Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Απ' ότι έχω καταλάβει, με δρομολόγιο 13 ωρών αντί των 9 που κάνουν στα Χανιά και το Ηράκλειο, μου έρχεται η εξής απορία: Αφού το δρομολόγιο δεν συμφέρει, γιατί δεν κάνουν απ' ευθείας δρομολόγιο Πειραιά-Ρέθυμνο, χωρίς να πιάνει Μήλο και Σαντορίνη, όπως έκανε το 2012, και όπως έκαναν το Αρκάδι, το Πρέβελη και τόσα άλλα; Ούτως ή άλλως, υπάρχει ήδη δρομολόγιο δρομολόγιο προς Σαντορίνη, αλλά και άλλα νησιά των Κυκλάδων, το οποίο προφανώς θα συμφέρει περισσότερο για όσους πάνε Κυκλάδες, καθώς ενώ το μεν Olympus κάνει 4 ώρες για να φτάσει στην Σαντορίνη από το Ρέθυμνο, το δε Champion Jet την φτάνει σε λίγο λιγότερο από 3 ώρες.Πολύ φοβάμαι ότι το δρομολόγιο θα σταματήσει στην πρώτη βδομάδα και με χαμηλή κίνηση, όπως έγινε φέτος με το Superferry και πιο παλιά με τον Κορνάρο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 554
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Απλά για να ξέρεις όταν ξεκινήσει το πλοίο τα 3/4 του γκαράζ είναι ήδη γεμάτα από φορτηγά για Σαντορίνη. Το Ρέθυμνο μπήκε για να μπει. Την Σαντορίνη κυνηγάνε. Απλά τα πράγματα. 

Link to comment
Share on other sites

Με το καλό να ξεκινήσει το Olympus. Κατά την γνώμη μου, αν το πλοίο είναι σε καλή κατάσταση και γενικά τσουλίσει το εγχείρημα χωρίς παρατράγουδα , τότε  υπάρχουν και  κάποιες μικρές  πιθανότητες να πετύχει  . Ας αναλύσουμε το δρομολόγιο σε τρία μέρη.

1) Πειραιάς - Σαντορίνη και αντίστροφα : Σε αυτό το κομμάτι θα δουλέψουν αρκετά φορτηγά και μεταφορικές παρόλο που η Blue Star έβαλε και το Blue Carrier 1 για ενίσχυση του μεταφορικού έργου . Η ώρα αναχώρησης  από Πειραιά είναι βραδυνή και μοίαζει αρκετά με αυτή του Νήσος Σάμος προ διετίας , όπου είχε αρκετά καλές πληρότητες και σε επιβάτες πέρα από τα φορτηγά,  κυρίως κινέζους με προορισμό την Σαντορίνη. Βέβαια  αυτό το Bonus μπορούμε να το κρατήσουμε το πολύ μέχρι αρχές Οκτώβρη. Επίσης αν το δρομολόγιο έιχε ξεκινήσει νωρίτερα θα είχε και καλύτερα αποτελέσματα με προκρατήσεις που δεν υπάρχουν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

2) Σαντορίνη  - Ρέθυμνο : Εδώ νομίζω τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα . Μεταφορικές από Σαντορίνη προς Κρήτη και το αντίστροφο . Κυρίως οι μεταφορικές του Ρεθύμνου και των Χανίων έχουν λιγότερα χιλιόμετρα να διανύσουν από το να πάνε από το Ηράκλειο με τα Superferry . Για επιβάτες δεν νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι πέρα από τα βασικά.

3) Πειραιάς - Ρέθυμνο : Όπως έχουν αναφέρει και άλλοι προηγουμένως , η λογική λέει πως αυτό το κομμάτι δεν θα δουλέψει με επιβάτες , λόγω του χρόνου του ταξιδιού . Αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε και πως θα αντιδράσουν οι Ρεθυμνιώτες σε αυτό . (  Και οι Shipfriends😉 ) .  Για τις μεταφορικές του Ρεθύμνου θεωρώ,  πως κάποιες ,  θα επιλέξουν το συγκεκρινένο πλοίο , μόνο αν είναι αξιόπιστο σε βάθος χρόνου . 

Αυτά τα λίγα και τροφή για σκέψη.

Υ. Γ.  Δεν αναφέρομαι στο κομμάτι Πειραιάς - Μήλος , καθώς πιστεύω πως τα υπόλοιπα πλοία καλύπτουν τις ανάγκες , επιβατών και μεταφορικών .

