Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Σαντορίνη & Μύκονος, προ της ενάρξεως της σεζόν, δίνουν πόνο από ότι φαίνεται..! Από κοντά και η Ρόδος αλλά αυτά τα δυο νησιά έχουν πάει σε άλλο level. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NIKOSNAXOS said:

Περίεργο..ήμουν στο λιμάνι το πρωί και δεν φαινόταν να είναι τόσο χάλια ο καιρός. Από την άλλη, ο Σολωμός όμως μια χαρά ήταν δεμένος μέσα. Αλλά η απορία μου είναι στο γεγονός του ότι προτίμησε να κόβει βόλτες πέριξ του ηφαιστείου με μια ταχύτητα 10 κόμβων περίπου, από το να πάει κάπου αλλού και να φουνταρει, ενδεχομένως ανατολικά, όπως κάνει και το ΡοΡο Μύκονος όταν έχει Γαρμπή

IMG_20220410_152650.jpg

Έχει αρκετό σούελ και για αυτό στον Αθηνιό δε μπορούν να σταθούν μαζί με το Σολωμό.Blue Star στη Σαντορίνη αρόδου έχω να δω αρκετό καιρό,συνηθίζουν στις παραμονές τους στο νησί να εκτελούν τέτοιες πορείες με χαμηλή ταχύτητα μέσα στη καλντέρα.

Το αξιοσημείωτο της ημέρας στη Σαντορίνη είναι πως το κρουαζιερόπλοιο Regal Princess δε μπορούσε να αποβιβάσει επιβάτες του στον Αθηνιό.Ο λόγος;Ο υψηλός κυματισμό,η ρεστία του Γαρμπή.Οι λάντζες αδυνατούν να δέσουν στο μπαζωμένο πια και εντελώς απροστάτευτο πια Αθηνιό με Γαρμπή σαν το σημερινό.Που όπως έγραψε και ο φίλος παραπάνω δεν είναι και πολύ ισχυρός 5 αντε 6 το πολύ.Αποτέλεσμα αυτού;Να μη μπορούν να γίνουν οι εκδρομές με πούλμαν,να ακυρωθούν γεύματα σε εστιατόρια κτλ.Οι επιβάτες βγήκαν στο γυαλό των Φηρών που ως γνωστόν δε πάει δρόμος και πέρνουν το τελεφερίκ και άγιος ο Θεός.Η μεταφορική ικανότητα του τελεφερίκ είναι 700 άτομα την ώρα.Σκεφτείται αν υπάρχουν χιλιάδες τουρίστες κρουαζιερόπλοιων και πάνω από 5-6 Γαρμπής τι έχει να γίνει.280 σκαλοπάτια με τα πόδια η αν είσαι τυχερός γαϊδουράκι.

Να προσθέσω επίσης πως και το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο-για μερικούς μαρίνα του νησιού είναι μπαζωμένο με 60 πόντοι νερό στη μπούκα.Και καλά εγώ δε μπορώ να βγαίνω για ψάρεμα με το πλεούμενο μου τα δεκάδες καταμαραν και λοιπά τουριστικά σκέφτείτε πως αποβιβάζουν και επιβιβάζουν κόσμο η και πως ανεφοδιάζονται με καύσιμα κτλ...

Τρελές καταστάσεις στο μαγικό νησί που λέγεται Σαντορίνη.

Υγ.Η σαιζόν δε κοντεύει να ξεκινήσει.Έχει ήδη ξεκινήσει και η κίνηση θυμίζει περσινούς καλοκαιρινούς μήνες,μη πω και Αύγουστο.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αυπνία έχουμε, πειρασμός να ρίξουμε βλέφαρο στην Αριάδνη που κατά τις 0140 έριξε καταπέλτη στον Αθηνιό. Από κίνηση εκφόρτωσης είχαμε καμιά 25αριά ΙΧ και

5 μονά φορτηγά

9 σιλοφόρα

34 επικαθήμενα

Σύνολο τεμάχια 48

 

Από φόρτωση είχαμε 4 δίκυκλα, 13 ΙΧ, 1 camper και 18 επικαθήμενα με αναχώρηση στις 0235 αντί για τις 0225 που ήταν η προγραμματισμένη ώρα. Οπότε μιλάμε για ολιγόλεπτη μόνο καθυστέρηση. Άθλος αν σκεφτεί κανείς τον όγκο της κίνησης και τις λιμενικές υποδομές της πυρκαγιάς.

