Jump to content
Shipfriends

Αχιλλέας (IMO 8711033)


Recommended Posts

  • 2 months later...

Ανακοίνωση της Σκύρος Ναυτικής Εταιρείας σχετικά με δημοσιεύματα για ακινησία του Αχιλλέας.

Quote

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, ότι το F/B ΑΧΙΛΛΕΑΣ δεν έχει δεξαμενισμό και ακινησία για το 2017. Όποιες πληροφορίες δημοσιεύονται σε διάφορες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,είναι αναληθείς και στηρίζονται σε περσινές ανακοινώσεις της Σ.Ν.Ε.

Παρακαλούμε το επιβατικό μας κοινό να ενημερώνεται μόνο από τα πρακτορεία μας, την ιστοσελίδα μας sne.gr και στο f/b Skyros Shipping co

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θάνατος επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Αχιλλέας στην Κύμη στις 14/05/18

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Ν.Π. 11282, για περιστατικό θανάτου 87χρονου επιβάτη, κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου του δρομολογίου από λιμένα Σκύρου για το λιμένα Κύμης.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα της Κύμης, η σορός παρελήφθη  από  ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κύμης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρωτομαγιά έκανα ένα ταξίδι με τ πλοίο για την Σκύρο -πολύ καλές εντυπώσεις- στο οποίο μου έκανε εντύπωση το βενζινάδικο μέσα στο λιμάνι. Δεν Τ έχω ξαναδεί πουθενά.

Και κάτι ακόμα όταν το πλοίο φθάνει στο λιμάνι, το καφε απέναντι, βάζει δυνατή μουσική για να καλωσορίζει τους επισκέπτες.

received_10215777978937689.jpeg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
5 hours ago, bas said:

μια και ο Αχιλλέας πλησιάζει τα 30 χρόνια του αν και είναι σε άριστη κατάσταση .

4 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Επίσης δεν νομίζω ότι σύντομα θα αντικατασταθει το Αχιλλέας μιας και ταιριάζει γάντι στη γραμμή που είναι, αλλά όπως είπες και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Πριν από 10 χρονια με την 35 ετια σε ισχυ, σιγουρα θα μιλάγαμε σιγα σιγα για το ποιο πλοιο μπορει να αντικαταστησει τον ΑΧΙΛΛΕΑ

Στη σημερινη εποχη και βλέποντας και τι κυκλοφορει στα νερα μας ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ μοιαζει με νεοτευκτο. Χωρια ότι είναι από τα πλοια που μας εχουν απασχολησει ελαχιστα με βλαβες όλα αυτά τα χρονια

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνεί κανείς με αυτό , άλλωστε αυτό ανέφερα και εγώ ότι το πλοίο είναι σε καλή κατάσταση , αλλά πλέον χρειάζονται αποφάσεις με προοπτική για την περιοχή και όχι λογικές περιχαράκωσης . 

Παρ΄ ότι παίρνει 156 ΙΧ υπάρχουν αρκετές μέρες το καλοκαίρι που δεν φτάνει το γκαράζ . 

Εγώ δεν θα έβλεπα αντικατάσταση του Αχιλλέα , αλλά προσθήκη δεύτερου πλοίου στην γραμμή με επέκταση στις Σποράδες και ίσως σε επιδοτούμενες γραμμές στην Λήμνο και το Σίγρι , αφού η μικρή απόσταση από την Κύμη επιτρέπει πολύ φτηνότερα ναύλα από ότι στα δρομολόγια από Πειραιά και Λαύριο . Τουλάχιστον για τους επιβάτες και τα ΙΧ , αφού τα φορτηγά είναι άλλη συζήτηση και δεν βολεύουν .

Νομίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι με γνώση και ανοικτό μυαλό , όπως έχει αποδειχτεί , αφού μόνο η Σκύρος έχει τοπική Ν.Ε. και να κάνουν ένα μετρημένο και υπολογισμένο βήμα . 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει κάποια περάσματα από άλλα πλοία , όταν τράβαγε πολύ ο δεξαμενισμός .

Αν ήταν 3-4 μέρες , τότε πράγματι δεν υπήρχε αντικατάσταση .

