Jump to content
Shipfriends

Μικρά επιβατηγά από την πρώην Σοβιετική Ένωση


Recommended Posts

Λίστα μικρών επιβατηγών από την πρώην ΕΣΣΔ

 

Δημοσίευση Hastaroth
σέ πολλά σημεία το KITSOLAKIS EXPRESS που έκανε παλιότερα τήν γραμμή Πειραιά-Σαλαμίνας).


Το ΚITSOLAKIS EXPRESS εκτελεί δρομολόγια ως τουριστικό, κάνοντας τον γύρο του νησιού της Σκιάθου και κάποιες μέρες πηγαίνει Σκόπελο και θαλάσσιο πάρκο.

Μια ερώτηση για το SARONIC ROUND: Είναι της φουρνιάς των ρώσικων σκαριών που ήρθαν στην Ελλάδα; Τα περισσότερα απ' αυτά λειτουργούν ως τουριστικά. Έχω πετύχει σε Σκιάθο, Σάμο, Εύβοια πλοία σαν και του λόγου του.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Bingo! Ναι είναι ρώσικης κατασκευής και η ίδια εταιρία έχει κι ένα αδερφό του ακόμα που λέγεται MILOS ROUND I. Επίσης αδερφά του είναι τα SAMOS SKY, SAMOS STAR και SAMOS SUN της Σάμου όπως και το ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που κάνει Μύκονο - Δήλο.

Link to comment
Share on other sites

...Επίσης αδερφά του είναι τα SAMOS SKY, SAMOS STAR και SAMOS SUN της Σάμου όπως και το ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που κάνει Μύκονο - Δήλο...

Να κάνω μία πρόταση στους εραστές των extreme sports, του bungee jumping κλπ; Δοκιμάστε ένα ταξίδι με το Samos Star (ή Sky) από Αγαθονήσι στο Πυθαγόρειο με 7+ γραίγο. Το καλύτερο roller coaster του κόσμου :mad:. Αν το ήξερε η NASA, εκεί θα έκανε το virtual training των αστροναυτών της σε καταστάσεις μεταβαλλόμενης βαρύτητας.

post-186-128326960129_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οπως και το Δημητριος που κανει Πειραια - Παλουκια αλλα και τα Εξπρες Παναγια Παρου και Ιφιγενεια που κανουν Παροικια - Αντιπαρο.

Το Δημητριος, το Εξπρές Παναγία Πάρου και το Εξπρες Διονυσος είναι πιο παλία "μοντέλα".

Αδελφά του Saronic Round είναι και τα Naxos Star και Ariadne of Naxos

Link to comment
Share on other sites

Δημοσίευση από georgios express

Να κάνω μία πρόταση στους εραστές των extreme sports, του bungee jumping κλπ; Δοκιμάστε ένα ταξίδι με το Samos Star (ή Sky) από Αγαθονήσι στο Πυθαγόρειο με 7+ γραίγο. Το καλύτερο roller coaster του κόσμου . Αν το ήξερε η NASA, εκεί θα έκανε το virtual training των αστροναυτών της σε καταστάσεις μεταβαλλόμενης βαρύτητας.

Έχω κάνει τέτοιο ταξίδι (όχι Πυθαγόρειο αλλά στις Σποράδες). Ήταν μια εμπειρία κι αυτό....

Link to comment
Share on other sites

Σταθη, εχεις υπ' οψιν σου καποια πηγη στο ιντερνετ που μπορουμε να βρουμε παραπανω πληροφοριες?

Ίσως "κομίζω γλαύκα ες Αθήνα", αλλά νομίζω ότι είναι ορθή η πληροφορία που μου είχε δώσει ο προ διετίας καπετάνιος του Samos Star, ότι τα καραβάκια αυτά ηταν ρωσσικής κατασκευής και προελεύσεως, φτιαγμένα για πλόες σε ποτάμια και λίμνες της "άγιας ρούσσικης γής"*, τα οποία όταν ο αείμνηστος σοσιαλισμός αντεκατεστάθη υπο του ασυδότου κλεπτοκρατισμού, εν μια νυκτί πουλήθηκαν στην Ελλάδα και διασκορπίσθηκαν στο Αιγαίο. Η κατασκευή τους θυμίζει Moskvitch της θάλασσας, πχ τα όργανα ελέγχου της γέφυρας αντικατοπτρίζουν απολύτως την αισθητική του σοσιαλιστικού ρεαλισμού δεκαετίας 1960 το πολύ (μεγάλα καντράν, τεράστιοι δείκτες). Ταύτα γνωρίζω και πέραν τούτου ουδέν.

* Φράση αειμνήστου Έλληνος ποιητού τιμηθέντος με το ισοδύναμο του βραβείου Nobel, βραβείο Lenin.

