Jump to content
Shipfriends

Αχιλλέας (IMO 8711033)


Recommended Posts

Ως στιγμής γνωρίζουμε ότι είναι "οικογένεια" με 3 αδερφά, το ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ, το ΑΧΙΛΛΕΑΣ και το ΝΕΦΕΛΗ.....Υπάρχουν και άλλα;; Διοτι αν είναι όπως λέει η φωτογραφία τραβηγμένη το 2005, ο Αχιλλέας είχε έρθει ήδη τότε.....

 

Είναι κάπως παράξενη η ερώτηση σου. Αν κατάλαβα καλά, υποθέτεις ότι η φωτογραφία στην οποία μας παραπέμπεις μπορεί να μην είναι τραβηγμένη το 2005 αλλά νωρίτερα και το πλοίο που απεικονίζει να είναι το ΑΧΙΛΛΕΑΣ ??? Αν ναι, πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο ??? Το ΑΧΙΛΛΕΑΣ κατασκευάστηκε το 1987 ως AWAJI με ΙΜΟ 8711033, και το πλοίο στη φωτό, το JATRA III κατασκευάστηκε το 1985 ως SHIZUKI με ΙΜΟ 8503694. Αδελφά πλοία ίσως και να είναι, το ίδιο πλοίο πως μπορεί να είναι ???  

Link to comment
Share on other sites

Να γίνω λίγο πιο σαφής. Βλέπω αυτά τα στοιχεία κάτω απο τη φωτογραφία :

 

Photographer: Graham Darling [View profile] Title: JATRA III Added: Dec 21, 2010 Captured: December 30, 2005

 

Άρα αφού τραβήχτηκε 30/12/2005 η φωτογραφία , εκείνη την ημερομηνία ο Αχιλλέας είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα. Οπότε ΔΕΝ μιλάμε για το ίδιο πλοίο.

 

Πριν υπέθεσα ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο πλοίο. Δεν υπέθεσα καν το σενάριο που έθεσες εσύ <<ΕΚΤΟΣ αν είναι λάθος η ημερομηνία αυτή και το πλοίο είναι ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ>>, αλλά εσύ μου εξήγησες ότι ανεξάρτητα αν είναι σωστή η λάθος η ημερομηνία ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ είναι το ίδιο πλοίο παντως....

 

Ρωτάω αν το JATRA III είναι αδερφάκι των ΑΧΙΛΛΕΑΣ / Μ. ΕΞΠ. / ΝΕΦΕΛΗ , που όντως όπως λες ΙΣΩΣ να είναι, γιατί φέρνει πάρα πολύ στην όψη, και αν ξέρει κάποιος αν υπάρχουν και άλλα αδερφά στην ανατολή εκτός από τα 3 που ξέραμε (ΝΕΦΕΛΗ, ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ )και το JATRA III εφ οσον είναι όντως ...........

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η ναυτιλιακή δεν δέχεται κάρτες στο κιόσκι της στο λιμάνι της Κύμης.

Το κερασάκι στην τούρτα, δεν υπάρχει ΑΤΜ στο λιμάνι της Κύμης παρά μόνο στο ομώνυμο χωριό.

Τέλος, στο τουριστικό χάρτη που διανέμεται στο καράβι, ουδεμίαν αναφορά για τράπεζες.

Για τα 2 τελευταία βέβαια δεν ευθύνεται η ναυτιλιακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν για τους επόμενους και μιάς και ο κάθε επιβάτης δεν έχει γνώση των συνθηκών στο γκαράζ, μήπως θα πρέπει το πλήρωμα να επιβλέπει και να απαγορεύει την παραμονή των σκύλων στο γκαράζ?  Αλλά και πάλι έχω την απορία πόσο μεγάλη μπορεί να ήταν η θερμοκρασία στο γκαράζ, ώστε να πεθάνουν τα σκυλιά από θερμοπληξία και ειδικά στον Αχιλλέα που δεν έχει δα και κανένα περίεργο γκαράζ.

 

Link to comment
Share on other sites

Ναί,αλλά τα ζώα ήταν μέσα στα "σκυλόκουτα" που είχαν στο πίσω μέρος τα αυτοκίνητα τών κυνηγών,επίσης δέ υπήρχαν και αναθυμιάσεις από τα καυσαέρια που δέν είχαν προφανώς προλάβει να διαχυθούν έξω στην ατμόσφαιρα και παρέμεναν στον χώρο τού γκαράζ (άρα και μέσα στα κουτιά με τα σκυλιά).

