Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μέσα Οκτώβρη και οι Μινωικές γραμμές, μιμούμενες άψογα τον καπτα Μάκη, δεν έχουν ανοίξει πλάνα από 03/11 και μετά, σε αντίθεση με Attica και ANEK που βλέπεις τα δρομολόγιά τους κανονικότατα και για το 2010

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι Μινωικές Γραμμές δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα τους ακόμα για την Αδριατική σε αντίθεση με τους αντίπαλους της!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομιζω οτι το site της ΜΙΝΟΑΝ,περα απο το bannerακι για το EUROPA πανω πανω,δεν ειχε βαλει τα 2 cruise στον 'στολο μας' ποτε,τουλαχιστον μεσα στο καλοκαιρι που ειχα δει,δεν υπηρχαν(οπως κ τωρα).Και ναι ειναι παραλογο :rolleyes: .Γενικα νομιζω οτι το ελληνικο site της εταιριας,εχει αφεθει λιγο στην μοιρα του...

Πλέον ανανεώθηκε το site της ΜΙΝΟΑΝ LINES (ίσως να ήταν το πιο δύσχρηστο site ακτοπλοϊκής εταιρείας πριν). Πλέον προστεθήκαν στο στόλο της τα Cruise Europa & Olympia, αλλά δεν φαίνεται πουθενά το Ίκαρος Παλλάς

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι Μινωικές Γραμμές δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα τους ακόμα για την Αδριατική σε αντίθεση με τους αντίπαλους της!!

Με την ανανέωση στο site της MINOAN LINES άνοιξαν και τα πλανά της για την Αδριατική

Link to comment
Share on other sites

Φετος το χορο των επισκευων για τις Μινωικες θα ανοιξει το Ολυμπια Παλας που απο την αλλη βδομαδα θα ειναι στα μερη μας

Φανταζομαι φετος θα ειναι γενικα λιγο διαφορετικο το προγραμμα των επισκευων με ενα βαπορι μονιμα στη Βενετια.

Edited by Neptune
ορθογραφια
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

το ποσοστο δε το γνωριζω, αλλα η υποθεση μου ειναι πως θα αποκτησει (...και θα μετα-πωλησει) ολο το πακετο μινωικες κι ελλενικ.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Στο εκδοτήριο της MINOAN Lines στο Πειραιά τοποθετήθηκε αυτόματο μηχάνημα για την έκδοση εισιτήριων (όχι μόνο όσον έχουν κωδικό κράτησης). Γιατί έχει κάποια σήμα πιστωτικής κάρτας, όποτε πιθανολογώ να μπορείς να εκδίδεις μόνο σου το εισιτήριο με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανάληψη Kαθηκόντων Εντεταλμένου Οικονομικού Τομέα (C.F.O.)

Η εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι ο κύριος Νίκος Αρτέμης αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Οικονομικού Τομέα (C.F.O.) από σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011.

Ο κος Αρτέμης έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Business Administration in General Management) από το Rotterdam School of Management. Έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής στην ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και σε εταιρίες του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο εξωτερικό, καθώς επίσης κατείχε διευθυντικές θέσεις στις επιχειρήσεις AndromedaGroup Aquacultures, και ALPHA FINANCE S.A

Link to comment
Share on other sites

Αποτελέσματα 2010 για [...] MINOAN με ζημιές και 36 εκατομ ευρώ αντίστοιχα

συμφωνα με το site του ΧΑΑ, αναστελλεται για 10 μερες η διαπραγματευση των μετοχων της MINOAN, προκειμενου να προστατευθουν οι μετοχοι/επενδυτες, καθοτι τα δημοσιευθεντα αποτελεσματα, δεν ειναι συμφωνα με τους κανονες των Διεθνων Λογιστικων Προτυπων και υπαρχει κιολας σχετικη επιφυλαξη του ελεγκτη.

μαλλον πρεπει να αφορα εκεινη την ιστορια με τον πρακτορα της ηγουμενιτσας.

