Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Να θυμίσουμε ότι το ΜSC ELENA ήταν το ένα από τα δύο πλοία που συγκρούστηκαν σε ένα εκ των προσφατων περιστατικών στο Θερμαικό.

Όταν ήρθε στο ΝΜΔ είχε πάθει μπόλικη ζημιά πρύμα δεξιά.Γύρω Στα 30μ από πρύμα και προς τα πλώρα ξυλώθηκαν λαμαρίνες που είχαν μπει μέσα και φτιάχτηκαν οι νομείς που είχαν πάρει.

Επίσης σε πρόσφατο γαρμπή ΄μετακινήθηκε δεξιά αριστερά και ακούμνπησε στα διπλανα πλοία χωρίς περεταίρω ζημιές.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 481
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Έχουν επιστρέψει στο Ν. Μ. Δραπετσώνας το Αρήτη και το Εξπρές Πήγασος μετά τους δεξαμενισμούς τους. Ενώ το Αδαμάντιος Κοραής έχει έρθει αρκετές θέσεις πιο μέσα (έχει δέσει δίπλα από το Απόλλων Ελλάς).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρωτοχρονια εν πλω για το πληρωμα του Αγια Θεοδωρα που ανεχωρησε σημερα στις 1600 για Κερκυρα. Την θεση του στο Νεο Μωλο πηρε το Μυρτιδιωτισσα, ενω Πρωτοχρονια στα σπιτια τους θα κανουν και οι ναυτικοι του Παναγια Σουμελα το οποιο και κατεπλευσε σημερα το πρωι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ εντόπισα να έχει έρθει στο νέο μόλο και το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να έχει δέσει στην θέση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ που μας άφησε για το Ιόνιο.Επίσης το ΙΟΛΚΟΣ εμφανίστηκε κι αυτό για annual refit πιθανότατα

Από εκεί και πέρα στον ΠΗΓΑΣΟ δεν κουνιόταν τίποτα (Σάββατο μεσημέρι γάρ) στο ΒΕΡΑ υπήρχε μια μικρή κινητικότητα΄και τα ίδια πάνω κάτω στον ΚΟΡΑΗ.

Από την μέση και μέχρι τέλος του μώλου έχουν πέσει πρυμάτσα μεγάλα ποντοπόρα και ειδικά στο ένα η σκάλα ανόδου στην πρύμη κλείνει τον μισό δρόμο.

Τώρα δεν νομιζω ότι το πιο ασφαλές είναι να πέφτουν τέτοια μεγάλα πλοία πρυμάτσα οπότε απεταξαμην τους γαρμπήδες και οστριογάρμπηδες.:mad:

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολες ώρες περνάνε τα βαπόρια στο νέο μόλο κυρίως γι αυτά που είναι δεμένα από την μέση και μετά.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το ro/ro Aegean Glory δεν στεκόταν με τίποτα κι έχει πάρει ρυμουλκό από το μεσημέρι και το βαστάει ,και το ίδιο έχει κάνει κι ένα bulk carrier.

Παραταύτα όμως το Glory γύρισε σε κάποια φάση αριστερα πολύ με αποτέλεσμα να τραβήξει με τις λεντίες Aqua jewel ,Perla και ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ αριστερά κι έτσι κόπηκαν κάβοι.

Ειδικά στον ΠΗΓΑΣΟ κόπηκαν 5 δεξιοί κάβοι παρότι ήταν ολοκαίνουριοι και οι 5:eek: κι έτσι το πλήρωμα αναγκάστηκε να βάλει μπροστα ηλεκτρομηχανή και να δώσουν άλλους.

Link to comment
Share on other sites

Kαλά είναι μην ανυσηχείς αυτό την γλύτωσε ο ΠΗΓΑΣΟΣ έφαγε τα ζόρια.Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ μέχρι την ώρα που καθόμουν κρατιόταν πιο καλά είναι και αμπάσο οπότε βοηθάει.

Πάντως πληρώματα ,βατσιμάνηδες είναι stand by απόψε στα βαπόρια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...