Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τα στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την κίνηση επιβατών και οχημάτων στα πλοία της γραμμής το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν δείχνουν αξιόλογη αυξομείωση σε σχέση με πέρυσι

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 11 Μαρτίου, μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου αποβιβάστηκαν από Κυλλήνη 4.044 επιβάτες, 779 Ι.Χ αυτοκίνητα και 35 λεωφορεία, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι, από Κυλλήνη είχαν αποβιβαστεί 3221 επιβάτες, 651 Ι.Χ και 31 λεωφορεία.

Πηγη: Ermisnews

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το δεύτερο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο της σεζόν έφτασε τη Μεγάλη Τρίτη στη Ζάκυνθο αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στους επιβάτες του Seven Seas Navigator να κατέβουν με τις λάντζες και να περιηγηθούν στο νησί.

Link to comment
Share on other sites

Το τρίτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο της σεζόν έφτασε τη Δευτέρα του Πάσχα στη Ζάκυνθο και ήταν το RIVIERA που μετέφερε 1146 επιβάτες και 775 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος έφτασε έξω από το λιμάνι μας στις 9 το πρωί και αναχώρησε το απόγευμα στις 18.15.

Link to comment
Share on other sites

Το τέταρτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο της σεζόν έφτασε το περασμένο Σαββάτο στη Ζάκυνθο και ήταν το “NAUTICA” που μετέφερε 557 επιβάτες και 397 άτομα πλήρωμα. Το σκάφος έφτασε έξω από το λιμάνι μας στις 7.15 το πρωί και αναχώρησε το απόγευμα στις 4.

 

Πηγή: Ermisnews

Link to comment
Share on other sites

Παραλίγο να βυθιστεί και το Chang Chun

Σε…κακόγουστο σήριαλ έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό η υπόθεση της απομάκρυνσης των κατασχεμένων φορτηγών πλοίων που μετέφεραν παράνομα τσιγάρα και εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου ενώ ακόμη μια τουριστική σεζόν ξεκινά με τα τρία τσιγαράδικα να παραμένουν αγκυροβολημένα στο λιμάνι και την μαρίνα.

Είναι γνωστό πως ένα από αυτά, το Tianjin κινδυνεύει να βυθιστεί λόγω της προχωρημένης φθοράς του που έχει σαν αποτέλεσμα την εισροή του θαλασσινού νερού στα αμπάρια του, ενώ ανάλογα προβλήματα προέκυψαν πρόσφατα και με τα δύο άλλα πλοία, το chang chun και το Amaranthus.

Αν και πλέον την ευθύνη για την «τύχη» των τριών αυτών πλοίων έχει η εταιρεία George Antonatos Group of Companies , η οποία ανέλαβε το ρόλο του φύλακα μεσεγγυούχου και ως εκ τούτου την υποχρέωση για την φύλαξη, την ρυμούλκηση και την αξιοποίηση τους, μήνες μετά από την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, η διαδικασία αυτή δεν έχει προχωρήσει ούτε μισό βήμα.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Νοέμβρη, ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Αντωνάτος είχε προαναγγείλει την άμεση απομάκρυνση των πλοίων, ενώ είχε αποδώσει τις καθυστερήσεις στην αναστάτωση που προκλήθηκε το Καλοκαίρι με τα capital control.

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, ενώ μέρα με την μέρα η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα πλοία επιδεινώνεται. Πέρα από τα ζητήματα αισθητικής και δημόσιας υγείας, ελλοχεύει ο ακόμη πιο σοβαρός κίνδυνος να δούμε στο νησί μας εικόνες αντίστοιχες με αυτές που είδαμε στο λιμάνι του Πειραιά, με την βύθιση του πλοίου Παναγία Τήνου.

Για την ιστορία να επαναλάβουμε πως το πλοίο Tianjin βρίσκεται στη Ζάκυνθο από το 2011, ενώ από το 2014 είναι στο νησί μας τα πλοία Chang Chun και Αmaranthus.

Τέλος, σε δηλώσεις του για το θέμα ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Ν. Κοκκάλας, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, σημειώνοντας πως η απάντληση υδάτων από το Tianjin προκειμένου να αποφευχθεί η βύθισή του, αποτελεί σχεδόν καθημερινή υποχρέωση των λιμενικών!

