Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του υπουργείου. Όποιος την έγραψε, όπως μιλάει τα αγγλικά φαίνεται πως έτσι τα γράφει κιόλας. Σιγά μην το λένε και Τζόλε το βαπόρι.

 

 

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΛΕ» Ν.Πειραιά 11045, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου/άπαρσης αγκυρών παρουσιάστηκε βλάβη στο πρωραίο βαρούλκο (εργάτη) άπαρσης αγκυρών.

Το εν λόγω Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από λιμένα Σύρο προς λιμένες Μυκόνου-Πάρου-Σερίφου-Σίφνου-Κιμώλου-Μήλου, με εκδιδόμενα εισιτήρια για εξήντα τρεις (63) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ. οχήματα, ένα (01) λεωφορείο, δύο (02) φορτηγά κι έξι (06) δίκυκλα.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» μέχρι οριστικής αποκατάστασης της βλάβης, επιθεώρησής του από το προσωπικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

hcg.gr

 

 

Να υποθέσω ότι όντως είχε φουντάρει, όντας πλαγιοδετημένο;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τροποποίηση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 22/01/2014, λόγω έντονου κυματισμού κατά την παραμονή του πλοίου Ε/Γ –Ο/Γ AQUA JEWEL στο λιμένα της Σύρου, προκλήθηκε στρέβλωση σε δύο πύρους του πρυμναίου καταπέλτη.  Με την αποκατάσταση της στρέβλωσης το πλοίο θα αναχωρήσει αύριο Πέμπτη 23/01/2014 από Σύρο στις 03.00 αντί σήμερα Τετάρτη στις 23.59.

Το δρομολόγιο του πλοίου διαμορφώνεται ως κάτωθι:

ΠΕΜΠΤΗ 23/01: ΣΥΡΟΣ (ΑΝ 03:00) - ΤΗΝΟΣ (ΑΦ 03:45 ΑΝ 04:00) - ΑΝΔΡΟΣ (ΑΦ 05:40 ΑΝ 06:00) - ΤΗΝΟΣ (ΑΦ 07:40 ΑΝ 08:00) - ΣΥΡΟΣ (ΑΦ 08:45 ΑΝ 09:00) - ΣΕΡΙΦΟΣ (ΑΦ 10:55 ΑΝ 11:10) - ΣΙΦΝΟΣ (ΑΦ 11:50 ΑΝ 12:10) - ΚΙΜΩΛΟΣ (ΑΦ 13:00 ΑΝ 13:10) - ΜΗΛΟΣ (ΑΦ 14:10 ΑΝ 14:25) - ΚΙΜΩΛΟΣ (ΑΦ 15:25 ΑΝ 15:35) - ΣΙΦΝΟΣ (ΑΦ 16:35 ΑΝ 16:50) - ΣΕΡΙΦΟΣ (ΑΦ 17:30 ΑΝ 17:40) - ΣΥΡΟΣ (ΑΦ 19:35 ΑΝ 20:00) - ΚΥΘΝΟΣ (ΑΦ 22:15 ΑΝ 22:30) - ΚΕΑ (ΑΦ 23:20 ΑΝ 23:35) - ΛΑΥΡΙΟ (ΑΦ 00:40)

 

nel.gr

 

 

 

Το πλοίο τελικά ανεχώρησε στις 04:30 από τη Σύρο. 

Σύμφωνα με το βίντεο που αναρτήθηκε στους καραβολάτρες, τα νύχια ξηλώθηκαν όλα μαζί στο λιμάνι της Κιμώλου. Αν πήρε μετά κι ο καταπέλτης στη Σύρο είναι άλλο θέμα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Πρόβλημα με τις άγκυρές του αντιμετώπισε σήμερα το βαπόρι στη Σύρο.

Τελικά είχε θέμα με τον πείρο της άγκυρας. Μετά το μεσημέρι ξεκίνησε και πάλι δρομολόγια.

 

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σύρο

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» Ν.Π 11045 για μετατόπιση του πείρου της δεξιάς άγκυρας.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Σύρο για Σέριφο– Σίφνο – Κίμωλο-Μήλο με είκοσι τέσσερις (24) επιβάτες , πέντε (05) Ι.Χ.Ε. και ένα (01) Δ/Κ.

Κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ», μέχρι την επανατοποθέτηση του πείρου της δεξιάς άγκυρας και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

hcg.gr

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανακοίνωση της εταιρίας.

 

 

Λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια:

Α) Σαββάτου 11/10/2014 από Νάξο προς Πάρο – Σύρο.
Β) Κυριακής 12/10/2014 από Σύρο προς Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο και επιστροφή.
Γ) Δευτέρας 13/10/2014 από Σύρο προς Κύθνο – Κέα – Λαύριο.

Οι 98 επιβάτες που είχαν εκδώσει εισιτήρια για τα ανωτέρω δρομολόγια ειδοποιούνται και θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
Για τη συνέχιση των δρομολογίων από 13/10/2014 θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μας.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Destination Piraeus.. και η ανακοίνωση του Λ.Σ. 

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο

 

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA JEWEL'' Ν.Π. 11045πρωινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Φολεγάνδρου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από την ν. Κίμωλο στη ν. Φολέγανδρο, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανήκαι ότι συνεχίζει τον πλου με τη δεξιά κύρια μηχανή χωρίς να αιτεί συνδρομή. 

Το ''AQUA JEWEL'' το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, κατέπλευσε στους λιμένες Φολεγάνδρου, Ίου, Νάξου με καθυστέρηση.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA JEWEL'', μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

Οι σαράντα τρεις επιβάτες (43) και ένα (01) Ι.Χ με προορισμό την Πάρο μετακινήθηκαν με το “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π.10990, ενώ οι οκτώ (08) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. για Σύρο θα μετακινηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

πηγή

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο κάθε χρόνο βγάζει πρόβλημα σε μια μηχανή.

2011-->αριστερή

2012-->δεξιά

2013-->δεξιά

2014-->αριστερή

 

Ας το φτιάξουν μια φορά σωστά να τελειώνουμε...

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστα έως 20/10 σύμφωνα με την εταιρεία και βλέπουμε.

 

13/10/2014
Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL - Ανεκτέλεστα δρομολόγια έως 20/10

Λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, τα δρομολόγια του πλοίου από σήμερα Δευτέρα 13/10/2014 έως και Δευτέρα 20/10/2014 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Για την αποκατάσταση της βλάβης και τη συνέχιση των δρομολογίων θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση μας.

nel.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Τότε πρέπει να γυρίζει μεσοπέλαγα μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα και να μείνει καραβοφάναρο :D  :P ,δε πιστεύω να κάνει κάποιος πίστωση στη ΝΕΛ πλέον!!!Πήγε να μπεί πρός ΝΜΔ(?) ή Πέραμα(?) αλλά την έκανε επι τόπου και μετά πορεία για Λαύριο.ΝΕΛ είναι αυτή βγάζεις άκρη?ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Η μηχανή που χρειάζεται για την επισκευή του πλοίου έχει βρεθεί στην Τουρκία αλλά ακόμα δεν έχει αγοραστεί ακόμα μιας και λόγω έλλειψης χρημάτων συν το claim, που προσπαθούν να πάρουν τα χρήματα για να προχωρήσει η επισκευή του, βλέπω να αργεί ακόμα η επιστροφή του

Link to comment
Share on other sites

απο τους ιδιοκτητες να υποθεσω;

 


Μαθαίνω πάντως πως η σύμβαση ναύλωσης έχει  καταγγελθεί από τον Περογιαννάκη, στον οποίο η ΝΕΛ οφείλει σημαντικά ποσά.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 6 years later...

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΟΓ Aqua Jewel στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ” Ν.Π. 11045, για περιστατικό θραύσης συρματόσχοινου κατά τη διαδικασία άρσης αριστερού καταπέλτη οχημάτων και διαδικασιών ελέγχου, πριν τον απόπλου του για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, προς συνέχιση εκτέλεσης του εγκεκριμένου δρομολογίου του με 74 επιβάτες, 16 Ε.Ι.Χ., 06 Φ/Γ, 1 Λ/Φ και 02 δίκυκλα, προς τους λιμένες Κυθήρων και Κισσάμου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...