Jump to content
Shipfriends

Άγιος Γεώργιος (ΙΜΟ 7205063)


Recommended Posts

To team πετάει ..... τώρα σε κάθε λιμάνι πάνε και φεύγουν γρήγορα .... όσο φυσικά δεν υπάρχουν ακοτσάριστα και δεν έχει φίδια απο έξω ...:eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Παντως το βαπορι παραμενει ενα απο τα ομορφοτερα και κυριως πολυ καθαρα βαπορια της ακτοπλοιας και μακραν το καλυτερο της ηλικιας του.

Αν μετα την επισκευη βελτιωσει λιγο τους χρονους του θα ναι ΟΚ. Και φαινεται προσεγμενο με την πρωτη ματια.. Και μ αρεσει γιατι πλεον ειναι απο τα λιγα ασπρα μεσα στον Πειραια.:)

Link to comment
Share on other sites

Παντως το βαπορι παραμενει ενα απο τα ομορφοτερα και κυριως πολυ καθαρα βαπορια της ακτοπλοιας και μακραν το καλυτερο της ηλικιας του.

Κι αυτό παρότι είχε, υποθέτω, περάσει δραματικές στιγμές επί AGAP. LINES?!! Αναστήθηκε.

Link to comment
Share on other sites

Δε νομιζω. Παρα το οτι θα συμφωνησω για την εταιρια τοσο το Π. Εκατονταπυλιανη και το Σουπερναιας ειχαν τυχει αρκετα ευνοικης μεταχειρησης. Πριν ξεκινησει σαν Εκατονταπυλιανη ειχε γινει αρκετα καλη επισκευη στις μηχανες και μεσα στους χωρους του. 4 μηνες δουλευαν στο φουλ και μετα επι Hellas Ferries ειχε γινει καλη δουλεια σε καποια σαλονακια μεσα. Και βεβαια η VSL το παραπροσεχει σε σχεση με τους υπολοιπους που πλοια της ηλικιας του τα εχουν ηδη διαλυσει η τα εχουν ετοιμα για σκραπ.

Link to comment
Share on other sites

Και το βασικό πέρα απο όλα αυτά είναι ότι περνάς και βλέπεις φάτσες γελαστές .... δέν νιώθεις πώς είναι με το χέρι στο δίκανο να σε φάνε .... Σε αντίθεση με κάτι νεότευκτα που πάλιωσαν και εάν δεν τελιώνει το όνομα σου σε -άκης και δεν είσε σύντεκνος σε γράφουν στα ....... τους . :)

Link to comment
Share on other sites

:) Τώρα μου θύμισες όταν κατεβήκαμε το 1991 Χανιά με το Άπτερα! Όπου επειδή είχαμε καμπίνα αλλά και σκυλί (μικρό κανίς) μας είπε ένας του ξενοδοχειακού "τραμπούκικα": "Το σκυλί δεν θα μπεί στην καμπίνα.". Του απαντάω εντάξει, θα μείνει στο κατάστρωμα με τη μητέρα μου. Τραμπουκίζεται τότε ακόμα πιο πολύ και λέει: "Να ξέρετε, θα κατέβω κάτω για έλεγχο κάποια στιγμή! Μην το βρω μέσα." Φυσικά δεν κατέβηκε ο αληταράς, αλλά μου είχε κάνει εντύπωση, ειδικά σε σχέση με την ατμόσφαιρα του Αρκαδιού που τότε γνώριζε δόξες...
Link to comment
Share on other sites

Παρα το οτι θα συμφωνησω για την εταιρια τοσο το Π. Εκατονταπυλιανη και το Σουπερναιας ειχαν τυχει αρκετα ευνοικης μεταχειρησης. Πριν ξεκινησει σαν Εκατονταπυλιανη ειχε γινει αρκετα καλη επισκευη στις μηχανες..
.

Σαν ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ επι Αγαπητου ηταν οντως πεντακαθαρο...Εν αντιθεση βεβαιως με το καημενο το ΒΕΡΓΙΝΑ που ειχε περασει των παθων του τον ταραχο...

Δυστυχως επι HELLAS δεν ειχα ταξιδεψει πολυ ωστε να χω πληρη εικονα...Ενα δρομολογιο εκανα...το τελευταιο πριν σταματησει...Και παλι μια χαρα ηταν ομολογουμενως...

