Jump to content
Shipfriends

Εισιτήρια (Έκδοση, Ακύρωση, Στοιχεία, Έλεγχος κλπ)


Recommended Posts

Quote

Μια απίστευτη περιπέτεια ζουν τα μέλη μιας οικογένειας από την Κρήτη που βρέθηκαν στην Αθήνα και επιχείρησαν μέσω του πλοίου της γραμμής να γυρίσουν στο σπίτι τους αλλά «κόλλησαν» στο γεγονός πως δεν είχαν μαζί τους ούτε διαβατήρια ούτε βιβλιάρια υγείας.
 

Η γυναίκα μαζί με τα δυο παιδιά της, 8 και 5 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα για μια δυσάρεστη οικογενειακή περίσταση, μια κηδεία συγκεκριμένα, και το βράδυ της Δευτέρας πήραν τον δρόμο του γυρισμού που όμως δεν είχε ευχάριστη εξέλιξη.

Στην είσοδο του καραβιού στο λιμάνι του Πειραιά, δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να ταξιδέψει αφού το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τα λιμενικά όργανα ως χαρτί που αποδείκνυε πως τα παιδιά ήταν… δικά της και απαίτησαν είτε διαβατήρια είτε βιβλιάρια υγείας.

 

 

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας πως δεν της είχαν ζητήσει ανάλογα χαρτιά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου όταν ταξίδευε μια μέρα νωρίτερα από την Κρήτη επικαλέστηκαν οι λιμενικοί το γράμμα του νόμου!

 

από εδώ: https://www.protothema.gr/greece/article/1416709/afisan-exo-apo-to-ploio-gia-kriti-mitera-me-duo-paidia-giati-den-eihe-pistopoiitika-oti-itan-dika-tis/

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

πιθανολογώ ότι μάλλον κάτι θα χτύπησε στους λιμενικούς. κάποια τρανταχτή διαφορά γονιών με παιδιά ίσως, που θα μπορούσε να κινήσει υποψίες για κάτι άλλο ; 

Link to comment
Share on other sites

Λογική είναι πάντως η κίνηση των λιμενικών. Όταν ταξιδεύεις πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Θα ταξίδευε η ίδια με αεροπλάνο χωρίς να έχει τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών; 

Απλά επειδή στην Ελλάδα είναι πολύ χαλαρός ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουμε φτάσει στο σημείο να διαμαρτυρόμαστε όταν αυτός γίνεται σωστά.

Link to comment
Share on other sites

Σωστό να τηρούνται οι νόμοι, αλλά να τηρούνται παντού ανεξαιρέτως και όχι επιλεκτικά και σίγουρα όχι πάντως να εξαντλείς όλη σου την αυστηρότητα σε μία μάνα με 2 ανήλικα τέκνα.

Αλήθεια, σε πόσους ζήτησαν χαρτιά και έγγραφα το ίδιο βράδυ;

Αν δεν πήγαινε στο εκδοτήριο να βγάλει εισιτήρια (μιας και η όλη ιστορία εκεί ξεκίνησε) και τα είχε βγάλει από πριν, θα έμπαινε κανονικά στο πλοίο; Θα έμπαινε!

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολλά κενά. Ξεκίνησε από τα εκδοτήρια όπου πήγε η γυναίκα, με τον/την υπάλληλο να αρνείται την έκδοση των εισιτηρίων χωρίς έγγραφα για τα παιδιά, στη συνέχεια παρενέβη ο Ύπαρχος και είπε ότι με δική του ευθύνη επιτρέπει να ταξιδέψουν, ο/η υπάλληλος συνέχισε την άρνηση έκδοσης και κάπου εκεί μπλέχτηκε και το λιμενικό, όπου τελικά την άφησαν αμανάτι στο λιμάνι με 2 παιδιά.

Και αφού είχαν υπόνοιες, ειδικά οι του Λιμενικού ότι παίζει να μην είναι δικά της τα παιδιά, πώς την άφησαν με "δύο ξένα παιδιά"; Τους πείραζε να μπει στο πλοίο να ταξιδέψουν αλλά δεν τους πείραζε να πήγαινε με τα "ξένα παιδιά" οπουδήποτε αλλού;

Γιατί δεν τους μετέφεραν σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα για να γίνει εξακρίβωση ή ταυτοποιήση;

Πολλά τα κενά, πολλά τα ερωτήματα....και όχι, δεν λειτουργεί έτσι σωστά το σύστημα!

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, mvin said:

 

Πολλά τα κενά, πολλά τα ερωτήματα....και όχι, δεν λειτουργεί έτσι σωστά το σύστημα!

Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης. Μετά το τραγικό συμβάν, έχω την εντύπωση ότι θα δούμε και άλλες ακρότητες στο λιμάνι 

Link to comment
Share on other sites

Οχι μόνο.

Έχω κατά νου δύο περιτώσεις φέτος, προ Horizon, που δεν ήταν αθίγγανοι. Ήταν βέβαια μικτές οικογένειες (ο ένας γονιός έλληνας), ταξίδευε ο ένας γονιός και το παιδί είχε ξενικό επώνυμο

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρά τώρα;Το κράτος δηλαδή λειτουργεί με τη γνωστή έκφραση ''ή του ύψους ή του βάθους''.

Αν θέλουν να λειτουργούν έτσι,ας εφαρμόζονται σε όλα τα λιμάνια οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ελέγχοι. Όχι επιλεκτικά και μόνο στο Πειραιά.Εγώ καταλαβαίνω τη περίπτωση της μάνας και των δύο αυτών παιδιών πως έγινε για τα μάτια του κόσμου και να δείξουν πως τελικά κάτι κάνουν.

Η μάνα σίγουρα έπρεπε να έχει βιβλιάριο υγείας των παιδιών της,όμως όταν έχει ταξιδέψει τη προηγούμενη μέρα και δε της τα ζήτησαν τότε κακώς κατα τη δική μου γνώμη δεν την άφησαν να μπει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...