Jump to content
Shipfriends

Εισιτήρια (Έκδοση, Ακύρωση, Στοιχεία, Έλεγχος κλπ)


Recommended Posts

Δε ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic αυτό, αλλά εγώ θεωρώ την καταχώρησή μου ως απορία...Λοιπόν!

Υπάρχει περίπτωση να με υποχρεώσουν στο πλοίο να πληρώσω τη διαφορά του φοιτητικού εισητηρίου που έχω εκδώσει? Συγκεκριμένα έχω βγάλει φοιτητικό για το highspeed 3....

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν δεν δικαιουσαι φοιτητικο εισιτηριο για το συγκεκριμενο πλοιο/δρομολογιο και το βρουν στον ελεγχο, σαφως και εχουν το δικαιωμα να το κανουν αυτο.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Πάντως το μόνο που μου είπαν είναι να έχω το πάσο μου μαζί...Τώρα, εφόσον την κράτηση την έχω κάνει από την ίδια την εταιρεία, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα. Ελπίζω να μην πληρώσω πάντως!...Θα δούμε τη Δευτέρα που ταξιδεύω τι θα γίνει!

Link to comment
Share on other sites

περυσι τετοιο καιρο σε ταξιδι με το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ειχα βγαλει εισιτηρια 1 μηνα πριν το ταξιδι (οταν ακομη ισχυαν τα φοιτητικα) αλλα κατα την επιβιβαση

μου ειπαν πως θα με φωναξουν στο λογιστηριο να πληρωσω τη διαφορα, οπως κ εγινε (δεν περνανε δικαιολογιες του στυλ που να το ξερω).

Ελπιζω να μην σε απογοητευσα :mad:

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω πως δε θα συμβεί κάτι τέτοιο και σε εμένα....Να υποθέσω ότι τα φοιτητικά σταματάνε από 1 Ιουλίου?

Και συνεχίζω με μια νέα μου απορία...Τι ώρα να πάω για να βάλω το αυτοκίνητο για Μήλο, που είναι το τελευταίο λιμάνι?

Link to comment
Share on other sites

Akoma kai ka8os na ekanan oi praktores kai na ebgalan foititiko gia meta thn 1h Ioulh exoun dikaiwma kai synh8ws to kanoun on-board sta ploia na sou zhthsoun thn diafora. den eimai sigouros an epitrepete na paroun leuta onboard sto logisthrio giati kapote eixa akousei ola prepei na ekdidonte prokatabolika sto praktoreio (h sto kouboukleio) kai malista hlektronika me onomatepwnymo alla dne to eida se efarmogh pote ara mallon einai metro pou phre paratash.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που με βάζει απλά σε σκέψη είναι ότι λόγω προβλήματος στο σύστημα κρατήσεων (έδειχνε το hs3 ως ΕΓ και όχι ως ΕΓ-ΟΓ) ο πράκτορας πήρε την εταιρία και η κράτηση έγινε από την εταιρία και απλά εκτυπώθηκε στο πρακτορείο...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ρώτησα έναν θείο μου, ναυτοδικηγόρο, και μου είπε πως αν το εισητήριο έχει εκδωθεί σε περίοδο που ισχύουν φοιτητικά, δεν μπορούν να ζητήσουν τα επιπλέον χρήματα...Μετά ως δικηγόρος προσέθεσε και το "με κάθε επιφύλαξη"!

Link to comment
Share on other sites

Στα αεροπλανα , υπαρχει ως ορος του εισητηριο , οτι σε περιπτωση αλλαγης τιμολογιακης πολιτικης , ο επιβατης υποχρεουτε να πληρωνει την οποια διαφορα , βαση αυτου πιστευω , οτι το ιδιο θα ισχυει και για τα πλοια !!!

Link to comment
Share on other sites

Έχουν κάθε δικαίωμα να εισπράξουν τη διάφορα από το φοιτητικό ή οποιοδήποτε εκπτωτικο εισιτήριο!! Α) Αν δεν έχεις πάνω το δικαιολογητικά ή δεν είναι έγκυρα Β) Αν έχει πάψει να ισχύει αυτή η έκπτωση τη περίοδο που ταξιδεύεις!! Αυτό που λέω είναι με απόλυτη σιγουριά!!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ανοίγω αυτό το thread (αν υπάρχει παρόμοιο ας γίνει συγχώνευση) από προσωπική ανάγκη, αλλά και για να έχουμε όλοι μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που αναγκαστούμε να αναβάλουμε ή ακόμα να ακυρώσουμε το ταξίδι μας.

Έτσι λοιπόν βρίσκομαι σήμερα στην θέση να πρέπει να ακυρώσω το ταξίδι που προγραμμάτιζα για τις 14 Ιουλίου στη Σίφνο.

Τί δικαιούμαι?

Μπορώ να πάρω όλο τον ναύλο πίσω?

Ανοιχτά γίνονται?

Σημειώνω ότι έχω 2 φοιτητικά και 1 αυτοκινήτου για το SpeedRunner.

Link to comment
Share on other sites

ta palia kala kai fthna xartina kai oxi 8ermografika eishthria grafoun ola ta basika dikaiwmata kai ypoxrewseis sou.

An den kanw la8os e3artatai apo to pote einai to ta3eidi sou. to syntomotero pou 8a ta akyrwseis, ta perissotera 8a pareis pisw. ara ase ta posts kai tre3e :D

Link to comment
Share on other sites

Ήδη επικοινώνησα με το πρακτορείο και μου είπαν ότι δεν ξέρουν:D:P:confused: :confused:

θα επικοινωνήσουν με την εταιρία και περιμένω τηλέφωνό τους...

edit:

Μόλις μίλησα μαζί τους.

