Jump to content
Shipfriends

Sf_X

eMembers
  • Posts

    690
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Sf_X

  1. Θα συμφωνήσω με τον Nikos_Chania! Το πόσο θέλει η εταιρεία να είναι το μέγιστο του ορίζει ανάλογα και την γκρίνια ή μη των επιβατών που γνωρίζουν απο τα πάντα όταν είναι να διαμαρτυρηθούν!

    Σε όσους δεν αρέσει ή αγοράστε το και ανοίξτε το και με 45 αν πάει ή βρείτε κάτι πιο δημιουργικό να ασχοληθείτε! 

  2. Κάθε καλοκαίρι γίνεται το ίδιο πράγμα με όποιο απο τα 2 μεγάλα δουλεύει σαν 2ο πλοίο στα Δωδεκάνησα. Δεν είναι η πρώτη φορά! Εφόσον συντηρούνται σωστά δεν έχουν πρόβλημα, το έχουν αποδείξει.

  3. Υπάρχει όμως μια μικρή διαφορά.  Έξω δεν ειναι διαδεδομένο να βγαίνουμε με το κουβαδακι τη μπογια και να ριχνουμε ενα χερακι στις σκουριές καθε μήνα, να πέφτουν κ λιγες μπογιές στο ντοκο, και λίγο στη θάλασσα για να λέμε ότι ειμαστε μερακλήδες.

    Μια χαρά φαίνεται, ούτε τα χρώματα του εχουν χάσει την ζωντάνια τους ούτε ξεφτάνε σαν κάτι άλλα που βάφτηκαν "με μεράκι" σε 48 ώρες. Ανατρέξτε λίγο στην gallery να δείτε πως είχε έρθει ο Ικαρος το 2012 στον Πειραιά κ συγκρίνετε το χαρακτηρισμό "ταλαιπωρημένο" 

  4. 17 minutes ago, Nick the Greek said:

    Αντ' αυτού, το Blue Horizon εγκαινίασε την καλοκαιρινή δρομολογιακή του περίοδο με 1.5 ώρα καθυστέρηση, περνώντας πρίν 2 λεπτά τα φανάρια του Πειραιά.

    Ένα ακόμα δείγμα απο τα πολλά ότι ο όμιλος είναι στον autopilot σε πολύ απλά πράγματα

     (και ας ελπίσουμε όλοι ότι δεν είναι σαν αυτόν των grounded 737Max)

  5. 4 hours ago, ΝΟΜΙΚΟΣ said:

    Το πλοίο όποτε θέλει 20αρίζει,ταχύτητα έχει

    Για πόσο και με τι μεσοπρόθεσμες συνέπειες μηχανικά? Αν ειναι να το πιεσουν για μιας βδομάδας δρομολόγια και ψοφήσει στο δρόμο δεν αξίζει προφανώς

  6. Μπορεί η Έλυρος να μην έχει όλα τα ορίτζιναλ Τζαπανικά στοιχεία που θα θέλαμε να διατηρηθούν, παρόλα αυτά το δίδυμο της κοινοπραξίας αυτές τις μέρες για Χανιά-Ηράκλειο τραβά τα βλέμματα, προσφέροντας οφθαλμόλουτρον. Πάμε να δούμε και τον Όλυμπο λίγο παραδίπλα, εχθές, λογικά πριν του ευχηθεί ο @Nick the Greek καλό ταξίδι.

  7. Όταν και στα λιμάνια που θα έπρεπε να είσαι κύριος (Σούδα & Πειραιά) έχοντας  3 ώρες επίσημη φόρτωση, καταφέρνεις ο  κανόνας να είναι να καθυστερείς, δεν μπορει κανείς να πάρει στα σοβαρά το ωράριο.  Ειδικά στον Πειραιά, την ώρα αναχώρησης βάσει προγράμματος έχει απ έξω στην καλύτερη 40 κομμάτια κάθε βράδυ. Το αδελφό Τσαμπιον πως φόρτωνε όταν δούλευε στο Ηράκλειο ? 

  8. Σαν χθες θυμάμαι την πρώτη φορά που με έβγαλε ο δρόμος μου στο shipfriends. Πρέπει να διάβαζα για μερικές ώρες... Στην συνέχεια ξανά και ξανά. Η εβδομαδιαία επίσκεψη έγινε σιγά σιγά ημερήσια και πλέον καθημερινή συνήθεια. Τα χουμε ξαναπεί, καταλαβαίνουμε πόσο μετράει αυτή η σελίδα και την ποιότητα των ειδήσεων & γνώσεων στα στερητικά που μας πιάνουν όταν για τον χ,ψ λόγο δεν είναι διαθέσιμη για κάποιες ώρες.

    10 χρόνια εδώ and counting. Συνεχίζουμε δυνατά, στην πιο δεμένη θαλασσινή παρέα

  9. Ας ελπίσουμε να μην βρεθεί νηογνώμονας που θα παραλείψει όσα έκαναν τον προηγούμενο να φύγει. Δεν γίνεται να ταξιδεύουν πλοία τοσων χρόνων απλα φρεσκάροντας την μπογιά και αλλάζοντας 2 μοκέτες κ 1 σαλόνι...

  10. Για την ιστορία πάντως νομίζω θα πρέπει πέραν των κανονισμών να αφιερώσουμε και κάποιο χρόνο να διαβάσουμε είτε απο τις εταιρείες που τα προμηθεύουν είτε απο οποιαδήποτε άλλη επαρκώς ενημερωμένη πηγή τι είναι αυτά τα scrubber , πως δουλεύουν, και πως μοιάζουν συνήθως. 

    Λυπάμαι αλλα δεν μπορώ να φανταστώ κανένα λογικό λόγο που θα εμπαινε κανείς στην διαδικασία να εγκαταστήσει δυο κανονικά και δυο dummies εξαγωγές, πόσο μάλλον όταν τα έχω δει όλα να καπνίζουν ομοιογενώς...

  11. Μήπως κατα τύχη το δρομολόγιο που έγινε όλο αυτό το στορυ ήταν το αμέσως επόμενο του χτυπήματος του Φαιστός & του απαγορευτικού όπου όντως έκανε ένα Ηράκλειο-Πειραιά- Ηράκλειο και μετά συνέχισε στα κανονικά του δρομολόγια ???

    Το ΚΤΕΛ ορθώς σας άφησε στην Σούδα πρώτον γιατί δεν ήταν προγραμματισμένο δρομολόγιο του ΚΤΕΛ αλλά ναύλωση λεωφορείου μέσω του τουριστικού γραφείου που προτίμησε η εταιρεία το ΚΤΕΛ λογω συνεργασίας/χορηγίας αρα δεν "δικαιούται" να μπει στον σταθμό και δεύτερον γιατί όπως μόνος σου ανέφερες η σύμβαση εταιρείας-επιβάτη προβλέπει να σε αφήσει στο λιμάνι και από κει και πέρα κανονίζει ο καθένας πως θα μετακινηθεί. Ίσα ίσα αν ήταν χρονικά κοντά στην ώρα προγραμματισμένου κατάπλου του πλοίου η εταιρεία ήταν τυπική σε αυτό το σκέλος.

  12. The Fotis Method - (τίτλος mini-series του Netflix που θα μας εξιστορεί πως μια ολόκληρη τοπική κοινωνία μένει δέσμια απο ένα -περίπου- εφοπλιστή επι σειρά ετών με διάφορες φανταστικές "συμπτώσεις")

×
×
  • Create New...