Jump to content
Shipfriends

Εισιτήρια (Έκδοση, Ακύρωση, Στοιχεία, Έλεγχος κλπ)


Recommended Posts

Από τη Ναυτεμπορική

 

 

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας

 

Το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθιερώνεται η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket) για τους επιβάτες της ακτοπλοΐας υπέγραψε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αποστέλλοντάς το, παράλληλα, για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την εφαρμογή της νέας ρύθμισης, οι επιβάτες της ακτοπλοΐας θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων τους και να εκτυπώνουν οι ίδιοι τις κάρτες επιβίβασης (boarding-pass) μέσω των «έξυπνων» κινητών τους, χωρίς να απαιτούνται επιπρόσθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

«Με τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εισάγουμε την ακτοπλοΐα στην ηλεκτρονική εποχή, δημιουργώντας φιλικότερες και αποδοτικότερες υπηρεσίες για τον επιβάτη. Αποτελεί μια ακόμη καινοτομία που εφαρμόσαμε, αναθεωρώντας τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα» δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης. 

Edited by DimitrisM.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Replies 534
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Προφανώς ο επιβάτης δεν έχει τα δικαιολογητικά του μαζί για την φοιτητική έκπτωση του. Οπότε ο λογιστής στον έλεγχο του ζήτησε να πάει στο εκδοτηριο έξω από το πλοίο για να αλλάξει το εισιτήριο σε ολόκληρο (δηλαδή θα πληρώσει τη διαφορά από φοιτητικό σε ολόκληρο). Αλλά φαίνεται ο επιβάτης θα ήταν επιθετικός και θα είχε άσχημη συμπεριφορά προς τον λογιστή για να έρθει ο Υπαρχος για να δώσει την λύση!! Για μένα εάν στο τέλος του απογορευσαν την είσοδο στο πλοίο (συνήθως φωνάζουν το λιμενικό έξω από το πλοίο για να τον βγάλει εκτός, εάν αρνηθεί). Για μένα σωστά έπραξαν όπως γίνεται σε όλες τις εταιρείες

Link to comment
Share on other sites

Δεν ηταν το πασο το θεμα.Απ οτι γραφει μεσα ο φοιτητης σπουδαζε σε ιδιωτικη σχολη τα δικαιολογητικα της οποιας τα δεχεται η Ανεκ κατοπιν συμφωνιας με τη σχολη.Αλλωστε απο τη στιγμη που τον κατεβασαν,πηγε στο εκδοτηριο(της Ανεκ)στο λιμανι και εκει δεν του το αλλαξαν μαλλον αποδεικνυεται οτι ο υπαρχος αυτο δεν το γνωρισε.Οπως και να εχει δεν ηταν λαθρεπιβατης,ειχε πληρωσει εισιτηριο εστω και μειωμενο και το οτι τον πεταξαν εξω απο το πλοιο μονο ως απαραδεκτο μπορει να χαρακτηριστει απο τη στιγμη που ξαναλεω δεν ηταν λαθραιος.Θα μπορουσαν αν ηταν ολοι πιο ψυχραιμοι να τα εβρισκαν στο λογιστηριο του πλοιου.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δύο φορές έγινε ο έλεγχος του εισιτηρίου ; Εγω ξέρω για μια φορά στην είσοδο του πλοίου, εκτος και αν είχε καμπίνα και ελέγχθηκε και στο λογιστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Τα γραφει μεσα.

 

Πέρασε τον προέλεγχο κανονικά αλλά στο λογιστήριο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της εταιρείας του είπαν πως η έκπτωση που υπήρχε στο εισιτήριο δεν ισχύει.

 
Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως από την φοιτητική ιδιότητα του νεαρού αλλά και εξαιτίας συνεργασίας της ΑΝΕΚ με την σχολή του σπουδαστή προκύπτει έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου.
 