Link to comment
Share on other sites

Αξιοσημειωτη η συνεπεια στα ωραρια του,σημερα Μεγαλη πεμπτη, μερα της μαζικης εξοδου για Πασχα. Το πρωινο δρομολογιο προς Κυθνο-σεριφο-σιφνο-πειραια, εγινε στην ωρα του κ το ιδιο κ ο απογευματινος αποπλους στις 1915.Αυριο μεγαλη Παρασκευη αναμενεται στον πειραια γυρω στις 9.00 κ θα φυγει 10.30 με τους τελευταιους για Δυτικες Κυκλαδες.Παρα τα προβληματα κ την ταλαιπωρια του χειμωνα με βλαβες,κ παρα το γεγονος πως ειναι μοναχοβαπορο ολες αυτες τις μερες τις εξοδου (εκτος βεβαια των ταχυπλοων), ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τα καταφερε μια χαρα.Τωρα που θα δεσει για την ετησια του κι ολας θα παρει τα πανω του κ προβλεπω πως το καλοκαιρακι θα μεγαλουργησει.Αν βαλλουν οι αλλοι την ΑΦΡΟΔΙΤΗ στην ιδια γραμμη προβλεπω να τρωει σκονη!

Να προσθεσω πως συμφωνα με τις πληροφοριες μου, δενει για ετησια το βραδυ της Πρωτομαγιας, μολις γυρισει απο το δρομολογιο της επιστροφης των εκδομεων του 3μερου.θα μεινει δεμενος ολον τον Μαιο αραγε?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σχεδον ετοιμος ειναι ο ΑΓΙΟΣ.Την επομενη παρασκευη 9 Ιουνιου στις 15.00 ξεκινα τα θερινα του δρομολογια.Συμφωνα με το openseas, aπο κυριακη εως κ Πεμπτη ο πρωινος αποπλους ειναι στις 07.25

Τις Παρασκευες θα φευγει στις 15.00 και τα Σαββατα στις 07.55

Με βαση εναν προχειρο υπολογισμο που εκανα λαμβανοντας υποψη τις ωρες αποπλου απο καθε νησι, το υπολογιζουν να ταξιδευει γυρω στα 18 με 18,5 μιλια.παντως σε καθε περιπτωση, η απομονωση των Δυτικων Κυκλαδων φαινεται προσωρινα εστω να τελειωνει.Απο Οκτωβρη κ μετα,εχει ο θεος!

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να βγηκε για δοκιμαστικο σημερα..Το ειδα απο την Φρεατυδα κατα τις 12+00.Δεν το ειδα ομως να επιστρεφει ...Γνωριζει κανεις κατι ??

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι εκανε δοκιμαστικο, ολα πηγαν καλα κ επεστρεψε να δεσει στα 200αρια.Αφου ειναι ηδη ετοιμο γιατι δεν ξεκιναγε απο σημερα να ανασανουν οι Δυτικες κ τωρα πρεπει να περιμενουμε μεχρι Παρασκευη?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί προφανώς δεν θα είναι τελείως έτοιμο. Το ότι το δοκιμαστικό πήγε καλά δεν σημαίνει ότι έχουν ξεμπερδέψει και με τις επιθεωρήσεις ή με όλες μα όλες τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Link to comment
Share on other sites

Την Παρασκευη καναμε ενα τουρ με το το Αγιος Γεωργιος. Η πρωτη αλλαγη που βλεπει το ματι σου ειναι η ξυλινη επενδυση που εχει μπει στους μπουλμεδες στις σκαλες που ανεβαινεις απο το γκαραζ. Πολυ καλο και ζεστο. Μπαινοντας στο σαλονακι στην πρυμη οι ενοχλητικες καρεκλες που ειχε εχουν αντικατασταθει απο πολυ ωραιους καναπεδες (ε ρε κατι υπνοι που θα πεσουν το χειμωνα ;) ) Και με δεδομενο οτι δεν ειμαι και ο ποιο παρατηρητικος επιβατης πολλα προσεξα. Τα καταστρωματα αστραφτερα οπως παντα με φαρδιες αντιολισθιτικες λωριδες αναμεσα στα παγκακια μη φαμε και καμια τουμπα τωρα το καλοκαιρι με τις βροχες :D . Απο καθαριοτητα παντα ελαμπε οποτε δεν εχει νοημα να το πουμε αλλη μια φορα. Απο κοσμο ειχε αρκετο περιπου 1300-1400. Και παμε τωρα στα ωραια. Ταχυτητα 18,9 σταθερα που σημαινει οτι οχι μονο ειναι στα ωραρια του αλλα και 5-10 λεπτα ποιο γρηγορα. Αυτη η διαφορα βεβαια θα καλυφτει το καλοκαιρι με την κινηση. Συγχαρητηρια σε οσους προσπαθησαν και το εχουν σ αυτη την κατασταση. Και μακαρι ο κοσμος να το καταλαβει και να το στηριξει γιατι περα απο ρομαντισμους και αρωμα θαλασσινου αερα ειναι και η μονη βιωσιμη λυση για τη γραμμη.