Link to comment
Share on other sites

Κι απόψε Αριάδνη στον Αθηνιό, καρφί από τον Περαιία με άφιξη 0035. Μόλις 15 επιβάτες, 23 ΙΧ, 7 μονά φορτηγά και 11 επικαθήμενα. Από φόρτωση είδα περίπου 40 επιβάτες, 2 ΙΧ και 1 ημιφορτηγό, απόπλους στις 0105 για Κώ, Σύμη και Ρόδο με προβλεπόμενη ώρα άφιξης 1120 το πρωί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τάλως στον Αθηνιό σήμερα, χάζευα τη φόρτωση από τις 1130 περίπου και μέτρησα 3 επικαθήμενα ξηρού φορτίου, 1 συρόμενο βυτίο και 7 επικαθήμενα βυτία. Απόπλους στις για Μύκονο - Τήνο - Σύρο - Πειραιά στις 1512 αντί για τις 1300 που ήταν στο πρόγραμμά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Τα ωράρια βόλεψαν ώστε απόψε να απολαύσουμε Πρεβελάρα στη Σαντορίνη. Κατάπλους στον Αθηνιό στις 2120 με αργή αριστερή στροφή πολύ κοντά στην προβλήτα. Μάλιστα έφτασε 10 λεπτά πρίν από την προβλεπόμενη ώρα άφιξης, προερχόμενο από Ρόδο - Χάλκη - Διαφάνι - Κάρπαθο - Κάσο - Σητεία και Ανάφη, δρομολόγιο που είχε ξεκινήσει στις 0300 από το νησί των Ιπποτών. Η κίνηση πρός τη Σαντορίνη ήταν περίπου 25 επιβάτες, 1 δίκυκλο και 7 ΙΧ. Το Πρέβελης το περίμενε πολύ πράγμα ντανιασμένο στον Αθηνιό και τελικά φόρτωσε γύρω στους 40 επιβάτες, 13 δίκυκλα, 54 ΙΧ, 2 βανάκια, 1 μονό φορτηγό, 6 επικαθήμενα σιλοφόρα, 7 επικαθήμενα ψυγεία και 14 επικαθήμενες νταλίκες ξηρού φορτίου. Συνολικά 28 big ones από φορτηγά, το γκαράζ χωρούσε ακόμη 2 νταλίκες έξω-έξω, όσο μπόρεσα να δώ. Απόπλους για τον Πειραιά στις 2230 σύμφωνα με το πρόγραμμα και η άφιξή του γύρω στις 0710 το πρωί στο τρίω ντόκ.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Δήλος έφυγε με μεγάλη κίνηση σήμερα από τον Αθηνιο,  που θύμιζε καλοκαίρι. 120 ΙΧ (19 Νοεμβρίου…)

Edited by proud_ionian
μεταφορά
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Άφιξη του Blue Star Chios στον Αθήνιο στις 00:20, με 15 λεπτά καθυστέρηση (αναχώρησε από τον Πειραιά με 25 λεπτά καθυστέρηση). Αποβίβασε 40 ΙΧ, 29 φορτηγά, 2 βαν, 10 δίκυκλα και 1 minibus. Φόρτωσε 11 ΙΧ, 1 δίκυκλο, 1 βαν και 1 φόρτηγο. Στη 1:25 αναχώρησε, 25 λεπτά αργότερα απότην προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης, για Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη και Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου σήμερα, ευκαιρία να δούμε την κίνηση του Διονύσιος Σολωμός στη Σαντορίνη. Το πλοίο της Ζάντε έδεσε στον Αθηνιό στις 20:51, με μία ώρα καθυστέρηση, ερχόμενο από Πειραιά, Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο. Κατέβασε 16 ΙΧ, 6 δίκυκλα, 2 βαν, 3 νταλίκες και 1 φορτηγάκι. Σήμερα το πλοίο έχει διανυκτέρευση στη Σαντορίνη και θα αναχωρήσει αύριο στις 7 το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τιμή και δόξα στους μερακλήδες που έφτιαξαν την κάμερα στον Αθηνιό, για να χαλβαδιάζουν φόρτωση οι χαρμάνηδες :D.

 

