Jump to content
Shipfriends

Test πλοίων από την ADAC


Recommended Posts

Εβγήκαν και τα φετινά τεστ της πολυαγαπημένης μας ADAC

Δείτε εδώ

Και τα πλοία που «επιθεωρήθηκαν», εδώ

Συνοπτικά οι βαθμολογίες έχουν ως εξής (οι βαθμοί είναι ++ / + / 0 / - / --)

Από τα Ελληνικά έλαβον:

Olympic Champion / Dionisios Solomos ++

Kriti I / Eptanisos / Ionian King / Mytilene / Lissos +

Kefalonia / Penelope / Express Santorini / Zakynthos I 0

Έ, ρε γλέντια που έχουν να γίνουν! Τo Επτάνησος καλύτερο του Κεφαλονιά…και ισάξιο του Μυτιλήνη και του KING!!!

Ήδη, βλέπω να αστράφτει στην Αγίου Νικολάου και να βροντά στα Ψηλαλώνια!;)

Link to comment
Share on other sites

λοιπον θα παραπεμψω στα σχολια των εκλεκτων σιπφρενταραιων περσυ την ανοιξη που ο ADAC ηθελε να στειλει το πηνελοπη α για σκραπ. ειναι πολλα ποστ στη τριτη σελιδα του τοπικ.

μια μεταφραση των κριτηριων δε θα εβλαπτε βεβαια. 0 σημαινει ικανοποιητικο. τα - & -- ειναι κοψιμο. επι της ουσιας το επτανησος εχει διπυθμενα στο μηχανοστασιο και προβλεπονται MES/rafts για το 100% των επιβατων. το κεφαλονια ειναι μονοπυθμενο και ενα μερος των επιβατων σε περιπτωση απευκταιου θα παει στις ξυλινες βαρκες που θα μπορουσαν να ειναι λιγο πιο περιποιημενες. αυτα τα 2 ειναι αρκετα.

απο εκει και περα καλο ειναι να τα ταξιδευουν ολα και με 7-8 μποφορ ολα και να δουν αν ανοιγουν τα stabilisers, πως συμπεριφερονται κλπ.

ο ADAC ειναι η ΕΛΠΑ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. να ανοιξουμε και στο shipfriends τοπικ με θεμα ειναι επικινδυνες οι autobahn?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Βραβείο για την ANEK Lines από τους γερμανούς αυτοκινητιστές*

πηγη www.anek.gr

Ως το καλύτερο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που ταξιδεύει σήμερα στη γραμμή που συνδέει την Πάτρα με την Ανκόνα της Ιταλίας ψηφίστηκε από την Ένωση Αυτοκινητιστών της Γερμανίας το «Olympic Champion» της ANEK Lines.

Η αξία του βραβείου έγκειται στο γεγονός ότι οι «επιθεωρητές» της γερμανικής ένωσης ταξιδεύουν ινκόγκνιτο με τα πλοία της ευρωπαϊκής ακτοπλοΐας χωρίς κανείς να γνωρίζει την ιδιότητά τους και στο τέλος των ταξιδιών τους βαθμολογούν τα πλοία με βάση τα επίπεδα ασφαλείας που διαθέτουν, την εφαρμογή των διεθνών κανονισμών, καθώς και το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν. Ύστερα από πολλά χρόνια έντονων αντιδράσεων για τα συμπεράσματα των ιδιότυπων ελέγχων της Ένωσης από την ελληνική ακτοπλοΐα, είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί έχουν ένα καλό λόγο να πουν για ελληνικό πλοίο. ΅

Ανακοίνωση από την ΑΝΕΚ για το αποτέλεσμα του test, αλλά άμα ήταν αρνητικά θα είχε βγει και θα έλεγε ότι δεν αναγνωρίζει το σύνδεσμο αυτό:D

Link to comment
Share on other sites

Ως το καλύτερο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο που ταξιδεύει σήμερα στη γραμμή που συνδέει την Πάτρα με την Ανκόνα της Ιταλίας

Επειδή στην ανακοίνωση της ΑΝΕΚ υπάρχει μιά ασάφεια, να διευκρινήσουμε ότι το "Olympic Champion" (το οποίο ταξιδεύει Πάτρα-Αγκόνα) ψηφίστηκε σαν το καλύτερο από τα 30 πλοία που ελέγχθηκαν φέτος, πλοία που ταξιδεύουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές θάλασσες.

