Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 364
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το τελευταιο βραδυ μου αποψε το περναω  κ οσοι με πικραναν στη γραμμη ολους τους συγχωρναω!!!

Τελευταιο βραδυ αποψε στην Ελλαδα κ ηταν σαν χτες πριν 20 χρονια που ειχε πρωτοερθει..μεγαλωσε κ αυτο μεγαλωσαμε κ μεις μαζι του κ χαμπαρι δε το πηραμε... 

Link to comment
Share on other sites

Περίεργη στιγμή. Πέρασα και εγώ και το ειδα. Οι φωτεινές επιγραφές από τα ρέλια της γέφυρας έχουν κατέβει, και ο μεταλλικός πρίγκιπας στην τσιμινιερα ήταν μισόξηλωμενος...Στενάχωρο πραγματικά. Έφερε πραγματική επανάσταση στη γραμμή του Ηρακλείου μαζί με το αδερφό του πριν 20 χρόνια και ακόμα και σήμερα παρέμενε κορυφαία επιλογή. Αν και ουσιαστικά έρχεται ένα πλοίο εφάμιλλο, το συναίσθημα της φυγής του γνήσιου Κνωσσός με θλίβει.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, George...f said:

 Αν και ουσιαστικά έρχεται ένα πλοίο εφάμιλλο,

Εφάμιλλο ως προς τις διαστάσεις, το ταξίδεμα, τις ελικτικές ικανότητες και κάπως στην ταχύτητα. 

Κατά τ'άλλα, καμία σχέση τα δυο πλοία. 

Link to comment
Share on other sites

Από το μεσημέρι περιμέναμε να καθοριστεί η ώρα απόπλου, η οποία αρχικώς ετέθη για τις 17:00, όμως τελευταίες εργασίες μετέθεσαν τον απόπλου για τις 17:30. Εκεί γύρω στις 17:00 αφαιρέθηκε και η επιγραφή του ονόματος πίσω από την γέφυρα στα αριστερά του πλοίου, τελευταία πριν την αναχώρηση.

Παρά την ηλιόλουστη μέρα, σταδιακά ο καιρός συννέφιασε και νύχτωσε νωρίτερα. Δύσκολα πλάνα σε μία αναχώρηση ακόμα δυσκολότερη, τόσο για εμάς, όσο και για το πλήρωμά του.

Μετακίνηση 6, 5, 4, 3, 2, 1 και έφυγε. Καραντινάτη αναχώρηση, δύσκολη για όσους θέλαμε να βρεθούμε εκεί. Ευτυχώς είμαστε αθλητικοί τύποι που ψάχνουμε για παρακεταμόλη στα στενά της Πειραικής. Ο καπτά Μιχάλης έκανε αυτό που έπρεπε. Σφύριξε για τελευταία φορά. Κάτι που σπάνια συναντάμε πλέον δυστυχώς. Ακόμη και εχθές, περιμέναμε το Κύδων να αποχαιρετίσει, αλλά πέρασε βουβά δίπλα του.

Οι Ιταλοί θα αποκτήσουν ένα πλοίο ανώτερο των προσδοκιών τους, και ελπίζω και εμείς να παραλάβουμε ένα αντίστοιχο πλοίο. Σε όλα τα πλοία αξίζει ένας αποχαιρετισμός γιατί έχουν την προσωπικότητα που πλήρωμα και επιβάτες τους δίνουν.

Το Κνωσός Παλάς έφυγε χωρίς κρίνα και πρίγκηπα στην τσιμινιέρα, με άδεια από το τράφικ ελάχιστα λεπτά μετά τις 17:30.

 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπημένο πλοίο, πολλά ταξίδια μαζί του για Ηράκλειο και μερικά ακόμα για Χανιά. Ταξίδια μαζί του (και με το αδερφό του εννοείται) όσο με θυμάμαι, όντας συνομήλικο μου 😁. Δυστυχώς δεν ήμουν στην τελευταία αναχώρηση, ευτυχώς όμως το ταξίδεψα μια τελευταία φορά πριν ένα μήνα στο 12ωρο για Χανιά. 