Link to comment
Share on other sites

αυτα τα ρωσικα ειναι δυο τυποι ,ο ενας με δυο μηχανες σαν το δημητριος ,και ο αλλος με τρεις μηχανες σαν το σαμος σαν κτλ δεν ειμαι πολυ σιγουρος αλλα εχουν την ονομασια αλεξαντερ και μπαλταβια.τωρα απο αυτα με τις 3 μηχανες εχουν ερθει γυρω στα 10 τα ειχε μια ρωσιδα ονοματι alice δεμενα στο βοσπορο και τα ειχε ονομασει alice 1 μεχρι 10 ,αυτα τα λεω γιατι γνωστος μου ειχε φερει ενα εδω.Εχουν μηκος 43 μετρα και απο οτι ξερω η μεσαια μηχανη ειναι αντιγραφη GM και οι 2 αντιγραφη μερσεντες.το καλυτερο που κυκλοφορει παντος ειναι το ναξος σταρ των αφων παντελαιου στο οποιο εχουν βαλει μηχανες baudouin αλλες γενητριες κλιματισμο και πολυτελη σαλονια.στον καιρο δεν τα πανε καθολου καλα εχω και εγω πειρα.αδερφα ειναι απο οτι θυμαμαι το ναξος σταρ το δηλος εξπρες το αριαδνη ναξου το διονυσος το σαμος σαν και το παλιο τομας 1 που τωρα ειναι ιονιο

Link to comment
Share on other sites

Το Saronic Round ανήκει στον τύπο YEVPATORIA , κατασκευής του ναυπηγείου ILYICHEVSK στην Οδησσό της Ουκρανίας .Το ΚΙΤΣΟΛΑΚΗΣ ΕΞΠΡΕΣ και τα αδέλφια του ανήκουν στον τύπο ALEKSANDER GREEN .

Για περισσότερες πληροφορίες και πάρα πολλές φωτό απο ρωσικά river ships στο site www.riverships.ru.

Πιστευω ότι εκεί θα λυθούν πολλές απορίες και θα απολαύσετε τη βόλτα σας στα ρώσικα ναυπηγήματα που αν και ποταμόπλοια ταξιδευουν σε όλες τις θάλασσες.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από ένα σχετικά μεγάλο γύρω σε νησάκια φέτος, συνάντησα αρκετά πό αυτής της γεννιάς πλοία. οντως μετά πό καλύτερη παρατήρηση είναι δύο ειδών, στη συνέχεια αναφέρω τα ονόματα όσων εχω συναντήσει μέχρι σήμερα.

Σάμος SAMOS SKY, SAMOS STAR, SAMOS SUN, ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣΣ

Πάρος ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (αν δεν κάνω λάθος),ΕΞΠΡΕΣΣ

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΟΥ

Νάξος ΝΑΞΟΣ ΣΤΑΡ

Μύκονος ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣΣ

Ζάκυνθος ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΑΝ παροπλισμένο, ΣΤΕΛΛΑ ΟΚΕΑΝΙΣ

Κέρκυρα GEORGIA, KALLIOPI στη γραμμή Αλβανίας, VIOLETTA

παροπλιμένο, KAMELIA I παροπλισμένο

Σαλαμίνα ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αίγινα SARONIC ROUND

Κρήτη τρία τον αριθμό, το ένα σίγουρα λεγόταν ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΞΠΡΕΣΣ, για

τα άλλα δύο θα ψάξω στο αρχείο μου το απόγευμα.

Καβάλα (:( ΘΡΑΚΗ ΙΙ

Ναυπηγείο Σάββα Ελευσίνα ΑΤΛΑΝΤΙΔΕΣ ΣΤΑΡ, SERGEY ESENIN, GURGEN III,

όλα παροπλισμένα.

Οπότε μέχρι στιγμής έχουμε 24 τον αριθμό!!!.

Ψάχνοντας πιστεύω θα βρούμε και άλλα...

Ενας φίλος ψάχνοντας και αυτός για αυτή την κλάση βρήκε τα πιο κάτω:

-Ναυπηγήθηκαν περίπου 70 κομμάτια

-Ναυπηγεία στα οποία ναυπηγήθηκαν: Kherson shipyard, Iliychevsk

shipyard στην Ουκρανία, και στο Baku στο Αζερμπαϊτζάν.

-4 κομμάτια είχαν ναυπηγηθεί για την Ουγγαρία. Τα ονόματα των τριών FONOYD, LELLE, SZANTOD, το τέταρτο άγνωστο. (Πάντως και τα τρία ονόματα παραπέμπουν σε τοποθεσίες στην λίμνη Μπάλατον).

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα μερικά ακόμα με τα ονόματα: EOL, KONSTANTIN STANYUKOVICH, NADYA LISANOVA, PLAVI VAL με σημαία Κροατίας και LARA με τα χρώματα της JADROLINIJA.

