Jump to content
Shipfriends

Αχαιός (IMO 9411903)


Hastaroth

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Τρομακτικό το βίντεο πόσο μάλλον το να είσαι επιβάτης. Ακόμα χειρότερο για τούς επιβάτες το ότι δεν μπόρεσε να πιάσει λιμάνι στην Αίγινα.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ – Ο/Γ Αχαιός στην Αίγινα

Quote

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Πειραιά και της Αίγινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν. Π. 11228, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι της Αίγινας με 330 επιβάτες , 38 Ι.Χ.Ε., 06 Φ/Γ, 08 Δ/Κ και 03 Λ/Φ, ότι έγιναν πολλαπλές προσπάθειες προσέγγισης στο λιμάνι της Αίγινας, όπου πραγματοποιήθηκε αποβίβαση 50 επιβατών.

Στη συνέχεια κρίθηκε επισφαλής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συνέχιση αποβίβασης και το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του.

Κατά την διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Αίγινας έσπασε ένας υαλοπίνακας, λόγω των κραδασμών, στο χώρο επιβατών του πλοίου χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

Δελτίο Τύπου της Saronic Ferries για το δρομολόγιο του πλοίου "Αχαιός", το πρωί της 18/11/2023.

Quote

Σήμερα το πρωί, 18 Νοεμβρίου 2023, το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΑΧΑΙΟΣ αναχώρησε κανονικά από τον λιμένα του Πειραιά σύμφωνα με το προγραμματισμένο δρομολόγιο των 07:45. Ο καιρός κατά την αναχώρηση ήταν Δ-BΔ 5-6 bft, με προβλέψεις να εντείνονται σε Δ-ΒΔ 6-7 bft.

Ωστόσο, κατά την άφιξη στο λιμάνι της Αίγινας, επικρατούσαν τοπικοί άνεμοι Δ-ΒΔ 8-9 bft, προκαλώντας υπερβολικό κυματισμό που κάλυπτε ολοκληρωτικά την προβλήτα.

Ο Πλοίαρχος, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος, προσέδεσε το πλοίο με ασφάλεια, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Λόγω του έντονου κυματισμού και των αντίξοων συνθηκών στην προβλήτα, η παραμονή του πλοίου και η ασφαλής αποβίβαση επιβατών και οχημάτων δεν ήταν εφικτή. Ως εκ τούτου, ο Πλοίαρχος, σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο, αποφάσισε να αποπλεύσει από τον λιμένα και μετά από ένα διάστημα παραμονής αναμένοντας την βελτίωση του καιρού, να επιστρέψει στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, λόγω του κραδασμού από τον κυματισμό, παρατηρήθηκε θραύση υαλοπίνακα στο σαλόνι του πλοίου. Άμεσα ελήφθησαν τα προβλεπόμενα μέτρα αντιμετώπισης από το πλήρωμα με τοποθέτηση ξύλινου επιθέματος, σύμφωνα με τις διαδικασίες ασφαλούς πλεύσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τη θραύση του κρυστάλλου δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη.

Κατά την άφιξη του πλοίου στον λιμένα του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Επιθεώρηση Εμπορικών πλοίων και το πλοίο κρίθηκε αξιόπλοο, συνεχίζοντας τα δρομολόγιά του κανονικά. Όσοι επιβάτες επέστρεψαν στον Πειραιά και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταφέρθηκαν με το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου στις 15:15, ενώ οι υπόλοιποι αποζημιώθηκαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Αχαιός Φερις Ναυτική Εταιρεία, μέλος της Saronic Ferries, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους επιβάτες για την κατανόηση και τη συνεργασία τους σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Είχα ταξιδέψει με το πλοίο Ηγουμενίτσα Κέρκυρα το 2007, όταν μύριζε καινουργίλα. Ξαναταξίδεψα λίγες μέρες μετά το ατύχημα. Η λέξη παρακμή αρκεί για να περιγράψει τη γενικότερη εικόνα των εσωτερικών του χώρων. Την κατάσταση επέτειναν οι συνέπειες του ατυχήματος, με ένα μέρος του σαλονιού αποκλεισμένο με κόκκινη ταινία και το επίθεμα από νοβοπάν που κάλυπτε τη θέση του σπασμένου τζαμιού.

Θαλασσοβάπορο ποτέ δεν ήταν, αλλά στη μπουνάτσα που το ταξίδεψα, την ίδια μέρα με τον ανταγωνιστή, ήταν τραίνο. ;) 

Φωτό εξώ από το μεγάλο λιμάνι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Τις τελευταίες μέρες έτυχε να δω από κοντά τη φόρτωση του πλοίου τόσο στο πρωινό δρομολόγιο (07:20) όσο και στο μεσημεριανό (15:30). Πίτα το κατάμπαρο από ΙΧ και το κυρίως γκαράζ από βανάκια και φορτηγά σε αμφότερα τα δρομολόγια. Στο πρωινό άφησε κι ένα φορτηγό απ΄ έξω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...