ΥΓ. Ειχα να δω απο το 1999 βαπορι της γραμμης να ερχεται 10 λεπτα ποιο γρηγορα στη Μηλο απ οτι λεει το προγραμμα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Παναγία μου δεν θέλω να πάρω τη δόξα Σου, αλλά μου φάνηκε σήμερα έτσι όπως έφευγε σήμερα το πρωί στις 08.00, να είναι άδειο από επιβάτες (γκαράζ δεν ξέρω). Η Χάρη Σου ξέρει τίποτα;

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που πάω να κλέψω τη δόξα του Π100 αλλά το πλοίο είχε αναχώρηση 07.55 και από το σύστημά του φαινόταν πως είχε γύρω στις 150 θέσεις ελεύθερεσ που σημαίνει μεγάλη πληρότητα.Είναι μάλλον φυσιολογικό αφού Σάββατο από Πειραιά τα περισότερα πλοία φεύγουν γεμάτα αυτή την εποχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παρασκευη και Κυριακη το πλοιο δεν πηρε καθολου φορτηγα. Αυτο φαινεται πολυ σωστη κινηση για τον επιβατη μιας και παρα την κινηση 60-90 ΙΧ και 200-400 ατομα σε καθε λιμανι δε χρειαζεται πανω απο 10-12 λεπτα συνολικα. Ετσι ειναι οσο μπορει μεσα στα ωραρια του. Μεσα παραμενει καθαρο παρα τον κοσμο που κουβαλαει πανω κατω συνεχεια.

Και κανοντας μια βολτα στα σαλονια του πλοιου και στηνοντας αυτι μαθαινει κανεις απο τους εχοντες γνωμη και γνωση για τα παντα επιβατες τα εξης γαργαλιστικα. Οτι το πλοιο ειναι το πρωην Κιμωλος που παραλιγο να βουλιαξει στη Ροδο το 92 ;) , οτι το πλοιο εχει κλιση δεξια επειδη οι ασχετοι βαλανε απο κει ολα τα φορτηγα :confused: (μα ποια φορτηγα αφου δεν πηρε κανενα, αλλα αυτο ειναι αλλο καπελο μαλλον :D ), οτι ο καπετανιος ειναι ο ιδιος που ειχε πεσει στον Πατροκλο γι αυτο παει μεχρι την Αιγινα απο τοτε και μετα στριβει για Κυθνο :confused: (του εχουνε πει αυτουνου για το separation τιποτα; ) Την επομενη φορα εκτος απο δραμαμινες θα παρω και ωτασπιδες γιατι η θαλασσα υποφερεται. Η βλακεια που μας δερνει σαν επιβατες ομως οχι

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ισχυει οτι θα δεσει 17 Οκτωβρη για ετησια, μολις 4 μηνες μετα την προηγουμενη?Γιατι τοσο νωρις?Ειχε ειπωθει πως θα εδενε ιανουαριο.Που οφειλεται η επισπευση?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί υποφέρει! Λεπτομέρειες δεν ξέρω γιατί δεν είμαι μηχανικός αλλά όπως έχει γραφτεί και λεχθεί το βαπόρι συναγονίζεται άριστα σε ταχύτητα τόσο τον ΘΕΟΦΙΛΟ όσο και την ΡΟΜΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απ οτι εμαθα στην τωρινη του ακινησια θα προσθεσει μονο πορτες στο γκαραζ για να συμορφωθει με Στοκχολμη κλπ και στροφαλο θα αλλαξει στην προγραμματισμενη ακινησια του το Γεναρη... Να γινω κακος και να ρωτησω αν μεχρι το Γεναρη το βρει κανενα κακο τι θα γινει στις Δυτικες παλι?

Θα φταιει ο κοσμος που θα γκρινιαζει?

Θα φταει το ματι?

Θα φταινε τα ταχυπλοα γιατι κανουν δρομολογια μονο το καλοκαιρι?

Θα φταιει η μαυρη μας η μοιρα?

Να κανω και γω ενα δημοψηφισμα τωρα που ειναι της μοδος?:confused:

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να το βρει κακό (Μητσοτάκη Νο: 2), αφού με τις στροφές που δουλεύει η μηχανή δεν το πονάει το δόντι του (κουζινέτο), όπως συμβαίνει και στο Ροδανθη.

Καθώς και ότι το Εξπρές Αθηνά στο τέλος Οκτώβρη θα μας πει καλό χειμώνα, ίσως να είναι ο λόγος!!:mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...