Το γεγονός δεν αποδέχονταν με τίποτα ο Ύπαρχος του καραβιού, που με τρόπο αγενή τουλάχιστον, λες και το πλοίο και η εταιρεία είναι τσιφλίκι του, κατέβασε με κάποιους άλλους εργαζόμενους τον επιβάτη από το πλοίο, αφού νωρίτερα τον υποχρέωσαν να ξαναβγάλει εισιτήριο από το κιόσκι της ΑΝΕΚ χωρίς φυσικά πάλι να κάνουν δεκτή την έκπτωση
Link to comment
Share on other sites

Απορία μου ποιος έκανε προελεγχο πριν τον λογιστή??? Γιατί τον έλεγχο στα εισιτήρια τον κάνει ο λογιστής μονάχα στα πλοία!! Λογικό να μην του βγάλει το κιοσκι εισιτήριο με έκπτωση όταν σε στέλνουν από το πλοίο γιατί δεν δικαιουσαι έκπτωση!! Το πιθανότερο ο επιβάτης πήγε σε ένα πρακτορείο και ζήτησε ένα φοιτητικό εισιτήριο, οπότε ο πράκτορας για να μην χάσει τον πελάτη και την προμήθεια του, έβγαλε στον επιβάτη το φοιτητικό εισιτήριο και εάν περάσει από τον έλεγχο στο πλοίο πέρασε! Εάν όχι θα πληρώσει τη διαφορά ο επιβάτης και θα φανεί ο "κακός" το πλήρωμα του πλοίου, που έκανε σωστά τη δουλειά του!! Το πλήρωμα αποφεύγει να κόβει το ην διαφορά μέσα στο πλοίο, όταν έχει το χρόνο μέχρι την ώρα αναχώρησης, γιατί υπάρχουν περιστατικά που επιβάτης λέει ότι θα πληρώσει τη διαφορά μέσα στο πλοίο και μετά κάνει φασαρία ότι δεν θα πληρώσει!!

Link to comment
Share on other sites

 Λογικό να μην του βγάλει το κιοσκι εισιτήριο με έκπτωση όταν σε στέλνουν από το πλοίο γιατί δεν δικαιουσαι έκπτωση!!

Το ειπαμε και παραπανω.Τον εστειλαν στο κιοσκι το οποιο του επιβεβαιωσε οτι δικαιουται εκπτωση και οταν ξαναπηγε στο πλοιο δευτερη φορα τον εβγαλαν εξω.

Η ουσια ειναι οτι απο τον υπερβαλλοντα ζηλο ενος υπαλληλου εκτεθηκε για ακομα μια φορα η εταιρεια.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ στο άρθρο καταλαβαίνω ότι στο κιοσκι δεν έκαναν δεκτή την έκπτωση που ζήταγε ο επιβάτης!!! Όχι ότι του έβγαλαν ξανά εισιτήριο με έκπτωση και στο πλοίο δεν τον άφησαν να μπει πάλι, όπως αναφέρεις!! Να σημειώσω ότι οι εκπτωτικές πολιτικές κάθε εταιρείας αλλάζουν συνεχώς!! Και συνήθως δεν κάνουν εκπτώσεις για ιδιωτικές σχολές πάρα μόνο για Ελληνικά πανεπιστήμια! Κάποιες εταιρείες δέχονται την παγκόσμια φοιτητική κάρτα (κυρίως στην Αδριατική) και μερικές το ανοικτό πανεπιστήμιο!!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω τι μπορει να εγινε αλλα γενικα μου φαινεται περιεργη η ιστορια και γενικά κρατάω μικρό καλάθι για τα γεγονότα.

Από τη στιγμη που περασε τον ελεγχο στη εισοδο,λογικα αυτό εννοει το αρθρο με το προελεγχο, γιατι να παει στο λογιστηριο;Δεν υπηρχε λογος εκτος αν του ειπαν στην εισοδο ότι δεν δικαιούται εκπτωση οποτε επρεπε να περασει για να πληρωσει τη διαφορα.

Από προσωπική εμπειρία,οχι με την ΑΝΕΚ, μπορώ να σας πω ότι πολλες στο κιόσκι κανουν ότι θελουν μιας και το πρόβλημα δεν το εχουν εκείνοι αν στο πλοίο δεν δεχτουν την εκπτωση.Εχω ζητησει να μου βγαλουν εκπτωτικο εισητήριο, λογω Ανοιχτου Πανεπιστημιου, εξω από το πλοιο και η απαντηση στο κιοσκι ηταν "μαλλον δεν το δεχομαστε αλλα εγω θα το βγαλω με εκπτωση και βλέπετε τι θα σας πουν".Αν στο πλοιο δεν μου το δεχοταν ,θα μπορουσα ευκολα να κανω μια φασαρια τεραστιων διαστασεων και να εβγαινε κακος ο υπαρχος που δεν θα με αφηνε να περασω.Για την ιστορια τελικα με αφησαν αν και όπως μου ειπαν "η εταιρια δεν το δεχεται αλλα δεν πειραζει".Οποτε ας μην περνουμε και πολύ υπ'οψιν μας τι λενε στο κιοσκι.

