Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Από εχθές έχουμε αλλαγή του Ευρώπη με το Αριάδνη, καθώς ένα τεχνικό πρόβλημα του πρώτου το αναγκάζει να πλέι με μειωμένη ταχύτητα. Ως εκ τούτου το Ευρώπη κάνει το δρομολόγιο της Βενετίας και το Αριάδνη της Ανκόνα, μέχρις αποκατάστασης της βλάβης του Ιταλικού ferry...

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με μελος του ferries of southern europe οι μινωικες ισχυριζονται οτι η αλλαγη εγινε λογω αυξημενης ζητησης καμπινων στη γραμμη της βενετιας.

την κυριακη και την τριτη (18 & 20/ 06) το βαπορι ειχε απιστευτες καθυστερησεις.

στην πιατσα της πατρας εχει κυκλοφορησει φημη για σοβαρη ζημια σε μια απο τις 4 κυριες μηχανες.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έχει όντως ζημιά σε μία από τις κύριες μηχανές και θα μείνει στη γραμμή της Βενετίας για περίπου 1 μήνα ακόμα μέχρι δηλαδή την αποκατάσταση της ζημιάς εν πλω. Προφανώς και δεν ισχύει η αυξημένη ζήτηση σε καμπίνες... Σιγά μην ταξιδεύει πλοίο της Ιταλίας με πρωτόκολλο σε καμπίνες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων τον Αύγουστο... Η πληροφορία για τη ζημιά του Europa έχει προέλθει από πλήρωμα των Μινωικών άλλου πλοίου από τα Ariande - Europa...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εν πλω επισκευή? Λιγάκι δύσκολο φαίνεται!! Δε μπορώ να φανταστώ να εργάζονται τεχνικοί και να έχουν μια μηχανή δίπλα τους να δουλεύει?? Πιο πιθανό και λογικό είναι να έρθει στο Πειραιά, αρχές του φθινοπώρου όταν πέσει λίγο η κίνηση και να επισκευαστεί εδώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μα ρε παιδια ειναι δυνατον να μην μπορουνε να βρουνε ενα στροφαλο τοσο καιρο? Καινουρια μηχανη ειναι οχι καμια του 60 να μη βρισκουν ανταλλακτικα. Τετοια υποστηριξη απο τους κατασκευαστες? Η μηπως βολευτηκανε και καθονται πανω στη βλαβη για γνωστους λογους και το φτιαχνουνε φετος στην ετησια?

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

συμφωνα με οσα εχουμε πει , αλλα και με οσα λενε οι on line κρατησεις (openseas, minoan.gr), πρωτομαγια βραδυ σταματα, ανεβαινει και βαζει το νεο στροφαλο. επισημως θα κατσει 3 εβδομαδες και 22 μαιου (και οχι μαιων:P ) θα ξαναγυρισει πατρα, για ancona πλεον.

Link to comment
Share on other sites

Και φυσικα επειδη οτι προγραμματιζουν οι Μινωικες ακολουθειται μεχρι δευτερολεπτου το Ευρωπη Παλας απο σημερα το απογευμα στα Ναυπηγεια Ελεψιψινας για να αλλαξει στροφαλο. B)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
συμφωνα με οσα εχουμε πει , αλλα και με οσα λενε οι on line κρατησεις (openseas, minoan.gr), πρωτομαγια βραδυ σταματα, ανεβαινει και βαζει το νεο στροφαλο. επισημως θα κατσει 3 εβδομαδες και 22 μαιου (και οχι μαιων;) ) θα ξαναγυρισει πατρα, για ancona πλεον.

Και φυσικα δε γινεται οι Μινωικες να υποσχεθουν κατι και να μην το τηρησουν. Γι αυτο σημερα την εκανε το Ευρωπη απο την Ελευσινα με προορισμο την Πατρα. Οπως μας ελεγε και ο Pround 22 ξεκιναει δρομολογια με το νεο του στροφαλο.

Link to comment
Share on other sites

Και το ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ στην Ελευσινα για δεξαμενισμο

τελικα γιατι ανεβηκε δεξαμενη; εκανε καθαρισμο/βαθη υφαλων ή ειχε σχεση με την αλλαγη στροφαλου;

EYTASE SIMERA GIRO STIS 7.30 STIN PATRA.

ξανα απο σημερα το απογευμα στη γραμμη του. η περιπετεια τελειωσε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλάβη απόψε στο πλοίο κατά την αναχώρηση του από το Ηράκλειο.

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το πλοίο «Εuropa Palace» με 398 επιβάτες, κατά τον απόπλου του, στις 22:10 χθες το βράδυ, από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά.

Άμεσα ο Καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε τις λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου και επέστρεψε στο λιμάνι του, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των κραδασμών.

