Jump to content
Shipfriends

Κρήτη ΙΙ (ΙΜΟ 7814058)


Recommended Posts

  • Replies 595
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Κατάσταση ομηρίας στο πλόιο. !!! Και που να σφίξουν οι ζέστες... Τα ΜΜΕ γράφουν ότι δέχθηκε επίθεση και ο καπετάνιος.

 

Για λεπτομέριες πχ... newsit

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση του ΥΕΝ για το περιστατικο ομηριας στο Κρητη ΙΙ

 

Περιστατικό ομηρίας εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ε/Γ-Ο/Γ ''KΡHTH II'', Ν. Χανίων 25, το οποίο προερχόταν από το Ηράκλειο Κρήτης, με προγραμματισμένη ώρα κατάπλου στο λιμένα του Πειραιά την 06:15, όταν ένας 27χρονος έσπασε ένα ποτήρι, με το οποίο απειλούσε διαρκώς μία 39χρονη.

Στο πλοίο επέβαιναν 614 επιβάτες και μέχρι τον κατάπλου του, οι ανωτέρω παρέμειναν στο σαλόνι του πλοίου, υπό την επιτήρηση του πληρώματος, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί.

Άμεσα, από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με την κλήση ειδικού διαπραγματευτή, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και δύο εξ αυτών βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο του πλοίου δίνοντάς του οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης, ενώ παρευρίσκονταν και στον κατάπλου του πλοίου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Πειραιά κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε μία απόλυτα συντονισμένη επιχείρηση και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος του πλοίου επιβιβάστηκε επί του ''KΡHTH II'' και προέβη στη σύλληψη του 27χρονου.

Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο των Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας ήταν διαρκώς ενήμερος για την εξέλιξη του συμβάντος και μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ελαφρύς τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ηράκλειο


 



Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για ελαφρύ τραυματισμό 86χρονης, μετά από πτώση της από κυλιόμενη σκάλα, κατά την επιβίβασή της στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 25.


Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ” Νοσοκομείο, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.



Πηγη: ΥΕΝ


Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ρύπανση στον Πειραιά

 

 

Θαλάσσια ρύπανση προκλήθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25 το οποίο βρίσκεται πλαγιοπρυμνοδετημένο στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου λιμένα Πειραιά.

Συγκεκριμένα κατά την διαδικασία μετάγγισης καυσίμου fuel oil από την δεξαμενή αποθήκευσης στην δεξαμενή αποστράγγισης, διέφυγε ποσότητα καυσίμου από το εξαεριστικό στην θάλασσα, προκαλώντας ρύπανση περί τα 30-40 τετραγωνικά μέτρα.
Η ποσότητα καυσίμου που διέρρευσε εγκλωβίστηκε κυρίως ανάμεσα στο πλοίο και τον προβλήτα. 
Άμεσα ανατέθηκε από το πλοίο η απορρύπανση του χώρου σε εξειδικευμένο συνεργείο τεχνικών με δύο αντιρρυπαντικά σκάφη και κατάλληλα υλικά και μέσα για απορρύπανση του θαλάσσιου χώρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πειραιά του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Σε ταξείδι μου την προηγούμενη εβδομαδα παρατήρησα ότι ή δεξιά τσιμινιερα πέταγε κυριολεκτικα φωτιές για τουλάχιστον δύο ώρες από την αναχώρηση του από το Ηράκλειο.

Κάποιος ανησυχος επιβάτης ρωτουσε ενα μελος του πληρωματος και του είπε ότι δεν ήταν τίποτα περιεργο.

Εγώ που είμαι άσχετος απο τεχνικά θέματα σκεφτόμουν απλά αν υπάρχει θέμα πλημελούς συντήρησης..(???)

Βεβαια ειμασταν στην ώρα μας στον Πειραιά και δεν πεσαμε κατω απο τα 19,5 μιλια αν και το Παλάτι που είχε φύγει μισή ώρα αργότερα μπήκε αρκετά

πριν από εμας..

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το έχω παρατηρήσει όσες φορές έχω ταξιδέψει τελευταία με το βαπόρι και στις δυο τσιμινιέρες/μηχανές. Χωρίς να γνωρίζω ούτε εγώ ίσως πρόκειται για κακή ποιότητα πετρελαίου ή/και κακή καύση.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Μπέρδεμα του AIS θα ήταν το παραπάνω. Εκτός από τα της φωτιάς, το πλοίο πριν ξεκινήσει οφείλει ένα δεξαμενισμό και καποιες δουλειές σε ballast tanks, σύμφωνα με το νηογνώμονα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Δεν μπορούσε να πάει αλλού για δεξαμενισμο αφού ξεκίνησε νυχτιατικα από το Περαμα!! Τελευταία ακούγεται ότι το καλοκαίρι υπάρχει πιθανότητα να το δούμε στην Αδριατικη σε λιμάνι της Ιταλίας του Νοτου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...