Και όχι σαν το καλύτερο από τα πλοία της γραμμής Πάτρα-Αγκόνα.

Τώρα όσον αφορά την αξιοπιστία του τέστ, έχω και εγώ τρομερές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις. Απ' ότι κατάλαβα πχ εάν ένα πλοίο έχει κυλιόμενη σκάλα και ασανσέρ για ΑΜΕΑ, αλλά κουνάει σα βαρκαρόλα και έχει ρήγμα στα ύφαλα αξιολογείται σαν καλύτερο από ένα άλλο το οποίο έχει άψογη συμπεριφορά στον καιρό και έχει ύφαλα σαν καινούρια...πλήν όμως δεν έχει κυλιόμενες και ασανσέρ...

Ο καθείς με τα κριτήρια του!

Επίσης, έχω αντιληφθεί ότι εάν σε ένα πλοίο ο πλοίαρχος είναι ευγενικός και τους καλοδεχτεί (αναγνωρίζοντας το έργο το οποίο επιτελούν) τους ανοίξει καμιά γέφυρα και το μηχανοστάσιο το πλοίο θα τσιμπήσει καμιά μοναδούλα παραπάνω. έστω και εάν αυτό είναι σαφής παράβαση των κανονισμών.

Ενώ εάν τους αγνοήσει και τους πετάξει με τις κλωτσιές από τους απαγορευμένους χώρους... την μία μοναδούλα κάτω την έχει σίγουρη και παίζει και η δεύτερη!

Όποιος ενδιαφέρεται περαιτέρω, ας δεί τις λεπτομέρειες των ελέγχων φέτος στο ΜΥΤΙΛΗΝΗ και πέρυσι στην ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Οι «επιθεωρήσεις» της ADAC γίνονται σε συνεργασία με το κανάλι της ZDF και κάθε χρόνο, όταν δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα των «επιθεωρήσεων», η ZDF προβάλλει μια εκπομπή με εικόνες από τις «επιθεωρήσεις».

Απολαύστε τις! Δεν ξέρω εάν είναι ολόκληρα τα βίντεο που προβάλλονται ή είναι ιντερνετική έκδοση. Πάντως, δείχνει –κυρίως- τα χειρότερα και τα καλύτερα πλοία κάθε χρονιάς.

Εκπομπή της 26-5-2004 (διάρκεια 11:14) … όπου ο κος επιθεωρητής «περιποιείται» δεόντως την Ροδάνθη και στάζει μέλι ο στόμας του για τα Blue Star Naxos & Paros.

Εκπομπή της 25-5-2005 (διάρκεια 8:43) … εδώ ο κος επιθεωρητής ( ως γνωστόν ) «εκτελεί» την Πηνελόπη Α. και είναι αυστηρός, αλλά δίκαιος, κριτής με το Ιεράπετρα Λ. Πολύ γέλιο έχει η σκηνή στο Ιεράπετρα με την φρακαρισμένη πόρτα και τα (light) μπινελίκια που ακούγονται. :)

Εκπομπή της 29-6-2006 (διάρκεια 9:12) … πέρυσι ο κος «επιθεωρητής» δεν είναι τόσο «αψύς» όσο όσο τις προηγούμενες χρονιές και «επιθεωρεί» το Εξπρές Σαντορίνη, όπου έχει «κολλήσει» με τις καμπίνες (δεν κατάλαβα τον λόγο) και με την αποβίβαση των επιβατών από το γκαράζ. Τελικά, πες-πες, το γλωσσόφαγε το βαποράκι και έμεινε από την μηχανή του καλοκαιριάτικα… δύο βδομάδες μετά την εκπομπή …ο γρουσούζης.:D Ενδιαφέρον έχει ο θαυμασμός και ό ενθουσιασμός που δείχνει στην παρουσίαση του καλύτερου πλοίου της χρονιάς…του Olympic Champion της ΑΝΕΚ. Ούτε δικό του να ήταν το καράβι…δεν θα έκανε έτσι!

