Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κενό επιβατών απέπλευσε από το λιμάνι της Μυκόνου το Ε/Γ-Ο/Γ «Aqua Jewel» Ν.Π.11045, λόγω δυσλειτουργίας του πρωραίου εργάτη αγκύρας.

Το πλοίο επέστρεψε στη Ραφήνα για επισκευή, προκειμένου συνεχίσει τα δρομολόγιά του, ενώ οι επιβάτες με προορισμό Τήνο-Ανδρο-Ραφήνα, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλα πλοία της γραμμής.

Το ενδιαφερόμενο επιβατικό κοινό παρακαλείται να επικοινωνεί με την πλοιοκτήτρια εταιρεία (τηλ. 210-4284001), τους υπεύθυνους ναυτικούς πράκτορες και την Λιμενική Αρχή Ραφήνας για την ακριβή ώρα απόπλου του πλοίου.

Naftemporiki.gr

Καιρο ειχανε να χαλασουνε οι εργατες.. Ποτε επιτελους θα γινει βαπορι;

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Σκηνικά για γέλια και για κλάματα πάντως στη Ραφήνα εκείνη τη μέρα. Το πλοίο έφυγε τελικά περί τις 19:15 την Παρασκευή αλλά εξαγριωμένοι επιβάτες είχαν κατέβει στον καταπέλτη και απειλούσαν θεούς (πλήρωμα) και δαίμονες (λιμενικούς). Για κάποιον λόγο ενώ είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση το πλοίο δεν έφευγε. Όταν με τα πολλά έλυσε κάβους, οι αγανακτησμένοι επιβάτες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 years later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» στη Σύρο

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» N.Π. 11045, ότι κατά τη διάρκεια του πλου από Σέριφο για Σύρο, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο- Σίφνο Σέριφο Σύρο Τήνο Ανδρο, παρατηρήθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σύρου στις 23:50 αντί της προγραμματισμένης 22:10 αποβιβάζοντας 11 επιβάτες με προορισμό τη Σύρο.

Αμεσα προσωπικό Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Σύρου διενήργησε έκτατη επιθεώρηση διαπιστώνοντας βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από την Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο αναχώρησε από τη Σύρο σήμερα το πρωί χωρίς όμως να υπάρχει δρομολόγιό του στο σύστημα και αν κρίνω από την ταχύτητά του μάλλον δεν μπόρεσε να επισκευαστεί η βλάβη και πάει προς Λαύριο (ενδεχομένως και για Πειραιά αν έχει ψηλώσει) για τα περαιτέρω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Κακοτυχίας συνέχεια. Μετά τις καθυστερήσεις αναχώρησης για να πάρει πετρέλαια, το πλοίο παρουσίασε και βλάβη στο βαρούλκο αγκυρών...και θα μείνει εκτός δρομολογίων μέχρι την Τρίτη. Αρκετές μέρες δηλαδή.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA JEWEL» στο Λαύριο

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045 για βλάβη στον ηλεκτρικό κινητήρα απάρσεως των αγκυρών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε εξάρμωση του μειωτήρα του βαρούλκου της δεξιάς άγκυράς του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύθηκε ο απόπλους του «AQUAJEWEL» το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 20.00 για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Μήλο – Σέριφο – Σίφνο, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Οι 29 επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL 23.03.2012

Σας ενημερώνουμε ότι περί ώρας 16:30' κατά την προετοιμασία απόπλου του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL, παρουσιάστηκε βλάβη στον ηλεκτρικό κινητήρα βαρούλκου αγκυρών και βιντζίων πλώρης. Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από σήμερα Παρασκευή 23/03/2012 έως και Δευτέρα 26/03/2012 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Γραφείο Τϋπου NEL Lines

Link to comment
Share on other sites

Και τα 9 μιλια που επιασε μεχρι την Κεα δειχνουν οτι η βλαβη οντως ξεπεραστηκε B)

αν υπαρχει μια περιεργεια για το τι εγινε ειναι, για να μαθουμε αν επραξαν σωστα οσοι το αφησαν να ταξιδευει 30 ωρες μετα

Οπως καταλαβαινεις αγαπητε proud,δεν εχει να κανει με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ,το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ η το Jewel αλλα με το οτι ειμαστε ενα διαλυμενο κρατος. :angry:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Χθες το πλοίο μετά την Κέα και μέχρι να δέσει στην Σύρο είχε το AIS κλειστό, σήμερα με το που αναχώρησε απο Σύρο και ενώ δεν είχε πιάσει ταχύτητα πάνω απο 10 knots έκλεισε και πάλι το AIS προφανώς για να μην φαίνεται ότι ταξιδεύει με μειωμένη ταχύτητα. :unsure:

Εγώ πάντως έχω τις αμφιβολίες μου αν η πραγματική βλάβη ήταν στο βαρούλκο!!!!!! :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως απ οτι φαινεται μονο εμας νοιαζει(και τους ατυχους επιβατες)οτι το πλοιο εχει κλειστο το AIS και εχει καθυστερησεις στα δρομολογια του...αυτοι που υπογραφουν στα λιμανια τα χαρτια της επιδοτησης η δινουν αδεια για να φευγει,προφανως σφυριζουν αδιαφορα B)

Link to comment
Share on other sites

Παλι εφυγε το πλοιο B) Χτες εφτασε 3 το ξημερωμα Συρο αντι 8 το απογευμα :eek: Προφανως το λιμεναρχειο Συρου θεωρει οτι ειναι φυσιολογικες αυτες οι καθυστερησεις η οτι τα δρομολογια του ειναι μια χαρα με τα 9μιλια που παει(μια μηχανη δηλαδη).

Link to comment
Share on other sites

Να μην αρχίσω τα ευχολόγια για το λιμεναρχείο Σύρου... :mad: Είναι δυνατόν;; Πολύ τράβηξε αυτή η υπόθεση... ένας επιβάτης να κάνει καταγγελία δεν υπάρχει; Ή μήπως να πάρω εγώ τηλέφωνο;

Link to comment
Share on other sites

λες και ειναι το μονο περιστατικο μη ελεγχου που εχουμε φετος. ειλικρινα θα ηθελα να ηξερα το προσωπικο μαιλ του παπαδημου (αυτο που ανοιγει ο ιδιος). θα του εστελνα λινκ με 5-6 περιστατικα που εχουν γινει φετος και θα του ελεγα κανε κατι, γιατι αργα ή γρηγορα θα γινει κατι χοντρο και θα τραβιεσαι εσυ.

οταν υπαρχει τετοια γραμμη ανοχης, θα βγαλει το λιμεναρχειο συρου τα καστανα απο τη φωτια; για το aqua jewel και το καθε aqua?

Link to comment
Share on other sites

Πάντως απο το πρωί το βάζουν και το βγάζουν απο το πρόγραμμα συνέχεια, τώρα πάλι είναι εκτός για μια εβδομάδα....... ωραία επισκευή του έκανα στην ετήσια!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Επιτελους :ph34r:

28/3/2012 01:00:00

Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL βλάβη 28.03.2012

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τέταρτη 28/03/2012 το πλοίο της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ AQUA JEWEL κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Μήλου παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και δόθηκε απαγόρευση απόπλου.

Το πλοίο θα αναχωρήσει κενό φορτίου και επιβατών για το λιμάνι του Πειραιά (Νέο Μόλο Δραπετσώνας) για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και επισκευές ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη.

Για όποια εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερο σήμα μας.

Γραφείο Τϋπου NEL Lines

link

Link to comment
Share on other sites

το μυστικο αφου ψαχνεται ολοι τι φταιει ειναι η επιδοτηση ;) τι σημαινει αυτο...οτι το πλοιο πρεπει να παρει σφραγιδες απο ολα τα λιμεναρχεια αφου πιασει στα νησια του δρομολογιου για να παρει τα λεφτα!Αρα αν δεν πιασει τα λιμανια χανει το μισθωμα

θημηθητε το ατυχημα του ΠΑΡΟΣ οι βλαβες του ΤΕΟ κ προσφατα του ΠΡΕΒΕΛΗ

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοινωση απο το Λ.Σ

Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA JEWEL»

Βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Ε/Γ–Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045, παρουσιάσθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Μήλου, προερχόμενο από Κίμωλο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο (Σύρος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος – Κίμωλος – Σίφνος – Σέριφος – Σύρος – Τήνος – Άνδρος), με 05 επιβάτες.

Το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι Αδάμαντα Μήλου και από την τοπική Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης αξιοπλοΐας από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη Μήλο ανέμεναν 7 άτομα προς επιβίβαση οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

http://www.hcg.gr

5 και 7 επιβατες.... :ph34r:

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Ωραίες αυτές οι ανακοινώσεις, είναι πολύ γουστόζικες. Επί της ουσίας, τώρα που λείπει και το Άρτεμις υπάρχει ενδεχόμενο να αντικατασταθεί το Jewel με κανέναν Αίολο ή καμιά Παναγία?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...