Jump to content
Shipfriends

Έλεγχος πληρωμάτων για χρήση Αλκοόλ και Ναρκωτικών Ουσιών


94867

Recommended Posts

Γράφτηκε ότι σε αλκοτέστ που έγινε από το coast guard στην Αμερική,βρέθηκε πλοίαρχος κρουαζιερόπλοιου της Celebrity να έχει πιει κάτι παραπάνω με συνέπεια να πάρει κόκκινη κάρτα από την εταιρεία:D ...γνωρίζει κανείς αν πρόκειται για τον Περικλή Πετρίδη ή κάποιον άλλον?

Αν τολμούσε πάντως κάποιος από το Λ.Σ. να κάνει κάτι τέτοιο στον Πειραιά ή τη Ραφήνα ή την Πάτρα...αυτός που θα φεύγανε θα ήταν ο Λιμενίξ:P ...oh yeahh!:D

Link to comment
Share on other sites

Κι όμως πριν μερικά χρόνια είχε γίνει καταγγελία σε λιμεναρχείο μεγάλου νησιού των Κυκλάδων από επιβάτη γνωστού ακτοπλοικού πλοίου για καπετάνιο με πολύ βαρύ όνομα στην ακτοπλοία ότι πλοιάρχευε σε κατάσταση μέθης. Το λιμεναρχείο έκανε έρευνα (δεν ξέρω σεπόσο βάθος), αλλά τελικά η καταγγελία τέθηκε στο αρχείο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σημερα εφτασε στα αυτια μου μια διαφορετικη εκδοχη για το περιστατικο που αναφερουμε παραπανω με πλοιαρχο της Celebrity. Μου μετεφερθη λοιπον απο αυτοπτη μαρτυρα οτι η εφοδος της Ακτοφυλακης και το αλκοτεστ, εγιναν την ωρα του μεσημεριανου φαγητου οποτε και ο πλοιαρχος ετρωγε συνοδευοντας το γευμα του με κρασι με συνεπεια και να παιστει θετικος. Δεν ηταν δηλαδη οτι ηταν μεθυσμενος με τιποτα tequila, απλα ετρωγε. Αν το παραπανω ειναι αληθη, μαλλον καποιος του την ειχε στημενη να τον φαει.

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να μάθω γιατί έχουμε βγάλει αλύπητα στη σέντρα τον άνθρωπο τόσο καιρό; Κι' αν τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει και τα διαβάζουν πχ εδώ, στην Ελλάδα, η σύζυγός του ή τα παιδιά του; "Συνιστώ ψυχραιμία" που τραγούδαγε μιά φορά κι΄έναν καιρό ο Γιάννης Βογιατζής.

ΥΓ. Ούτε τον ξέρω, ούτε έχω σχέση.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον, δεν έχουμε βγάλει σε καμία σέντρα τον άνθρωπο, με το οποίον ομοίως δεν έχω καμία σχέση.

Δεύτερον, εάν διαβάσεις παραπάνω, δεν πρόκειται για μιά φήμη που την ακούσαμε από ένα περαστικό, αλλά ο άνθρωπος έχει καταδικαστεί (δικαίως ή αδίκως) από νόμιμο δικαστήριο.

Και τρίτον, τα παιδιά του και η γυναίκα του δεν περιμένουν από εμάς να μάθουν τα νέα, αλλά υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές για το περιστατικά στο ιντερνετ και όχι από ερασιτεχνικά φόρουμ, αλλά από έγκυρα έντυπα, από τα οποία εξάλλου πήραμε και εμείς τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Είχα την εντύπωση ότι η αμφιβολία θα μπορούσε και να είναι υπέρ του κατηγορουμένου είτε ενώπιον του Δικαστηρίου, είτε έστω στο παρόν forum, αλλά φαίνεται ότι στην εποχή των Ευαγγελατοδικείων, η εντύπωση αυτή είναι απολύτως λανθασμένη.

Link to comment
Share on other sites

Ξαναδιάβασε με νηφαλιότητα, όσα έχουν γραφεί παραπάνω και θα διαπιστώσεις (εάν το επιθυμείς) ότι δεν έχουμε στήσει κανένα λαΙκό δικαστήριο. Ούτε τον άνθρωπο τον είπαμε μέθυσο, ούτε άχρηστο, ούτε παλιάνθρωπο ούτε καν ένοχο ούτε ασχοληθήκαμε με τον άνθρωπο πέραν του συγκεκριμένου περιστατικού.