Γενικά όμως επειδή βλέπουμε μεγάλες αλλαγές στις Σποράδες , θα πρέπει κάποια μυαλά να αλλάξουν λογική , γιατί το Μαντούδι θα ανέβει και έτσι το δρομολόγιο των Σποράδων θα πέσει . Η θα μπει και άλλο πλοίο και δεν είμαστε στην δεκαετία του 80 πλέον..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς σε αυτό το πέρασμα αναφέρομαι . Αλλά αυτό βόλεψε μόνο κάποια φορτηγά και ελάχιστα ΙΧ που πήγαιναν Αθήνα . Ταυτόχρονα νομίζω και κάποια καΐκια έκαναν 1-2 τοπικά δρομολόγια που είναι αναγκαία για το πέρασμα στην Κύμη .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Αχιλλέας ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες του δεξαμενισμού του στη Χαλκίδα και αναχώρησε για τη Σκύρο, όπου αύριο θα επιστρέψει στα δρομολόγια του. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από το δεξαμενισμό του που έχουν ανέβει στη σελίδα της εταιρείας του στο Facebook.

Achilleas.jpgAchilleas (2).jpgAchilleas (3).jpgAchilleas (4).jpgAchilleas (5).jpgAchilleas (6).jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Επίσκεψη στην όμορφη  Σκύρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και ευκαιρία για μερικές φωτογραφίες του Θαλασσοβάπορου Αχιλλέα. Συνάντηση αρχικά στην Κύμη βλέποντας την όμορφη Πρύμνη του Πλοίου . Έχοντας αναχωρήσει κάναμε μια βόλτα να δούμε τους εξωτερικούς χώρους . Εδώ το κατάστρωμα στο ύψος της γέφυρας και λίγο πιο πάνω το άλμπουρο  . Δύο καταστρώματα πιο κάτω συναντάμε στην πρύμνη μια μεγάλη αλάνα. Στο ακριβώς επόμενο κατάστρωμα, συναντά κανείς τους διαδρόμους που οδηγούν στην Πλώρη. Πλησιάζοντας στην Σκύρο το σκηνικό,  καιρού-τοπίου και πλώρης   μας έδωσε όμορφες εικόνες να θυμόμαστε. Εδώ έχοντας μπει στον κόλπο της Σκύρου. Και κάποιες εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου . Η οικονομική θέση  με τα αεροπορικά καθίσματα και εδώ η πρώτη θέση. Δυστυχώς ήταν δύσκολο να βγούν  περισσότερες φωτογραφίες στο εσωτερικό γιατί πραγματικά το πλοίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Λίγο πριν το γυρισμό όμως σκαρφαλώσαμε στην πλαγιά της Λιναριάς ώστε να καταγράψουμε την προσέγγιση του πλοίου πριν το ηλιοβασίλεμα. Δένοντας το πλοίο στο λιμάνι, βλέπει κανείς  την ομορφιά του τοπίου, αλλά και ένα βενζινάδικο να μας πουλάει τρέλα. Έχοντας φτάσει στην Κύμη πήραμε και μια λήψη του γκαράζ .

Ο Αχιλλέας είναι ένα πολύ καλό καράβι αρκετά καλά συντηρημένο,  ενώ γενικά προσφέρει  όμορφο καραβολατρικό ταξίδι. Στην επιστροφή είχε και λίγο το κούνημα του, και έτσι μας έδωσε  ένα ακόμη, παραπάνω ενδιαφέρον στο ήδη όμορφο  ταξίδι.         

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 weeks later...

Επισκεφτηκα σημερα τη Κυμη και δεν ειχα τιποτα αλλο να κανω παρα να δω την αφιξη του Αχιλλεας απο κοντα:D

Στο απογευματινο δρομολογιο απο Σποραδες εφτασε στη Κυμη με μια μικρη καθυστερηση

Εδω το βλεπουμε να κανει αριστεροστροφη ωστε να δεσει στο λιμανι

Ξεφορτωσε παρα πολυ κοσμο και το ιδιο  απο αμαξια ,καλοσυντηρημενο πλοιο και πολυ καθαρο

Τελος εδω  λιγη ωρα πριν αναχωρησει για Σκυρο

Edited by Aqua_blue
Link to comment
Share on other sites

5 με 6 το απόγευμα με τον ήλιο να μην σε χτυπάει αλλά να φωτίζει το λιμάνι και την θάλασσα είναι η καλύτερη ώρα για καφέ και για φωτογραφίες και γενικά μέχρι την δύση του ηλίου . Οπως και για μπάνιο για τους ίδιους λόγους .

Quote

Οπότε βάζω μία παλαιότερη φωτογραφία για να δούμε τι ωραία φωτίζει το απόγευμα το λιμάνι και η θάλασσα .

WP_20160603_18_47_53_Pro (3)(1).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...