Jump to content
Shipfriends

Λιμάνι Ραφήνας


Recommended Posts

Εξαρτάται από τη μέρα, κλπ. Και από την περίοδο αιχμής. Αν πάρουμε ως δεδομένη την εικόνα των δυο προηγούμενων καλοκαιρινών περιόδων, ναι, υπάρχει έντονο πρόβλημα, πολύ κίνηση και μποτιλιάρισμα ως το λιμάνι, από όποιον δρόμο και αν πας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέτρα από ΟΛΡ & Λιμεναρχείο ζητούν με υπογραφή 300 κάτοικοι της Ραφήνας!

Quote

Κατατέθηκε σε ΟΛΡ και Λιμεναρχείο το κείμενο με τις 300 υπογραφές κατοίκων της Ραφήνας, στο οποίο ζητούν επιβολή ορίου ταχύτητας σε 15 κόμβους κατά τα πρώτα (ή τελευταία) 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Ραφήνας και εντατικοποίηση των ελέγχων ως προς την τήρηση των προδιαγραφών καυσίμων και την επιβολή προστίμων όπου/όποτε οι νόμοι/κανονισμοί δεν τηρούνται».

Αναλυτικά όλο το κείμενο

Όχι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος της Ραφήνας και της υγείας μας από την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των πλοίων
Συνηθισμένη εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ραφήνας είναι πλέον ο μαύρος καπνός από τα φουγάρα των πλοίων που ελλιμενίζονται στο λιμάνι της πόλης.

Η συνεχής αύξηση των δρομολογίων και οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν τα πλοία ακόμα και πολύ κοντά στο λιμάνι και τις ακτές έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη μας και κυρίως στο νότιο τμήμα της και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Επιπλέον, η μεγάλη ταχύτητα διέλευσης των πλοίων τύπου catamaran δημιουργεί συχνά έντονο κυματισμό που εκδηλώνεται ξαφνικά και αποτελεί απειλή για τους λουόμενους, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και μικρά παιδιά.

Εμείς οι κάτοικοι της Ραφήνας δηλώνουμε ότι η «ανάπτυξη» της πόλης μας, που έχει σχετιστεί με την διαρκώς αυξανόμενη κίνηση του λιμανιού της Ραφήνας, δεν πρέπει να γίνεται ανεξέλεγκτα αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία, διαφορετικά γίνεται μπούμερανγκ και οδηγεί σε παρακμή και υποβάθμιση.

Ζητάμε λοιπόν από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, το Λιμενικό Σώμα και τους αρμόδιους φορείς:

1. Τη θέσπιση ανώτατου ορίου ταχύτητας καθώς και ελάχιστου ορίου απόστασης από τις ακτές για τα πλοία που διέρχονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές, όπως συμβαίνει στον Πειραιά και σε άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

2. Την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , ώστε να εξασφαλίζεται η – εντός των επιτρεπόμενων ορίων -περιεκτικότητα των καυσίμων σε θείο η άλλα ρυπογόνα αέρια.

3. Την επιβολή προστίμων σε πλοιοκτήτριες εταιρείες που, αποφεύγοντας να εφαρμόζουν τους περιορισμούς που ορίζει η περιβαλλοντική νομοθεσία, συμβάλλουν στην ατμοσφαιρική ρύπανση, βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου και προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον.

 

Edited by proud_ionian
www.irafina.gr
Link to comment
Share on other sites

Το 1 ήδη υπάρχει από πέρσι. Από Ιούνιο ως Σεπτέμβριο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα ταχύτητας των πλοίων. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται. Στα 2 μίλια από το λιμάνι η ταχύτητα είναι ως 20 κόμβους, στο 1 μίλι ως 11 κόμβους. Κάθισαν ποτέ να ψάξουν τι ισχύει αφού τους τρώει τόσο πολύ??

Όσον αφορά το 2, έχουν διαβάσει για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν στα καύσιμα το 2020 ή πέρα βρέχει?? 

Γενικά οι κάτοικοι έχουν κοιτάξει ποτέ ναυτιλιακές ειδήσεις να ενημερωθούν τουλάχιστον στα βασικά αφού τόσο πολύ κόπτονται για το λιμάνι??