Αναπαράγαμε με νηφαλιότητα, όσα αναπαρήγαγε ο επίσης νηφάλιος IMO από τα έγκυρα (εκτός και εάν τα θεωρείς και αυτά Ευαγγελατοδικεία) Fairplay, Tradewinds κλπ.

Με βαθύτατη θλίψη για το παραπάνω μήνυμά σου. Σεβαστή η διαφωνία σου, αλλά όχι και ο χαρακτηρισμός: "Ευαγγελατοδίκης"!

Τέλος από εμένα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Στημένη η όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ή ποσότητα αλκοολ στο αιμα του ήταν 4 φορές περισσότερο.

Συνήθως, σε τέτοιους ελέγχους πάνε στο γραφείο του καπετάνιου, και του ανακοινώνουν τον λόγο της επίσκεψης, και για να δούν κατά πόσο θα προχωρήσουν περαιτέρω, πρώτον ελέγχουν τον καπετάνιο.

Ε, τώρα εάν τον βρούν εκτός ορίων, τι νόημα έχει να βρουν και κανα 2 καμαρώτους και ναύτες.

Εντύπωση κάνει αυτό "αλλά ο ίδιος το αμφισβήτησε λέγοντας ότι δεν ήταν σε υπηρεσία και υπήρχε άλλος αξιωματικός που ετοίμαζε το πλοίο για τον απόπλου"

Μπορεί το 60% να ευθύνεται το ποτό μαζί με άλλα στην γέφυρα, αλλά έχει σημασία σε τι σημαίες και πληρώματα. Σε αυτή την περίπτωση εκτός από ελάχιστες φορτηγίσιες περιπτώσεις υπεραμύνομαι των Ελληνικών πληρωμάτων

Link to comment
Share on other sites

...Τέλος από εμένα για την συγκεκριμένη υπόθεση...

Ο Βολταίρος το είπε 230 χρόνια πριν και έχει καταντήσει κοινότυπο, αλλά κάπως έτσι γεννήθηκε η Δημοκρατία στη Δύση: "Διαφωνώ με όσα λές, αλλά θα υπερασπισθώ το δικαίωμά σου να το λές". Over και από εμένα.

Link to comment
Share on other sites

αλλά έχει σημασία σε τι σημαίες και πληρώματα.
Συμβαίνουν και εις τας καλυτέρας των οικογενειών!

Τον Σεπτέμβριο του 2005, το ρυμουλκό της Βρεττανικής Ακτοφυλακής "Anglian Sovereign" προσάραξε σε βραχώδη ακτή στο Shetland. Το πλοίο εξέπεμξε σήμα κινδύνου και 13 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από ελικόπτερο της Ακτοφυλακής, αφήνοντας τον κυβερνήτη μόνο στο πλοίο, ο οποίος το οδήγησε με μεγάλες ζημιές και κλίση στο λιμάνι.

Αποτέλεσμα της προσάραξης: μεγάλες ζημιές στο σκάφος που πήγε για επισκευή στο Ρότερνταμ και διαρροή 83 τόννων πετρελαίου...σύνολο ζημιάς (σκάφος και απορρύπανση) περίπου 3 εκ λίρες.

Ο κυβερνήτης υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ποσότητα αλκοόλ 3 φορές πάνω από το όριο!

Δικάστηκε τον Απρίλιο 2006 και καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση, άσκησε έφεση και τον Ιούνιο αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έφεση. Η έφεση απορρίφθηκε και τον Σεπτέμβριο οδηγήθηκε πάλι στις φυλακές.

Αναλυτικά μπορείτε να τα διαβάσετε στα παρακάτω λινκς από το BBC, το οποίο δημοσιεύει (εκτός των άλλων) και το όνομα του κυβερνήτη, καθώς και την φωτογραφία του...από την πρώτη ημέρα που του απαγγέλθηκε κατηγορία και όχι αφού καταδικάσθηκε και από το Εφετείο.

Και φυσικά μόνο για έλλειψη δεοντολογίας δεν μπορεί να κατηγορηθεί το BBC!

