Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

1 hour ago, Nick the Greek said:

 Αν δεί κανείς τι πλοία είχε ο Grimaldi το 2003 και τι οι Μινωικές, 

Με συγχωρειτε για τη διακοπη :D αλλα θα μου επιτρεψετε να αναφερω οτι αυτη ακριβως η αποψη που ειναι και η βαση της κυριαρχουσας αντιληψης για τον συγκεκριμενο κυριο στον απλο καραβοφιλο της χωρας μας ειναι και η αρχη των παρεξηγησεων.Διοτι εγω θα προσθεσω οτι ο ομιλος Γκριμαλντι ειχε στο στολο του τη δεκαετια του 50 και του 60 ας πουμε που ολοι ηταν ανυπαρκτοι καποια απο τα πλεον αξιολογα κρουαζιεροπλοια και υπερωκεανια της εποχης παγκοσμιως οπως το Ausonia,το Irpinia,τα Ascania,Venezuela,Lucania και πολλα ακομα.

Δεν ειναι λοιπον ο καπτα Μακης ο Αγουδημος της γειτονος οπως πολλοι νομιζαν(οχι εσυ Nick)το 2009,ουτε ο Περικλης που θα εκανε ενα συντομο περασμα και θα εφευγε με ο,τι επιανε,ουτε καποιος που ειδε φως και μπηκε.

Απο την αλλη θα πρεπει να αναρωτηθουμε αν θα γιορταζαμε αυτα τα 50 χρονια αν δεν ειχε γινει αυτη η εξαγορα.Ειμαι σιγουρος πως οχι γιατι μιλαμε και για ενα μαγαζι που,τοτε,χρωσταγε οσα χρωστανε σημερα Ανεκ κ Αττικα μαζι.Θα αντεχε στην κριση του '10;Πολυ αμφιβαλω.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το γνωρίζω για τα κρουαζιερόπλοια όπως επίσης και για τα car/combi carriers που έχει εδώ και δεκαετίες. Δεν τα ανέφερα σκοπίμως όχι για να το αποκρύψω σαν γεγονός αλλά για να συγκρίνω μήλα με μήλα. Τα ferries ήταν ένας χώρος που μόλις τότε είχε αρχίσει να βρέχει τα πόδια του σαν πλοιοκτήτης με τις Μινωικές να είναι εταιρεία 30 ετών στο χώρο. Εδώ μιλάς με πλοιοκτήτες που έχουν supramax και αν τους ρωτήσεις αν θέλουν να πάνε στα panamax, το σκέφτονται 2 και 3 φορές, ασχέτως αν έχουν τη δυνατότητα.

 

Ας αφήσουμε το Grimaldi όμως, δεν ήταν πρόθεσή μου να μπούμε στη γνωστή κουβέντα, ήθελα μόνο να αποτιμήσουμε τα πεπραγμένα των Μινωικών, το δυνατόν πιο αποστασιοποιημένα. Και έχεις δίκιο πως αν δεν ήταν αυτός θα κάναμε μια άλλη κουβέντα σήμερα, ίσως και μνημόσυνο. Από την άλλη όμως είναι γεγονός πως όταν μια εταιρεία απωλέσει το προνόμιο του να ορίζει η ίδια τη μοίρα της, χάνει και ένα κομμάτι της δόξας της.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 10/9/2021 at 8:16 PM, MILTIADIS said:

Δευτερο ταχυπλοο απο την αγορα του εξωτερικου αυτη τη φορα αναζηταει η εταιρεια κατα πληροφοριες για να το ριξει του χρονου στη μαχη μαζι με το Σαντορινη Παλας.

 

Βρήκε κανένα ταχύπλοο τελικά;

Link to comment
Share on other sites

Zero emission in port,για να χρησιμοποιησω και μια αγαπημενη ρηση του Π100,θα γινουν συμφωνα με το mononews τα πλοια των Μινωικων στα πλαισια μιας ευρυτερης συμφωνιας του ομιλου Γκριμαλντι και της Enel X για την ηλεκτροδοτηση πλοιων του πρωτου στα λιμανια με τη χρηση φωτοβολταικων συστηματων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 1/5/2022 at 9:36 AM, proud_ionian said:

50 χρονια συμπληρωνονται φετος απο την ιδρυση των Μινωικων.

 

On 1/5/2022 at 12:31 PM, MILTIADIS said:

 εκδηλωσεις θα γινουν την ανοιξη.

Η 28η Μαιου ειναι η επικρατεστερη ημερομηνια και ο χωρος το πλοιο που θα ειναι ελλιμενισμενο στο Ηρακλειο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Να θυμηθούμε λίγο και την πορεία του εκτός Minoan.