Έχει και το Sansovino η εκπομπή, αλλά ευτυχώς…δεν έχει το Κεφαλονιά…ευτυχώς, για εμάς και την ψυχική μας υγεία!:)

Οπότε, όπου νάναι (κατά τον Απρίλιο-Μάιο) θα ξαναδούμε τον «κο επιθεωρητή» στα μέρη μας για την «επιθεώρηση» του 2007.

«Ο καιρός γαρ εγγύς» και καλό θα ήταν κάποιοι πλοιοκτήτες να τοιχοκολλήσουν την φωτογραφία του στις εισόδους των πλοίων τους!:D

.

Link to comment
Share on other sites

Aναφερομενος στα κουπια στις σωσιβιες λεμβους του Πηνελοπη ο αφηγητης

λεει "μεσα διασωσης απο την εποχη του Τιτανικου!!"

Η αναφορα του για τις καμπινες του Σαντορινη οφειλεται στο οτι ειναι πολυ χαμηλα κατω απο την ισαλο γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Οπότε, όπου νάναι (κατά τον Απρίλιο-Μάιο) θα ξαναδούμε τον «κο επιθεωρητή» στα μέρη μας για την «επιθεώρηση» του 2007.
Αμ δε! Φέτος η ADAC δεν είχε τεστ πλοίων ή τουλάχιστον δεν το δημοσιοποίησε. Ο λόγος? Άγνωστος...προς το παρόν.
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Η ΑΝΕΚ πάντως στο φυλλάδιο της για το 2008 έχει την βράβευση του adac στο εξώφυλλο.

Άντε και όταν η λέσχη φίλων ούζου single malt Σκωτίας σας βραβεύσει να το κάνετε αφίσα στο κτήριο του Πειραιά...

post-24-128326975351_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν πρόκειται για ένα test της πλάκας και το γεγονός οτι πήρε τη καλύτερη βαθμολογία από όλα τα πλοία που ελεγθηκαν τότε σαφώς (για μένα ) και είναι πιο σημαντικό από τα εκάστοτε βραβεία που διαφημίζουν όλες οι εταιρείες από το Lloyds.

Link to comment
Share on other sites

sorry αλλά τι σχέση με τα πλοία έχει αυτός ο οργανισμός ADAC? και οι επιθεωρητές του (ο θεός να τους κάνει) με βάση ποια κριτήρια ελέγχουν τα πλοία,με το αν έχουν ωραίο χρώμα οι καναπέδες?

Link to comment
Share on other sites

O ADAC είανι κατι σαν τη δική μας ΕΛΠΑ. Τα κριτήρια του είναι διαφορα θέματα αξιοπλοίας και ασφαλείας κι όχι το χρώμα των καναπέδων.

Για αυτό άλλωστε και συνήθως τα πλοία του νότου πατώνουν στις σχετικές βαθμολογίες.

Είναι σαν να κάνει συγκριτικό τεστ το περιοδικό 4 τροχοί κλπ...

Δεν έχουν κάποια επίσημη ευθύνη σε αυτό το θέμα αλλα η γνώμη τους μετρά

Link to comment
Share on other sites

η γνώμη τους μετρά

Πως γίνεται να μετράει η γνώμη ενός οργανισμού, ο οποίος συνεργάζεται με κάποιες ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες παρέχουν εκπτώσεις στα μέλη του? Στα μέλη του, ίσως να μετράει...ίσως σε αρκετά σημεία να έχει δίκιο σε αυτά που λέει...αλλά όχι και να θεωρείται αξιόπιστος και αδέκαστος κριτής των πάντων. Πάντως, πέρυσι και φέτος(απ΄ό,τι φαίνεται) τεστ δεν θα έχει. Μάλλον κάποιοι ενοχλήθηκαν...δικαίως ή αδίκως.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η γνώμη τους μετρά στα μέλη τυος που δεν είναι και λίγα...