 

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Τα αναφερεις γενικα πολυ καλα, θα προσθεσω ακομη οτι στο κομμάτι Πειραιάς-Σαντορινη θα κάνει ζημιά και στο Πρεβελης, που κατά την γνώμη μου θα επηρεαστεί περισσότερο.Εκτός ότι θα του πάρει ολα τα φορτηγά σταδιακά ( μιλάμε για όγκο 40+ καροτσες) θα εχει προβλημα και στους επιβάτες γιατί έχει πολύ καλύτερες αφιξοαναχωρησεις.Η Σαντορινη εχει τουριστες και ειδικα κινεζους ολο τον χρονο οχι μονο μεχρι τον Οκτώβρη.Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα  αλλά αν το Olympus είναι σταθερό στα ωράρια τού, σε περίπου 1 μήνα θα έχει καλά αποτελέσματα και στον επιβατικο τομέα.Γενικα πιστεύω ότι θα πάει καλά αρκεί να είναι σταθερό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους της ομάδας .

 

Η ιστορία με το olympus αρχίζει και κουράζει για μην πω εκνευρίζει αρκετούς Ρεθυμνιώτες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το εγχείρημα της CRETAN LINES που απέτυχε παταγωδώς.

Πιστεύετε ουι η γραμμή δεν είναι βιώσιμη ή για κάποιους άλλους λόγους δεν θα στεριώσει πλοίο στο Ρέθυμνο  (ανταγωνισμός ,λιμάνι κτλ ) 

Αν είναι έτσι να το πάρουμε απόφαση και να μην ασχολούμαστε .Από όταν έπαθε τη ζημία το ELLI T κάτι συζητιέται πάντα  και κάτι περιμένουμε 

 

Σας ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα γεννήθηκες; Διαβασε τι λέμε τόσους μήνες και τι λέγαμε και πιο παλιά.

Το λαθος σας σαν Ρεθυμνο ειναι πως πιστεύετε οτι ειναι πλοιο σας, οτι μπηκε για σας και οτι το γεγονος οτι μπηκε (θα εμπαινε εστω) ειναι αποτέλεσμα των ενεργειών σας! ΟΧΙ.

Το Ρέθυμνο δεν μπορεί να υποστηρίξει πλοίο. Δεν είναι λειτουργική μία τέτοια γραμμή. Το οτι οι πλοιοκτήτες του Ολυμπους το δρομολόγησαν και στο Ρεθυμνο ήταν για να κερδίσουν το κάτι παραπάνω του καλοκαιριού.

Αδύνατω να διανοηθώ πως τόσος κοσμος στο Ρέθυμνο περίμενε το πλοίο με τοση λαχτάρα δηλώνοντας οτι θα ταξιδεύει και οτι ειναι η καλύτερη επιλογή όταν κάνει 13 και βάλε ώρες, με τιμές καθόλου ανταγωνιστικές και τα έχουμε πει και αυτά αναλυτικά!

Οπότε σταματήστε εκεί στο Ρέθυμνο να βλέπετε φαντάσματα και σωτήρες, και δη οταν υποτιμούν τη νοημοσύνη σας και τσιμπάτε. 

Και όχι, δεν είμαι Χανιώτης που δεν γουστάρω να έχει το Ρέθυμνο βαπόρι. Μακάρι να έχουν όλα τα λιμάνια βαπόρια, αλλά όλα να γίνονται με λογική και όχι μόνο με συναίσθημα.

Η λύση που εγώ προωθούσα πάντα, σε συζητήσεις, είναι οτι το Ρέθυμνο μπορεί να έχει βαπόρι το καλοκαίρι και μόνο. Μία εταιρεία, βλέποντας τον ογκο των φοιτητών, θα μπορουσε να βαλει και τον χειμώνα ενα βαπορι σε 2 ή 3 δρομολόγια την βδομάδα, προς σαββατοκύριακο κυρίως, για να υπαρχει άμεση εξυπηρέτηση, αλλά μέχρι εκεί. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ανακοίνωση στήριξης από την ΟΔΙΑΣ 

 

