Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

τα εχεις μπλεξει λιγο.;)

το αστεριων ΙΙ δεν το αγορασε ποτε . μακροχρονια μισθωση = ναυλωση. δεν της ανηκει το πλοιο. το εχει ναυλωμενο απο μια κυπριακη εταιρια. "νοικιασμενο" με αλλα λογια. αν στα ματησει να πληρωνει το ναυλο, το  "νοικι", η πλοιοκτητρια εταιρια, παιρνει πισω το πλοιο οποιαδηποτε στιγμη το θελησει.

η δοσεις δανειων που δεν εχουν πληρωθει, αφορουν αναδιαρθωσεις κοινοπρακτικων ομολογιακων δανειων (παλαιοτερα δανεια που εχει λαβει απο περισσοτερες απο μια τραπεζες), με εξασφαλιση ναυτικες υποθηκες σε ιδοκτητα πλοια της ΑΝΕΚ.

αν δεν σου κανει κοπο, ξαναδιαβασε τα ποστ στις προηγουμενες σελιδες, οπου εχει αναλυθει εκτενως η κατασταση καθως και οι ρητρες που εχουν ενεργοποιηθει.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ο @proud_ionianέχει δίκιο η ΑΝΕΚ είχε ναυλωσει το πλοίο.. Η μόνη περίπτωση να αγοράσεις πλοίο μέσω μισθώσεως είναι να το πάρεις σε BBHP (Bare Boat Hire Purchase) όπου εκεί λειτουργεί κάπως σαν το leasing των αυτοκινήτων αλλά με υποχρεωτική αγορά στο τέλος σε μια προσυμφωνημενη τιμή . . Κοινώς δίνεις μια προκαταβολή, έχεις ένα ημερήσιο ναύλο και ένα μπαλόνι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι , τα 8 εκατομμύρια που  κάνει το πλοίο τα έδωσε ας το πούμε λαϊκά "ντουκου" ?  Και πως αναγράφεται στον ισολογισμό ? Έχει διαιρεθεί βάσει τα χρόνια της μίσθωσης η ενιαία ?και μήπως η Alphaglobe Shipping Ltd ανήκει στον Βαρδινογιάννη? Το ξέρω ότι οι δόσεις αφορούσαν προηγούμενο κοινοπρατικο δάνειο που είχε αναδιαρθρωθεί, το θέμα είναι ότι κάθε σοβαρή εταιρεία οφείλει να έχει ένα αξιόλογο πόσο σε ταμειακα διαθέσιμα ώστε εάν κάτσει η στραβή να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα ,  η διοίκηση εξάλλου γνώριζε ότι εάν 1 δόση δεν πληρώνονταν η απαίτηση θα γινόταν βραχυχρόνια , επομένως ότι η αναδιάρθρωση θα πήγαινε στραφη ...

Link to comment
Share on other sites

και παλι euro2day και παλι χρηστος κίτσος. μεγαλωνουν οι φουρτουνες της ΑΝΕΚ

Quote

Ταμείο 8,5 εκατ. ευρώ, ληξιπρόθεσμα δάνεια 258 εκατ. ευρώ

Τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου στις 31.12.2019 ανέρχονται σε 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ για την αποφυγή του ενδεχόμενου έλλειψης επαρκούς ρευστότητας, η διοίκηση της AΝEΚ αναφέρει πως «φροντίζει ώστε να υπάρχουν πάντα διαθέσιμες τραπεζικές πιστώσεις για την κάλυψη έκτακτων αναγκών σε περιόδους χαμηλής ρευστότητας».

Ωστόσο, ο όμιλος βαρύνεται από βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις 258,7 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2019, οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες πριν από έναν χρόνο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων πλοίων, ύψους 10,7 εκατ. ευρώ.

Οι παραπάνω ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, το αρνητικό κεφάλαιο κίνησης (261 εκατ. ευρώ σε εταιρικό επίπεδο), σε συνδυασμό με την επίπτωση που αναμένεται να έχει στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα η κρίση της πανδημίας υποδηλώνουν, σύμφωνα με τους ορκωτούς, την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

.

Quote

Όταν συντελεστούν όλες οι διαδικαστικές προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος μετατροπής των εν λόγω ομολογιών, θα επέλθει, όπως έχει ανακοινώσει η εισηγμένη, αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ. Η σχετική διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Εφόσον αυτό συμβεί γρήγορα, η καθαρή θέση της μητρικής του ομίλου θα επανέλθει σε θετικό επίπεδο (σ.σ. περίπου 5,4 εκατ. ευρώ).