Κάθε επιπλέον πληροφορία ευπρόσδεκτη με μεγάλη χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Bingo! Ναι είναι ρώσικης κατασκευής και η ίδια εταιρία έχει κι ένα αδερφό του ακόμα που λέγεται MILOS ROUND I. Επίσης αδερφά του είναι τα SAMOS SKY, SAMOS STAR και SAMOS SUN της Σάμου όπως και το ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ που κάνει Μύκονο - Δήλο.

Τό ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ τό είχα δεί στην Μύκονο,δέν ταξίδεψα όμως μ'αυτό καθώς ήταν πιό βολική γιά μένα η ώρα αναχώρησης τού ΟΡΚΑ (το οποίο δεν είναι ρώσικο).

Νομίζω οτι στην Κέρκυρα είχα δεί καί κάποια άλλα εκτός τών αναφερομένων από τον GRSHIP,που κάνουν δρομολόγια στίς Διαπόντιες νήσους (Παξοί κλπ).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
...Κρήτη τρία τον αριθμό, το ένα σίγουρα λεγόταν ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΞΠΡΕΣΣ, για τα άλλα δύο θα ψάξω στο αρχείο μου το απόγευμα.

Δύο ακόμα αδέλφια (Γραμβούσα Εxpress, Μπάλος Express) κάνουν Κίσσαμο-Γραμβούσα. (Τα βρήκα σε αφίσσα στο Κρήτη ΙΙ).

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το Μπάλλος Express, ένα από τα αδέρφια του Saronic Round που είχε εντοπισθεί παλαιότερα, δεμένο στη Σούδα.

Εν τω μεταξύ το ίδιο το Saronic Round απέκτησε (και αυτό !!!) μία μπλέ ρίγα από την ίσαλο και προς τα πάνω.

post-186-128326964542_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στη Χίο έχουμε αδελφάκι του ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ της Σαλαμίνας το SAN NICOLAS που κάνει τη γραμμή Χίος - Τσεσμέ, και μέχρι πέρσι υπήρχε κατασχεμένο σε έαν ταρασανά ένα αδελφάκι του SARONIC ROUND,πρώην δουλεμπορικό, με το όνομα BETAbIN.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην Γερμανικη Σκαλα διπλα στο CHRISSI EXPRESS βρικσκεται δεμενο ενα ακομα αδερφι τους το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ. Και τα δυο ανηκουν στην ιδια εταιρεια με το Νησος Θηρα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην Ιεραπετρα βρισκεται ενα αδερφακι ακομα το ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΑΝΝΑ καθως και το Αγ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, που ανεφερα πιο πανω οτι ειχα δει τοτε στην Γερμανικη Σκαλα. Απασχολουνται στις κρουαζιερες στο νησι Χρυση.

Επισης περνωντας με το λεωφορειο απο τον Αγιο Νικολαο, ειδα δυο ακομα αδερφια δυστυχως απο πολυ μακρυα και δεν ξερω καν τα ονοματα τους... Πρπει να κανουν την κρουαζιερα στην Σπιναλογκα...

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μια φωτογραφία απο την ομαδική άφιξη των ρωσίδω κυριών πρίν απο χρονια στο λιμένα Ηρακλέους, με ονόματα και σημαίες της πατρίδας που προέρχονταν. Οποιος αναγνωρίσει κάποιο μετέπειτα μετασκευασμένο πλοίο ασ μας ενημερώσει.

post-61-128326973452_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν μεγαλωσεις λιγο τη φωτο Αντωνη και μετα απο καλο ψαξιμο, κατι μπορει να γινει. Διοτι ετσι οπως ειναι, ουτε ο Data απο το Star Trek δεν μπορει να τα διακρινει καλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Παλαιότερα (δεκαετία του 90), υπήρχαν τα αδελφάκια της ιδίας σειράς SARONIC SUN και SARONIC MOON του Αλεβίζου που έκαναν κροαζιέρα στον Σαρωνικό. Επειδή είχαν μετασκευαστεί σε κρουαζιερόπλοια διέφεραν πολύ από τα υπόλοιπα. Πιθανόν το Αλκυονίς ή κάποιο από τα Σαμιώτικα να είναι από τα δύο αυτά. Επίσης, υπήρχε και το THOMAS I κρουαζιερόπλοιο-εστιατόριο που έκανε νυχτερινές βόλτες στον Σαρωνικό απο το ΣΕΦ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τα Αγιος Νικολαος και Χρυση Εξπρες ειναι παροπλισμενα στην Γερμανικη σκαλα...

Μπας και γνωριζει κανεις αν προκειται να επαναδραστηριοποιηθουν? Παντως φαινονταν σε ασχημη κατασταησ αποψε που τα ειδα....

Κριμα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...