Jump to content
Shipfriends

Δελτίο Κερατσινίου & Ικονίου(Μερτζάριο, Καρβουνόσκαλα κλπ)


Recommended Posts

Σημερα στην Μερτζαριο το χημικο τανκερ Bow Orion μαζι με το ρο-ρο Trader I που αναχωρησε κατα τις 2130 για Λεμεσσο και Χαιφα. Στην Καρβουνοσκαλα το Νικολας Α χωρις να εκτελει δρομολογιο ενω εκει βρισκοταν και το Aegean Glory που ξεφορτωνε απο δρομολογιο(υποψιαζομαι σε αντικατασταση του Μυκονος). Εκει και το Sea Angel.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Απο σημερα και παλι "στ' αρματα, στ' αρματα εμπρος στον Αγωνα" το ρο-ρο Μυκονος που ανεδυθη απο την ετησια του πραγματικα απαστραπτον. Δρομολογιο σημερα τοσο για το Νικολας Α(φισκα), αλλα και για το Maria G.

Link to comment
Share on other sites

Διανυκτερευσεις αποψε για τα Νικολας α, Aegean Star, Trader I και δρομολογιο προς τα Χανια για το Aegean Glory. Το πλοιο μετεφερε σχεδον αποκλειστικα συρομενα με ζωοτροφες και βυτια. Απεπλευσε μετα τις 2200 με γεματο το πανω γκαραζ και περιπου 40% του κατω απ' οτι μπορεσα να διακρινω.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα στο καινουριο car terminal στην Καρβουνοσκαλα, το απιθανο Trust Fortune με σημαι Σιγκαπουρης. Προκειται για μετασκευασμενο bulkcarrier με ραμπα στα 3/4 που βαζει ομως μονο ΙΧ. Εκει που ηταν τα κουβουσια των αμπαριων, εχουν ανορθωθει καποια κακοτεχνα τετραφωνα κουτια που δεν μπορω να καταλαβω σε τι ακριβως χρησιμευουν. Πραγματικα πολυ περιεργο πλοιο. Κατα τα αλλα χθες ειχαμε διανυκτερευσεις των Aegean Star, Μυκονος και Grande Scandinavia του Grimaldi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απιστευτη κινηση αποψε στην περιοχη Μερτζαριο-Καρβουνοσκαλας. Απο το πρωι ειχαμε δυο ρο-ρο του Grimaldi καθως και το Neptune Avra που φορτοεκφορτωναν ΙΧ αυτοκινητα. Απο πλοια της γραμμης Λεμεσσου και Χαιφας ειχαμε τα Trader I και Aegean Star, γυρω στις 1730 το δευτερο ηταν ηδη ασφυκτικα γεματο στο πανω γκαραζ και δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι και τα δυο πρεπει να εφυγαν γεματα. Το ερωτημα βεβαια ειναι αν θα πανε τελικα Χαιφα η σε καποιο αλλο λιμανι(Ashdod?). Δεν ξερω αν εχει μαθει ο Αποστολος που πηγε τελικα το Maria G.

Στην Καρβουνοσκαλα ειχαμε σημερα τα Μυκονος, Αρχαγγελος, Παναγια Κρημνιωτισσα και Νικολας Α σε αποσταση αναπνοης το ενα απο το αλλο. Στην γυρω περιοχη γινοταν το αδιαχωρητο απο τις ουρες των φορτηγων, με συνεπεια και τα τα πλοια να μου θυμιζουν καρτουν που κρατανε ενα βραχο πανω απο το κεφαλι και που οταν παει και στεκεται ενα πουπουλο επανω στον βραχο, ανοιγει το εδαφος και πλακωνει το καρτουν ο βραχος:P Πραγματικα δεν τα εχω ξαναδει και τα 4 μαζι τοσο φορτωμενα, αν μη τι αλλο δειχνει οτι αυτην τη χρονικη στιγμη το Αιγαιο ασφυκτια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Αποψε το Aegean Star ειχε αναχωρηση για Λεμεσσο και Χαιφα, αξιομνημονευτο ομως το γεγονος οτι συνηθως η αναχωρηση του ειναι τη Δευτερα το βραδι κι οχι την Πεμπτη οποτε και συνηθως αναχωρει το Maria G. Ειχαμε καμια σκαντζα η αλλαγη στο προγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Τα ro-ro Aegean Pearl, Trader I, Θεσσαλονικη, Αρχαγγελος και Μυκονος θα κανουν Χριστουγεννα εν Πειραιει και σας ευχοναι "παντι ποθητον".