Jailed tug skipper loses appeal

Watchdog demands more tug checks

Jailed tug skipper free to appeal

Jailed drunk tug skipper appeals

Rocks crash tug skipper was drunk

Skipper charged over tug incident

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Ο πλοίαρχος του Global Freighter (αδελφό πλοίο του Pelagitis) πλήρωσε πρόστιμο 6500 Ευρώ, επειδή ήταν μεθυσμένος!!

13,145-gt roro ferry Global Freighter (IMO 7528568) was detained in Travemünde on Nov 13. The water police boarded the ship, which was approaching the port much too fast, and found the captain at the helm completely drunk. The chief officer took over command and berthed the ship at the Scandianvia Quay. The captain was drug tested and had to pay a safety fine of 6500 Euros.

Πηγη: http://www.cargolaw.com

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
ΥΓ Μήπως εκτός από το IMF..πρέπει να έλθει και το USCG ?

νηρεα το προβλημα μας στην ελλαδα ειναι οτι δεν λειτουργουν οι μηχανισμοι ελεγχου, σε κανεναν τομεα. παλιοτερα οταν συζητουσαμε για το οριο ηλικας στα ferries, εκει ειχαμε καταληξει.

στις ΗΠΑ, αλλα και σε αλλες χωρες του σοβαρου κοσμου, υπαρχει πολιτικη μηδενικης ανοχης σε αλκοολ και ναρκωτικα, για ατομα σε θεσεις τετοιας ευθυνης (ναυτικοι, προσωπικο πολιτικης αεροποριας, πιλοτοι κλπ). στην Ελλαδα περα απο το οτι υπαρχει ανοχη και θεωρειται μαγκια, ο εργοδοτης μπορει να ειναι προθυμος να το πνιξει το θεμα, αρκει να δεχτει ενα χαμηλοτερο μισθο, ο εμπλεκομενος, αλλα και αν τραβηξει το θεμα, θα βγουν, αριστεριστες, φιλελευθεροι, ΠΑΜΙτες κλπ, που θα πουν οτι θιγεται το δικαιωμα του εργαζομενοι στην ελευθερη καταναλωση αλκοολ και ναρκωτικων εν ωρα υπηρεσιας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σύλληψη για ναρκωτικά στη Σύρο

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας στην

Ερμούπολη Σύρου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με

στελέχη του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, 40χρονος ναυτικός, διότι βρέθηκαν

στην κατοχή του, συγκεκριμένα στο πορτοφόλι του, φυτικά αποσπάσματα

ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 3,4 γραμμαρίων.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν εντός της καμπίνας του 40χρονου

στο Ε/Γ*Ο/Γ πλοίο στο οποίο ήταν ναυτολογημένος, σε άδειο πακέτο τσιγάρων, μια

πλαστική συσκευασία με κατεργασμένη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 3 γραμμαρίων

και μια χάρτινη συσκευασία, σε μεταλλικό κουτί, με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής

κάνναβης μικτού βάρους 5,3 γραμμαρίων.

Σε νομότυπη κατ* οίκον έρευνα, παρουσία αρμόδιου αντιεισαγγελέα, βρέθηκαν στην

κατοχή του 40χρονου μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης

ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 18,8 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο

Σύρου ενώ οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γυναίκα ναυτικός με 600 γραμμάρια χασίς στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Ποσότητα χασίς 600 περίπου γραμμαρίων, βρέθηκε στην κατοχή μιας 39χρονης, η οποία ήταν ναυτολογημένη στο πλοίο «Μυτιλήνη». Άνδρες του Τμήματος Ασφάλειας του Λιμενικού, παρακολουθούσαν εδώ και μέρες τη γυναίκα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών. Μόλις το πλοίο έφθασε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο λιμάνι της Μυτιλήνης, οι λιμενικοί έκαναν έφοδο στην καμπίνα της και εντόπισαν τα ναρκωτικά κρυμμένα στην οροφή της καμπίνας.