ΥΓ: την ιδια μερα ο κυρμανωλης, ανακοινωσε οτι αγορασε και αλλες μετοχες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Attica και την ΑΝΕΚ φαίνεται να εκπέμπουν και οι Μινωικές μιας και παρά τις καλές πληρότητες, ακόμα και τα δρομολόγια εσωτερικού είναι ζημιογόνα. Οπότε αρχίζει και γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως μετά το καλοκαίρι θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Link to comment
Share on other sites

Οι αποφάσεις της ετήσιας Τακτική Γενικής Συνέλευσης

Η Εταιρεία «ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία» ανακοινώνει ότι κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, της 23ης Ιουνίου 2011 συμμετείχαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου μέτοχοι που εκπροσωπούσαν 64.779.330 μετοχές, (ποσοστό 91,33 %) επί συνόλου 70.926.000 κοινών ονομαστικών μετοχών και ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις :

1. Εγκρίθηκε η Ετήσια Οικονομική Έκθεση της εταιρικής χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2010 έως 31ης Δεκεμβρίου 2010 (ποσοστό 100,00%).

2. Απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Ορκωτοί Ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα, τις Οικονομικές Καταστάσεις και τις Ενοποιημένες Οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 1ης Ιανουαρίου 2010 έως 31ης Δεκεμβρίου 2010 (ποσοστό 99,94%).

3. Εξελέγη η εταιρεία Deloitte για τον έλεγχο της εταιρικής χρήσης 2011 και καθορίστηκε η αμοιβή τους (ποσοστό 99,97%).

4. Εγκρίθηκαν οι αποζημιώσεις και αμοιβές που καταβλήθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας κατά το έτος 2010 (ποσοστό 99,94%).

5. Χορηγήθηκε άδεια, σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920 ως ισχύει, για τη συμμετοχή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας καθώς και των Διευθυντών της στα Διοικητικά Συμβούλια ή στη διοίκηση και τα όργανα άλλων εταιρειών, συνδεδεμένων ή συγγενών προς την Εταιρεία ή εταιρειών του Ομίλου Grimaldi, καθώς και στη διοίκηση και τα όργανα εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς προς τους σκοπούς της Εταιρείας (ποσοστό 100,00%).

6. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 43 παρ. 3 του καταστατικού της Εταιρείας, με την πρόβλεψη υπογραφής των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας και από τον Εντεταλμένο Οικονομικού Τομέα της Εταιρείας, εφόσον υπάρχει (ποσοστό 100,00%).

7. Εγκρίθηκε κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, συμβάσεων χρονοναυλώσεων της Εταιρείας με εταιρείες του Ομίλου Grimaldi (ποσοστό 99,97%).

Edited by proud_ionian
link
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Ο στολος της ΜΙΝΟΑΝ το 2006 - 2 εφυγαν(ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΛΑΣ,ΠΑΣΙΦΑΗ),2 ηρθαν(CRUISE).Τελικα αλλαξε κατι με την ελευση του Grimaldi στην εταιρια σε σχεση με την εξυπηρετηση των επιβατων και την ποιοτητα των πλοιων της? Προσωπικα δεν το νομιζω,ιδιαιτερα αν μιλησουμε για την γραμμη του Ηρακλειου.Στην Αδριατικη μπορει να ξενιζει λιγο το αλλοδαπο πληρωμα αλλα απο την αλλη ο Ιταλος εφερε 2 απο τα καλυτερα ferries της Μεσογειου και εχει καταφερει να τα δουλευει πολυ καλα στην Ancona.
Link to comment
Share on other sites

Τελικα αλλαξε κατι με την ελευση του Grimaldi στην εταιρια σε σχεση με την εξυπηρετηση των επιβατων και την ποιοτητα των πλοιων της? Ο Ιταλος εφερε 2 απο τα καλυτερα ferries της Μεσογειου

Δύο από τα καλύρερα ferries της Μεσογείου, με ποιό γνώμονα και πόσο καλύτερα από αυτά που αντικατέστησαν; Σε χωρητικότητα τα cruise είναι ανώτερα των palace και σε κατανάλωση πιο οικονομικά, σωστά; Σα ποιότητα κατασκευής (εσωτερικά, σαλόνια, καμπίνες) τα palace δεν είναι καλύτερα, σε σχέση με τα cruise που είναι "φτηνιάρικα" και "προχειροδουλειά" σε μεγάλο βαθμό; Επίσης, τελικά ξενίζει το μικτό πλήρωμα ή η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών (πχ. εστιατόρια, μέγεθος καμπινών) είναι υποδεέστερη της παλιάς MINOAN;

Tέλος, χρειαζόντουσαν τα 2 αυτά πλοία τη στιγμή που ήρθαν ή ο Grimaldi προσέβλεπε στο να μείνει o μόνος παίκτης της γραμμής, που εκεί οδεύει η κατάσταση;...

