Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts


Superfast V Main Particulars / Superfast V Βασικά Χαρακτηριστικά :


Name / Όνομα: Superfast V
Previous Known Names (year) / Προηγούμενα ονόματα (έτος):
IMO Number: 9198927
LOA / Μέγιστο Μήκος: 203,90 m
Breadth / Πλάτος: 25,00 m
Gross tonnage / Μεικτό εκτόπισμα: 32728 tons
Year Build / ΄Ετος ναυπήγησης: 2000
Yard/Country /Ναυπηγείο/Χώρα: HDW, Germany
Engines (Maker and Capacity) /Μηχανές (Μάρκα και Ισχύς): 4 x Wartsila Sulzer 42240KW
Service Speed / Υπηρεσιακή Ταχύτητα: 27,5 Knots

____________________________

(2000, ex-Superfast V)

 

 

 

 

 

 

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

LIVE ENHNERWSH GIA OLOUS TOUS SHIPFRIENDS.PHRA TO EN LOGW KARAVI APO ANCONA GIA HGOUMENITSA STIS 1.30 TO MESHMERI.PRIN KANA DYWRO K ENW PLEAME ANOIXTA TOY BARI,KAPOIOS EPIVATHS DEN AISTANTHKE KALA OPOTE ALLAKSAME ROTA K FTASAME EKSW AP TO LIMANI TOY VIESTE...HRTHE TO LIMENIKO NA TON PAREI ALLA EKANE MISH WRA SXEDON GIA NA PIASEI PANW MAS...TWRA KSEKINHSAME GIA HGMNTSA...SORRY GIA TA GREEKLISH ALLA XRHSIMOPOIW ENA KOINOXRHSTO PC TOY PLOIOY.TIS EPOMENES MERES K FWTO!

Link to comment
Share on other sites

26/5,το περασμενο Σαββατο δηλαδη,ταξιδεψα μαζι του απο ΑΝΚΟΝΑ για ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ,με το περιστατικο που σας περιεγραψα παραπανω.Φυγαμε 13.50 αντι 13.30 λογω απειρων φορτηγων κ ΙΧ(μαλιστα αφησαμε και αρκετα εξω),κ φτασαμε ΗΓΜ/ΝΤΣΑ(μετα κ απ το tour στο VIESTE) στις 07.30 αντι 05.30..Το πλοιο ηταν απλα τιγκα,το ταξιδι μια χαρα,ουδεν παραπονο!Οριστε κ καποιες φωτο,μαζι κ το rescue boat ,που ηρθε για τον ασθενη.

post-709-128326965024_thumb.jpg

post-709-128326965028_thumb.jpg

post-709-12832696503_thumb.jpg

post-709-128326965033_thumb.jpg

post-709-128326965035_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 months later...
Συμφωνώ απόλυτα Εarl. Αυτό λέω κι εγώ.

Τώρα που ανέφερες τη HDW όμως, είχε κάποια προβλήματα με το Superfast V, γι' αυτό και παρέδωσε πρώτα το VI. Και ειδικά με το ελληνικό υποβρύχιο που έχει σημαντική κλίση και παραμένει εκεί (και μέσα στο νερό). Ίσως θα έπρεπε να πάει σε άλλο thread αυτό που αναφέρω τώρα.

To Superfast V αντιμετώπισε στα trials προβλήματα με τους μειωτήρες οπότε προκειμένου να επιδιορθωθούν καθυστέρησε η παράδοσή του.

Από εκεί και πέρα όταν οριστικά το αντιμετώπισαν το θέμα (νομίζω ότι πήγε και μετά την κάθοδό του στην Ελλάδα πάλι πάνω στο Κίελο για αλλαγή ύστερα από claim του κ.Παναγόπουλου) δεν έχει κανένα πρόβλημα όπως και τα επόμενα.

Link to comment
Share on other sites

Μια φωτογραφια σημερα του Σουπερφαστ V λιγες ωρες πριν πεσει απο τη δεξαμενη και τη θεση του παρει το Μπλου Σταρ Παρος.