Από τα 600 γραμμάρια που εντοπίστηκαν, τα 510 γραμμάρια ήταν σε μια συσκευασία και η υπόλοιπη ποσότητα χασίς χωρισμένη σε τέσσερις μικρές συσκευασίες, βρέθηκε μετά από σωματική έρευνα πάνω στην 39χρονη. Επίσης στην κατοχή της βρέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης καθώς και χάπια που υπάγονται στην κατηγορία των ναρκωτικών.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά προοριζόταν για προσωπική της χρήση, παραπέμφθηκε όμως στον Ανακριτή με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Η 39χρονη ζήτησε προθεσμία και αναμένεται ν’ απολογηθεί την Πέμπτη.

http://www.emprosnet.gr

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το ΛΣ μιλάει και για δεύτερο ναυτικό που συνελήφθη για ναρκωτικά την Μεγάλη Παρασκευή, χωρίς όμως να αναφέρει σε ποιο πλοίο ήταν. Αυτός όμως με μικροποσότητα. Φαίνεται ότι η Δίωξη στη Μυτιλήνη κάνει καλά τη δουλειά της.

Μ. Παρασκευή, 22 Απριλίου 2011

Συνελήφθη, σήμερα στις 08:30, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, 55χρονος, μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην καμπίνα του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πλαστική συσκευασία, η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 3,00 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Να και μια ωραία ιστορία από ένα χαρούμενο Ουκρανικό παρτάκι γενεθλίων, όπως μας την εξιστορεί το MAIB. Μοιάζει απίστευτη ιστορία...και όμως συνέβη. Και κανένας δεν πήρε χαμπάρι, ακόμα και όταν το πλοίο προσάραξε με τα χειριστήρια στο πρόσω ολοταχώς. Τέλος καλό είχε βέβαια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα΄ήταν καλά...όπως κάκιστα υποστηρίζουν ορισμένοι.

Link to comment
Share on other sites

κατι τετοιο ειχε γινει και εδω πριν καποια χρονια. ουκρανικο μοτορσιπ παραμονη πρωτοχρονιας περασε τον ισθμο, γιναν ολοι στουπι και πηγε καρφι για τα βραχια της φωκιδας. καπου νομιζω εχει ξαναγραφτει, αλλα δεν βρηκα το ποστ

Link to comment
Share on other sites

Δε νομίζω ότι μπορούμε να τις συγκρίνουμε στα ίσα, γιατί εδώ έχουμε μια υπόθεση «υπεράνω υποψίας», δεν έχουμε ένα ουκρανικό μότορσιπ. Έχουμε ένα καινούριο πλοίο 4 ετίας, Γερμανικό νηογνώμονα, Αγγλική σημαία και που ανήκει σε οργανωμένη Γερμανική εταιρεία. Και όμως, σε αυτό το πλοίο γίνεται πάρτυ και τα πίνουν στη γέφυρα. Το πλοίο ενώ είναι στον αυτόματο ξαφνικά αλλάζει πορεία –κατά 135 ολόκληρες μοίρες!- και κανένα δεν παίρνει χαμπάρι επί 4 ώρες. Το πλοίο, ευτυχώς, προσαράζει σε αμμώδη παραλία και οι πρώτοι που ειδοποιούν την ισπανική ακτοφυλακή είναι κάτι περαστικοί ψαράδες 10 λεπτά αργότερα. Αντίθετα στο πλοίο, ο ύπαρχος ανεβαίνει στη γέφυρα 20 ολόκληρα λεπτά μετά την προσάραξη και δεν βρίσκει κανέναν εκεί, το πλοίο προσαραγμένο και τα χειριστήρια ακόμα το πρόσω ολοταχώς. Και μετά ειδοποιείται να ανέβει και ο πλοίαρχος. Με λίγα λόγια, προσάραξαν και επί 20 λεπτά δεν το ήξερε κανένας στο πλοίο. Δέκα τρία άτομα (Ουκρανοί και Φιλιππινέζοι) κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ - ΛΑΝΤΖΑΣ στον Πόρο είχαμε τη Παρασκευή 12/08/16 που ήταν υπό την επήρεια μέθης

Quote

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα,  Κυβερνήτης Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑΣ, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πόρου.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο του ανωτέρω σκάφους, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε πλους με ελλιπή σύνθεση μεταξύ λιμένων Πόρου – Γαλατά, ενώ ο κυβερνήτης βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

 Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου. 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Σύλληψη Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ Μαριάνα στη Στυλίδα

Quote

Στη σύλληψη του Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΙΑΝΑ'' Ν.Β. 1772 προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας, διότι σε αλκοομέτρηση που πραγματοποιήθηκε, προέκυψαν οι μετρήσεις 0,62mg/l και 0,64mg/l.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Στυλίδας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...