Για το 3 ουδέν σχόλιον!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απ'ότι διαβαζω η Μαραθώνος ειναι κλειστή.

 

Τα βαπόρια όλα ωστόσο δεν πάνε σε κάποιο άλλο λιμάνι αυτή τη στιγμή και πραγματικά δεν θέλω να σκεφτώ τι θα γινει με τον κόσμο που θα κατέβει.

Link to comment
Share on other sites

Ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι τα πλοία που πλέουν προς Ραφήνα θα ελλιμενιστούν αλλού, αλλά για την ώρα βλέπω να πλέουν προς το λιμάνι της πληγείσας περιοχής. Καίγεται και τμήμα της Ραφήνας, αν άκουσα καλά, ειδικά στη διασταύρωση πάνω. Κρίμα, πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει κι εκεί και στην όμορφη (όχι πια; ) Κινέτα 😢

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Το αεροδρόμιo λειτουργεί σχετικα κανονικά τώρα!Οι ακυρώσεις έγιναν λόγω των ανέμων 42 κόμβοι και Windsheer(για οσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω απο αεροπορία)

Από την κάμερα του λιμανιού,η κατασταση φαίνεται κάπως καλύτερα σε σχέση με πριν http://www.in-karystos.gr/weather3/forecast_4.html

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
1 hour ago, hayabusagr said:

 είδα κάτι πρόσφατες φωτογραφίες από Ραφήνα όπου το ρέμα είχα βγάλει στη θάλασσα πολλούς τόνους φερτών υλικών

Δεν ξερω αν ειναι απο την ιδια μερα που λεει που λεει ο @hayabusagr αλλα μπορουμε να παρουμε μια εικονα της καταστασης λιγο εξω απο το λιμανι της Ραφηνας την περασμενη Τεταρτη

Δεν φαινεται ξεκαθαρα στη φωτογραφια αλλα απο το αεροπλανο φαινοταν σαν να εχει μαζεψει κατι αναμεσα σε βρωμια και λασπη ,αλλα θεωρω οτι σιγουρα αυτο το μιγμα ειχε και αλλα στερεα υλικα μεσα

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το πράγμα δεν είναι κάτι καινούργιο για το λιμάνι μας. Σε κάθε έντονη νεροποντή που πνίγει την Αθήνα, λίγες ώρες μετά, το ρέμα της Πεντέλης βγάζει όλα αυτά τα χώματα, τη λάσπη, καλαμιές, μέχρι και ολόκληρους κορμούς δέντρων μερικές φορές. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι να πλημμυρίζει όλη η λιμενολεκάνη απ'αυτά τα υλικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα η πρόσφατη βλάβη του SUPEREXPRESS να οφείλεται σε μπλέξιμο κάποιου αντικειμένου στα τζετ του σκάφους, καθώς ο πρώτος κατάπλους στο λιμάνι έγινε εκείνη ακριβώς τη μέρα που αναφέρεις, Polmyt, σε τέτοια κατάσταση. Για να αποφεύγεται αυτό το φαινόμενο χρειάζεται ένας μακρύς κάθετος λιμανοβραχίονας με ανατολική κατεύθυνση στο ύψος περίπου του εγκαταλειμμένου εξοχικού κέντρου που υπάρχει εκεί, οπότε όλα τα υλικά αυτά, όταν κατεβαίνουν να μένουν εκτός λιμενολεκάνης και να μην ενοχλούν τα πλοία. Το νέο master plan της Ραφήνας προβλέπει έναν τέτοιο λιμανοβραχίονα (έστω και σε βορειότερη θέση απ'ότι θα ήταν ιδανικός), αλλά από νέα έργα τώρα, ποιος ασχολείται...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα το πρωί γύρω στις 7 για να πλησιάσεις το λιμάνι της Ραφήνας ήταν χειρότερα από ότι στον Πειραιά.

300 μέτρα πριν την στροφή από την Μαραθώνος τα αυτοκίνητα σταματημένα.

Περίπου 25 με 30 λεπτά για μια απόσταση 2 χιλιόμετρων.

