Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καλημέρα από Μύκονο παιδιά!!! Πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την σεζόν το Island Escape της Island Cruises. Κ το απόγευμα θα προσεγγίσει στο λιμάνι το Orient Queen της Louis Cruises.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως η κίνηση της ΝΕΛ να προσθέσει τη Μύκονο στο Μυτιλήνη στις απογευματινές αναχωρήσεις για Σύρο-Ικαρία-Σάμο έχει αρκετή λογική.

Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι από Αθήνα υπάρχουν το πρωί 5 πλοία  (2 πειραιά + 3 ραφήνα) και το flying cat (από ραφήνα), το απόγευμα είχαμε μόνο το Θεολόγο (από Ραφήνα) και το super jet (πλην παρασκευής όπου προστίθεται και το superferry). Θεωρώ πως υπάρχει κενό στις απογευματινές αναχωρήσεις (και υπερπληθώρα το πρωί). 

Θεωρητικά ζήτηση υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν το Μυτιλήνη μπορεί να την ικανοποιήσει.

 

υγ: Θυμίζω πως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τα highspeed να καλύπτουν καθημερινά απογευματινά δρομολόγια προς Μύκονο.

Link to comment
Share on other sites

Ευκατάστατοι και φραγκάτοι αποκλείεται να πάνε Μύκονο με ΜΥΤΙΛΗΝΗ σε εξήμιση ώρες..Το χύμα φοιτηταριό που δυσκολεύονται για Ραφήνα λόγω απόστασης, έχουν τώρα μια λύση απογευματινή. Για φορτηγά δεν ξέρω αν αφήνει ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ έξω κομμάτια..Πάντως έτσι κι αλλιως η προσέγγιση στη Μύκονο ήταν σχεδόν πάνω στη ρότα προς Ικαρία οπότε ο χρόνος που προσθέτει δεν είναι πολύς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 10 months later...

Μερικές φωτογραφίες από τη Νήσο Μύκονο με μια κατάπλωρη του ομώνυμου πλοίου και τη μανούβρα του, με τον άρχοντα της Άνδρου, το αξιοπρεπέστατο Κατερινιώ, το Τάλως, το MasterJet και το SuperJet. Από κρουαζιερόπλοια βλέπουμε το Regal Princess, το Azura, το Aegean Paradise και το Norwegian Jade. Οι υπόλοιπες διαφράφησαν πριν σωθούν, μεγάλη επιτυχία η Μύκονος ξανά :P

 

14886572008_e52578afaf_n.jpg

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...

Όποιος στη Μύκονο ξυπνάει νωρίς, ή πάει για ύπνο αργά :D, ανταμοίβεται. Πέρασμα απ' τον Τσικνιά για το Ulusoy 15, καθ' οδόν πρός Cesme. Και εδώ το Island Sky με την μπλέ του φορεσιά που έχοντας τελειώσει την προσέγγιση στη Δήλο, ρίχνει άγκυρα Δυτικά της μπούκας του παλιού λιμανιού. Η παλιά και πρώτη φουρνιά Renaissance. 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Συνεχίζουμε το Μυκονιάτικό μας πρόγραμμα με ιστορίες Τουρλιανού traffic :D.

 

Με τα 2 Παναγιωτάκια δεμένα και το Superferry να πλησιάζει γοργά, το Νήσος Μύκονος κι ο Βαγγέλης Αράθυμος κάνουν ακόμα γρηγορότερο ρεμέτζο.

 

Τώρα όλοι δεμένοι εκτός από το Superferry, για τους παρατηρητικούς το Νήσος Μύκονος κρατιέται μόνο με ένα δεξί κάβο και η εκφόρτωση έχει ξεκινήσει, διακρίνονται οι Συριανοί λουκουματζήδες(μόνος μου τα λέω, μόνος μου τ' ακούω, τσίου) στον καταπέλτη. Την ίδια στιγμή το Αικατερίνη Π έχει ολοκληρώσει τη φόρτωση και περιμένει άδεια απόπλου.

