Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

το MSC Lyrica ματαιωσε προχτες την επισκεψη του στο Ζαντε λογω καιρου και στο Ζαντε γκρινιαζουν ποιος φταιει. φταει που δεν υπαρχει καταλληλη προβλητα; φταιει ο πρακτορας που ειπε οτι δεν μπορει να σταθει το βαπορι με πανω απο 5 δυναμη ή φταιει ο πλοιαρχος που φυλαξε τον πισινο του;

 

 

ΥΓ:ο σωυμπλε φταιει B)

Link to comment
Share on other sites

Πηγή ρύπανσης το πλοίο TIANJIN στο λιμάνι της Ζακυνθου

Πηγή σοβαρής ρύπανσης αποτελεί το πλοίο TIANJIN που παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ζακύνθου και η παρουσία του εκεί προκαλεί τα δικαιολογημένα παράπονα και τις αντιδράσεις επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι αλλά και πολλών πολιτών.

Πρόκειται για το πλοίο που εντοπίστηκε τον Οκτώβρη του 2011 στην θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, να μεταφέρει παράνομα ένα τεράστιο φορτίο από τσιγάρα. Το πλοίο, ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του νησιού μας, το πλήρωμα και ο καπετάνιος οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και το εμπόρευμα κατασχέθηκε.

Περίπου ένα χρόνο μετά το συμβάν και αφού ολοκληρώθηκε μια σειρά από γραφειοκρατικές και τυπικές διαδικασίες, το φορτίο των παράνομων τσιγάρων απομακρύνθηκε από τα αμπάρια του πλοίου και καταστράφηκε.

Το πλοίο όμως, παραμένει δεμένο στο ίδιο σημείο, στο μώλο του Αγίου Διονυσίου και όπως προαναφέρθηκε αποτελεί εστία ρύπανσης αφού είναι εγκαταλελειμμένο και δημιουργεί ένα…φιλόξενο περιβάλλον για τρωκτικά και σκουπίδια!

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Λιμεναρχείου επικοινώνησε με τον ΟΔΔΥ (Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού) που έχει την ευθύνη για την διαχείριση του πλοίου και δέσμευση των υπευθύνων είναι πως το πλοίο θα απομακρυνθεί από το λιμάνι μέσα στον Ιούνιο.

Πηγή: ERMISNEWS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυξήθηκε η επιβατική κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου τον Μάιο

 

Σημαντική αύξηση κατά περίπου 6.300 επιβάτες καταγράφει και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου στην κίνηση στο λιμάνι για το μήνα Μάη σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, αυτό που τονίζεται είναι πως η αύξηση αυτή μπορεί εύκολα να ερμηνευτεί, αν κάποιος λάβει υπόψη πως το φετινό Μάη γιορτάστηκε το Πάσχα και κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών πολλοί ήταν αυτοί που ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο.

Σημαντική αύξηση πάντως καταγράφεται και σε σχέση με τον Μάη του 2011.

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό Μάη ταξίδεψαν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο 35.271 επιβάτες, 6.265 Ι.Χ. και 373 λεωφορεία, ενώ τον Μάη του 2012 ταξίδεψαν 28.954 επιβάτες, 4.902 Ι.Χ. και 335 λεωφορεία.

Τέλος, το Μάη του 2011 ταξίδεψαν στη Ζάκυνθο 30.045 επιβάτες, 5.782 Ι.Χ και 331 λεωφορεία.

Αντίστοιχες αυξήσεις καταγράφηκαν και από το ΚΤΕΛ αλλά η διοίκηση δε αναφέρει συγκεκριμένο αριθμό, προκειμένου να μη δημιουργηθούν πλαστές εντυπώσεις!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον –Ε- ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΤΕΛ Ηλίας Μαλλιάς, η αύξηση της κίνησης αποδίδεται στην περίοδο του Πάσχα και του κύματος επισκεπτών που δέχτηκε το νησί μας τις ημέρες αυτές.

Παρόλα αυτά, ανέφερε πως μικρή αύξηση της τάξης του 9% καταγράφηκε στα εσωτερικά δρομολόγια κατά το μήνα Μάη.

Πηγή: ERMISNEWS

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γύρω στους 10.000 επιβάτες (9.907 για την ακρίβεια), μετέφεραν από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο τα πλοία της γραμμής, με τους περισσότερους από αυτούς να μένουν στο νησί για λίγες ώρες, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Πολιούχο μας Άγιο Διονύσιο.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν τρεις ημέρες (από την Παρασκευή 23 μέχρι και την Κυριακή 25 Αυγούστου). Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο για σχεδόν ίδιο αριθμό επιβατών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ έγιναν και έκτακτα δρομολόγια.

 

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

αυξηση κατα 16% του εξωτερικου τουρισμου στη ζακυνθο (αφιξεις στο αεροδρομιο) κατα το 8μηνο ιανουαριου αυγουστου του 2013, αλλα μειωση κατα 10% του εσωτερικου τουρισμου σε σχεση με περσυ τον αυγουστο (μειωση αφιξεων επιβατων μεσω της πορθμειακης γραμμης ζακυνθου κυλληνης.

