Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Κ/Μ Flying Cat 6 στον Πόρο στις 02/09/23

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/Μ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345 ότι, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά προς τον λιμένα Πόρου, το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πόρου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια 295 επιβάτες, 86 εκ των οποίων είχαν ως τελικό προορισμό τον οικείο λιμένα.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του Ε/Γ-Κ/Μ, μετά όμως από την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας/διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για τον λιμένα Πειραιά προς αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, ενώ οι υπόλοιποι 209 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Υ.Γ: Το πλοιο ειχε πάει στο ναυπηγείο του Σπανοπουλου στη Σαλαμίνα και είχε βγει εκτός για κάποιες ημέρες και επέστρεψε νομίζω στα δρομολόγια τη Παρασκευή, που μας πέρασε.

Ενώ είχε φάει απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ Flying Cat 6 στον Πειραιά στις 31/08/23

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” Ν.Π. 11345, ότι κατά την διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου από τους λιμένες Πορτοχελίου-Σπετσών-Ερμιόνης-Ύδρας-Πόρου και Πειραιά διαπιστώθηκε κραδασμός στον αριστερό υδροπροωθητήρα. Το Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά αποβιβάζοντας με ασφάλεια εκατόν ογδόντα (180) επιβάτες.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ Flying Cat 6 στην Ύδρα 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου ''FLYING CAT 6'' Ν.Π. 11354, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένες Πειραιά – Πόρου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ύδρας με 12 άτομα πλήρωμα και 37 επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς και εν συνεχεία προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''FLYING CAT 6'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς τον λιμένα Πειραιά.

ΟΙ επιβάτες του εξυπηρετήθηκαν από το Aero 1 Highspeed.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από το Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” N.P. 11345 ότι κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Πόρτο Χέλι – Σπέτσες – Ερμιόνη – Ύδρα – Πόρο προς το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή. Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ 6” κατέπλευσε με ασφάλεια στον Πειραιά, όπου αποβίβασε 176 επιβάτες και το 12μελες πλήρωμά του.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του εκτελέστηκε από το Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “ΑΕREO 1” προς λιμένες Πόρου – Ύδρας – Σπετσών – Πόρτο Χελίου.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...