Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

7 minutes ago, MILTIADIS said:

Την ερχομενη Τεταρτη το Μυκονος θα δεσει για επισκευη μιας κ οπως φαινεται θα ειναι το πρωτο παλατι τελικα που θα φορεσει scrubber.

Ενιαιο δρομολογιο και παλι απο τις 9 του μηνα για Χανια και Ηρακλειο με τα ιδια ωραρια που ειχαμε και το πρηγουμενο διμηνο.

Καπως ετσι θα βγει το πρωτο τριμηνο περιπου του νεου ετους μεχρι να προσαρμοστουν και τα 3 πλοια στις νεες απαιτησεις.

Για αρχη τα δρομολογια θα εκτελουνται με το Κνωσος Παλας κ το Φαιστος Παλας.

 

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μήνυμα απέστειλλε η εταιρεία για την τροποποίηση 

Quote

ENHMEPΩNOYME TOYΣ EΠIBATEΣ ΠOY TAΞIΔEYOYN AΠO TIΣ 09.01.2019 EΩΣ TIΣ 18.04.2019, OTI TA ΠΛOIA MAΣ H/S/F FESTOS PALACE, H/S/F KNOSSOS PALACE & H/S/F MYKONOS PALACE ΘA ANAXΩPOYN KAΘHMEPINA AΠO ΠEIPAIA (AKTH HETIΩNEIA-ΠYΛH E2) ΣTIΣ 20:30 ΠPOΣ ΣOYΔA (ME AΦIΞH ΣTIΣ 04:30 THΣ EΠOMENHΣ) KAI ΠPOΣ HPAKΛEIO (ME AΦIΞH ΣTIΣ 07:30 THΣ EΠOMENHΣ) AΠO HPAKΛEIO ΣTIΣ 20:30 ΠPOΣ ΣOYΔA (ME ANAXΩPHΣH ΣTIΣ 23:59) ΠPOΣ ΠEIPAIA (ME AΦIΞH ΣTIΣ 07:15 THΣ EΠOMENHΣ). OΛOI OI EΠIBATEΣ, ΠOY EXOYN HΔH EIΣITHPIA, ΠAPAKAΛOYNTAI NA TA AΛΛAΞOYN ΣTA ΛIMENIKA ΓPAΦEIA ΠPIN THN EΠIBIBAΣH.TA ΛIMENIKA ΓPAΦEIA EXOYN ENHMEPΩΘEI ΩΣTE NA ΣAΣ ΠAPEXOYN KAΘE ΔYNATH BOHΘEIA. ΓIA ΠEPIΣΣOTEPEΣ ΠΛHPOΦOPIEΣ MΠOPEITE NA EΠIKOINΩNEITE ME TON TOYPIΣTIKO ΣAΣ ΠPAKTOPA H ME TO 18175 H ME TO 2810399899. EYXAPIΣTOYΜΕ

 

Link to comment
Share on other sites

Θα εκφράσω μία απορία σχετικά με τους λιμένες νηολόγησης των δύο πλοίων που εντάχθηκαν πρόσφατα στον στόλο της εταιρείας.

Το μεν ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ εν μία νυκτί σχεδόν φόρεσε νέα σινιάλα, όνομα, νηολόγιο κλπ κάτι που φυσικά είναι σαφές οτι γίνεται. Νηολογήθηκε στο Ηράκλειο, όπως ακριβώς και τα πλοία των Μινωικών ανέκαθεν (πλην των κρουζ φυσικά)

On 6/11/2018 at 7:06 PM, Nikos_Chania said:

Στο πλοίο γράφτηκε και το καινούριο του ονομα με νηολόγιο Ηρακλείου. 

Μερικές μέρες νωρίτερα το ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΑΣ ύψωσε ελληνική σημαία, φόρεσε ελληνικό όνομα, νηολόγιο Πειραιά και το όνομα στην πλώρη αφέθηκε με "απλή" γραμματοσειρά και όχι αρχαΐζουσα.

On 6/9/2018 at 10:05 AM, express skiathos said:

Νηολόγιο Πειραιά 12554, σύμφωνα με τον RINA.

Το κομμάτι του ονοματος στην πλωρη του Μυκονος Παλας πιστευω οτι θα διευθετηθει τωρα στην ακινησια του μιας και για την εταιρεια (οχι για εμενα προσωπικα) ηταν μειζονος σημασιας σε τι γραμματοσειρα θα ειναι.

