Jump to content
Shipfriends

Ο ΟΛΠ ανελκύει τα ημιβυθισμένα.


Recommended Posts

Το ΑΛΚΗΣΤΙΣ που λεγαμε ειναι τελικα μικρο δεξαμενοπλοιο.Τωρα αν μετεφερε καυσιμα ή τιποτα αλλο θα σας γελασω.Πραγματι εχει μεν ανελκυστει αλλα παραμενει ως εχει μεχρι στιγμης προσαραγμενο απεναντι απο το λιμανακι της Ελευσινας.Νομιζω οτι ειναι χωρος της Χαλυβουργηκης εκει.

Ελπιζω μονο τωρα που το ανελκυσανε να μην μεινει για χρονια εκει

Σημερινη του φωτο στην γκαλερυ φυσικα;)

Link to comment
Share on other sites

Τωρα που το λες πρεπει να εχεις δικιο.Για να πω την αληθεια δεν ειχα προσεξει ποτε εκεινη την περιοχη

Επι της ευκαιριας εκει διπλα υπαρχει ακομα η πρυμνη ενος πλοιου.

Ξερει κανεις ποιο θα μπορουσε να ειναι?

post-15-128326980257_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...Πραγματι εχει μεν ανελκυστει αλλα παραμενει ως εχει μεχρι στιγμης προσαραγμενο απεναντι απο το λιμανακι της Ελευσινας.

Σημερινη του φωτο στην γκαλερυ φυσικα;)

Πάντως για πλοίο ανελκυσθέν, σε πολύ καλή κατάσταση μου φαίνεται. Αν παρατηρήσετε την εικόνα μέχρι και τα συρματόσχοινα στα ξάρτια του (το λέω καλά ???) δεν έχουν πάθει τίποτα. Ήταν άραγε για πολύ καιρό βυθισμένο ???

Link to comment
Share on other sites

Άστο απάτη ήταν στην μέση. Ο ΟΛΕ εκποίησε το πορθμείο Άλκηστις με ΝΠ 3045, βυθισμένο στα 10 μέτρα και ο πλειοδότης "έβγαλε" εν γνώση του ( μόνο η πρύμνη ήταν βυθισμένη ) το Δ/Ξ Άλκηστις με ΝΠ 9104 το οποίο και μετέφερε σε διαλυτήριο της περιοχής για σκραπ , αλλά η λιμενική αστυνομία της Ελευσίνας βρήκε την απάτη ( επιτέλους και κάποιοι που κάνουν την δουλειά τους) και κάτι ακούστηκε για συλλήψεις την Δευτέρα 13/04/2009

πράγματι είναι το slops 2 στα ναυπηγεία Μπακόπουλου

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Σημερινά νέα απο το Λιμεναρχείο Ελευσίνας αναφέρουν ότι την Δευτέρα 13/04/2009 συνελήφθη ο πλειοδότης του διαγωνισμού του ΟΛΕ καθώς και ένας συνεργάτης του, για την ανέλκυση του Δ/Ξ Άλκηστις αντί του Ε/Γ - Ο/Γ Άλκηστις και ενώ εγνώριζαν ότι πρόκειται για άλλο πλοίο ,το μετέφεραν για διάλυση στο ναυπηγείο Μπακόπουλου .Προσπαθώντας να πάρουν άδεια διάλυσης με τα χαρτιά του Ε/Γ-Ο/Γ Άλκηστις έγιναν αντιληπτοί και με την διαδικασία του αυτόφωρου οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που απο το site του ΟΛΕ εξαφανίστηκε το άρθρο για την ανέλκυση του "πρώτου πλοίου απο τον κόλπο της Ελευσίνας" γιατί προφανώς ποτέ δεν ανελκύστηκε. Για την Ιστορία το Δ/Ξ Άλκηστις δεν ήταν βυθισμένο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανέλκυση-απομάκρυνση πλοίων από το Λιμενικά Ταμείο Σαλαμίνας

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Ανελκύστηκε και απομακρύνθηκε από το Βουρκάρι το αλιευτικό πλοίο «Αγία Μαρκέλα»

Πρόσφατα, και μετά από τήρηση όλων των προβλεπόμενων από το Νόμο διαδικασιών, ανελκύστηκε και απομακρύνθηκε από το Βουρκάρι το αλιευτικό πλοία «Αγία Μαρκέλα» το οποίο ήταν ημιβυθισμένο εκεί από πενταετίας. Η ίδια διαδικασία έχει ξεκινήσει για το επίσης ημιβυθμισμένο στο χώρο της ιχθυαγοράς αλιευτικό πλοίο «Βασίλειος», το οποίο θα απομακρυνθεί σύντομα, καθώς και για δύο άλλα παλιά πλοία της γραμμής Παλουκίων Περάματος τα οποία είναι βυθισμένα στο λιμάνι Παλουκίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...