Αυτή τη στιγμή (00.30 - 27/1oυ) δύτης διεξάγει ερευνά σπιθαμή προς σπιθαμή το πρόβλημα που προέκυψε- πιθανώς- στις προπέλες του πλοίου.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν επρόκειτο για βλάβη του πλοίου αλλά για ...αστάθμητο παράγοντα.

Διαβάζουμε σε update και πάλι από το zougla.gr :

Μετά από έρευνες των δυτών διαπιστώθηκε ότι ένα «λάστιχο- σωσίβιο» ενός φορτηγού πλοίου μπλέχτηκε στην προπέλα. Μετά την επισκευή του… το πλοίο απέπλευσε με 4 ώρες περίπου καθυστέρηση.
Link to comment
Share on other sites

Γι αυτο και εδεσε σημερα στις 9 το πρωι. Θα ξεφορτωσει και θα αλλαξει αμοιβαια θεση με το Φαιστος Παλας για να ξεκινησει την επισκευη του

Link to comment
Share on other sites

Στο λιμάνι του Ηρακλείου επέστρεψε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europa Palace» λόγω κραδασμών κατά τον πλου προς το λιμάνι του Πειραιά. Στο πλοίο επέβαιναν 398 επιβάτες. Ο δύτης που έλεγξε την κατάσταση εντόπισε ένα λάστιχο που είχε σφηνωθεί στην προπέλα του πλοίου. Έγινε επιθεώρηση του πλοίου και εδόθη εντολή να αποπλεύσει για Πειραιά.

Τι άλλο θα μπλεχτεί σ' αυτά τα λιμάνια μας!!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΟΑΝ & ΥΠΠ το πρόβλημα ήταν στην αριστερή έλικα του πλοίου

Με τέσσερις ώρες καθυστέρηση απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου με προορισμό τον Πειραιά, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» Ν.Η. 36, λόγω κραδασμών στον αριστερό έλικα. Συγκεκριμένα, το «ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΛΑΣ» απέπλευσε από Ηράκλειο στις

22:20 χθες με προορισμό τον Πειραιά, με 398 επιβάτες, 83 Φ/Γ και 74 Ι.Χ.Ε. Όμως στις 23:00, ο Πλοίαρχός του ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι υπήρχαν κραδασμοί στον αριστερό έλικα του πλοίου και θα επέστρεφε στο λιμάνι

προκειμένου να ελεγχθεί.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στις 23:55 στο λιμάνι, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ ιδιώτης επαγγελματίας δύτης, που είχε κληθεί, εντόπισε και αφαίρεσε από τα πτερύγια του αριστερού πρυμναίου έλικα

ελαστικό φορτηγού οχήματος.

Στις 02:25 σήμερα το πλοίο απέπλευσε για Πειραιά, μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Βλάβες Φαιστός Παλάς
  • 3 months later...

Τότε γιατι κατά την αναχώρηση υπήρχαν τα ρυμουλκα(καθε φορα που εχει αερα 9στις10 φορες υπήρχε ρυμουλκο θυμίζω) γιατι βλαβη στην προπελα και να πήγενει με την κανονική ταχύτητα του ειναι λιγο περίεργο 

Κουβέντα κάνω δςν το ειπα για να δημιουργήθει θεμα 

Edited by Nick the Greek
Quote
Link to comment
Share on other sites

Εφυγε 45 λεπτα μετα το B.Galaxy οποτε αυτο με τον αερα δεν μπορει να στεκει.Ουτε το οτι επιασε κατι η προπελα σημαινει οτι θα της αφηνε κουσουρι για να μην μπορει να τρεξει οπως τωρα.Λογικα θα βγαλει ανακοινωση το λιμεναρχειο αυριο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

Πάντως, με τόση καθυστέρηση, και σε συνάρτηση με το λίγο φορτίο που έχει μέσα από Χανιά, θα περίμενε κανείς πως θα πηγαίνει κομμάτια. Αντ'αυτού, από 24.5 με τον καιρό αριστερή μάσκα μέχρι 26.5 με τον καιρό δευτερόπρυμα, πάει. Μπορεί και παραπάνω αλλά δεν το πάνε για τους Χ-Ψ λόγους ή τόσο μπορεί τόσο το πάνε άραγε..? 

Link to comment
Share on other sites

Απο τις αρχές που είχε έρθει είχαμε αναφέρει οτι δεν έχει φτάσει στα επίπεδα ταχύτητας που είχε στην Αδριατική.

Παρά τις επισκευές που έγιναν όλο το καλοκαίρι του 18, το πλοίο ανέκτησε εν μέρει την ταχύτητά του, αλλά έκτοτε μέχρι 28 το έχουμε δει και αυτό για λίγο. Ίσως να βοήθησαν και τα ρεύματα.

Ενδεχομένως να μπορεί να ανοίξει παραπάνω και απλά να μη  θέλουν γιατί ίσως ξέρουν παραπάνω τι συμβαίνει στο μηχανοστάσιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...