιχο site που παραπέμπει, το οποίο έχει διάφορες ιστορίες για τα πλοία και τους πλοιάρχους που προσέγγιζαν τη Σίφνο. 

Αξίζει να διαβαστεί και το σχόλιο στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του πράκτορα του πλοίου. Τα γυρίσματα του σήριαλ "η Κυρία Ντορεμί" ολοκληρώθηκαν το Σεπτέμβριο του 1983 και το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1983, το μήνα δηλαδή που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το Αλκυών.   

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...
23 hours ago, polmyt said:

Προφανως και λιγο ενδιαφερει τον απλο κοσμο αυτη η λεπτομερια

Το πλοιο και γενικοτερα το συγκεκριμενο κομματι του λιμανιου επιλεγεται σαν τοπος γυρισματων πολλων ταινιων-σειρων στα οποια πρεπει να υπαρχει οποιουδηποτε τυπου παλιο πλοιο.Και εδω που τα λεμε και η μοναδικη λυση μιας και δεν εχουμε αλλο παλιο καλοσυντηρημενο πλοιο 

 

Λίγο ενδιαφέρει τον απλό κόσμο αφού όπως είχε πει κάποτε ένας φίλος "υπάρχουν πολλοί που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το Ν Σάμος από το Μπομπ Σφουγγαράκης"!
Από την άλλη υπάρχουν  πάρα πολλοί που γνωρίζουν κ δίνουν σημασία αν το μέσο σε μιά ταινία (πλοίο,αυτοκίνητο,αεροπλάνο κλπ) ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα
Αντικειμενικά βέβαια υπάρχει η δυσκολία εξεύρεσης μέσου όσο πιό παλιά είναι η εποχή στην οποία αναφέρεται η υπόθεση του έργου Πιό πειστικές ταινίες σε αυτό τον τομέα είναι οι αμερικάνικες επειδή τα αντικείμενα που βρίσκουν είναι από μουσεία,συλλέκτες κλπ κ εννοείται υπάρχει τεράστια οικονομική δυνατότητα. 
Ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση είναι το όνομα ΦΟΙΝΙΞ ενώ θα μπορούσαν να βάλουν κάτι πιό σχετικό με την Κρήτη εφόσον ήθελαν να αποφύγουν το όνομα Ηράκλειον.

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Αντικειμενικά βέβαια υπάρχει η δυσκολία εξεύρεσης μέσου όσο πιό παλιά είναι η εποχή στην οποία αναφέρεται η υπόθεση του έργου. Πιό πειστικές ταινίες σε αυτό τον τομέα είναι οι αμερικάνικες επειδή τα αντικείμενα που βρίσκουν είναι από μουσεία,συλλέκτες κλπ κ εννοείται υπάρχει τεράστια οικονομική δυνατότητα. 

Όχι απλά πιό πειστικές οι αμερικάνικες ταινίες, η μέρα με την νύχτα σε σχέση τουλάχιστον με τις ελληνικές (παραγωγές). 

Στο Αμερικα, δεν κάθονται καν να ασχολούνται με την ανεύρεση κατάλληλου παλαιότερου πλοίου. Φτιάχνουν ένα πιστότατο μοντέλο του πλοίου που επιθυμούν, και τη βοηθεία των εφέ το κινηματογραφουν σαν να είναι αληθινό. Όσο για τις σκηνές "on board" γυρίζονται όλες σε ειδικά διαμορφωμένα (με ντεκόρ σε κλίμα εποχης) studios, ή με το ντεκόρ να προστίθεται αργότερα. 

Η εντυπωσιακή - χαρακτηριστική σκηνή για παράδειγμα στο "Τιτανικός" με τον Τζακ και την Ρόουζ κατάπλωρα (I am the king..... 😁) έχει γυριστεί σε studio με τους πρωταγωνιστές στην ανάλογη στάση πάνω σε ενα βάθρο και όλο το background σε πράσινο χρώμα.

Link to comment
Share on other sites

Γίνεται κ με αυτά που γράφω κ επειδή αναφέρθηκες στον Τιτανικό,στη Ναυμαχία του Μidway γιά γιαπωνέζικα αεροπλάνα Zeke Zero (που να έβρισκαν τέτοια) είχαν διασκευάσει αμερικάνικα Harvard οι αθεόφοβοι! Τελευταία γίνεται κ με ψηφιακή απεικόνιση αλλά γιά τον γνώστη δεν είναι κ τόσο επιτυχής σε πολλές περιπτώσεις.
Γιά σκηνές στο εσωτερικό πλοίου δεν το συζητώ, υπάρχουν πολλές δυνατότητες Εδώ κ στην Αλίκη στο Ναυτικό είναι πολύ πειστικές.

 

K έγιναν γυρίσματα στα καταστρώματα του παλιού Manxman ή αδελφού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τελικά ο Έλληνας σκηνοθέτης/παραγωγός όσα λεφτά κ αν έχει στη διάθεσή του...τις πατάτες του θα τις κάνει κ είναι χοντρές!
1ο επεισόδιο της σειράς "Ναυάγιο" κ αρχίσαμε! Καπετάνιος ο οποίος μάλιστα κρατάει το... τιμόνι με διακριτικά πλωτάρχη ΠΝ κ ο αντικαταστάτης του ανθυποπλοιάρχου ΠΝ

Ο Α' μηχανικός με πηλίκιο ΠΝ κ διακριτικά πλοιάρχου Ο ναύτης με στολή ναύτη ΠΝ  Όσο γιά τους διαλόγους μεταξύ των ναυτικών,αφήστε καλύτερα!

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σε ένα από τα τελευταία spot της Protergia, φιγουράρει το λιμάνι της Ζακύνθου, με το κοσμαγάπητο:wub::P Κεφαλονιά δεμένο στη γωνία του τραπεζοειδούς.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...