Επικίνδυνη κλίση έχει πάρει και το Chang Chun που γέμισε πρόσφατα με νερό, ενώ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοκκάλας η αποφυγή της βύθισής τους οφείλεται στην τύχη, αφού ιδιώτης που βρέθηκε τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο.

«Επί της ουσίας έχουμε αναλάβει την φύλαξη των πλοίων και είναι σύνηθες φαινόμενο η απάντληση των υδάτων από τα πλοία! Μιλάω με την εταιρεία συνεχώς, παίρνω διαβεβαιώσεις αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ για το πότε θα γίνει η ρυμούλκηση. Αντίθετα, εύχομαι και ελπίζω να γίνει άμεσα γιατί η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο» σημείωσε.

 

Πηγη: ERMISNEWS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Προσγειάλωση του Ε/Γ-Τ/Ρ Λεβάντε στη Ζάκυνθο τη Δευτέρα 20/06/16

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσγειάλωσης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Ζ. 219 στον μη προσβάσιμο από ξηράς όρμο ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ''.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Β'' Ν.Π. 11109 το οποίο αφού μετεπιβίβασε τους τριάντα επτά (37) συνολικά επιβαίνοντες, τους μετέφερε στο λιμένα Ζακύνθου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ κατέπλευσε επίσης το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΦΩΤΕΙΝΗ'' Ν.Ζ. 347 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το οποίο ρυμουλκήθηκε το ''ΛΕΒΑΝΤΕ'' και κατέπλευσε στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών.

Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη, κατά τη διάρκεια του πλου του από τον όρμο ναυαγίου με προορισμό το λιμένα Τσιλιβί, προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο (πιθανόν ημιβυθισμένο βαρέλι), με αποτέλεσμα την πρόκληση εισροής υδάτων, ενώ πραγματοποίησε εκούσια προσγειάλωση στον όρμο ''ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ''.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΕΒΑΝΤΕ'', ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Στις 04/08/16 επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο το κρουαζιερόπλοιο Salamis Filoxenia με 643 επιβάτες. 

Στις 09/08/16 έδεσε στο λιμάνι της Ζακύνθου η τορπιλάκατος Καβαλούδης P24 στο πλαίσιο τυπικής περιπολίας.

Και τέλος στις 16/09/16 επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο το κρουαζιερόπλοιο Berlin με 357 επιβάτες.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυξημένη ήταν η κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου τον Ιούνιο. Πιο συγκεκριμένα, φέτος αποβιβάστηκαν 45.948 άτομα, 8.977 αυτοκίνητα και 459 λεωφορεία, ενώ πέρυσι 43.738 άτομα, 7.844 Ι.Χ και 428 λεωφορεία.

Το κρουαζιερόπλοιο Ventura έφθασε στη Ζάκυνθο τη Παρασκευή 29/08/16 με 3.392 επιβάτες.

Το κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria έφθασε στη Ζάκυνθο τη Τετάρτη 05/10/16 με 1.954 επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μικρή μείωση στην κίνηση του τριημέρου κατέγραψε το Λιμεναρχείο

Quote

Μικρή μείωση στην επιβατική κίνηση του Τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας κατέγραψε το Λιμεναρχείο στα στοιχεία που τηρεί κάθε χρόνο για τις μετακινήσεις στη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης και η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη αν ληφθεί υπόψη αφενός τις ακυρώσεις που σύμφωνα με τους ίδιους τους επιχειρηματίες έφερε η κατάσταση με τα σκουπίδια και η σχεδόν μηδενική προβολή των δρώμενων του Καρναβαλιού στη Ζάκυνθο, αφετέρου ο καιρός που δεν ήταν καλός με εξαίρεση την Καθαρά Δευτέρα, γεγονός που ίσως να απέτρεψε πολλούς εκδρομείς.

Αναλυτικότερα, φέτος ταξίδεψαν από την Κυλλήνη για τη Ζάκυνθο από την Παρασκευή μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 3676 επιβάτες, 798 Ι.Χ, 131 φορτηγά, 34 λεωφορεία.

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας πέρυσι, στη Ζάκυνθο είχαν αποβιβαστεί από Κυλλήνη 4044 επιβάτες, 779 Ι.Χ, 108 φορτηγά και 35 λεωφορεία.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...