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, συνεπεία της μετατροπής, οι πιστωτές της AΝEΚ θα ελέγχουν, αθροιστικά, πάνω από το 33,4% του μετοχικού της κεφαλαίου από 24,18% σήμερα (σ.σ. πρόκειται για το ποσοστό της Πειραιώς). Με δεδομένο, όμως, ότι δεν ενεργούν από κοινού και συντονισμένα, δεν προκύπτει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς.

Αντίθετα, το ποσοστό της «ΒΑΡΜΙΝ ΑΕΒΕ», εταιρείας συμφερόντων της Αμαλίας Αναστασίας Βαρδινογιάννη, θα μειωθεί, ως αποτέλεσμα απίσχνασης, σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά (26,52%).

Πρόκειται, ίσως, για το μοναδικό καλό νέο στην τρέχουσα συγκυρία. Αφενός, θα τονωθούν, έστω και με 10,8 εκατ. ευρώ, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης με ισόποση μείωση υποχρεώσεων, αφετέρου, οι πιστωτές της αποκτούν έναν ακόμη παράγοντα πίεσης για να διευκολύνουν την AΝEΚ να μείνει όρθια, εν μέσω των σημαντικών συνεπειών της πανδημίας.

Ήδη, Πειραιώς, Alpha, Τράπεζα Αττικής και η Cross Ocean, η οποία αγόρασε δάνεια της ΑΝΕK από την Εθνική Τράπεζα, «πάγωσαν» οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια, που θα αποσκοπούσε σε αλλαγή του Δ.Σ. και διορισμό νέας διοίκησης. Το αν και πώς θα συνδράμουν περαιτέρω την AΝEΚ θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στο μέτωπο άρσης των περιορισμών, την πορεία της τουριστικής κίνησης και την περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων κρατικής στήριξης.

 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ότι φροντίζει να έχει πάντα τραπεζικές πιστώσεις για να εξασφαλίζει ρευστότητα με ξεπερνάει , και το γράφει και στον ισολογισμό του 18...

Edited by Crete96
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αμ δε. Εμείς απλώς πληρώνουμε τα (κατά Θεόδωρον) φαγωμένα. Αλλά όλο και κάποιος αγαθός και τίμιος χρηματοδότης, φίλος, κουμπάρος κλπ. θα βρεθεί (Ελληνας ή ξένος δεν έχει σημασία) να δώσει και πέντε "τάλαρα" να μας "λυτρώσει" και από αυτήν.😈😷

Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, pathfinder said:

Αμ δε. Εμείς απλώς πληρώνουμε τα (κατά Θεόδωρον) φαγωμένα.

😈😷

Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν είπα ότι πραγματικά ανήκει στον Έλληνα φορολογούμενο.

Οποιος βρεθεί να βάλει μπαγιοκο από την ίδια πηγή θα τα πάρει (τράπεζες) οπότε πάλι οι ίδιοι beneficiary owners είναι. 😂

Link to comment
Share on other sites

Δηλωσεις του αντιπροεδρου του ΔΣ της ΑΝΕΚ Σπυρου Πρωτοπαπαδακη για τις νεες συνθηκες μετακινησης με τα πλοια της ακτοπλοιας.

 

Link to comment
Share on other sites

"Είναι ζημιογόνο" είπε δεν μίλησε για απωλεσθέντα έσοδα. Και διαμαρτυρήθηκε για το ύψος των επιδοτήσεων σε σχέση με άλλες χώρες. Άιντε ν' αρρωστήσει ο Αγιος Πέτρος να την βγάλουμε και φέτος που λέει και η Χαρούλα.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, pathfinder said:

Δηλαδή εννοεί ότι με συμπληρωμένο αριθμό επιτρεπομένων επιβατών και των οχημάτων μπαίνει μέσα 20-30 χιλ.? 😁😷

Αυτο ακριβως εννοει.Ουσιαστικα το ειπε αυτολεξι.

 

Link to comment
Share on other sites

Οπως συμβαινει με ολα τα πλοια τα οποια τα βαραινουν περα απο τα λοιπα λειτουργικα εξοδα και υποθηκες.Το ιδιο θα ισχυει αντιστοιχα για παραδειγμα και για το Blue Star 1,μην το βλεπεις αποκλειστικα σαν ΑΝΕΚ αυτο που ειπε.