Αρκετή ρεστία λοιπόν απόψε στον Αθηνιό, βλέπει κανείς τους κάβους του Διονύσιος Σολωμός που διανυκτερεύει να λασκάρουν και ν' αγαντάρουν συνεχώς. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν προσέγγισε απόψε το Άγιος Γεώργιος στη Σαντορίνη, ρίχνοντας καταπέλτη περί ώρας 2335, προερχόμενο από το Ηράκλειο της Κρήτης. Από εκφόρτωση είδα να βγαίνουν 2 ΙΧ, 1 ημιφορτηγό, 3 νταλίκες και 1 επικαθήμενο βυτίο. Υπάρχει δηλαδή και αξιοσημείωτη ενδονησιωτική κίνηση. Οι πελάτες που ανέμεναν το πλοίο πολλοί, με την φόρτωσή του να ανέρχεται σε 12 ΙΧ, 3 ημιφορτηγά, 1 μονό φορτηγό, 21 νταλίκες, 2 μονά βυτία και 2 επικαθήμενα βυτία. Σύνολο 29 κομμάτια. Απόπλους για τον Πειραιά στις 0040.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα στον Αθηνιό με το Γαρμπή υπήρξαν δυσκολίες για τα βαπόρια.Ο Σολωμός εκτελώντας αριστερή δε μπόρεσε να δέσει και αυτή τη στιγμή είναι φουνταρισμένος έμφορτος στα ΝΑ του νησιού στον Άη Γιώργη.Λίγο νωρίτερα το Όλυμπος-Άγιος Γεώργιος είχε δέσει με μία δεξιά στροφή και ξεφόρτωσε σχετικά άνετα!!!!!Το τελευταίο εξυπηρετεί απροβλημάτιστα και δεν ακούγεται κιχ,καμία σχέση με τη προηγούμενη χρήση του...

Link to comment
Share on other sites

Παρασκευή βράδυ στον Αθηνιό, για να δούμε τι είδαμε.

 

Ξεκινάμε με το Blue Star Chios προερχόμενο εξπρές από τον Πειραιά και με άφιξη ώρα 2357, νωρίτερα δηλαδή από την προβλεπόμενη ώρα άφιξης που ήταν 5 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Δεν ήταν γεμάτο το γκαράζ του πλοίου, φαινόταν αυτό από την κάμερα. Απεβίβασε περίπου 10 επιβάτες, 9 ΙΧ, 1 βανάκι, 3 μονά φορτηγά και 16 νταλίκες. Μπήκαν και καμιά 20αριά επιβάτες μαζί με 2 δίκυκλα, 42 ΙΧ, 3 βανάκια, 2 τουριστικά λεωφορεία(πούλμαντα, στα ελληνικά:D), 1 μονό φορτηγό και 4 νταλίκες. Αξιολογότατη κίνηση με λίγα λόγια. Απόπλους 5 λεπτά μετά τις 0100, με πεντάλεπτη καθυστέρηση δηλαδή για Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο και Ρόδο.

 

Ενόσω γίνονταν τα παραπάνω, έφτασε και το Blue Star 2, προερχόμενο και αυτό από Πειραιά με σκοπό την εξυπηρέτηση εκδρομής προσκυνηματικού χαρακτήρα από την Σαντορίνη για την Πάτμο. Κατάπλους ώρα 0015. Με τις νταλίκες του Χίος στο πλάνο ήταν δύσκολο να δώ κίνηση από το πλοίο αλλά πρέπει να βγήκαν καμιά 30αριά ΙΧ, χωρίς φορτηγά. Μπήκαν 2-3 ΙΧ και ένα ημιφορτηγό, δεν κατάφερα να δω αριθμό επιβατών. Απόπλους λίγο πρίν τις 0030 για Πάτμο - Λέρο - Κώ - Ρόδο.

 

Στη Σαντορίνη απόψε επίσης το εφοδιαστικό τάνκερ Χρυσάνθη όπως και το ΕΚΟ 1 που ανεχώρησε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. 

Link to comment
Share on other sites

Στη μία οθόνη Alabama Crimson Tide - Georgia Bulldogs για τον τελικό της SEC στο κολλεγιακό football, στην άλλη ο Αθηνιός με τον Άγιο Γεώργιο :D

 

Άφιξη από το Ηράκλειο ώρα 2355 και με το Διονύσιος Σολωμός να κάνει διανυκτέρευση στο Θηραικό λιμάνι και να έχει ήδη φορτώσει 2 καρότσες κατάπρυμα. Είδα να βγαίνουν από το Άγιος Γεώργιος 2 μονά φορτηγά και 8 νταλίκες για τη Σαντορίνη. Ακολούθησε η φόρτωση κατά τη διάρκεια της οποίας μέτρησα 1 ΙΧ, 1 βανάκι, 1 μονό φορτηγό, 8 σιλοφόρα και 15 νταλίκες με προορισμό τον Πειραιά. Με λίγα λόγια 10 κομμάτια για έξω, 24 για μέσα. Μόλα όλα στις 0110 για τη θάλασσα του Πειραιά, που απ' όλες είναι πιο γλυκιά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρίν ελάχιστα λεπτά ανεχώρησε το Άγιος Γεώργιος από τη Σαντορίνη με προορισμό τον Πειραιά, μέχρι τον καταπέλτη οι νταλίκες. Δεν είδα από την αρχή τη διαδικασία αλλά όσο παρακολούθησα φόρτωσε πάνω από 20