Συνηθως παντως στο λογιστηριο υπαρχει λιστα από την εταιρια που αναφερει από ποιες σχολες δεχεται εκπτωση,και δεν κανει ο υπαρχος ή ο λογιστης ότι γουσταρει.Το πρόβλημα θα μπορουσε να λυθει αν δειχνανε στον επιβατη την λιστα με τις σχολες.Δεν εχω ακουσει παντως ναυτιλιακη να δεχεται εκπτωση από ιδιωτικη σχολη.Πιθανον με τη συγκεκριμενη να εχει καποια συμφωνια η ΑΝΕΚ ,αλλα μου φαινεται περιεργο. 

Σε τελικη αναλυση θα μπορουσε ο επιβάτης να κανει μια καταγγελια στο λιμεναρχειο και όχι σε καποιο τοπικο site,το οποιο βαζει φυσικα και την απαραιτητη σαλτσα ώστε απλα να δημιουργηθουν εντυπώσεις.Χωρια που δεν εχουμε την αποψη της ΑΝΕΚ για να βγαλουμε συμπερασμα.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Καλα αποψη της ΑΝΕΚ δεν εχουμε σε πολυ σημαντικοτερα ζητηματα το τελευταιο καιρο δε νομιζω οτι ειχε καμια σκασιλα για το συγκεκριμενο περιστατικο! Παρολαυτα οσα χρονια ταξιδευω, με εκπτωσεις και μη, ποτε δεν ετυχε να ακουσω για εκπτωση που βγηκε "τυχαια" απο το πρακτορειο και την "κοβει" ο υπαρχος κλπ! Επισης επειδη σε μερικα δημοσιογραφικα site γινεται και λογος για κριση πανικου/επιληπτικη κριση του επιβατη μετα το περιστατικο, δε νομιζω οτι κολλακευει κανεναν η ολη κατασταση και με μια μηνυσουλα καποιοι θα τρεχουν και δε θα φτανουν!

Link to comment
Share on other sites

Το πρακτοριο σπανια ζηταει δικαιολογητικα όταν κοβει ειστηριο με εκπτωση.Εχω κοψει πολλες φορες  φοιτητικο εισητηριο όταν ημουν στο ανοιχτο πανεπιστημιο και ποτε το πρακτοριο δεν ζητησε το παραμικρο αποδεικτικο,ειτε ηταν το κεντρικο της εταιριας,ειτε οποιοδήποτε αλλο.Ηξερα βεβαια και ποιες εταιριες δεν το δεχοταν και εκει εκοβα εξ'αρχης κανονικο.

 

Δεν ξερω τι μπορει να εγινε μιας και μπροστα δεν ημουν αλλα δεν μπορω και να καταδικασω με το ζορι την ΑΝΕΚ από μια αναφορα σε ένα δυο site.Πως ειμαστε σιγουροι όταν το παλικαρι δικαιούνταν την εκπτωση που λεει και δεν καταλαβε λαθος;Πως ειμαστε σιγουροι ότι δεν εκοψε από μονος του εκπτωτικο με τη λογικη ότι θα μπω όπως και να χει;

Φανταζομαι ότι και από το πληρωμα δεν είναι παλαβοι ώστε να εχουν ορεξη για καυγα χωρις λογο,ουτε μπορουν να  δεχονται και να απορριπτουν κατά την κριση τους τα εκπτωτικα εισητηρια.Όπως ειπα και πριν υπαρχει ενημερωση από την εταιρια για το ποιες σχολες δεχεται εκπτωση. 