Οι ταυτόχρονες αναχώρησεις 7 πλοίων μέσα σε μία ώρα από το συγκεκριμένο λιμάνι νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολες για τον κόσμο και για  τους λιμενικούς που όσο καλά και να κάνουν την δουλειά τους δεν φτάνει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ψηφίζεται σήμερα 27/8 το master plan του λιμένα Ραφήνας στο περιφερειακό συμβούλιο: https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/208433_shedia-gia-limani-teras-sti-rafina 

Πάντως πέρα από την πολύ ακραία (κατ εμέ) τοποθέτηση του άρθρου που παραθέτω, είναι όντως αρκετά παράξενη η χρονική στιγμή, 2 μέρες μόνο πριν την αλλαγή του περιφερειακού συμβουλίου στις 1/9.... (υ.γ. σε ορισμένα site μιλάνε για αναβολή, αύριο θα μάθουμε αν έγινε τελικά η ψηφοφορία ή όχι). 

Το θέμα πάντως είναι τα σχέδια να γίνονται πράξη, έχω στο αρχείο μου πάνω από 5 διαφορετικά σχέδια για το λιμάνι της Ραφήνας (επικαιροποιήσεις επί επικαιροποιήσεων masterplan) , η ιστορία καταντάει γραφική. Μπορεί να τα ανεβάσω κάποια στιγμή αν βρω χρόνο.....

Link to comment
Share on other sites

Εν τω μεταξύ λένε για 15'θεσεις επιβατηγών και 5 υδροπλάνων χωρις να λένε ποσο και απο που θα εκτείνεται . Προχειρογραμμένο άρθρο ως είθισται στα ναυτιλιακά θέματα απο την εφσυν.

βεβαια μ κανει εντύπωση η αναφορά  για ανισόπεδο κόμβο , ενώ στον Πειραιά ούτε να αναφέρουμε σαν COSCO μια συγχροματοδοτηση για οδικά έργα 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

στον ANT1, σε ρεπορταζ του εγκυρου Τελογλου:rolleyes:, ειδαμε να παρελαυνει ο δημαρχος ραφηνας και κατοικοι και να διαμαρτυρονται για τα καυσαερια των πλοιων, που τους κρατανε κλεισμενους στο σπιτι και οταν φυσα βοριας πανε στη μια μερια της πολης και οταν φυσα νοτιας στην αλλη.

ο δημαρχος ειπε κιολας οτι τα πλοια στη ραφηνα συνηθως καινε καυσιμο με περιεκτικοτητα 9% σε θειο αντι του νομιμου 2% και προτιμουν να πληρωνουν το προστιμο, γιατι ειναι πιο συμφερον

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
2 hours ago, hsw said:

Το Highspeed 4 πάντως φαίνεται να συνεχίζει στη γραμμή και τις επόμενες μέρες για όσο μείνει εκτός το Flyingcat. Δεν το αντικαθιστά μόνο για σήμερα δηλαδή. 

Θέσεις πρόσδεσης στο λιμάνι της Ραφήνας υπάρχουν για να δέσουν τόσα βαπορια;

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος ποσα <<τζετακια>> χωράει το μέσα το λιμανάκι πέρυσι πάντως το Flyingcat 3 χωρούσε άνετα 

Edited by Angela
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ ρωτάω γιατί βρήκα αυτήν την εικόνα στο Google 

συγκχωρεστεμαι δεν ξέρω πηγή πάντως την βρήκα σε ένα άρθρο του rizospastis.gr

C144656B-AA74-4ABE-9A7B-D8A161C7CFC7.jpeg

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Εμένα μου έκανε εντυπωση, βλέποντας το βίντεο της αυτοκινητοπομπής, πως το Aqua Blue, ένα από τα μεγαλύτερα πλοία που έχουν δέσει στην Ραφήνα, το είδαμε στην θέση που δένουν τα πλοία για Μαρμάρι! Νόμιζα πως στην συγκεκριμένη θέση πάνε τα ταχύπλοα και τα "Ευβοιώτικα" καράβια λόγω βυθισματος (δλδ πως τα βαθικά εκεί είναι περιορισμένα) και όχι πλοία με βυθισμα 5,5m όπως το Aqua.

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...