ΟΔΙΑΣ
Ρεθυμνιώτες – Ρεθυμνιώτισες
Φίλοι και Φίλες
Θα επαναλάβουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη στήριξης της ακτοπλοϊκής γραμμής και του πλοίου OLYMPUS.Τα Μεταφορικά στοιχεία στο κομμάτι της διαδρομής από και προς το Ρέθυμνο, φαίνονται να είναι χαμηλά. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να στηριχτεί απ΄ όλους εμάς και από τους μεταφορείς μας διότι ίσως σε λίγο καιρό να μην το δούμε ξανά στο λιμάνι μας. Απλές και σταράτες κουβέντες λοιπόν, επιτέλους να ακούσουμε το καμπανάκι που βαράει ! Ας ελπίσουμε ότι τον άλλο μήνα που έχουμε το καρναβάλι μας οι επισκέπτες να το προτιμήσουν μιας και έχει γίνει αίτημα από την SeaSpeed Ferries για τροποποίηση των δρομολογίων σε ώρες για τον σκοπό αυτό. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
6 hours ago, Rhodes78 said:

Απ' ότι φαίνεται, όντως από την επόμενη Δευτέρα, αλλάζει ώρα αναχώρησης, τόσο από Πειραιά (20.00, αντί 21.30, με ώρα άφιξης στο Ρέθυμνο 10.10),  όσο και από Ρέθυμνο (18.00, αντί 1900 και ώρα άφιξης στον Πειραιά, 07.55).

Αύξηση του χρόνου ταξιδίου σε 14 ώρες λοιπον. 

Κι αν το πεις σε κανέναν απο αυτούς που το υποδεχόντουσαν στο Ρέθυμνο, σου απαντάνε "σκέψου πως κάποια νησιά βλέπουν πλοίο μία φορά τη βδομάδα".

Δεν ξέρω αν τελικά είναι η βλακεία που είναι ανίκητη ή απλά έχουν όρεξη να μας διασκεδάζουν με αυτά που λένε.

Δεν λεω, εστω κι έτσι είναι μία ακτοπλοική (κι οχι ατμοπλοική που γράφουν) σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά. Αλλά ας σταματήσουν οι ευλογίες και τα μεγάλα λόγια. Και ειδικά όταν προσπαθούν να σε πείσουν οτι είναι προτιμότερο από τα πλοία των όμορων νομών.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι αυξάνεται η διάρκεια στη πράξη το δρομολόγιο του Olympus, γιατί και όταν έφευγε στις 21:30 από το Πειραιά είχε άφιξη στις 10:20 στο Ρέθυμνο, (δηλαδή έκανε 13 ώρες), όπου ποτέ δεν έφτανε τέτοια ώρα. Άρα τα νέα ωράρια έρχονται πιο κοντά στη πραγματικότητα. 

Link to comment
Share on other sites

Σαφεστατα και πλέον ερχονται πιο κοντα στην πραγματικότητα. 

Όμως μεχρι τωρα πουλούσε στον επιβατη 13 ώρες και εκανε 15, τωρα πουλάει 14 ώρες και θα κανει πάλι 15.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα έχουν προγραμματιστεί μικρές αλλαγές στα δρομολόγια του Olympus για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ όπως δήλωσε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας θα προστεθεί έκτακτο δρομολόγιο και το Σάββατο (λογικά εξπρές, χωρίς ενδιάμεσα νησιά, πρωί από Ρέθυμνο και βράδυ από Πειραιά) για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που θα ταξιδέψουν για το φημισμένο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

https://www.mixcloud.com/pantelis-spiridakis-ii/tαλέμεολα-με-τον-εμπορικό-διευθντή-της-εταιρίας-γιάννη-δημητριάδη-για-τα-νέα-δρομολόγια-του-olympus/?fbclid=IwAR3BvvGI8O5BbrUbbWdH5s2osronieDe8Ad6IQ99zPIyXkYY5fTFQlVVAwY

OLYMPUS.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Την ωρα που τα δρομολογια του Olympus ακυρωνονται το ενα μετα το αλλο''λογω καιρου'',ο εμπορικος διευθυντης της Sea Speed κ.Δημητριαδης εκφραζει το παραπονο του για τη σταση των μεταφορικων εταιρειων του Ρεθυμνου να μην στηριζουν το πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

Και να πουμε οτι όλα αυτά, από την οδιας και τους λοιπούς προσκείμενους στο πλοίο, αποδίδονται στον οικονομικό πόλεμο των εταιρειών των όμορων νομών.

Με το συμπάθειο, ίδιες τιμές είχαν και πριν.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ διαφωνώ με τον κ. Διευθυντή.

Μια απευθείας σύνδεση Πειραιά - Ρεθύμνου με το Όλυμπος και τρια κυκλικά δρομολόγια (Κυριακή, Τρίτη, Πέμπτη από Πειραιά και Δευτέρα, Τετάρτη Παρασκευή από Ρέθυμνο) θα είχε ελπίδες.

