Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 6/18/2020 at 8:32 PM, Nick the Greek said:

 

Έξι και πλέον χρόνια μετά από το βίντεο του Πέτρου, να το Vega Leader δεμένο στο Κερατσίνι.

 

 

Και άλλα 2 χρόνια αργότερα, το πετυχαίνουμε και εν πλώ μέσα στο Σαρωνικό. Χτισμένο το 1999 στη Sumitomo(1262) στη Yokosuka της Ιαπωνίας με μηχανή Sulzer και χωρητικότητα 4.323 αυτοκίνητα. Τολμώ να προβλέψω πως με τις καινούριες γενεές car carriers που έρχονται, δε θα είναι για πάρα πολύν καιρό ακόμη κοντά μας, οπότε άλλη μια όμορφη φωτογραφία του εν πλώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...

Όπως σε κάθε κακοκαιρία, τα πλοία γίνονται "συγκρουόμενα" στο ΝΜΔ:

Quote

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν κόπηκαν οι πρωραίοι κάβοι πρόσδεσης του Ε/Γ-Τ/Χ “ALKADARA DOS ” ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα την πρόσκρουση του στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 και αυτό με τη σειρά του στο Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERSTAR II» σημαίας Κύπρου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε και πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των πλοίων.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των προαναφερθέντων πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχε και δεύτερο περιστατικό χθες με πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα

Quote

Επίσης, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του νέου μώλου Δραπετσώνας, το πρυμνοδετημένο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Π. 12860 προσέκρουσε στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12639, προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...