 

Το Superferry αναποδίζει, το Αικατερίνη Π παίρνει άδεια απόπλου και μολάρει, οι υπόλοιποι χαζεύουν τη σκηνή με φόντο το 7άρι του Τσικνιά.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Μια που τα παρακολουθούσα σήμερα, Caldera Vista άφιξη στη Μύκονο με 25λεπτη καθυστέρηση(1345 αντί για 1320) και με ταχύτητα ίσα-ίσα 25 κόμβους στο ανέβασμα. Στο κατέβασμα πάμε 29-30, είναι κατηφόρα. Το Santorini Palace έκανε προσπέραση έξω από την Πάρο στο Tera Jet με 34.5 μίλια έναντι 28 πλήν όμως πήγε ανατολικά της Ρήνειας και έφτασε στη Μύκονο με 45 λεπτά καθυστέρηση, 1415 αντί για 1330. Το Tera έφαγε μεν την προσπέραση αλλά η άφιξή του μέσω στενού Δήλου και Μυκόνου(τριθάλασσο που λέει και μια ψυχή καλή του ώρα) έγινε στη Μύκονο στις 1420 με μόλις 15 λεπτά καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καθημερινούς ελέγχους πραγματοποιεί το Λιμενικο σώμα στο λιμάνι της Μυκόνου τόσο σε επιβάτες όσο και σε αυτοκίνητα(με τη βοηθεια σκύλου). Εχθες το  Βράδυ  και μόλις ειχα κατέβει απο τον Διαγόρα , προερχόμενος απο Πειραιά, δυο ανθρωποι του Λιμενικού(Ράμπο στην κυριολεξία όμως) εξέτασαν εμένα και τα πράγματα μου εξονυχιστικά. Και καλά κάνουν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Και πάλι Μύκονος στις οθόνες μας, με 2 εκ των καλοκαιρινών ανταγωνιστών σε πρώτο πλάνο. Τα σοφά ωράρια που έχουν εγκρίνει οι Καθιστοί Βούδες των ελληνικών αρχών, έφεραν το Champion Jet 1 να είναι στη διαδικασία πρόσδεσης, το Super Runner να δένει πίσω του, ενώ στη φωτογραφία αυτή μπορεί να διακρίει κανείς και τα απόνερα του Tera Jet που ακολουθεί ακριβώς πίσω από το Super Runner. Τρία πλοία έφτασαν μέσα σε 5 λεπτά, χωρίς την παραμικρή υπερβολή.

Link to comment
Share on other sites

Δοξασμένο Μύκονος Traffic, καλοκαιρινή σκηνή με τρείς συνήθεις υπόπτους στο ίδιο πλάνο. Το Αικατερίνη Π έχει νετάρει από κίνηση και περιμένει να περάσει από μπροστά του το Superferry, έτσι ώστε να μολήσει. Αυτό βλέπουμε να γίνεται εδώ, ίσως ακόμα και πρίν περάσει το Superferry γιατί βεβαίως σαν προβλήτα Μυκόνου βοηθούμε να μην καθυστερούν τα πλοία. Τελικά ο ένας γυρνάει ακόμα, κι ο άλλος φεύγει για τη Νάξο.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες την αποψη μου οπου συνενοουνται οι πλοιαρχοι μεταξυ τους δεν υπαρχει προβλημα οπου μπερδευεται το traffic  κ οι προβλητες των λιμανιων τοτε δημιουργουνται θεματα