Από εκεί και πέρα είναι ένα συγκριτικό τεστ και τιποτα παραπάνω αλλά για μενα θεωρώ πιο σημαντικό να διακριθεί ένα πλοίο σε αυτά τα τεστ από το να πάρει το βραβείο superbrand ή της καλύτερης ελληνικής ακτοπλοικής εταιρείας (αλήθεια πόσες είναι συνολικά οι υποψήφιες?).

Link to comment
Share on other sites

Εγω αναρωτιεμαι το αλλο: Αν το ADAC ειναι τοσο εγκυρο και η ΑΝΕΚ το χρησιμοποιει στα φυλλαδια της, εστω σπαει ο διαολος το ποδαρι του και σε μια επιθεωρηση του χρονου απο τον ιδιο οργανισμο, ο Βενιζελος παιρνει μια βαθμολογια για κλαματα. Τι γινεται τοτε? Προφανως δεν θα μπει κατι τετοιο στο διαφημιστικο φυλλαδιο της ΑΝΕΚ(για του Γκριμαλντι δεν ξερω:P). Η μηπως θα βγει η εταιρεια να ανακοινωσει οτι "Ζητουμε συγνωμη απο τον ADAC, θα συμμορφωθουμε στις παρατηρησεις?".

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς η γνώμη τους μετρά στα μέλη τυος που δεν είναι και λίγα...
Και τα οποία μέλη του έμαθαν ότι το Επτάνησος και το Λισσός είναι καλύτερα από το Κεφαλονιά και το Εξπρές Σαντορίνη. Εγώ δεν ξέρω, αλλά μάλλον κάποιοι εδώ μέσα έχουν αντίθετη γνώμη.

ΥΓ Αλήθεια, γιατί δεν ανοίγουν πλέον τα λινκ με τα αποτελέσματα του 2001, 2004, 2005...παρά μόνον αυτά του 2006?

Link to comment
Share on other sites

περα απο τις υποκειμενικες αποψεις του καθενος μας για καποια πλοια το θεμα ειναι οτι ο ADAC (οντως κατι σαν την ΕΛΠΑ) εκανε ενα τεστ απο ανθρωπους μη ειδικους (συνηθως ηταν μελη του εκπαιδευμενα να κοιτανε συγκεκριμενα πραγματα, οπως σωστικα και προσβασιμοτητα σε αυτα και ευκολιες σε ατομα με κινητικα προβληματα καθως και η γενικοτερη εξωτερικη εικονα). επισης πολλες φορες η προθυμια των πλοιαρχων να συνεργαστουν βοηθουσε στην αξιολογηση. δειτε και παλιοτερους ελεγχους.

περα του οτι η σχεση των "επιθεωρητων" με το θεμα ειναι "ελεγχομενη", ολοι οι ελεγχοι γινοταν καλοκαιρινους και ανοιξιατικους μηνες και σπανιζουν οι αναφορες στη συμπεριφορα των πλοιων στον καιρο, στον κατα ποσον γινεται ασφαλης φορτωση σε συνθηκες κακοκαιριας κλπ.

θα ηθελα να μαθω γιατι απο το 2006 και μετα κοπηκε το αθλημα. μηπως πηγαν να δωσουν κοκκινη καρτα σε καμια βορειοευρωπαικη εταιρεια (που δεν πασχει απο ραγιαδισμο) και τους τυλιξε σε μια κολλα χαρτι;

Link to comment
Share on other sites

Από ότι έχω καταλάβει η αξιολόγηση δεν γίνεται κάθε χρόνο, πχ 2001 και μετά 2004.

Αν πχ βγάλει κακή αξιολόγηση για το Λισσός, κανείς από την εταιρεία δεν θα μιλήσει για αυτό, αλλα δεν βρίσκω το λόγο όταν παιρνουν μια πρωτιά γιατί να μην το επιδεικνύουν. Δεν έκαναν και κάτι κακό.

