Jump to content
Shipfriends

Εύβοια Σταρ (ΙΜΟ 7912525)


Recommended Posts

Το παπορι προσεκρουσε ελαφρα στην Ραφηνα και εχασε το απογευματινο δρομολογιο για Μαρμαρι.

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά το προγραμματισμένο απογευματινό δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ», εξαιτίας ελαφριάς πρόσκρουσης στο λιμάνι της Ραφήνας. Το πλοίο θα εκτελούσε στις πέντε και μισή σήμερα το απόγευμα το δρομολόγιο Ραφήνα-Μαρμάρι, ωστόσο λόγω της πρόσκρουσης δεν επετράπη τελικά πλους του. Οι επιβάτες θα εξυπηρετηθούν με άλλο πλοίο της γραμμής.

http://www.adesmeytos.gr

Link to comment
Share on other sites

Πιστοι στην παραδοση των πιτσικομηδων του λιμανιου, οι πρακτορες στο Μαρμαρι εξεδιδαν απτοητοι εως και τις 18.45 εισιτηρια για το δρομολογιο του Evia Star των 19.00, προκειμενου να μην χαθει ουτε ενα εισιτηριο προς Στυρα-Αγια Μαρινα. Το δε Πανοραμα, δεν εκανε την παραμικρη προσπαθεια να καλυψει εστω και κατ' ελαχιστον την ενενηνταλεπτη καθυστερηση.

Link to comment
Share on other sites

Με το καράβι στις 5 μιση ήταν να ταξιδέψω σήμερα! Έτσι και αλλιώς δεν θα το προλαβαίναμε αλλα και παλι γνωστοί μας όμως απο την Ραφήνα μας ειδοποίησαν για το ατύχημα αυτό ώστε να κατευθυνθόυμε προς την Αγία Μαρίνα μιας και φαινόταν ότι το πλοίο δεν θα έκανε το δρομολόγιο.

Όπως μου είπαν είχαν ήδη μπεί ο κόσμος μέσα , είχε φορτώσει και αυτοκίνητα και κατα την άφιξη του blue star δημιουργήθηκε κύμα που έριξε το Εύβοια Σταρ στην προβλήτα. Δεν τους επέστρεφαν τα λεφτά που είχαν πληρώσει οι άνθρωποι διότι όπως έλεγαν τα εισητήρια ήταν ήδη κομμένα! Καταλήξαν να φτάσουν στις 9 παρά περίπου στο λιμάνι του Μαρμαρίου, ενώ επικρατούσε χάος απο τα πολλά αυτοκίνητα!! Τουλάχιστον αυτά μου είπε άνθρωπος που ήταν μέσα στο καράβι.

Edited by irraklis
Link to comment
Share on other sites

Το τι ακριβώς έγινε το γνωρίζει η Κοινοπραξία και ίσως (αν το πήρε είδηση) το Λιμεναρχείο στη Ραφήνα (διότι ο ΛΣ Μαρμαρίου, εκάθευδε τον ύπνο του δικαίου). Ότι και να έγινε, διαφανές πάντως δεν ήταν.

Το Πανόραμα έφθασε στο Μαρμάρι στις 20.20 και αν τον κόσμο και τα ΙΧ που ξεφόρτωσε τον είχε πχ το Αικατερίνη Π. σε πρωϊνό του δρομολόγιο, θα είχε στηθεί πάρτυ. Έφυγε αμέσως για Ραφήνα, όπου έφθασε στις 21.50. Εκεί-ω του θαύματος-το Evia Star (το οποίο δεν θα απέπλεε, λόγω βλάβης και μέχρι προσκομίσεως, μπλα, μπλα, μπλα...), ήταν εξαφανισμένο. Ανευρέθη βάσει της webcam στο Μαρμάρι, παρέα με το Πανόραμα που εν τω μεταξύ ξαναέφυγε άμεσα από Ραφήνα για πίσω. Για τους ειδήμονες, το AIS του Evia Star είναι κλειστό, αν αυτό σημαίνει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» στην προβλήτα Ραφήνας

Η Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π.10823 το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι και θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Μαρμάρι, ότι κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ» Ν.Π.10731 προκλήθηκε έντονος κυματισμός με αποτέλεσμα την πρόσκρουση στην προβλήτα του αριστερού πρυμναίου προφυλακτήρα του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ», ένα μέτρο πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι τη διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπίστωση αξιοπλοΐας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ενώ οι 396 επιβάτες, 89 ΙΧΕ, 1 Φ/Γ και 22 Δ/Κ προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π.12061.

Στη συνέχεια και μετά από επιθεώρηση και προσκόμιση από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης έγινε άρση της απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας διενεργείται προανάκριση.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...

Τραυματισμός ναυτικού του Εύβοια Σταρ στο Μαρμάρι

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες προχθές, η Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού, μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823.

Συγκεκριμένα, ο 60χρονος ναυτικός που είναι ναυτολογημένος σαν μηχανοδηγός β΄, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή Πλοιάρχου, λίγο πριν τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μαρμαρίου, στραμπούλιξε το αριστερό του πόδι,κατά την έξοδο του από το μηχανοστάσιο.

Άμεσα ο 60χρονος διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρύστου για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μαρμαρίου.

 

Πηγή: YEN

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ” στη Ραφήνα

 

Κατόπιν διενεργηθέντος ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι της Ραφήνας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823, διαπιστώθηκε πως είχε καταπλεύσει από Μαρμάρι με ελλιπή σύνθεση πληρώματος. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» ενώ κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου Εισαγγελέα, επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου με προορισμό το Μαρμάρι.

Το “ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ” απέπλευσε με καθυστέρηση περίπου μίας (01) ώρας με 74 επιβάτες, 11 Ι.Χ.Ε. και 03 Δ/Κ., ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

πηγή

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...

Όντως δεν έκανε κανένα δρομολόγιο χθες και προχθές το Εύβοια Σταρ. Χθες το απόγευμα έπιασε τη γωνία στη προβλήτα του Μαρμαριου για την ετήσια ακινησία του. Η λογική λέει ότι θα επιστρέψει πριν από το Πάσχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...