Διπλα του για την ιστορια το "Νικος Τομασος" (χωρις ονομα σημερα).

post-1040-128326970537_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τι άλλο μένει πλέον να ακούσουμε? Δύο πύραυλοι...και κάνουν καταμέτρηση? Δηλαδή ούτε για τους πυραύλους δεν είναι σίγουροι!

Πύραυλοι μέσα σε φορτηγό

29/01/2008

Δύο πύραυλοι μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων βρέθηκαν από ιταλούς τελωνειακούς μέσα σε φορτηγό που μετέφερε πορτοκάλια στο λιμάνι του Μπάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό, το φορτηγό, που φέρει γερμανικές πινακίδες, κατέφτασε στο λιμάνι του Μπάρι από την Πάτρα μέσω του σούπερ Φαστ Φέρι 5.

Οι δύο οδηγοί του φορτηγού κρατούνται και ανακρίνονται από τις ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για πυραύλους που χρησιμοποιούνται από μαχητικά αεροσκάφη. Το γεγονός έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Πολεμική Αεροπορία, που προχώρησε ήδη στην καταμέτρηση των πυρομαχικών της

Link to comment
Share on other sites

Δείτε εδώ και τους πυραύλους ανάμεσα στα πορτοκάλια...:confused:

Εάν τρομάξατε (για την ΠΑ), χαλαρώστε...ήταν ψεύτικοι. Απλώς έτσι τους έρχονταν φτηνότερα τα μεταφορικά ...:D

Αλήθεια, δεν τους πήρε χαμπάρι κανένας όταν έφευγαν από την Πάτρα ή τα είδαν αλλά κατάλαβαν ότι πρόκειται για ομοιώματα? :confused:

Ψεύτικοι πύραυλοι, αληθινός συναγερμός

29/1/2008 10:35:00 μμ

Πηγή: ΝΕΤ 105,8

Χωρίς συνέπειες ήταν η κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά από πληροφορίες που έφτασαν από την Ιταλία ότι σε φορτηγό με Γερμανούς οδηγούς που προερχόταν από την Αλβανία φορτωμένο πορτοκάλια και πέρασε από την Πάτρα, εντοπίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας να έχει στην καρότσα του δύο τέτοιους πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς.

Τελικά ήταν ομοιώματα βλημάτων και όχι πραγματικά βλήματα, που είχαν φορτωθεί από την αεροπορική βάση Ανδραβίδας με ευθύνη ευρωπαϊκής εταιρείας όπλων που τα είχε προ ετών μεταφέρει στην Ελλάδα για τις δοκιμές των Φάντομ. Με έγγραφό της η εταιρεία έδωσε διευκρινήσεις στις ιταλικές αρχές για το όλο θέμα που αναστάτωσε για κάποιες ώρες τις αρχές της Ιταλίας και της Ελλάδας, ενώ αρχικά είχε διαταχθεί επείγουσα καταμέτρηση όλων των πυραύλων τύπου Άμπραμ από την Πολεμική Αεροπορία.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

Φθινοπωρινές φήμες που άκουσα αναφέρουν ότι το βαπόρι πουλήθηκε στην Stena.:eek:

η ΜΙG αν όντως έτσι είναι τα πράγματα με την αγορά των δύο νέων σουπερφαστ και την πώληση του 5 (μήπως ακολουθήσει και το 6 αν όντως πουλήθηκε?) ίσως να επιχειρεί να χαμηλώσει το κόστος λειτουργίας των πλοίων με την είσοδο δύο οικονομικότερων πλοίων και την πώληση δύο πιο δαπανηρών

Link to comment
Share on other sites

Το σιγουρο ειναι οτι την περασμενη βδομαδα το βαπορι επιθεωρηθηκε απο ανθρωπους της Stena. Τωρα αν προχωρησε η αγορα δεν το γνωριζω. Αρα αρχικα σαν φημη εχει σιγουρα καποια βαση

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Και τώρα ευτυχώς κλείνουν οριστικά. Μπορεί το πλοίο να επιθεωρήθηκε, να άρεσε και ιδιαίτερα όμως οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν κι έτσι ο βάπορας θα κάνει την ετήσιά του κανονικότατα και θα μείνει κοντά μας.