 

περισσοτερα εντος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Δεν έδεσε το τελευταίο κρουαζιεόπλοιο της σεζόν, Seven Seas Voyager, λόγω καιρικών συνθηκών. Λιγότερες οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις για την επόμενη σεζόν, αφού θα απουσιάζει η MSC από το Τζάντε.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Zakynthos

DIONISIOS SOLOMOS Winter lay up.

IONIS Winter lay up.

ZAKYNTHOS I Laid up.

 

ιδου το line up της ζακυνθου

 

gallery_1817_339_162400.jpg

 

 

ιονις, ζακυνθος & σολωμος δεμενα, με αγνωστη τη μερα επανενεργοποιησης. το σταρ μονος στρατιωτης του χειμωνα. λειπουν απο τη φωτο, ο ελυτης (απο το παρελθον) και το καμαρι του ιονιου, απο το παρον. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Για την κίνηση στο λιμάνι της Ζακύνθου, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Λιμενάρχης, Νίκος Κοκκάλας: «Είχαμε ελαφρά αυξημένη κίνηση το τελευταίο 4ήμερο σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, από στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν, διακινήθηκαν από Κυλλήνη 4.079 επιβάτες, με 1.003 ΙΧ αυτοκίνητα και 98 φορτηγά. Σε σχέση με πέρυσι κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα. Πέρυσι, είχαμε 4.116 επιβάτες, με 666 ΙΧ αυτοκίνητα και 91 φορτηγά. Σε σχέση με το 2012 η κίνηση ήταν αυξημένη κατά 700 άτομα και 500 ΙΧ αυτοκίνητα».

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μετα απο δυομισι χρονια ακινησιας λογω κατασχεσης το μοτορσπιπ Romeo μετονομαστηκε σε Rom και υψωσε σημαια στον ιστο του(Παναμεζικη συγκεκριμενα).Λογικα θα ετοιμαζεται για αλλου..

 

Με τετοιο κοψιμο στο ονομα νομιζω οτι ολοι φανταζομαστε τον επομενο προορισμο του ;)

 

 

Μπα, τελικά ο προορισμός του ήταν άλλος. Με το όνομα ERA-1,για το αμέσως επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να κοσμεί ελληνικό λιμάνι, αυτή τη φορά της Ζακύνθου. Τσιγάρα και πάλι.

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που διενεργούνται από το Λιμενικό Σώμα, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της λαθρεμπορίας τσιγάρων, νυχτερινές ώρες χθες (22/4/2014), εντοπίστηκε το πλοίο «EΡA 1» το οποίο κινείτο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πατραϊκού Κόλπου και Ιόνιου Πελάγους.

Το πλοίο παρακολουθείτο κατά τη διάρκεια της νύχτας από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος Ζακύνθου, όπου σήμερα το πρωί (23/4/2014),  προσέγγισε το ανωτέρω πλοίο και το οδήγησε να αγκυροβολήσει  στην θαλάσσια περιοχή Άγιου Νικόλαου Μώλου.Εκεί  κλιμάκιο, του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, διενήργησε έλεγχο , εντοπίζοντας, containers με πακέτα λαθραίων τσιγάρων χωρίς την προβλεπόμενη τελωνειακή σφράγιση. Ενημέρωση για την ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων θα αναφέρουμε αμέσως μετά τις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες και την ακριβή καταμέτρηση τους αφού μέχρι στιγμής από τις  αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες στα ΜΜΕ

Τα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί και ήδη έχουν προσαχθεί αρμοδίως ενώ το παράνομο φορτίο του πλοίου, κατασχέθηκε και φυλάσσεται σε χώρο του λιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της ZantePress24 , θα διενεργηθούν κι  έρευνες για τυχόν εμπλοκή του πλοίου σε ανάλογες υποθέσεις κατά το παρελθόν.

zantepress24.gr

 

tsigaradiko_2.jpg

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

νομιμο το φορτιο ρεεεε. :lol:
καποια θεματακια μονο με παρατηρησεις του PSC
 


Σε ό,τι αφορά το ίδιο το πλοίο, διαπιστώθηκαν προβλήματα που αφορούν τα πιστοποιητικά για τα τηλεπικοινωνιακά μέσα που διαθέτει.


τυφλος ειμαι καλε κυρια B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Πάνω από 2.000 κούτες με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν οι άνδρες του Λιμενικού πάνω σε σκάφος τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας και μετά από πολύωρη καταδίωξη το πλοίο ακινητοποιήθηκε και ο καπετάνιος μαζί με το πλήρωμα, ουκρανικής καταγωγής, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κατασχεμένο πλοίο με το όνομα «CHANG CHUN» και σημαία του Τόνγκο παραμένει δεμένο στο μώλο του Αγίου Διονυσίου, στο λιμάνι του νησιού μας, δίπλα στο – γνωστό πλέον- παράνομο τσιγαράδικο Tianjin, που κατασχέθηκε για τον ίδιο λόγο πριν από τρία χρόνια.