Ομως ο λιμενας νηολογησης με παραξενεύει. Υπήρχε ενδεχομενο καθυστερησης απο τα νηολογια Ηρακλειου; Υπήρχε μήπως καποια υποχρέωση στο πλαίσιο που είχε τεθει τότε από τον ΥΝΑ (σημαια, πληρωμα κλπ);

Θεωρώντας πολλοι απο εμάς οτι ειναι μία εταιρεία που έχει δειξει σοβαρότητα, η ομοιομορφια του στόλου πιστευω ειναι κατι που την χαρακτηριζε καποτε. 

Με συγχωρείτε για το μακροσκελές, αλλά τροφή για σκέψη μέχρι να γυρίσει απο Μάλτα το Μάικονοζ.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώντας πολλοι απο εμάς οτι ειναι μία εταιρεία που έχει δειξει σοβαρότητα, η ομοιομορφια του στόλου πιστευω ειναι κατι που την χαρακτηριζε καποτε. 

Πολύ σωστά το λες, κάποτε ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι Μινωικές Γραμμές συγχαίρουν τη Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας

Quote

Οι Μινωικές Γραμμές συγχαίρουν την Ηρακλειώτισσα αθλήτρια (κάτοικο Τυμπακίου) Μαρινέλα Πεδιαδιτάκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων Ξιφασκίας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στο κλειστό γυμναστήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Η 17χρονη αθλήτρια αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Οι Μινωικές Γραμμές μοιράζονται τη χαρά της μεγάλης επιτυχίας της για την κατάκτηση για δεύτερη χρονιά της πρώτης θέσης στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για τη δυναμική παρουσία και τις επιδόσεις της, τη θέληση, το πάθος, την αποφασιστικότητά  της και της εύχονται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.

Οι Μινωικές Γραμμές διακρίνονται για το κοινωνικό τους πρόσωπο συμβάλλοντας στην πρόοδο του συνόλου και στηρίζοντας τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα της Κρήτης.

 

Link to comment
Share on other sites

Εκτός της διάκρισης για το κοινωνικό τους πρόσωπο αλλάξαν τελευταία στιγμή τα δρομολόγια, δεν πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματισμένα ημερήσια και επιβάτες που κατέβηκαν για να φύγουν θα αναχωρήσουν μετά απο 12 ώρες. Μπράβο και πάλι! ✌️

Link to comment
Share on other sites

Σημερα εγινε συναντηση στα κεντρικα της εταιρειας μεταξυ στελεχων κ μεταφορεων οπου και εγινε γνωστο οτι θα μπει κα παλι δευτερο πλοιο στη γραμμη του Ηρακλειου πριν τα τελη Μαρτιου κ οχι στις 18 Απριλιου οπως ηταν αρχικα προγραμματισμενο.

https://www.hxonews.gr/details.php?id=41665

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δε τα μεταφέρουν με την κοινοπραξία ή με τα ro-ro τα προϊόντα τους, αφού έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν ... . Ηταν από πολύ καιρό γνωστό πως η Minoan  θα αφαιρούσε  ένα πλοίο από τη γραμμή της Κρήτης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα . 

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα εκτελεστεί ούτε το αυριανό προγραμματισμένο ημερήσιο δρομολόγιο 

Quote

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό ότι, την Τετάρτη 30Ιανουαρίου 2019, δε θα εκτελεστούν τα προγραμματισμένα ημερήσια δρομολόγια.

Όσον αφορά στα βραδινά δρομολόγια, θα πραγματοποιηθούν κανονικά με αφίξεις και αναχωρήσεις από τα λιμάνια Πειραιά, Σούδας και Ηρακλείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-229602, Πειραιάς: 210-4145744, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12), και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr.

 

Link to comment
Share on other sites

Οι Μινωικες Γραμμες ανελαβαν τη στηριξη του Αννουσακειου Ιδρυματος Χανιων για τα επομενα 3 χρονια.

Orthodoxia Logo
Ι.Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου
30 Ιανουαρίου, 2019