Link to comment
Share on other sites

Για να δούμε τι έχει να δώσει απόψε ο Αθηνιός, ξεκινώντας από το πρώην Νήσος Χίος με άφιξη ώρα 0020 καρφί από τον Πειραιά, κουβαλάει δηλαδή ένα τέταρτο καθυστέρηση. Από επιβάτες λίγα πράματα, καμιά 30αριά ενώ από τροχοφόρα είχαμε 1 δίκυκλο, 15 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό και 19 νταλίκες. Είχαμε όμως αξιοσημείωτη φόρτωση με 53 ΙΧ, 1 μονό φορτηγό, 2 τουριστικά λεωφορεία και 3 νταλίκες ενώ πρέπει να επιβιβάστηκαν και 40 περίπου επιβάτες. Απόπλους με 10 λεπτά καθυστέρηση στις 0110 για Ηράκλειο - Σητεία - Κάσο - Κάρπαθο και Ρόδο.

 

Ας δούμε και το Διονύσιος Σολωμός με ώρα άφιξης 0230, δηλαδή με καθυστέρηση 1 ώρα και 40 λεπτά από την προβλεπόμενη(0050). Είχε φύγει στις 1200 από τον Πειραιά και είχε περάσει από Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Ίο, έκανε δηλαδή 14.5 ώρες για τη Σαντορίνη. Από κίνηση για το νησί είχαμε ελάχιστους επιβάτες ενώ από τροχοφόρα μέτρησα 1 δίκυκλο, 4 ΙΧ, 3 μονά φορτηγά και 8 νταλίκες. Άμεση η φόρτωση που περιέλαβε λιγότερους από 20 επιβάτες μαζί με 4 ΙΧ, 1 ημιφορτηγό και 5 νταλίκες. Το Διονύσιος Σολωμός ανεχώρησε στις 0305 για την αντίστροφη σειρά προσεγγίσεων, έχοντας ήδη δηλαδή μαζέψει πάνω από μία ώρα καθυστέρηση σε σχέση με την προβλεπόμενη ώρα αναχώρησης, που ήταν η 2α πρωινή όπως λέγανε και οι παλιοί.

Link to comment
Share on other sites

Ε αφού έπιασε ο Άγιος Γεώργιος απόψε στη Σαντορίνη, μεγάλη γρουσουζά να μην πάρουμε μάτι. Άφιξη στον Αθηνιό από το Ηράκλειο λοιπόν στις 2355, ανάμεσα στα παράθυρα του επάνω γκαράζ μπορούσε να δεί κανείς πολλά κομμάτια επάνω στο πλοίο. Από το Ηράκλειο για Σαντορίνη είχαμε κίνηση 1 ΙΧ και 5 νταλίκες. Από τη Σαντορίνη για τον Πειραιά είχαμε φόρτωση 3 ΙΧ και 28 νταλίκες. Κατά τη φόρτωση της τελευταίας νταλίκας μπορούσε να δεί κανείς μέσα στο γκαράζ τον τράκτορα, πράγμα που σημαίνει πως το πλοίο γέμισε. Η φόρτωση ήταν αργή, δείγμα του ότι προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν και το τελευταίο γραμμικό μέτρο που είχαν στη διάθεσή τους. Ο απόπλους του Άγιος Γεώργιος για το μεγάλο λιμάνι έλαβε χώρα ελάχιστα μετά τις 0130, μετά από παραμονή πλέον της 1 ώρας και 30 λεπτών στον Αθηνιό.

Link to comment
Share on other sites

Τρίτη βράδυ και αυτό σημαίνει πως το Άγιος Γεώργιος κάνει επιστρόφα από Ηράκλειο για Πειραιά μέσω Σαντορίνης. Και οι stalkers είναι στη webcam:D. Έριξε καταπέλτη στις 2345 και για τη Σαντορίνη μετρήσαμε 1 μονό ψυγείο, 4 φορτωμένα σιλοφόρα και 1 νταλίκα, σύνολο τεμάχια έξ. Φόρτωση από Σαντορίνη για τον Περαία είχαμε 7 ΙΧ, 5 σιλοφόρα, 3 επικαθήμενα βυτία και 19 νταλίκες. Σύνολο τεμάχια 27, δεν είμαι σίγουρος όμως πως γέμισε το βαπόρι. Απόπλους για το λιμάνι της τιμημένης Δίωξης Ναρκωτικών του ΛΣ στις 0035.

Link to comment
Share on other sites

Το Σάββατο που ήθελα να στείλω 2 ασυνόδευτα ΙΧ δεν μου τα πήρε γιατί ήταν γεμάτο. Κατά συνέπεια τα 2 από τα 7 ΙΧ που μέτρησες χθες ήταν δικά μου 😁

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...