 

Πηγη: ΕΡΜΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

αν δεν κανω λαθος, κρινοντας απο οτι γραφτηκε σε αθηναϊκα ΜΜΕ, επροκειτο για διεθνη επιχειρηση και το λαθρεμπορικο σκαφος το εντοπισε ισλανδικο αεροπλανο

Link to comment
Share on other sites

Θέμα ολίγων ημερών είναι η μεθόρμιση σε άλλο σημείο του λιμανιού των δυο τσιγαράδικων πλοίων “CHANG CHUN” και “TIANJIN” που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές με τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων τσιγάρων. Το Λιμεναρχείο Ζακύνθου σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο σχεδιάζει την τοποθέτηση ειδικών δεστρών στην περιοχή που αράζουν τα ημερόπλοια και σε σημείο της μαρίνας που δεν θα ενοχλούν.

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

επομενη χριστουγεννων και στο λιμανι ειναι τα ιονις (δεμενο), σολωμος (ετοιμαζεται για μπιντε), star (καπνιζει) και φιορο.
 
post-1817-0-38261700-1419633216_thumb.jp
 
gallery_1817_339_417203.jpg


(ΥΓ: οι ανταποκριτες μας ειναι παντου :P )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μιας και τελευταια εχουμε πιασει τις αναδρομες στο παρελθον να δουμε και μια φωτο απο το λιμανι της Ζακυνθου το 1988 με ολα τα μωρα στην πιστα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ στη μανουβρα,ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣ,ΙΟΝΙΣ και ΜΑΡΘΑ δεμενα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

οπως ειδαμε και απο την κυλληνη, δρομολογια και πλοια υπαρχουν. κινηση δεν υπαρχει.
 
σαββατο πρωι, ειχε λονι για κυλληνη, σολωμο που ηρθε μια ωρα μετα το λονι και εφυγε τρια τεταρτα μετα το φιορο και το φιορο βεβαιως βεβαιως.
 
το φιορο εφυγε 14.15 (στην ωρα του) και αμεσως o σολωμος "μεθορμισε" απο τον τραπεζοειδη γυρνωντας δεξια την πλωρη, για να φορτωσει.

 

στο λιμανι παραμενουν ακομη τα τρια κατασχεμενα πλοια στα οποια αναφερθηκαμε παραπισω, ενω δειλα δειλα ετοιμαζονται και καποια τουριστικα ημεροπλοια στη μαρινα

 

γινοταν επισης εργασιες (μερεμετια τσιμεντου, περασμα καλωδιων, στις ραμπες και τους ντοκους)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ελαφρώς μειωμένη καταγράφηκε η κίνηση στο λιμάνι του νησιού, τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου. Το επιβατικό κοινό που μετακινήθηκε προς το νησί μας ήταν μειωμένο κατά περίπου 1.000 άτομα, σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο, ενώ αρκετά λιγότερα ήταν τα Ι.Χ. οχήματα. Ωστόσο, η κατάσταση αντισταθμίστηκε από τη σημαντικά αυξημένη έλευση τουριστικών λεωφορείων.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τις 30 Ιουνίου, έφτασαν στο νησί μας, από το λιμάνι της Κυλλήνης, 43.738 επιβάτες, 7.844 Ι.Χ. οχήματα, 428 λεωφορεία, τουριστικά και ΚΤΕΛ, 2.269 φορτηγά, 480 δίκυκλα και 35 τροχόσπιτα.
Αντίστοιχα, το ίδιο διάστημα πέρσι, αποβιβάστηκαν στο νησί 44.621 επιβάτες, 9.015 Ι.Χ, 386 λεωφορεία, 2.240 φορτηγά, 501 δίκυκλα και 21 τροχόσπιτα.
Αυτή η αντισταθμιστική αύξηση των αφίξεων τουριστικών λεωφορείων, λειτούργησε εξισορροπητικά, μειώνοντας, στην ουσία τη φετινή μείωση επιβατών.

 

 

Πηγη: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στόχος επίδοξων διαρρηκτών έπεσε τα ξημερώματα το πρακτορείο της KEFALONIAN LINES που στεγάζεται επί της παραλιακής οδού στο νησί μας. Σε ένα δρόμο που έχει κίνηση ακόμη και τη νύχτα χωρίς να γίνει αντιληπτό το παραμικρό από τους περίοικους ή περαστικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως δράστες μπήκαν στο πρακτορείο το χρονικό διάστημα μεταξύ 2.30 – 4.30 το ξημέρωμα αφού το διάστημα αυτό μεσολάβησε από τη στιγμή που έκλεισαν μέχρι την ώρα που ξαναάνοιξαν παρακείμενα καταστήματα και cafe. Εισήλθαν στο εσωτερικό των γραφείων αφού πρώτα έσπασαν την κλειδαριά της πόρτας και κατέστρεψαν τις κάμερες. Φευγοντας πήραν μαζί τους το χρηματικό ποσό που υπήρχε, ενώ η συνολική ζημιά που υπέστη η Εταιρεία δεν έχει ακόμη εκτιμηθεί.

 

 

Πηγη: e-kefalonia

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...