Οι Μινωικές Γραμμές ΑΝΕ στηρίζουν το Αννουσάκειο Ίδρυμα

anoys.jpg

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου ευχαριστεί ευγνωμόνως την Διοίκηση των Μινωικών Γραμμών ΑΝΕ και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Αντώνιο Μανιαδάκη δια την απόφαση στήριξης του κοινωνικού και προνοιακού έργου του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Μητροπόλεως μας και συγκεκριμένα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών ως και των εξόδων κίνησης της Κινητής Ιατρικής Μονάδας του Ιδρύματος, με την επιχορήγηση ποσού 15.000,00€ ετησίως και για το διάστημα μίας τριετίας. Η ευγενής αυτή χορηγία φανερώνει την κοινωνική ευαισθησία ως και την έμπρακτη αρωγή σε θέματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων τόσο του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Α. Μανιαδάκη, όσο και των μελών του Δ.Σ. της Διοίκησης των Μινωικών Γραμμών ΑΝΕ και δίδει την δυνατότητα εις το Αννουσάκειο Ίδρυμα να συνεχίζει, απρόσκοπτα και έμπρακτα, να ανακουφίζει τις ανάγκες και δυσκολίες δεκάδων-εκατοντάδων εμπερίστατων και αναγκεμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι μέσω των οργανωμένων δράσεων και εξορμήσεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας ανακουφίζονται σε επίπεδο πρόληψης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης αλλά και διάγνωσης. Ευχαριστεί, επίσης, τον Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, τα Κέντρα Υγείας του Ν. Χανίων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, ως και τους Εθελοντές Ιατρούς που στελεχώνουν την Κινητή Ιατρική Μονάδα σε κάθε της εξόρμηση.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

O προεδρος των παλαιων Μινωικων των ορθοδοξων Κωστας Κληρονομος εδωσε προ ημερων μια συνεντευξη στην Κρητη tv.Απο τις πολυ σπανιες φορες που μιλαει δημοσιως και απ οτι θυμαμαι η πρωτη που μιλαει για την εταιρεια που ιδρυσε.

Το πρωτο μερος της εκπομπης ειναι αφιερωμενο στα χρονια του ως δημαρχος Ηρακλειου,μετεπειτα ως ευρωβουλευτης κ στελεχος του Πασοκ κ εν συνεχεια για τα ακτοπλοικα.

Περα απο την περιγραγη των πρωτων ωρων της εταιρειας τα 70s σταθηκε στο ναυαγιο του Σαμινα στο οποιο αποδιδει ολη τη μετεπειτα φθινουσα πορεια της εταιρειας(λογω μαζικης αποεπενδυσης)ενω για το σημερα της εταιρειας αναφερει οτι αν και αποτελει ιδιοκτησιακα μια Ιταλικη εταιρεια ο κοσμος της Κρητης δικαιως τη στηριζει καθοτι τα πλοια της παραμενουν ακομα και σημερα ασυναγωνιστα.

Τα περι ακτοπλοιας μετα το 55ο λεπτο.

 

Link to comment
Share on other sites

Αποτελεσματική η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για τις προκαταβολές στην MINOAN LINES

Quote

Η μεθοδική αλλά και αποφασιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ όλο το τελευταίο διάστημα δρομολόγησε την λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι σε πλοία της MINOANLINES.

Το πρόβλημα αφορούσε την παραβίαση της διάταξης της ΣΣΕ Ε/Γ- Ακτοπλοϊκών πλοίων (άρθρο 10 παράγραφος 2) για την καταβολή προκαταβολών (έως 15 ημερών έναντι δεδουλευμένων αποδοχών) που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν κατέβαλε όπως όφειλε σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Με την είσοδο του ομίλου Γκριμάλντι και την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας από αυτόν, επί σειρά ετών η εταιρεία παραβίαζε την ΣΣΕ και στην ουσία δεν κατέβαλε τις προκαταβολές προς τους δικαιούχους Ναυτεργάτες που αποτελούν συγκροτημένα πληρώματα στα πλοία της εταιρείας.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ είχε επαφές με στελέχη της ανωτέρω εταιρείας επισημαίνοντας την ανάγκη συμμόρφωσης και πλήρους εφαρμογής του δικαιώματος των Ναυτεργατών στην καταβολή των νόμιμων και προβλεπόμενων προκαταβολών.

Έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν αρκετό χρονικό διάστημα η εταιρεία ανακοίνωσε στην ΠΕΝΕΝ ότι από τον μήνα Φεβρουάριο 2019 θα καταβάλει στο εξής κανονικά τις προκαταβολές τόσο στα μέλη μας όσο και στο σύνολο των Ναυτεργατών που θα καταθέτουν σχετικό αίτημα στο πλαίσιο της ΣΣΕ.

Επίσης στην ίδια κατεύθυνση η εταιρεία απέστειλε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο στα πλοία της.

Θεωρούμε θετική αυτή την εξέλιξη και δείχνει ότι για πολλοστή φορά με πρωτοβουλία και παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ δίνεται λύση σε ένα θεσμοθετημένο δικαίωμα το οποίο αυθαίρετα είχε στην πράξη καταργηθεί για εκατοντάδες Ναυτεργάτες που εργάζονται στην MINOAN LINES.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα 15νθημερα μας μαραναν. Εδώ άλλες κι άλλες εταιρείες δεν τα καταβαλουν καν και τα καθυστερούν,  την στιγμη που οι Μινωικές ειναι συνεπείς. 