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

MINOAN LINES BONUS CLUB Συμπληρώθηκαν 165.000 μέλη και το γιορτάζουμε!

Συμπληρώνοντας 6 ½ χρόνια λειτουργίας του, το πρόγραμμα “Μinoan Lines Bonus Club” της MINOAN LINES έφτασε τα 165.000 μέλη, αποδεικνύοντας την τεράστια απήχησή του στο επιβατικό κοινό τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Η επιβάτης κα. Παλασίδη Άννα, από τη Ραφήνα Αττικής είναι το τυχερό μέλος της οικογένειας του “Minoan Lines Bonus Club” με αριθμό εγγραφής 165.000 και η MINOAN LINES επιβραβεύοντας την αφοσίωσή της αποφάσισε την αναβάθμιση της κάρτας της σε Χρυσή, παρέχοντας της μοναδικά προνόμια και προσφορές. Παράλληλα, η τυχερή επιβάτιδα θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ένα ταξίδι για δύο άτομα σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα με τα πολυτελή και ταχύτατα cruise ferries της εταιρείας μας στις γραμμές της Αδριατικής.

Επιπλέον τα προνόμια και οι προσφορές συνεχίζονται … Η ΜΙΝΟΑΝ LINES θέλοντας να ευχαριστήσει τα πιστά μέλη της για την προτίμηση και αφοσίωσή τους, προσφέρει με κλήρωση από ένα μοναδικό ταξίδι για δύο άτομα σε δίκλινη εξωτερική καμπίνα στις γραμμές της Αδριατικής (Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Αγκώνα & Πάτρα - Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα - Βενετία) σε δέκα (10) τυχερούς!!! Η προσφορά ισχύει για όλα τα μέλη, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πραγματοποιήσει ένα ταξίδι με τα πλοία της Minoan Lines, κατά το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2011, και έχοντας χρησιμοποιήσει την κάρτα τους στην αγορά του εισιτηρίου.

Οι επιβάτες της MINOAN LINES μπορούν εύκολα και γρήγορα να γίνουν μέλη του “Minoan Lines Bonus Club” απολαμβάνοντας το προνόμιο του να ανήκουν στην οικογένεια της MINOAN LINES. Αρκεί να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.minoan.gr, να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να κερδίσουν αυτόματα τους πρώτους 100 πόντους. Η εγγραφή είναι δωρεάν και τα μέλη συγκεντρώνουν πόντους από το πρώτο τους ταξίδι, με αναλογία 1€ = 1 πόντος. Τα μέλη επιβραβεύονται και επωφελούνται από εκπτώσεις στα εισιτήρια, στις αγορές από τα καταστήματα και στις καταναλώσεις στα εστιατόρια και τα μπαρ των πλοίων.

Το πρόγραμμα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα, λειτουργικά και ευέλικτα που υπάρχουν, με πρωταρχικό στόχο να παρέχει ιδιαίτερα οφέλη στους πιστούς επιβάτες της MINOAN LINES.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν στο “Minoan Lines Bonus Club” μπορείτε να συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα μας www.minoan.gr και να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία “Minoan Lines Bonus Club” στα τηλέφωνα 2810-399850 & 399856, Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 17.00 ή στο e-mail: [email protected].

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Δελτίο τύπου από τη Minoan Lines για τα δρομολόγια της μετά τη συνέχιση της απεργίας των ναυτικών

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι, λόγω της νέας εξαγγελθείσας 48ώρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, τα πλοία της εταιρείας δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα από τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους, σήμερα Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011 και αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.