Φανταζομαι γι αυτο εχουν κανει και την προβλεψη να το γυρισουν τον Ιουνιο στην Αδριατικη το Σπιριτ που θα μπορεσει να εκμεταλευτει καλυτερα το γκαραζ του με τις τιμες cargo που υπαρχουν εκει σε σχεση με αυτες του Αιγαιου.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή το ίδιο πλοίο αν έμενε για Χ-Ψ λόγους σε ακινησία 6 μήνες θα έμπαινε μέσα -λόγω δανείων- ας πούμε 60-70 χιλ το ταξείδι. Εντυπωσιάζομαι παρά τις (κάποιες) γνώσεις μου στον τομέα. Να τα πούμε λίγο τα πράγματα με το όνομά τους μήπως? Επιδότηση ζητάει ο άνθρωπος και το υποστηρίζει λέγοντας απλοϊκά "μπαίνουμε μέσα". (Με τέτοιον "υπολογισμό" τα πλοία της ΑΝΕΚ "μπαίνουν μέσα" εδώ και πολλά χρόνια ακόμη και με full πρωτόκολλο). Και για να μην παρεξηγούμεθα ΝΑΙ οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έπαθαν μεγάλο "στραπάτσο", όπως όμως και πολλοί άλλοι τομείς αλλά και οι φορολογούμενοι (οι οποίοι τελικά πληρώνουν ΟΛΟ το "μάρμαρο").

Link to comment
Share on other sites

Μη σπατε τα μυαλα σας συντροφοι.. Δεν υπαρχει περιπτωση να ακουσετε πραγματικη εικονα του break even κανενος πλοιου στο youtube.. Παντα μπαινει μια δοση υπερβολης (μεγαλη δοση) για να δωθει εμφαση στο αιτημα για πληρη πρωτοκολλα η/και περισσοτερα φραγκα σε επιδοτηση...

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια ο κάθε μεμονωμένους επιβάτης θα τρέξει να πάρει μια τετράκλινη καμπινα και να την πληρώσει όλη, αναπόφευκτα, σύμφωνα με τον κύριο. Αν το δούμε σε τιμές Αδριατικής θα δει πολλούς μεμονωμένους επιβατες να μπαίνουν σε τετρακλινες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πληροφοριες οικονομικων site(monοnews κα)αναφερουν οτι στην προγραμματισμενη ετησια γσ της ΑΝΕΚ την 1/9 οι πιστωτες της(τραπεζες κ cross ocean fund)θα ασκησουν το δικαιωμα για αλλαγη διοικησης στην εταιρεια κατι που θα σημανει την αποπομπη Βαρδινογιαννη απο το τιμονι της και την εναρξη της διαδικασιας εξυγιανσης και πωλησης της.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κινητικότητα υπάρχει στα θέματα της εταιρείας σύμφωνα με το euro2day

Quote

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, Πειραιώς, Alpha Bank, Τράπεζα Αττικής και το private equity fund Cross Ocean, το οποίο αγόρασε τις απαιτήσεις της Εθνικής, ανέθεσαν, κατόπιν άτυπης διαγωνιστικής διαδικασίας, στην Alix Partners ρόλο συμβούλου αναδιάρθρωσης της ΑΝΕΚ.

Η εταιρεία συμβούλων, που ειδικεύεται στις εγκληματολογικές αξιολογήσεις (forensic evaluation), ανέλαβε για λογαριασμό των τραπεζών να διεξάγει διαγνωστικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση της ΑΝΕΚ και τις δυνατότητες επανόδου σε βιώσιμη κερδοφορία.

Το βάθος του ελέγχου και ο χρόνος ολοκλήρωσής του θα εξαρτηθεί, όμως, από το βαθμό πρόσβασης στα απαραίτητα στοιχεία, που θα δοθεί στην Alix Partners από τη διοίκηση της ΑΝΕΚ. Ο αρχικός σχεδιασμός των πιστωτριών τραπεζών προέβλεπε ως επόμενο βήμα, μετά τη μετατροπή τμήματος του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ), την ανάληψη του ελέγχου της εταιρείας. Σχεδιασμός που «πάγωσε», λόγω της πανδημίας του Covid-19 και της επιδείνωσης των συνθηκών για όλο τον κλάδο της Ακτοπλοΐας.