Λάθος Νίκο:P :P Το Aegean Pearl έχει αναχώρηση σήμερα εάν δε κάνω λάθος στις 18:00 ή 20:00 για κάτω. Ήδη το πάνω γκαράζ είναι γεμάτο με ψυγεία.

Link to comment
Share on other sites

Σωστος:P ο Παναγια - I love Φλωρινιωτης - Εκατονταπυλιανη. Επισης να πουμε οτι απο ολη την ντανα με παρατημενα μοτορσιπακια που βρισκονταν διπλα στα ρο-ρο στην Καρβουνοσκαλα και με την προσφατη αφιξη του ΤΑΝΕ υπο τη συνοδεια του ρυμουλκου Αρχαγγελος Μ, δεν εχει μεινει παρα μονο το Παναγια Καναλα πλαγιοδετημενο εκει. Αντε να φυγει και αυτο μπας κι ανοιξει ο τοπος διοτι η κατασταση ειδικα το καλοκαιρι ειναι απαλευτη με το συνωστισμο των πλοιων. Και εδω πρεπει να επαινεσω την προσπαθεια των παιδιων του Β' Λιμενικου οι οποιοι πραγματικα τραβανε μεγαλο λουκι με τα ρο-ρο.

Link to comment
Share on other sites

Απο Κερατσινι μερια, Πρωτοχρονια μαζι μας κανουν τα Aegean Pearl και Αρχαγγελος αλλα και το ρο-ρο Μυκονος. Επισης τα car carriers Valmont Express της Flota Suardiaz που παραδοξως ειναι εδω απο χθες, αλλα και το Grand Benelux της Grimaldi.

Link to comment
Share on other sites

Οπως αναμενοταν και αμεσως μολις τελειωσαν οι γιορτες, ειχαμε αρκετες αφιξεις απο αυτοκινηταδικα. Το ολοκαινουριο και εντυπωσιακα χονδροειδες Talia της Wallenius-Wilhelmsen(στο ντοκ Δραπετσωνας στην πρωτη μαλλον εμφανιση του στον Πειραια), το γνωστο, μικρο και συμπαθητικο Neptune Thalassa της Neptune Lines στο κεφαλι της Μερτζαριο και εκατερωθεν αυτου οι αντιπροσωποι Grimaldi, Grande Europa και Grande Sicilia με το δευτερο και αυτο να μην το εχω ξαναδει στον Πειραια. Με την αναχωρηση του Neptune Thalassa, ειχαμε και τριτο σε μια μερα πλοιο της Grimaldi, το γνωστο(και με ελληνικο management/ownership), St Barbara.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Πανδαισια απο PCCs και ro-ro αποψε στο Κερατσινι. Την Grimaldi εκπροσωπησαν τα Grande Portogallo και Maltese Falcon, την Mitsui OSK τα Martorell και Acacia Ace, την Lief Hoegh το Hoegh Tropicana και μεσα σε ολα καπου χωρεσε και το Sea Angel.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πολλη ρο-ροκινηση σημερα το πρωι στο καταστημα. Το Grande Italia εκπροσωπησε την Grimaldi στο ντοκ Δραπετσωνας, δυτικα στη προβλητα 5 Ικονιου το Valmont Express της Flotta Suardiaz, ανατολικα το Western Highway της Kawasaki και προς Ικονιο το European Highway επισης της Kawasaki. Ακομη καπου εκει χωρεσε και το ψυγειο της κοινοπραξιας NYK, Lauritzen Reefers και Cool Carriers, Crown Garnet. Εχει ενδιαφερον να βλεφαριασουμε την πλωρη του Western Highway η οποια εχει ως εξης:

post-22-128326963533_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

H Salamis είχε παλιότερα ενα ρο-ρο με το όνομα ΝΟΣΤΟΣ. Και εμένα Salamis μου μυρίζει αλλά εννοείτε οτι με την αγορά του ΠΟΝΤΟΣ και τη φυμολογούμενη αγορά 2ου ρο-ρο, θα απελευθέρωναν τα ναυλωμένα Trader I και Maria G.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χαμος στο ισωμα(η μαλλον στην Καρβουνοσκαλα) αποψε. Ενω απο το πρωι ηταν μεσα ο Αρχαγγελος με αναχωρηση στις 2000 για Χανια(υποθετω) και ενω φορτωνε ακομα, επεσε διπλα του στις 1930 το Παναγια Κρημνιωτισσα και στις 1945 το Μυκονος, το δευτερο με αμεση αναχωρηση και το πρωτο με αναχωρηση τα μεσανυχτα. Καταλαβαινει λοιπον κανεις το τι γινοταν στην περιοχη απο ουρες φορτηγων. Απλα ο χωρος εκει δεν επαρκει και πιστευω οτι τουλαχιστον για το Μυκονος που ειναι και το μικροτερο σε κινηση, πρεπει να αποφασισθει μετακινηση στο ντοκ 3.

Για να ειμαστε και σωστοι, μην ξεχναμε και οτι το Β' Λιμενικο Τμημα του Κερατσινιου ειναι πηγμενο με διαφορα αλλα πραγματα για τα οποια ειναι αρμοδιο και δεν βρισκεται εκει για να κανουν τα στελεχη του τους τροχονομους. Και μη μου πει κανεις οτι τα ρο-ρο βρισκονται εκει για λογους ασφαλειας, διοτι δεν υπαρχει μεγαλυτερη υποκρισια απο αυτο το επιχειρημα, θυμηθειτε τι εγινε περυσι οταν το Highspeed επαιρνε καυσιμα ενω φορτωνε επιβατες και οχηματα. Αυτα δηλαδη ειναι ασφαλη και τα ρο-ρο δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Παρα πολυ μεγαλη κινηση τις τελευταιες ημερες στη Δραπετσωνα και στο Κερατσινι. Εκτος απο τα συνηθη πλοια της Κυπρου, δηλαδη τα Ποντος και Μαρια G, ειχαμε και το Ella J που αφιχθη την Κυριακη και αναχωρησε αργα το βραδι της Δευτερας. Αναρωτιεμαι αν εχει ναυλωθει και αυτο απο τη Salamis. Ευτυχως τελικα πηρε αδεια αποπλου το Grande Europa οποτε υπαρχει ακομα μια θεση για τους αλλους επισκεπτες, ειχαμε πολλους και διαφορους τις τελευταιες μερες. Τα Spes και Grande Scandinavia ηταν μονο δυο απο τα πλοια της Grimaldi που καθαρισαν το φορτιο του Europa. Ειχαμε ομως και αλλες επισκεψεις, οπως το Mediterranean Highway της K-Line, το Equuleus Leader της NYK, το Tinkerbell Mar της Neptune Lines αλλα και το Toledo της Wallenius-Wilhelmsen. Σημειωτεον οτι μερικες φωτο ειναι βγαλμενες λιγο παλιοτερα αλλα ολα τα ανωθεν αναφερομενα πλοια επισκεφθηκαν τον Πειραια μεσα στις τελευταιες 2-3 μερες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Χθες δεν αναχώρησαν τα Ro-Ro από τη Καρβουνοσκαλα που εξυπηρετούν τα νησιά (Παναγία Κρημνιωτισσα, Αλεξάνδρα Τ, Μύκονος), λόγω κινητοποιήσεως των κάποιων σωματείων των ναυτικών, εάν δε κάνω λάθος ζητάνε να αλλάξει η σύμβαση των ναυτικών αυτή της κατηγόριας πλοίων. Δηλαδή να μην πληρώνονται σύμφωνα με τη σύμβαση μεσογειακών φορτηγών αλλά όπως οι συνάδελφοι τους στην ακτοπλοΐα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...