Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ:

ΙΟΥΝΙΟΣ - ΙΟΥΛΙΟΣ

BLUE STAR NAXOS
ΔΕΥ, ΤΕΤ, ΠΑΡ & ΣΑΒ
ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 17.30: ΓΙΑ ΠΑΡΟ - ΝΑΞΟ - ΔΟΝΟΥΣΑ - ΑΙΓΙΑΛΗ (ΑΜΟΡΓΟΣ) - ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ  
ΤΡΙ, ΠΕΜ, ΚΥΡ
ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 17.30: ΓΙΑ ΣΥΡΟ - ΠΑΡΟ - ΝΑΞΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΑΜΟΡΓΟΣ)

ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΑΠΟ 1/8/20 ΕΩΣ 6/9/20)

- BLUE STAR NAXOS

ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΔΕΥ , ΤΕΤ , ΠΑΡ , ΣΑΒ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΡΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΔΟΝΟΥΣΑ - ΑΙΓΙΑΛΗ (ΑΜΟΡΓΟΣ) - ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06.45

ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΤΡΙ , ΠΕΜ , ΚΥΡ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΡΟΣ - ΝΑΞΟΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ - ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ - ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΑΜΟΡΓΟΣ)
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 06.45

- BLUE STAR 2

ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΣΑΒ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΤΑΠΟΛΑ (ΑΜΟΡΓΟΣ) - ΠΑΤΜΟΣ - ΛΕΡΟΣ - ΚΩΣ - ΡΟΔΟΣ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 23.55

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ το Βlue Star Naxos ΤΑ ΘΕΡΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΑΘΕ Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο: από Πειραιά στις 06:45 το πρωί, για Πάρο (11:05-11:20), Νάξο (12:05-12:20), Δονούσα (13:30-13:45), Αιγιάλη (14:30-14:45), Αστυπάλαια (16:25-18:00), Αιγιάλη (19:35-19:50), Δονούσα (20:35-20:50), Νάξο (22:00-22:30), Πάρο (23:15-23:45), Πειραιά 05:00 επομένης.

&

ΚΑΘΕ Τρίτη - Πέμπτη - Κυριακή: από Πειραιά στις 06:45 το πρωί, για Πάρο (10:55-11:10), Νάξο (11:55-12:10), Ηρακλειά (13:10-13:25), Σχοινούσα (13:30-13:45), Κουφονήσια (14:15-14:30), Κατάπολα (15:10-19:00), Κουφονήσια (19:40-19:55), Σχοινούσα (20:25-20:40), Ηρακλειά (20:45-21:00), Νάξο (22:00-22:30), Πάρο (23:15-23:45), Πειραιά 05:00 επομένης.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τώρα που ξεκίνησε και πάλι το νάξος τα απογευματινά δρομολόγια για Παροναξία-μικρές κυκλάδες, παρατηρώ στο σύστημα ότι δεν υπάρχει δρομολόγιο τα σάββατα (τουλάχιστον για τον σεπτέμβριο που είδα). Έχει πέσει τόσο πολύ η κίνηση που κόψανε από αρχές σεπτέμβρη ένα δρομολόγιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Οι προσεγγίσεις αυτές απο τον ηρωικο Σκοπελίτη , γίνονται για να εξυπηρετηθούν οι νεφροπαθείς της Παρου , οι οποίοι μεταβαίνουν σχεδόν μέρα παρά μέρα για αιμοκάθαρση στη Νάξο . 
Με τα νεα τροποποιημένα δρομολογια της Blue Star Ferries , δεν μπορούσαν να πηγαίνουν , οπότε την λύση για τις ημέρες που είχε κενό η σύνδεση Παρου - Ναξου την έδωσε ο Σκοπελιτης .

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνει δρομολόγιο μόνο από Πάρο για Νάξο έτσι ώστε να μπορεί να πάνε στο νοσοκομείο σε ώρες λειτουργίας των ιατρείων στο νοσοκομείο της Νάξου. Η επιστροφή του.θα γίνεται με τα ενδοκυκλαδικα πλοία, το Χίος και το Νάξος. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ώρα αναχώρησης του πλοίου είχε αλλάξει σίγουρα εδώ και 5 ημέρες γιατί είχα μπει να δω για το δρομολόγιο.  Οπότε δεν είχε καθυστέρηση 1 ώρα αλλά 15 λεπτά 

Link to comment
Share on other sites

Από τις 22/05/21 έως τις 15/06/21 το Blue Star Naxos δεν θα προσεγγίζει στο λιμάνι της Δονούσας λόγω εργασιών επισκευής και οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το Εξπρές Σκοπελίτης κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή.