Είτε ακυρώνονται και μου επιστρέφουν το 50% είτε τα κάνω open με ισχύ 1 έτος...

Ακόμα δεν αποφάσισα τι θα κάνω...

Άτιμα πανεπιστήμια...!

Link to comment
Share on other sites

Απαράδεκτο αυτό που γίνετε με τα μίλια. Επειδή δεν πήρα τελευταία στιγμή από πρακτορείο τυπωμένο εισιτήριο είχε προφανώς άλλο όνομα. Όταν πήγα να επικυρώσω τα μίλια μου δεν δεχόντουσαν με τίποτα. Αυτό έγινε και σε 2-3 άλλους οι οποίοι κάνανε χοντρή φασαρία. Τέλοσπάντων δεν μας τα βάλανε τελικά και μας παραπέμψανε στα κεντρικά. Για όλα αυτά φταίνε φυσικά οι πράκτορες αλλά αυτό είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο.

Link to comment
Share on other sites

logiko einai,

paranoma ta praktoria proegdidoune eisitiria me alo onoma, paranoma ta poulane stous pelate, kai paranoma taksideboune i epibates me ta singekrimena eisitiria.

Logiko einai i eteria na min dechete ta miles en logon eisitirion.

Logiko tha eitane omos, kai hellenic seaways (kai oxi mono) na stamatage tin sinergasia me ta singekrimena grafia.

anarotieme(xtipa ksilo), an ksana gini ena peristatiko opos to SAMINA, pos tha katafaroune na kseroune pios eitane kai pios eitane kai piso den eitane sto plio.

bye

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο τα πρακτορια.Εδω και οι κεντρικοι πρακτορες στα νησια κρατανε ετσι εισητηρια.Για να γυρισω απο Τηνο δεν εβρισκα εισητηριο και τελικα βρηκα απο το κεντρικο πρακτοριο στο νησι οσα ηθελα με αλλα ονοματα.Δεν νομιζω οτι αυτο ειναι κατι καινουριο αν και ειναι κατακριτεο

Τελος παντων ξεφευγουμε λιγο απο το θεμα οποτε αν ειναι ας μεταφερθει καπου αλλου

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται και από την εταιρεία, που έχεις επιλέξει να ταξιδέψεις. Αλλά συνήθως άμα έχει κάποιο γνωστό σε πρακτορείο που το έχεις εκδώσει, ειδικά στο Πειραιά, θα στο πάρει πίσω γιατί θα το πουλήσει πουθενά αλλού!!

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μη γελιόμαστε. Παντού και με όλες τις εταιρίες γίνεται. Στην Μύκονο το προηγούμενο ΣΚ επειδή δεν είχα εισιτήριο επιστροφής, μίλησα με έναν φίλο σε μη κεντρικό πρακτορείο κάποιας εταιρίας και μου είπε ότι δεν μπορεί να μου βρει τίποτα για ΠΗΝΕΛΟΠΗ, ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΥ, ΑΚΟΥΑ, ΙΘΑΚΗ, HIGHSPEED. Ούτε πρώτες θέσεις. Απευθυνόμενος στα κεντρικά των εταιριών όλως τυχαίως βρήκα για όλα τα πλοία και για επιβάτες και για ΙΧ. Και τελικά τα εισιτήρια για το πλοίο το οποίο επέλεξα, έγραφαν τελείως άσχετα ονόματα. Πάλι καλά δηλαδή που γράψανε το σωστό αριθμό του αυτοκινήτου και με άφησαν να μπω.

Link to comment
Share on other sites

με την εκδοση φοιτητικων εισητηριων τι ισχυει;

το πασο το δειχνουμε στο πρακτορειο για να γραψει το νουμερο ή στο βαπορι;

στο κεντρικο πρακτορειο της strintzis ferries στην πατρα, για να εκδοσουν φοιτητικο θελουν το πασο. το ιδιο και σε πρακτορειο (οχι κεντρικο) που κοβει για αιγαιο (hsw Bs). αντιθετα στο πρακτορειο της κοινοπραξιας της ζακυνθου πας να τους δειξεις το πασο και απαντουν θα το δειξετε στο βαπορι.

Link to comment
Share on other sites

σε hsw και nel στο Β.Α. ζητάνε πάσο στην είσοδο σου στο πλοίο. Αντίστοιχα αν είσαι πολύτεκνος, του ΝΑΤ κλπ.

Να σημειώσω πάντως και ένα "καλό":mad: της απελευθέρωσης, ότι κόψανε τα φοιτητικά την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή

Link to comment
Share on other sites

Για Σποράδες δίνω το πάσο όταν βγάζω το εισιτήριο από το πρακτορείο. Στο πλοίο σπάνια μου το ζητάνε. Μόνο όταν είναι κανένας στριμμένος, αλλιώς δε δίνουν σημασία.

Link to comment
Share on other sites

Σου λένε πάντα πρέπει να έχεις το πάσο σου μπαίνοντας στο πλοίο. Τουλάχιστον αυτό ισχύει σε BS και HSW. Αν και στο ζητάνε τα περισσότερα πρακτορεία για να σου εκδώσουν το φοιτητικό. Πάντως για παράδειγμα αν κλήσεις στην HSW μέσω e-ticket 'η μέσω τηλεφώνου δεν σου ζητάνε αριθμό πάσου αλλά σου τονίζουν ότι πρέπει να το έχεις στο ταξείδι. Πάντως είναι και θέμα στο άμα θα πέσεις σε στριμάδι ή όχι.:confused:

Για μένα θα έπρεπε να το δείχνεις στο πρακτορείο και τέλος η υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...