Η διοίκηση της MINOAN LINES ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού, του εμπορικού και αγροτικού κόσμου για την ταλαιπωρία που υφίστανται, για την οποία δεν ευθύνεται η εταιρεία.

Τέλος, γνωστοποιείται στο επιβατικό κοινό ότι, με τη λήξη της απεργίας, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, θα ανακοινωθούν οι αναχωρήσεις των πλοίων της MINOAN LINES, από τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Πειραιά και της Πάτρας, με νεώτερο Δελτίο Τύπου στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.minoan.gr και στα ΜΜΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).

Link to comment
Share on other sites

Δρομολόγια της MINOAN LINES μετα την απεργια

Η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι μετά τη λήξη της απεργίας της Π.Ν.Ο., την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011, τα πλοία της εταιρείας θα αναχωρήσουν από τα λιμάνια του Πειραιά, του Ηρακλείου και της Πάτρας, ως ακολούθως:

ΤΡΙΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F FESTOS PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ στις 13:00 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι του Ηρακλείου

• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ (H/S/F KNOSSOS PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 21:30 από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι του Ηρακλείου

• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ (H/S/F FESTOS PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 22:00 από το λιμάνι του Ηρακλείου για το λιμάνι του Πειραιά

• ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE OLYMPIA)

Το πλοίο θα αναχωρήσει ΕΚΤΑΚΤΩΣ αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας από το λιμάνι της Πάτρας μέσω Ηγουμενίτσας για το λιμάνι της Αγκώνα.

• ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΑΓΚΩΝΑ (CRUISE EUROPA)

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 19:00 από το λιμάνι της Πάτρας μέσω Ηγουμενίτσας για το λιμάνι της Αγκώνα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

• ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΓΚΥΡΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (H/S/F OLYMPIA PALACE)

Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 23:59 από το λιμάνι της Πάτρας για το λιμάνι της Βενετίας.

Υπενθυμίζεται επίσης στο επιβατικό κοινό ότι, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011 θα εκτελούνται κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγια της MINOAN LINES από τα λιμάνια του Ηρακλείου και Πειραιά αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα ή στα Κεντρικά Γραφεία της MINOAN LINES, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο).

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε αγορές μετοχών των μινωικών γραμμών προέβη Στις 27 και Στις 28/12 η Grimaldi Compagnia Di Navigazione, Συνδεόμενο νομικό πρόΣωπο με τον πρόεδρο του διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Emanuele G. Grimaldi.

Συγκεκριμένα, Σύμφωνα με τη Σχετική ανακοίνωΣη, προέβη Στις 27/12/2011 Σε αγορά 2.000 κοινών ονομαΣτικών μετοχών Συνολικής αξίας 4.400 ευρώ και Στις 28/12/2011 Σε αγορά 16.000 κοινών ονομαΣτικών μετοχών Συνολικής αξίας 35.520 ευρώ.

πηγή:www.capital.gr

Link to comment
Share on other sites

Tετοια αφαιμαξη σε εταιρια δεν εχω ξαναδει(μαζι με ολα τ αλλα που εχουν γινει την τελευταια 3ετια)

Mάλλον δεν έχει παρατηρήσει την «αφαίμαξη»του Grimaldi στη Minoan!!

Tο πασιφαη παλλάς πουλήθηκε

Tης ναύλωσε αρχικά ένα δικό του πλοίο, το Zeus Palace και στη συνέχεια της του πούλησε (δηλαδή η MINOAN αγόρασε πίσω ένα πλοίο που είχε παλιότερα πουλήσει στο Grimaldi) και το πλοίο δούλευε για τον Grimaldi πάλι

Tο Iκαρος παλλάς δουλεύει για λογαριασμό του Grimaldi

H γραμμή της Aγκώνας εξυπηρετείται από δυο δικά του πλοία, που τα ναυλώνει στη MINOAN (ενώ καλυπτόταν από ιδιόκτητα πλοία της MINOAN)

παροπλίζει το Oλυμπία παλλάς και είναι άγνωστο εάν θα ξανά ξεκινήσει.

Eγκαταλείπει την γραμμή της Bενετίας για αρκετό διάστημα το χειμώνα (τα δυο τελευταία χρόνια)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...