By the way, μιας και είχα την τύχη να το ταξιδέψω, να πω τις εντυπώσεις μου: Το πλοίο (όπως και όλα τα fast της γεννιάς του) είναι κυριολεκτικά Α Ψ Ε Γ Α Δ Ι Α Σ Τ Ο ακόμα και τώρα που πλησιάζουν οι μέρες της ετήσιάς του! Πρέπει να είσαι φοβερά προκατειλημένος για να του βρεις κάτι αρνητικό. Λάμπει από πρύμη μέχρι πλώρη, έχει απίστευτους εξωτερικούς χώρους όμως η ύπαρξη καμπινών και στο ντεκ 7 έχει κάνει τους κοινόχρηστους χώρους να μοιάζουν λίγο πιεσμένοι. Όλα τα λεφτά η πανοραμική του ντίσκο η οποία προσφέρει τέλεια θέα στην πρύμη του και το σαλόνι με τους μεγάλους καναπέδες μπροστά στη ρεσεψιόν. Κατά τα άλλα το service απλά άψογο όπως αρμόζει στο σκαρί και στην εταιρεία του. Αναχώρηση από Πάτρα 14:35 με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα (19:35 - 20:10) και άφιξη στην Αγκώνα στις 12:00 ελληνική ώρα με μία μικρή μισάωρη καθυστέρηση δηλαδή.

Mε την ευκαιρία ας δούμε κι ένα χειμωνιάτικο ξεμέρωμα στην Αδριατική πάνω σε ένα από τα καλύτερα ελληνόκτητα επιβατηγά.

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...
Μαλιστα προσφτα μου ειπε καποιος,πως εχει 5 τσιμινιερες(τις 4& μια μικρη που ισα ισα φαινεται):eek:....λογικα,μια για καθε τουρμπινα που εχει στις μηχανες του....:D

H 5η του ΛΙΣΣΟΣ ακομα δεν εξακριβωθηκε:P αλλα....η δευτερη του 5 ναι:confused:Δεν την ειδα να καπνιζει καθολου(ουτε στις μανουβρες)και επισης το ομορφο καταρτι ειναι χωρις καθολου μαυριλες.Σε τι να χρησιμευει αραγε...?

ΥΓ Φωτο αλα enas chiotis:D

post-709-12832698088_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

την τεταρτη που μας περασε, κατοικοι της ηρωων πολυτεχνειου και του αγιου διονυσιου, εκαναν καταγγελια στο ΚΛΠ, για "καπνισμο" του λιμενα απο το superfast V την ωρα της αναχωρησης. τα... οργανα του ΚΛ, ειπαν οτι σε επιτοπιο ελεγχο δεν εντοπισαν τπτ.

σημερα η εφημεριδα ημερα (που ασχολειται πολυ με τα ακτοπλοϊκα:rolleyes: τον τελευταιο καιρο), αναφερεται στην καταγγελια, δημοσιευει φωτο απο την προχτεσινη αναχωρηση (την ωρα που περνα εξω απο τη μαρινα το sfV) και κραζει το λιμενικο οτι εχει κανει τα στραβα ματια σε αλλες παρομοιες καταγγελιες. τους καταγγελοντες βγηκε να υποστηριξει και (ποιος αλλος), ο νομαρχης μας δημητρης κατσικοπουλος.

στο συγκεκριμενο δημοσιευμα, γινεται ενα σχολιακι οτι ολα τα πλοια της superfast βγαζουν υπερβολικο καπνο. την αληθεια την ξερετε. οταν μανουβραρουν και οταν πηγαινουν "κομμενα" ολα και οχι μονο τα κοκκινα, καπνιζουν περισσοτερο απο οτι οταν ταξιδευουν με ολο το δρομο. τωρα γιατι η ημερα και ο νομαρχης, τα βαζουν με τα κοκκινα και ειδικα με το SFV, δεν μπορω να το συλλαβω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Γι αυτο παει αρον αρον το BS1 για τις ετησιες των κοκκινων της Αδριατικης... Και ελεγα και γω γιατι δεν αφηνουν το απογευματινο ανεκτελεστο οσο θα κανουν ετησιες... Αλλα μαλλον ειναι επειδη θα λειπει ενα ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...