Βλέποντας ότι στην γκαλερί δεν υπάρχουν πολλές φώτο από το εσωτερικό του, είπα να προσθέσω κάποιες λίγες από μερικά σημεία του πλοίου, έστω και για τους λίγους που μπορεί να μην το είχαν ταξιδέψει.

Vip καθίσματα λοιπόν, στο ντεκ 8. Ίσως τα πιο άνετα αεροπορικά που μπορεί να βρει κανείς στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Απλά αεροπορικά επίσης στο ντεκ 8, ενώ υπάρχουν και άλλα στο ντεκ 7.

Λίγο από λουξ καμπίνες, από την "πλατεία" που βρίσκονται τα μαγαζιά, την ντίσκο. Από σαλόνια δεν έχω, έχουμε όμως του Κύδων που είναι φυσικά ίδια.

Και πάμε και στα εξωτερικά καταστρώματα, αριστερά κάτω από τις λέμβους στο 6, στην πισίνα στο 8 και στο ντεκ πίσω από τη γέφυρα.

Μπόνους φώτο από Χανιά και μια από Ηράκλειο.

Ήταν ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Καλά ταξίδια να χει!!

Link to comment
Share on other sites

Εξαιρετικό πλοίο που θα λείψει. Και τις 3 τελευταίες φορες που έκλεισα κάτι γινόταν και άλλαζε πλοίο και πετύχαινα πάντα αυτό. Από τότε που ήρθαν με τα παλιά σινιάλα θυμάμαι να τα βλέπω μπαίνοντας στο Ηράκλειο από το λιμάνι.😪 

Link to comment
Share on other sites

Το Palazzo που μόλις αποχαιρετήσαμε, φυσικά με το μελλοντικό του όνομα Cruise Bonaria, θα μπεί στην καλοκαιρινή γραμμή της Grimaldi ανάμεσα στην Civitavecchia και την Olbia. To online της εταιρείας το δίνει στις κλασσικές για την Grimaldi ώρες, 1230 το μεσημέρι από την Olbia και 2245 το βράδυ από την Civitavecchia. Αυτήν τη στιγμή φαίνεται μονοβάπορο στη γραμμή, θεωρώ όμως εξαιρετικά πιθανό να το δούμε διπλωμένο. Νοέμβρης του 2020 είμαστε ακόμη άλλωστε, έχουμε ψωμί μπροστά μας.  

Link to comment
Share on other sites

Ήδη απο την αριστερή πλευρά τρίβεται η επιφάνεια με τα σινιάλα για να αφαιρεθεί όλο το χρώμα, εκεί δηλαδή που οι επιφάνειες έχουν κόκκινο και στα σινιάλα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχει κάπου το ga plan του πλοίου να δούμε και "στα χαρτιά" τη διαφορά μεταξύ αυτού και του Ολυμπία; Για το δεύτερο υπάρχει στο forum αλλά για αυτό δε βρίσκω πουθενά. 

Link to comment
Share on other sites

@Troul Σε ευχαριστώ!Το βασικό μου ερώτημα όμως είναι σε ποιο σημείο του deck 4 βρίσκονται αυτές οι καμπίνες. Από διάφορα βίντεο που έχω δει κατά καιρούς,έχω την εντύπωση ότι εκτείνονται όλες κατά μήκος του πλοίου και στις άκρες.Διότι σε αυτό το κατάστρωμα άλλα φινιστρίνια έχουν φώτα και άλλα όχι οπότε υπέθεσα ότι είναι αυτές.

Αλλά αμφιβάλλω αν είμαι σωστός καθώς τα περισσότερα τις έχουν τέρμα μπροστά από το γκαράζ μαζεμένες. Ας μας δώσει κάποιος τα φώτα του :) 

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά στο 4 από τη μέση και μπροστά είναι το γκαράζ το οποίο έχει πόρτα που βγάζει απευθείας στις καμπίνες. Οι καμπίνες είναι από τη μέση ως την πρύμνη και είναι ανάμεσα στις 2 σκάλες εκ των οποίων αυτή πιο κοντά στην πρύμνη σε βγάζει στη ρεσεψιον. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Πάντως όσο ταξίδευα πάντα έπαιρνα στο 4 καμπίνα, είναι δίπλα στο γκαράζ και πας άρχοντας αμέσως στο αμάξι το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...