 

Είχα την εντύπωση πάντως ότι γενικώς απαγορεύεται να παραμένουν τα κατοικίδια ζώα μέσα στα οχήματα στο γκαράζ κατά τήν διάρκειαν τού πλού (που λέει και ο κανονισμός).Αυτοί που τα παίρνουν επάνω στο κατάστρωμα-και έχω δεί ούκ ολίγα σκυλιά σε ούκ ολίγα πλοία που έχω ταξιδέψει-δέν είναι χαζοί.Οπως επίσης δέν είναι χαζοί αυτοί που φτιάχνουν τα ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα τών πλοίων...

 

ΥΓ.Δεν βλέπω να μοιάζη ιδιαιτέρως ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ με το (πρώην) ΝΕΦΕΛΗ-εκτός κι'άν σε κάποιο απ'τα δυό έπεσε γερή μετασκευή... 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με αυτή την αναδημοσίευση, ζήτησαν στους κυνηγούς να ανεβάσουν τα σκυλιά πάνω, αλλά αυτοί αρνήθηκαν.

 

Σύμφωνα με την «ΣΚΥΡΟΣ – ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με την οποία επικοινώνησε η Αθηνά Μαΐλη εκ μέρους της φιλοζωικής ομάδας του νησιού «Skyros Road Dogs» ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε από τους κυνηγούς να βάλουν τα σκυλιά στα ειδικά κουτιά που υπάρχουν στο καράβι. Επέμεινε αλλά εκείνοι αδιαφόρησαν δεν θέλησαν να τα μεταφέρουν και τα άφησαν στο γκαράζ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 10 months later...

Απο την 01/10/14 εως 15/10/14 το πλοιο θα περασει επιθεωρησεις απο τις αρμοδιες υπηρεσιες οποτε πιθανον να μην εκτελεσει δρομολογια αυτες τις ημερες συμφωνα με την ανακοινωση της εταιρειας του

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απ'ότι φαίνεται από το site της εταιρείας, η ακινησία του πλοίου θα διαρκέσει από σήμερα μέχρι και τις 09/10. Ήδη βρίσκεται στο Νότιο Ευβοϊκό προς Αυλίδα. 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...

Σε ποια δεξαμενή θα πάει ξέρουμε?? Γιατί συνήθως πήγαινε στη μεγάλη δεξαμενή του Βασιλειάδη και εκείνο το διάστημα θα είναι άλλο πλοίο μέσα! Η μικρή του Περάματος είναι διαθέσιμη αλλά δεν έχουν κάνει κάποια κράτηση. Άλλες λύσεις είναι να πάει Χαλκίδα ή στο Σπανοπουλο!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Αχιλλέας έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των επισκεπτών στις Σποράδες τα τελευταία χρόνια με τις υπηρεσίες του. Το πλοίο είναι σχεδόν πάντα στην ώρα του και πολύ καθαρό από όσους γνωστούς μου έχουν τύχει να ταξιδέψουν μαζί του. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες του Αχιλλέα από μια αναχώρηση από το λιμάνι της Σκοπέλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο λόγος της μίνι ακινησίας του Αχιλλέας από τις 16/11/16 έως 18/11/16 στη Κύμη ήταν για να γίνουν εργασίες στο καταπέλτη του πλοίου.

 Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα της τεχνικής εταιρείας στο Facebook, που έκανε την εργασία.

Achilleas.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γυμνάσιο πληρώματος επί θεμάτων Εγκατάλειψης Πλοίου – Καθαίρεση Σωστικών λέμβων καθώς και Γυμνάσιο πυρκαγιάς στο το πλοίο, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου στο επιβαταγωγό πλοίο Αχιλλέας, από το Λιμεναρχείο Κύμης. Στις 28 Μαρτίου και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε στο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΙΛΛΕΑΣ εντός λιμένα Κύμης κατόπιν σχετικής διαταγής του Λιμενάρχη Κύμης και σύμφωνη γνώμη του Πλοιάρχου του πλοίου Γυμνάσιο πληρώματος επί θεμάτων Εγκατάλειψης Πλοίου – Καθαίρεση Σωστικών λέμβων καθώς και Γυμνάσιο πυρκαγιάς στο το πλοίο εντός και εκτός ενδιαιτήσεων όπως  και ρίψη θαλασσινού ύδατος με την αντλία πυρκαγιάς του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Ενα πολυ ομορφο σκηνικο στηνεται , τους καλοκαιρινους μηνες,  κάθε φορα που μπαίνει το πλοιο στο λιμανι της Σκυρου ,απο το συγκεκριμενο μαγαζι, οπως μπορειτε να δείτε και σε άλλα βιντεο. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...