 

Τα παραπανω οσο αναφορα το αν ειχε δικιο ή όχι ο επιβάτης.Το αν θα μπορουσε να γινει καλυτερη διαχειρηση του περιστατικου και να ληξει ηρεμα ,είναι ένα άλλο θεμα αλλα και αυτό εξαρτάται και από το πως αντιδρα ο επιβάτης ο οποιος θεωρει ότι εχει παντα δικιο περα από την αντιδραση του πληρωματος.Ασχετα όμως με το ποιος ειχε δικιο προφανως και οι δυο πλευρες το τραβήξανε στα ακρα 


Μηνυσεις δεν θα πεσουν και γιατι μπορει τα πραγματα να μην είναι ετσι όπως παρουσιάζονται και γιατι ακομα και ετσι να είναι ο επιβάτης δεν θα βγαλει ποτε ακρη από μια τετοια χρονοβορα και ακριβη οικονομικα διαδικασια.Μια καταγγελεια όμως στο λιμεναρχειο θα μπορουσε να γινει

Link to comment
Share on other sites

polmyt οσες φορες εχω ζητησει εκπτωτικο εισητηριο και απο τις 3 εταιρειες τα τελευταια 18 χρονια μου ζητανε παντα το λογο για την εκπτωση και ποτε δε το βγαζουν χωρις να δουν τον λογο


Ακομη και στα "δωρεαν" των εκπτωτικων καρτων των εταιρειων εκτος την καρτα ζητανε και ταυτοτητα

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε αμφισβητω απλα σου λεω και τη δικη μου εμπειρια.Εχω βγαλει ετσι σε ΝΕΛ και Speedrunner πριν 3-4 χρονια χωρις να μου ζητησουν το παραμικρο.Ξεροντας ότι Blue Star και HSW δεν το δεχοταν ,εκει εβγαλα εξ'αρχης κανονικο.Ισως να ημουν η εξαιρεση,τι να πω, αλλα ξερω και από φιλους ότι και πρακτορια εκτος των κεντρικων πολλες φορες δεν ζητανε τα δικαιολογητικα.Ασε που ακομα και να ζητησουν ,πολλες φορες ,δεν ξερουν αν οντως η εταιρια δεχεται την εκπτωση ή όχι.

Λεω εγω πχ ότι δικαιουμαι φοιτητικο,δειχνω την ταυτοτητα ή το πασο της αντίστοιχης ιδιωτικης σχολης και το πρακτοριο βγαζει το εισητηριο.

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον μπορεί να έχεις δανειστεί κάποιου άλλου τη φοιτητική κάρτα, όταν βγάζεις το εισιτήριο!! Ή να έχεις την κάρτα κανονικά και όταν πας στο πλοίο να μην την έχεις οπότε θα σου ζητήσουν να πληρώσεις τη διαφορα

Link to comment
Share on other sites

Ταξιδεύοντας αρκετά χρόνια με φοιτητική έκπτωση από το πρακτορείο της ΑΝΕΚ στον Άγιο Διονύση έχω να πω ότι πολύ σπάνια ζητάνε πάσο κατά την έκδοση του εισιτηρίου.Τώρα για το περιστατικό.Στα Κρήτη ο έλεγχος του εισιτηρίου γίνεται πάνω στο βαπόρι στο διάδρομο προς τη reception και όχι κατα την είσοδο.Οπότε ο έλεγχος του εισιτηρίου στο καταπέλτη μάλλον θεωρείται προέλεγχος και καθώς ο νεαρός προχώρησε προς τη reception και του ζητησαν πάσο, που απλά δεν είχε.Και εγώ γνωρίζω ότι οι φοιτητές ιδιωτικών σχολών δε δικαιούνται έκπτωση στα ακτοπλοικά εισιτήρια.Από που και ως που η ΑΝΕΚ κάνει συμφωνίες με ιδιωτικές σχολές,αυτό πρωτη φορά το ακούω.Πιθανότερο είναι ο νεαρός να προσπάθησε να ταξιδέψει σχεδόν τζάμπα παρα το οτιδήποτε άλλο αναφέρεται.Και όλοι μας γνωρίζουμε πως κάτι τέτοιες σελίδες υπερβάλλουν και το τοσο το κάνουν άλλο τόσο για να προβληθουν.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα σε κανένα πρακτορείο της ΑΝΕΚ (είτε Χανιά, είτε Σούδα είτε Πειραιά) δεν μου έκοψαν εισιτήριο χωρίς αποδεικτικά. Και δεν μιλάμε για μία απλή περίπτωση. Οι άνθρωποι είχαν ξεφύγει εντελώς σε αυτά που μου ζητούσαν! 