 

Quote

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΝΕΚ έχασε με απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου (London Court of Maritime Arbitration) την υπόθεση διεκδίκησης ποσού ως 47 εκατ. ευρώ από την Μινωικές Γραμμές ( σ.σ. για την γνωστή υπόθεση αγοράς μετοχών της HSW). Η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, ενώ εκκρεμεί ο καταλογισμός των δικαστικών εξόδων.

 

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως το είχαμε πει καθώς είναι πολύ πρόσφατη εξέλιξη. Γι αυτό άλλωστε  είχε μείνει αναπάντητο και το ερώτημά σου.

On 4/24/2020 at 11:26 PM, lostromos said:

Δεν γράψανε στην ανακοίνωση για την διαμάχη της πρώτης δόσης. Έχει λυθεί αυτό το ζήτημα;

 

image.gif

Link to comment
Share on other sites

Απαντηση της ΑΝΕΚ σε επιστολη της επιτροπης κεφαλαιαγορας με αφρμη το παραπανω δημοσιευμα.

Quote

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε απάντηση της από 26-6-2020 (Αρ. Πρωτ. 1332) Επιστολής σας, επιθυμούμε να
σας γνωρίσουμε τα κάτωθι:

Στα πλαίσια των υποχρεώσεων που απορρέουν από το άρθρο 2 της απόφασης 5/204/2000 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύει, η Εταιρεία αναφερόμενη σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (www.euro2day.gr) της 25-06-2020), ενημερώνει ότι:

α) Κατόπιν της από 12-02-2020 Ανακοίνωσης στο διαδικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Εταιρεία ευρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης των τυπικών διαδικασιών της μετατροπής, ως αυτές προβλέπονται στο Πρόγραμμα του Ομολογιακού Δανείου και οι σχετικές ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα αρμοδίως άμεσα, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

β) Σχετικά με την αναφορά περί του διορισμού της "Alix Partners" ως συμβούλου αναδιάρθρωσης, η Εταιρεία δεν έχει λάβει οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση από τις πιστώτριες τράπεζες. Προς τούτο απηύθυνε σχετικό ερώτημα σε αυτές προκειμένου να λάβει επίσημη ενημέρωση σχετικώς με τα διαλαμβανόμενα στο ανωτέρω δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου και εν αναμονή αυτής της ενημέρωσης επιφυλάσσεται να απαντήσει αρμοδίως, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

γ) Σχετικά με τη διαδικασία διαιτησίας που εκκίνησε η Εταιρεία σε διαιτητικό δικαστήριο στο Λονδίνο ύστερα από την έγερση αγωγής (claim) της κατά της εταιρείας "ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.") και ανταγωγής (counterclaim) της τελευταίας εναντίον της Εταιρείας, ενημερώνουμε ότι εξεδόθη η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου δυνάμει της οποίας απερρίφθη τόσο η αγωγή της Εταιρείας, όσο και ανταγωγή της "ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.") κατά της Εταιρείας. Η διαδικασία ευρίσκεται στο στάδιο της διευθέτησης των εξόδων της διαδικασίας.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

 

Link to comment
Share on other sites

Επιβεβαιωθηκε τελικα το ρεπορταζ του euro2day.Νεα ανακοινωση  της ΑΝΕΚ προς την Επιτροπη Κεφαλαιογορας.

Quote

"Προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Χανιά, 01.07.2020
Αξιότιμοι Κύριοι,

Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. πρωτ. 1332/26.06.2020 Επιστολής σας και σε συνέχεια της από 29.06.2020 ανακοίνωσης της Εταιρείας, η Εταιρεία ενημερώνει για τα κάτωθι:

Κατόπιν υποβολής σχετικού ερωτήματος στην εκπρόσωπο των ομολογιούχων δανειστών της Εταιρείας "ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ" σχετικά με την εγκυρότητα ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων περί του διορισμού της "ALIX PARTNERS” ως συμβούλου αναδιάρθρωσης, η Εταιρεία έλαβε την ακόλουθη ενημέρωση:

Η "ALIX PARTNERS” ορίστηκε ως οικονομικός σύμβουλος των ομολογιούχων από 26.06.2020 προκειμένου να εκτιμήσει τις προοπτικές ρευστότητας της Εταιρείας, τον σχεδιασμό των Ελληνικών Αρχών για την ενίσχυση του κλάδου της Επιβατηγού Ναυτιλίας και γενικότερα να παράσχει ανάλυση των μέτρων ενίσχυσης του συγκεκριμένου τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με την πανδημία του Covid-19.

Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς."

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...