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και την θέλω, για να κάνουμε κουβέντα είμαστε εδώ, όχι απλά να αραδιάζουμε φωτογραφίες. Μαζί σου, αν έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους τι θέλουν να κάνουν οι πιθανότητες είναι πως θα δουλέψει. Από την άλλη όμως, έχουμε και τον ανθρώπινο παράγοντα, αντικρουόμενα εμπορικά συμφέροντα και φυσικά μιλάμε και για μηχανές που παθαίνουν βλάβες οποιαδήποτε στιγμή. Δες ας πούμε αυτό εδώ το στιγμιότυπο, μια εβδομάδα ακριβώς πρίν το προηγούμενο. Μια άλλη παραλλαγή είναι αυτή εδώ με το Αικατερίνη Π και το Νάξος Τζέτ να πλησιάζουν ταυτόχρονα. Σκέψου πόσα μπορούν να πάνε στραβά σε αυτό το σκηνικό. Γι αυτό για μένα κάπου εδώ σαν Λιμενικό, επεμβαίνεις και κάνεις μια πιο συντηρητική διαχείριση της κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

Παντως η δικη μου αποψη ειναι  οτι πολλες φορες στα νησια με τις ταυτοχρονες αφιξεις γινεται χαμος κ οι πλοιαρχοι μεταξυ τους τα βρισκουν για να πεσουν κ να μην υπαρχουν καθυστερησεις ενω η προβλητα μπερδευει την κατασταση!!!εκει ας που που πρεπει να βοηθησει κ βοηθαει ειναι με τα σκαφη κ τα κοτρρα που μπαινουν κ βγαινουν απο τις μαρινες πανω στη μανουβρα των πλοιων 

Link to comment
Share on other sites

Εν μέσω κακοκαιρίας, summer Μάικονος συνέχεια με τα Super Runner και Tera Jet να πλησιάζουν τη Μύκονο. Παρατηρείστε τη διαφορά στις πορείες τους ως πρός την προσέγγιση στη Μύκονο. Η συγκεκριμένη ημέρα ήταν μια από τις λίγες πέρσι το καλοκαίρι που οι Στεφάνου έφτασαν πρίν τον Ηλιόπουλο, τα πλοία λοιπόν ετοιμάζονται για ταχύτατη μανούβρα. Το Super Runner πάει για την 7 ενώ το Tera Jet πίσω του στρέφει πρός τα δεξιά. Σε αυτό το πλάνο βλέπουμε τις 2 πλώρες κατά την αναχώρηση, ενώ για το τέλος έχουμε μια εντυπωσιακή -ελπίζω- εικόνα από την αναχώρηση του Tera Jet με το Super Runner ακόμη δεμένο.  

Link to comment
Share on other sites

Καλοκαιρινή κίνηση Μυκόνου συνέχεια:

 

Ξεκινάμε με δυό Παναγιωτάκια. Βέβαια στα δυό Παναγιωτάκια, χωράει ένας Ηλιόπουλος. Κατά πως πάει το πράγμα όμως, τα Παναγιωτάκια και ο Στεφάνου θέλουν να σιγουρέψουν πως δεν θα έχει θέση πρόσδεσης για τον Ηλιόπουλο. Κάτι μου λέει όμως πως ο Ηλιόπουλος θα επιμείνει και θα θέλει να πάρει εκείνος τις θέσεις τους.

 

Link to comment
Share on other sites

Χορογραφία άφιξης τριών πλοίων στον Τούρλο. Με το Νήσος Μύκονος δεμένο, Naxos Jet και Κατερνιώ πλησιάζουν αποφασισμένα για δεξιά στροφή. Το Naxos Jet είναι ιδιαίτερα ανυπόμονο και πλησιάζει πολύ κοντά. Το Νήσος Μύκονος μολάρει όμως, το Naxos Jet κάνει την χαρακτηριστικά αργή μανούβρα του, με το Κατερνιώ να καραδοκεί.

 

Μια άλλη μέρα των ημερών, το κλασσικό κυνήγι. Το Tera Jet μόλις έχει δέσει και το Super Runner ακολουθεί κατά πόδας, υπό την σκιά του Costa Luminosa. Να τα όλα μαζί δεμένα.

 

Και 5 μαζί πλοία έχουμε, λέγετε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...