Εγω θα προτεινω να γινονται δυο προκαταβολες, με 10ημερα, έτσι να μας βρισκονται :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Στα Cruise της Αδριατικης μαλλον αναφερεται ο LoveBoat οπου οντως το πληρωμα τρεχει κ δεν φτανει για τετοιου μεγεθους πλοια(ειδικα τα καλοκαιρια)ωστοσο ολοι αυτοι πλεον απο 1/1/2017 ανηκουν στο δυναμικο της Grimaldi Lines και δεν εχουν εργασιακη σχεση με τη Minoan πια.

Link to comment
Share on other sites

Αναφέρομαι και στα παλάτια και στα Cruise...Κάθε Νοέμβρη δεν κάνουν μειώσεις? Πάντως στην Αδριατική ο <<κακός>> Γκριμάλντι  δίνει προκαταβολές ....

Αναφέρομαι και στα παλάτια και στα Cruise...Κάθε Νοέμβρη δεν κάνουν μειώσεις στα του Ηρακλείου? Πάντως στην Αδριατική ο <<κακός>> Γκριμάλντι  δίνει προκαταβολές ...και εκτός από τα Cruise(που υπάρχει ένα θέμα οργάνωσης-διοίκησης   περισσότερο από εμάς ) υπάρχει ένα τέτοιο θέμα με τα ωράρια  όχι γιατί δεν υπάρχει χρόνος ...Στα  καθεαυτού  Γκριμάλντι ( τα λεγόμενα μπλε) πάντως τηρούνται περισσότερο  ευλαβικά τα ωράρια του πληρώματος....

2 hours ago, Sf_X said:

Έχεις κάποια προσωπική εμπειρία για αυτά ή οτι σου μεταφέρουν οι γλώσσες που τους συμφέρει ?

Προσωπική...

Link to comment
Share on other sites

Καθε Νοεμβρη μπαινει σε ισχυ το λεγομενο χειμερινο πρωτοκολλο στα ακτοπλοικα πλοια οποτε ολοι ειναι ελευθεροι να μειωνουν τις οργανικες συνθεσεις στα πλοια τους.Ας μιλησουμε για καποια πρωτοτυπια αν ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πέφτει η κίνηση στην συγκεκριμένη γραμμή.... Εντάξει νόμιμο είναι αλλά και το μειωμένο πλήρωμα πρέπει να εργαστεί παραπάνω για να βγει η δουλειά...Δεν λέω για την γέφυρα ,την μηχανή ,το κατάστρωμα ή το λογιστήριο...Οι μεγαλύτερες μειώσεις γίνονται στο ξενοδοχειακό...και ειδικά εκεί η δουλειά είναι πιο πολλή...

Εκτός αν μου πεις αυτό που λένε αν μιλήσεις ή διαμαρτυρηθείς  :Αν δεν θέλεις φύγε...

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Οχι βεβαια.Πεφτει ομως η προσφερομενη χωρητικοτητα,δηλαδη απο 2500 ατομα που εχουν τα παλατια θερινο πρωτοκολλο τωρα πεφτει στους 1500 οποτε αφου ο νομος παρεχει αυτη την ευκολια λογικο ειναι να την εκμεταλευονται,οπως κανουν και ολες ανεξαιρετως οι εταιρειες.

Απο την αλλη βεβαια για να τα λεμε κ αυτα,τα 80 περιπου ατομα που εχει μεσα αυτη την περιοδο το καθε παλατι δεν ειναι και τοσο λιγα αν σκεφτουμε οτι ανα δρομολογιο ταξιδευουν περι τους 600-700 επιβατες οταν το καλοκαιρι μετακινουνται οι τριπλασιοι με 120 ατομα πληρωμα.Επισης ακομα και τωρα που τα εχουν ξεχειλωσει τα δρομολογια λογω Χανιων τα πλοια ενα 11ωρο ταξιδευουν δεν ειναι σαν τα αλλα που κανουν ταξιδια 22 ωρες το 24ωρο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

τα κρεβάτια πχ για έναν θαλαμηπόλο αυξάνονται ή κάνω λάθος?

Τέλος πάντων οι Μινωικές δεν είναι όπως παλιά για τα πληρώματα και σε αυτό δεν φταίνε οι Ιταλοί...

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκεί πχ που έφτιαχναν 80 κρεβάτια μα φτιάχνουν 100,150,200...Δεν είμαι σε αυτήν την ειδικότητα απλά παρατηρώ....

Πάντως σαν Μινωικές έχουν αλλάξει προς το κακό σε τέτοια θέματα και δεν φταίει ο Ιταλός...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...