Jump to content
Shipfriends

Superferry (IMO 7210305)


Recommended Posts

Oι Μινωικες ηταν να παρουν την πορταδα ΠΑΤΜΟΣ και SUPERFERRY με σκοπο να τα δρομολογησουν στην Αδριατικη και παραλληλα ο Στριντζης το ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ως ΙΟΝΙΑΝ EΞΠΡΕΣ επισης στα ιδια νερα. Εγινε πωληση/ανταλλαγη μεταξυ τους Οι μεν να παρουν το γρηγοραδικο και ο δε για Ανδροτηνομυκονια.....Για την ιστορια....ο Στριντζης μετανιωσε για τον ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ...Εχασε την μεγαλυτερη ευκαιρια να κανει χρυσες δουλειες...

Link to comment
Share on other sites

 ionian express, νομιζω ηταν το ονομα του superferry II, οταν ηρθε. o ο ερωτοκριτος θα ονομαζοταν ionian sea, γιατι δεν ειχαν δωσει αυτο το ονομα ως τοτε. εδω η ιστορια του.

για τον στριντζη τα εχουμε πει και εδω και νομιζω το ειχε πει και ο ιδιος σε μια συνεντευξη του λιγο πριν πουλησει την εταιρεια.

για το original superferry, που ειναι και το topic, τα εχουμε πει εδω.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!

Πολύ ευχάριστο να διατηρείται σε μάχιμη κατάσταση η ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΟΥΚΛΑ η πρώτη.

Το τωρινό SUPERFERRY της Golden για εμένα είναι το SUPERFERRY ΙΙΙ.

To original ήταν και θα είναι το παραπάνω εικονιζόμενο που το χαρήκαμε ελάχιστα στα νερά μας!  

 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι, το οριτζιναλ ηταν και το πραγματικο Σουπερφερι,οχιι μονο λογω ογκου ,αλλα και λογω των απιστευτων εσωτερικων του χωρων.Οποιος το ταξιδεψε δεν ξεχνα  αυτην την πλωτη πολιτεια....

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται, αν και μέχρι προχτές το πλοίο έκανε δρομολόγια και τώρα βρίσκεται στην Jeddah. Αυτό έχει lightweight 7,176 μια ενδεικτική τιμή του τετιμημένου θα ήταν γύρω στα 3.5 εκατομμύρια ντάλλαρς. 

Link to comment
Share on other sites

δεν ειναι απαραιτητο να ειναι σε ντανα καποιο πλοιο για να πουληθει για διαλυση. εχουμε δει πολλες φορες και ferries και κρουαζιεροπλοια και πλοια της ποντοπορου, να ειναι ενεργα και να πωλουνται για scrap ενω ακομη κανουν εμπορικα ταξιδια.

εχει να κανει και με την τιμη του scrap, αλλα και με το τι εργασιες χρειαζεται να γινουν πανω στο πλοιο για να ανανεωσει χαρτια ή απλα να παραμενει στην επιφανεια κλπ.

δεν ξερουμε βεβαια ποσο αυστηρος ειναι ο σαουδαραβικος νηογνωμονας:P, αλλα φανταζομαι θα εχουν κανει τα κουμαντα τους οι συντροφοι της Namma

Link to comment
Share on other sites

Αν λάβουμε υπόψη ότι το βαπόρι είναι  του 1972 , αυτό σημαίνει οτι απο το νέο έτος θα πρέπει να περάσει το δέκατο κατα σειρά special survey το οποίο ακόμη και με τις εκπτώσεις που μπορεί να έχει λόγω σημαίας και νηογνώμονα , θα απαιτεί το κάτι παραπάνω απο οικονομικής πλευράς .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αντίστοιχη πορεία με το ΑΦΡΟΔΙΤΗ φαίνεται πως ακολουθεί το πλοίο μιας και βρίσκεται από προχθές στη ράδα του Khor Fakkan κι αυτό, έχει επίσης υψώσει σημαία Gabon και το, έτσι κι αλλιώς, αισθησιακό του όνομα έχει μειωθεί κατά ένα γράμμα. MAHABBA πλέον. Η λογική λέει πως θα καταλήξει κι αυτό στο Gadani.

Πηγή: ρουφ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Με το πλοίο είχα κάνει μόνο ένα ταξίδι από Πειραιά την άνοιξη του 2001 όταν αντικαθιστούσε το Ιθάκη στην Παροναξία. Δεν θυμάμαι και πολλά από το εσωτερικό του αφού σχεδόν σε όλο το ταξίδι ήμουν στο κατάστρωμα. 
Στο λιμάνι της Πάρου είχαμε ένα μικρό απρόοπτο. Κατά τη διάρκεια της μανούβρας το πλοίο κόλλησε στα αβαθή κοντά στην προβλήτα. 
ευτυχώς κατάφερε να ξεκολλήσει με τις μηχανές του και να δέσει με ασφάλεια. Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους για να επιθεωρηθεί και τα σχετικά και όσοι δεν είχαμε προορισμό την Πάρο συνεχίσαμε το ταξίδι μας με το Εξπρές Άρτεμις .

Εδώ μια φωτογραφία από τις προσπάθειες αποκόλλησης. 
201C8CE1-FF0C-42A5-8E8D-5663F4C93ECF.thumb.jpeg.e90e1e42b7fcf2c3e994cc2f43034453.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Εντυπωση μου κανει πως εχει δεσει στο γαρμπη καθετα κ φουνταρισμενο αριστερα ενω ξεραμε πως υπηρχαν αβαθη  κ βραχια εκεινη την εποχη σε εκεινο το σημειο πριν γινουν οι νεες προβλητες

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Superferry (IMO 7210305)
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Κρίμα που δεν το είχε πάρει πακέτο η ΔΑΝΕ μαζί με το Πάτμος. Ενδεχομένως να είχαν καλύτερη πορεία (ΔΑΝΕ & πλοίο) και να ταξίδευε το καραβάκι ακόμα στο πλάϊ του Διαγόρα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...