Link to comment
Share on other sites

Πώς θα εξυπηρετούνται;

Θα πρέπει να φεύγουν πρωί με Τ δήλος και να κάνουν ταξίδι με μποφόρ για δονουσα...

Just now, basilis89 said:

Πώς θα εξυπηρετούνται;

Θα πρέπει να φεύγουν πρωί με Τ δήλος και να κάνουν ταξίδι με Τ σκοπελιτη με μποφόρ για δονουσα...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 7 months later...

Το προηγούμενο Σάββατο απ όσο βρίσκω, έμεινε στα Κατάπολα με διανυκτέρευση, ενώ το προ-προηγούμενο Σάββατο έκανε κανονικά δρομολόγιο.

Να μένει στον Πειραιά γενικότερα τα προηγούμενα Σάββατα δεν το θυμάμαι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Quote

Εβδομαδιαίες προσεγγίσεις Express Scopelitis στην Δονούσα.

“Ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου θέλουμε να σας θέσουμε ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου μας που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δονούσας με Νάξο μέσω του πλοίου Express Skopelitis.

Εδώ και αρκετά χρόνια η Δονούσα είναι το μοναδικό νησί από τα υπόλοιπα  των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηράκλειά) με τις λιγότερες προσεγγίσεις ανά εβδομάδα από το συγκεκριμένο πλοίο. Συγκεκριμένα στη Δονούσα προσεγγίζει 3 φορές την εβδομάδα, ενώ στα υπόλοιπα νησιά 6 φορές την εβδομάδα! Υπενθυμίζουμε ότι από το 2010 και τα τέσσερα νησιά έχουν υπαχθεί διοικητικά στον ενιαίο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι θα υπήρχε ένα είδος ισονομίας όσον αφορά τη σύνδεση των νησιών με το διοικητικό κέντρο του Δήμου, κάτι τέτοιο στην περίπτωση της Δονούσας δεν ισχύει.

Γνωρίζετε ότι το μεταφορικό έργο που εκτελεί το συγκεκριμένο πλοίο είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας και αναγνωρισμένο από όλους μας καθώς προσεγγίζει στα νησιά ακόμα και κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες. Επειδή όμως το νησί μας τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς και τουριστικά και πληθυσμιακά θεωρούμε ότι οι 3 προσεγγίσεις ανά εβδομάδα είναι πλέον λίγες.

Αιτούμαστε λοιπόν όπως επανεξετάσετε την συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή και επαναφέρετε τις προσεγγίσεις του πλοίου ExpressSkopelitis προς τη Δονούσα στις 6 φορές την εβδομάδα, όπως και στα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων.

Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΟΝΟΥΣΑΣ

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Λογοθέτης Ν. Κωβαίος                                                    Μιχαήλ Μ. Πράσινος

 

230316194057_0001-1.pdf

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μην ξεχνάμε και ότι η Δονούσα είναι και το μόνο νησί των Μικρών Κυκλάδων με περισσότερες προσεγγίσεις του Blue Star Naxos από Πειραιά (4 την εβδομάδα ενώ Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι 3 την εβδομάδα). Έτσι πάλι δεν θα υπήρχε ισοδυναμία... Θα ήταν επίσης πολύ δύσκολο για τον Σκοπελίτη να κάνει συνεχώς το μεγάλο δρομολόγιο και έχουν ήδη κάνει ό,τι μπορούν, τα καλοκαίρια που οι προσεγγίσεις από Πειραιά είναι μεσημέρι, πάνε εναλλάξ στη Δονούσα (Σκοπελίτης Τρίτη-Πέμπτη, Blue Star Naxos Δευτέρα-Τετάρτη και τα Σάββατα πάνε μαζί). Φυσικά και δεν είναι το ίδιο, απλά να το πούμε και αυτό...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...