Link to comment
Share on other sites

Φοιτητες λεγονται εκεινοι που φοιτουν σε δημοσια ιδρυματα ανωτατης εκπαιδευσης (ΤΕΙ-ΑΕΙ) και ΜΟΝΟ αυτοι εχουν ακαδημαικη ταυτοτητα (κοινως πασο)

Οι σπουδαστες των ΙΕΚ και Ιδιωτικων ΙΕΚ δεν εχουν ακαδημαικη ταυτοτητα, εχουν καποιο αλλο αποδεικτικο σπουδων το οποιο τους προσφερει μειωμενα εισητηρια σε οσους μεταφορικους φορεις το προβλεπουν, πχ ο ΟΑΣΑ το προβλεπει οι ακτοπλοικες αναφερουν πολλες φορες οτι εκπτωση δικαιουνται μονο οι φοιτητες (ΤΕΙ-ΑΕΙ). Επιπλεον στα ΙΕΚ και ΙΙΕΚ η εκπτωση ισχυει μεχρι το 22ο ετος. Αν καποιος ειναι 25 ετων προτοετης σε ΙΕΚ ΔΕΝ δικαιουται καμια εκπτωση (ακομα και στον ΟΑΣΑ) ενω αν ειναι πρωτοετης ΤΕΙ-ΑΕΙ δικαιουται κανονικα.

 

Αυτο που κανουν οι των ΙΕΚ μπας και παρουν εκπτωση ειναι στο εκδοτηριο (που και γω θα πω οτι ποτε δεν μου εχουν ζητησει πασο) λενε οτι ειναι φοιτητες και αν στο πλοιο τους ζητηθει πασο δειχνουν την καρτα του ΙΕΚ ελπιζωντας αυτος που κανει τον ελεγχο στο πλοιο να μην ξερει τη διαφορα.

Εχω τυχει σε παμπολα τετοια περιστατικα σε ολα τα μεσα μεταφορας.

Link to comment
Share on other sites

Παλιοτερα ειχε το πασο διαφορετικο χρωμα καθε χρονο.Απο εποχης Λοβερδου που τεθηκε σε ισχυ το ν+2 εχει ημερομηνια ληξης η οποια αναγραφεται στο πισω μερος του.Το παιρνει ο φοιτητης με την εγγραφη του και ισχυει μεχρι να αποφοιτησει.

 

Παντως ο φοιτητης αυτος σπουδαζε στο Mediterranean College στους φοιτητες του οποιου η Ανεκ παρεχει εκπτωση.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Πάντως πρώτου βαθμού συγγενής μου που φοιτά σε ΑΕΙ πηγαινοέρχεται με την ΑΝΕΚ με απλή, εκ του μακρόθεν επίδειξη του πάσσου, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Για τους φοιτητες ΑΕΙ-ΤΕΙ το θεμα εκπτωσης ειναι ξεκαθαρο.

 

Πλεον τα πασσο εχει διαφορετικο χρωμα για καθε χρονια οποτε ξεχωριζει απο μακρια εαν ειναι σε ισχυ ή οχι!!

Τελευταια χρονια που ισχυει το χαρτινο χρωματιατο αυτο ηταν το ακαδημαικο ετος 2010-2011 οπου παλι υπηρχε διαχωρισμος μεταξυ φοιτητων ΑΕΙ-ΤΕΙ και σπουδαστων ΙΕΚ και λοιπων μεταλυκειακων ιδρυματων.

 

Αντιγραφω απο το site της ΑΝΕΚ

 

Δεν ισχύει για φοιτητές Στρατιωτικών Σχολών, Σχολών Αξιωματικών & Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανεπιστημίων Εξωτερικού και Ιδιωτικών Σχολών.

Edited by Harry
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Θέλω τις επόμενες ημέρες να στείλω ένα μικρό δέμα (περίπου 2kg βάρος) στη Δονούσα με το Blue Star. Ξέρει κανείς πόσο περίπου στοιχίζει ? Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...