Τους οδηγούς Michelin για τα εστιατόρια, τους αμφισβητεί κανείς. Είναι ντρόπη να πεί το ταδε εστιατόριο ότι είναι στους οδηγούς? Κάθε άλλο.

Edited by marioskef
Link to comment
Share on other sites

Καλα τωρα ας μην μπουμε σε περιπτωσιολογια. ειπαμε οταν σου λενε εναν καλο λογο το διαφημιζεις, οταν σε κραζουν το κανεις γαργαρα, αυτο κανουν οι περισσοτεροι ειτε σε ομαδικο, ειτε σε ατομικο, ειτε σε εταιρικο επιπεδο. οταν οι μινωικες και η blue star ειναι superbrands στους Lloyd's και τα νεοτευκτα της HSW Πλοια της χρονιας, λογικο ειναι και η ΑΝΕΚ να καμαρωνει για τη βραβευση του ADAC. Δεν πρεπει ομως να μπερδευουμε τα EMMY με τα Αρείων, τα GRAMMY με το φεστιβαλ θεσσαλονικης και τον Σκορτσεζε με τον Δαλιανιδη. Αλλωστε και η Βανα Μπαρμπα πηρε Academy Award με το Mediterraneo, αλλα δεν εγινε Κατινα Παξινου.

ΟΚ επιρρεαζει αρκετους, απευθυνεται σε 100εκατομμυρια γερμανοφωνους, αλλα δεν ειναι και το Bureau Veritas.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λοιπόν που υποψιαζόμουν επιβαιώνεται πανηγυρικά απο τις απαντήσεις σας για μένα ένας οργανισμός οδικής βοήθειας είναι ανάξιος να κρίνει ένα πλοίο θεματα αξιοπλοίας και ασφάλειας δεν μπορεί να τα πλησιάσει,και για αυτό η διάκριση εκεί δεν έχει κανένα νόημα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Εκεί που νομίζαμε ότι μας τελείωσαν...οι Γερμανοί ξανάρθαν και φέτος...και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Καλύτερο πλοίο (από όσα ελέγχθηκαν) για το 2009 το IONIAN KING και χειρότερο...το SARDINIA VERA!

Και όπως πάντα...σταθερή αξία....η Σουπερφεράκλα.:)

Δείτε και μόνοι σας όλα τα σχετικά:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4528869,00.html

http://www.adac.de/Tests/Mobilitaet_und_Reise/faehrentest_2009/faehrentest_2009.asp?ComponentID=262017&SourcePageID=263548#

http://www.adac.de/Tests/Mobilitaet_und_Reise/faehrentest_2009/alle_getesteten_faehrenverbindungen/default.asp?ComponentID=262016&SourcePageID=262238

Προσθήκη:Ύπάρχει και ένα σχετικό

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Προσθήκη
Link to comment
Share on other sites

Με κρανη μπηκαν στο πλοιο? Εδεσαν και τις ζωνες τους πριν την αναχωρηση? Σαν να παμε εμεις να κανουμε τους ειδικους στα αεροπλανα μου ακουγεται η ιστορια. Εχουνε καταντησει γραφικοι :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Εκεί που νομίζαμε ότι μας τελείωσαν...οι Γερμανοί ξανάρθαν και φέτος...και σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Καλύτερο πλοίο (από όσα ελέγχθηκαν) για το 2009 το IONIAN KING και χειρότερο...το SARDINIA VERA!

Και όπως πάντα...σταθερή αξία....η Σουπερφεράκλα.:)

Δείτε και μόνοι σας όλα τα σχετικά:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4528869,00.html

http://www.adac.de/Tests/Mobilitaet_und_Reise/faehrentest_2009/faehrentest_2009.asp?ComponentID=262017&SourcePageID=263548#

http://www.adac.de/Tests/Mobilitaet_und_Reise/faehrentest_2009/alle_getesteten_faehrenverbindungen/default.asp?ComponentID=262016&SourcePageID=262238

Εμ αφου δεν "ελεγθηκαν" τα "καλα" μας τι να περιμενει κανεις. Σαν να κανεις test drive σε αυτοκινητο σε γκαραζ.B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...