Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 397
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Eγινε χθες η τελετη ονοματοδοσιας του πλοιου στη Σουδα.Τη σαμπανια ως αναδοχος του εσπασε λιγο νωριτερα ο Αντιπεριφερειαρχης Χανιων.

 

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ανακοινωση για το περιστατικο.

Quote

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες ότι, στα πλαίσια της διαχείρισης και της λήψης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της έξαρσης του κορωνοϊού COVID-19, η εταιρεία υιοθετεί και ακολουθεί πολιτικές σεβόμενες τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Η εταιρεία ανακοινώνει ότι, μέλος του πληρώματος του H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του ιού COVID-19.Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από 2/4/2020. Άμεσα ενημερώθηκε ο Ε.Ο.Δ.Υ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19. Δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα

https://www.minoan.gr/article/6526/deltio-typoy

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Μια σύντομη γεύση από το Κύδων το Παλάς σε πρωινή του μανούβρα εν Πειραιεί. Ίσα-ίσα το προλαιβαίνουμε κατάπλωρα και από κεί και πέρα βλέπει κανείς πως γυρίζει με ρυθμούς που δε μας έχουν συνηθίσει τα πλοία των Μινωικώνε. Το προπελάκι φαίνεται να αποδίδει πολύ καλά και μέχρι να πείς Εμμανουέλε Γκριμάλντι, το πλοίο μας δείχνει το προφίλ του στον πρωινό ήλιο. Από κει και πέρα χαλάει η μανέστρα υπό την έννοια ότι αρχίζει να πέφτει επάνω του ο ίσκιος από το ρολόι. Αλλά ομολογώ τόσο γρήγορη μανούβρα από αυτά τα πλοία, δεν έχω ξαναδεί. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 2/23/2020 at 7:14 PM, MILTIADIS said:

Eγινε χθες η τελετη ονοματοδοσιας του πλοιου στη Σουδα.Τη σαμπανια ως αναδοχος του εσπασε λιγο νωριτερα ο Αντιπεριφερειαρχης Χανιων.

 

Εγκαίνια (πάλι) για το ΚΥΔΩΝ, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας. Αυτή τη φορά αναφέρθηκε σε ασφαλή, γρήγορη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών:

Quote

 

 ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στα εγκαίνια του «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» «Η βελτίωση της ποιότητας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας είναι μονόδρομος»

 «Για το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η σταθερή βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας του μεταφορικού έργου στην ακτοπλοΐας είναι ιδιαίτερα σημαντική και μονόδρομος», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Κύδων Παλάς» των Μινωϊκών Γραμμών το οποίο έχει δρομολογηθεί στην γραμμή που συνδέει τον Πειραιά με τα Χανιά της Κρήτης. 
 
  «Με το 15% του πληθυσμού της πατρίδας μας να ζει στα νησιά», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, «και τα εκατομμύρια που τα επισκέπτονται κάθε χρόνο, η  ασφαλής, γρήγορη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στην ακτοπλοΐα αποτελεί  σημαντικό δείκτη ποιότητας ζωής, καθοριστικό όρο για τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και κρίσιμη παράμετρο για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών και την ανάπτυξη του τουρισμού. 
 
  Ακριβώς γι’  αυτό», επεσήμανε, «τον τελευταίο χρόνο, προχωρήσαμε σε θεσμικές παρεμβάσεις στην ακτοπλοΐα,  ενώ, βεβαίως,  στηρίξαμε και στηρίζουμε τους ναυτικούς μας αλλά και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.  
 
  Σε μία χρονική στιγμή που η επιτυχής αντιμετώπιση της νέου κορονοιού στη χώρα μας έχει επιτρέψει την επάνοδο στην κανονικότητα, αλλά και το άνοιγμα του τουρισμού, φυσικά με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, η δρομολόγηση του «Κύδων Παλάς» συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που σας περιέγραψα, ενισχύει τη συνολική προσπάθεια για τον τουρισμό στη δύσκολη φετινή χρονιά,  αλλά και αποτελεί επένδυση για τα χρόνια που έρχονται», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης. 

hcg.gr

 

 

Ynanp_Kydon1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ποιος τον χε :D τον Πλακιωτακη..Στην εξ αναβολης λογω covid τελετη ηταν παρων και ο Μανουελ Γκριμαλντι κινηση συμβολικη για την επικειμενη διεκδικηση των λιμανιων της Ηγουμενιτσας και του Ηρακλειου κατα τη γνωμη μου.Οπως ειπε παρα την πρωτοφανη κατασταση με την πανδημια ο ομιλος ενισχυει την παρουσια του στην Κρητη και δεσμευεται προσωπικα να μην την αφησει ουτε μια μερα χωρις δρομολογιο.Περισσοτερα στο link που ακολουθει..

https://soudaport.gr/2020/07/24/λαμπρά-εγκαίνια-του-κυδων-παλασ-στον-π/

grimaldi-plakiotakis.jpg

Edited by MILTIADIS
Η Σαλωμη φιλουσε υπεροχα
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Το ειδαμε μεσα στο λιμανι του Πειραια,ας το δουμε και εξω απο αυτο.

Ταυτοχρονη αναχωρηση μεσημερι Σαββατου με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ,και ευτυχως προλαβαμε και βγηκαμε πρωτοι με αποτελεσμα να μας ριξει μια ωραιοτατη προσπεραση

Πρεπει να το εχω ξαναπει ,αλλα τα scrubber μια χαρα δειχνουν στο συγκεκριμενο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χάζευα το τελευταίο 15 λεπτό της φόρτωσης του Κύδων Πάλας τη Κυριακή στο λιμάνι της Σούδας και στο διάστημα αυτό μπήκαν 2 ΙΧ και 4 επιβάτες. Παρόλο που είναι κατευθείαν το δρομολόγιο, το επιβατικό κοινό δεν φαίνεται να το προτιμάει, μιας και φεύγει νωρίτερα και φτάνει αργότερα από τη κοινοπραξια

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Εκτός δρομολογίων από σήμερα το πλοίο. Το πρωί έδεσε στην πέτρινη για να ξεφορτώσει και τώρα δένει στο Πέραμα για την ακινησία του.

On 1/19/2021 at 8:38 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Στα θέματα του αυριανού ΣΑΣ, βλέπουμε ότι το Κύδων Πάλας θα πραγματοποιήσει την ακινησία του από τις 15/02/21 έως τις 15/03/21

 

On 2/5/2021 at 5:00 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Κύδων Πάλας αναμένεται να δεξαμενιστεί στη δεξαμενή Πειραιάς ΙΙΙ από τις 27/03/21 έως τις 31/03/21, οπότε θα παραμείνει δεμένο μέχρι τέλος Μαρτίου σίγουρα.

Ο δεξαμενισμός του είναι προγραμαμτισμένος για 27.03.21 έως και 01.04.21 στην Πειραιάς ΙΙΙ, συνεπώς η ακινησία του θα συνεχιστεί και μετά τις 15.03.21 και αναμένεται να επανέλθει απευθείας για Χανιά όπως είπε ο @MILTIADISτο 2ο δεκαήμερο του Απριλίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...