On 9/11/2006 at 11:27 PM, LEFTERIS68 said:

Δεν ξέρω αν έχει σημασία, ο κ Λουκάς Σιγάλας ήταν ο μέχρι πρότινως διευθυντής της MY WAY MARIME Ελλάδος.Παλαιότερα υψηλόβαθμο στέλεχος της POSEIDON LINES του καπτα Βαγγέλη Ποθητού και γιός του καπτα Μηνά Σιγάλα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θέλω να κλείσω εισιτήρια από Πειραιά για Χανιά και παίρνω στα κεντρικά της εταιρίας και περιμένω 10 λεπτά και δεν το απαντάει κανεις γνωρίζει κάποιος το λόγο γιατι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες 

Link to comment
Share on other sites

Πήρα σε όλα μόνο της Τηνου και της Mήλου το σήκωσαν Και Σύρου 

στα κεντρικά είχε αναμονή με μια μελωδία και δεν το σήκωσαν ποτε 

Edited by ships.greece
Link to comment
Share on other sites

Γιατί αυτά μου ειπαν ότι ειναι τα σημεία παραλαβής εισιτηρίων και να κλείσω από τα κεντρικά και όταν έρθει η ώρα να τα παραλάβω εν τελεί τα έκλεισα στο booking της Minoan 

 

Ναι , απλά το ανέφερα διότι μέχρι τώρα και τις 3 φορές που έχω πάρει και στο παρελθόν περιμένω 10-15 λεπτά και δεν απαντάει κανεις το ίδιο συμβαίνει και στα κεντρικά στην Αθήνα αλλά και στον Πειραιά και στην Κρητη

Edited by proud_ionian
2 σε 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ships.greece said:

Γιατί αυτά μου ειπαν ότι ειναι τα σημεία παραλαβής εισιτηρίων και να κλείσω από τα κεντρικά και όταν έρθει η ώρα να τα παραλάβω εν τελεί τα έκλεισα στο booking της Minoan

Νομιζω οτι καπου χαθηκατε στη μεταφραση.Δεν εχει τυχει να παρω σε οποιοδηποτε πρακτοριο νησιου ,ποσο μαλλον κεντρικο και να μην εκδοσει εισιτηρια.Στα νησια τους κυνηγανε τους πελατες με το τουφεκι,δεν μπορω να φανταστω οτι η πολιτικη τους ειναι δεν κλεινουμε εισιτηρια ,ας την παρει την προμηθεια η εταιρια

Στο call center τους προφανως καπου στο 10λεπτο ειναι η αναμονη στις Μινωικες.Οχι λιγος χρονος ,αλλα ουτε και τραγικος αν σκεφτεις οτι πολυς κοσμος τετοια εποχη κανονιζει εισιτηρια κλπ

Παντως με τοσα τηλεφωνα που μας εχεις πει οτι κανεις στις εταιριες ,ειτε για να ρωτησεις για τα πλοια τους ,ειτε για εισιτηρια ,νομιζω οτι πρεπει να σκεφτεις σοβαρα το ενδεχομενο να σε εχουν βαλει ολοι σε μαυρη λιστα και γιαυτο να μην το σηκωνει κανεις:D

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
On 1/17/2023 at 1:15 PM, MILTIADIS said:

 

FAST FERRIES:

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΝΟΑΝ

Share it!η Fast Ferries σε συνεργασία με τη Minoan Lines προσφέρουν στο επιβατηγό κοινό πρόγραμμα δρομολογίων που περιλαμβάνει καθημερινές αναχωρήσεις από Πειραιά για Κυκλάδες -Ηράκλειο Κρήτης.

 

On 1/17/2023 at 2:27 PM, proud_ionian said:

Αναμενόμενη εξέλιξη, παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε ακούσει εδώ μέσα 

 

Στο site της Minoan εμφανιζονται πλεον και τα 4 πλοια της Fast Ferries(ταχυπλοο+συμβατικα)με φωτογραφιες και τεχνικα χαρακτηριστικα.

Link to comment
Share on other sites

Καλα εκει που τα εχουν βαλει δεν ειναι ευκολο για να τα βρεις.Ουσιαστικα ειναι στην ενοτητα προσφορες

Και γω τα ψαχνα και τωρα που το ειπες τα βρηκα

Πιο λογικο ειναι να βαλουν το λινκ στην ενοτητα πλοια ,ωστε να τα βρισκει καποιος πιο ευκολα

Ας κανει καποιος ενα moderation στο site τους :D :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν διαφωνουμε σε αυτο,και προφανως ειναι και αυτο ενα μερος της συνεργασιας των δυο εταιριων,περα απο το δρομολογιο του THUNDER .Αφου ομως υπαρχει τετοια συνεργασια νομιζω οτι θα μπορουσε να γινει λιγο πιο σωστα και τακτοποιημενα.

Εκει που το εχουν βαλει θεωρω οτι λιγοι θα το δουν 

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τις προσφορές υπάρχει και στην κεντρική σελίδα σύνδεσμος που γράφει fast ferries και το σημαντικό δεν είναι σε ποιο σημείο το site υπάρχει αλλά ότι εμφανίζεται  στην on line φόρμα κρατήσεων της MINOAN. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...