Αλλά υπό προϋποθέσεις, οι τιμές να είναι λογικές, είναι νεοδρομολογηθεν, είναι μίας κάποιας ηλικίας και σίγουρα οι υπηρεσίες που προσφέρει, δεν κοντραρουν το έσχατο πλοίο των γραμμών της Κρήτης, Κρήτη ΙΙ.

Θα χρειαστεί σίγουρα υπομονή και επιμονή.

Επίσης, πραγματική στήριξη αυτών που θέλουν πλοίο στο Ρέθυμνο.

Ναι, έχουν συμβόλαια με μεταφορικές, όχι όμως όλοι. Τα συμβόλαια επιπροσθέτως δεν είναι εφ όρου ζωής. Εξ ου και η υπομονή.

Όσο για τις τιμές που γράφω παραπάνω, σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν προσφορές αλλά και ο κανονικός ναύλος να είναι ελκυστικός για τους τουρίστες του καλοκαιριού.

Έτσι, δε θα χρειάζονται ούτε παρατραβηγμενα ωράρια, ούτε το πλοίο πετάει και θα χτυπάει 21 σε λίγο μετά το στρώσιμο. 

Σταθερότητα και στοχευμένες κινήσεις απαιτούνται.

Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι δεν μπορώ να καταλάβω τον κύκλο που κάνει στο κομμάτι Μήλο-Σαντορινη και δεν περνάει ανάμεσα Μήλο-Κιμωλο όπως τα υπόλοιπα(Πρεβελης,Σολωμός κλπ).Μιλάμε για περίπου 12(!) ν.μ παραπάνω η βόλτα που κάνει.Οποιο πλεονέκτημα έχει σε ταχύτητα απεναντι στο Πρεβελης(περίπου 2.5 μίλια διάφορα υπέρ του Ολυμπους) αυτομάτως χάνεται στο κομμάτι Πειραια-Μηλο-Σαντορινη, και κάνουν ακριβώς τις ίδιες ώρες.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, lostromos said:

Σωστά όλα αυτά που λες αλλά όλο το εγχείρημα έγινε πρωτίστως για την Σαντορίνη.

Ασφαλώς.

Το γνωρίζω αυτό, απλά λέω την άποψη μου για τη γραμμή Πειραιάς Ρέθυμνο και το τι αναμένει η εταιρεία στο κομμάτι αυτό.

Αν στηριζεσαι στη Σαντορίνη δε λες ότι δε μας στηρίζει το Ρέθυμνο και για αυτό δεν πάμε καλά (δεν το λέει ευθαρσώς αυτό, βγάζει ωστόσο μια γκρίνια, που αν τη συνδυάσει κανείς με τις ακυρώσεις λόγω καιρού δρομολογίων). Το Ρέθυμνο αυτό είναι το συμπληρωματικό, όχι το βασικό.

Στα γραφόμενα σου @Lord δε μπορώ να εκφέρω άποψη, είναι νομίζω επιλογή αυτών που το ταξιδεύουν, θα ήταν παράλογο να αμελούν αυτό που γράφεις χωρίς να χουν λόγο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όπως το γράφεις Παναγία μου εγώ κατάλαβα πως θα έκανε μόνο Μήλο - Σαντορίνη και δε θα πήγαινε την προέκταση στο Ρέθυμνο. Να διευκρινήσουμε λοιπόν πως δεν κάνει καθόλου δρομολόγιο πρός κανένα νησί.

Link to comment
Share on other sites

Πηγαν να ανταγωνιστουν το Πρεβελη και εφαγαν τα μουτρα τους.Ας επελεγαν Τριτη Πεμπτη Σαββατο αναχωρησεις απο Πειραια και Κυριακη Τεταρτη Παρασκευη απο τα νησια.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, δεν έπρεπε καν να ξεκινήσουν ένα τόσο "ριψοκίνδυνο" πλάνο αλλά αυτό είναι αλλουνου παπά ευαγγέλιο..!

Τι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή τι Τρίτη-Πέμπτη-Σαββατο, το ίδιο κάνει. 

Άντε max να πήγαινε μέχρι Σαντορίνη και ότι μάζευε. Το να κάψει ότι έχει βγάλει στο δρομολόγιο σε μια προέκταση μέχρι το Ρέθυμνο είναι τρέλα!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...