Jump to content
Shipfriends

Svo

eMembers
 • Posts

  809
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Svo

 1. Είχε αναφερθεί κάτι πριν λίγο καιρό από τον φίλο @rhodian. Μήπως γίνει τελικά κάτι διαφορετικό που θα ''βολέψει'' και τα δύο πλοία ?
 2. Πριν λίγα χρόνια όταν είχαμε πολλές και μαζεμένες αγορές ταχύπλοων πλοίων από Ελληνικές εταιρείες, 2-3 φίλοι από το forum είχαμε σχολιάσει και αναρωτηθεί, τι θα συμβεί με αυτά τα πλοία, σε περίπτωση μεγάλης αύξησης του πετρελαίου και των καυσίμων, ως συνέπεια γεωπολιτικών εξελίξεων? Τότε ήταν ένα Θεωρητικό αλλά υπαρκτό σενάριο ,τώρα είναι πραγματικότητα. Οι εταιρείες, αποτελούμενες μόνο από συμβατικά πλοία, θα έχουν ίσως μικρότερα προβλήματα να διαχειριστούν.
 3. Ας δούμε και ένα βίντεο με το πλοίο. Αναμφίβολα πολύ όμορφο ναυπήγημα.
 4. Η γνωστή εταιρεία που είχε πετάξει λευκή πετσέτα.
 5. Αν αναλογιστούμε ότι η εταιρεία δουλεύει ήδη πετυχημένα σε Δυτικές και Σαμοθράκη με τα υπάρχοντα πλοία , τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια ενδεχόμενη αγορά θα αφορά το κομμάτι των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων. Ένα πλοίο σαν το Πανόραμα ας πούμε θα ήταν ιδανικό .
 6. Παρατηρούσα τις φωτογραφίες του πλοίου που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ , αλλά σε καμία δεν έχω δει τα καταπελτάκια να είναι ανοιχτά. Θυμάται κάποιος φίλος αν τα άνοιγαν ποτέ και επίσης αν είχε το βαπόρι κυλιόμενες σκάλες ? Γιατί έχω την εντύπωση πως στα ρεμέτζα στα νησιά, δούλευαν μόνο καταπέλτη .
 7. Μιας και μιλάμε για την Άγονη , ας θυμηθούμε μέσα από ένα βίντεο τις δυσκολίες που αυτή έχει και ας δούμε την φοβερή προσπάθεια του Πρέβελης στην Κάσο.
 8. Τις βλέπω και τις ξανά βλέπω και φτάνω να νομίζω ότι έχει πέσει photosop στην τσιμινιέρα .
 9. Κατά την γνώμη μου , αυτά είναι τα πιο όμορφα σινιάλα που έχει φορέσει ποτέ πλοίο, από αυτήν τη σειρά αδελφών . Πανέμορφο!!
 10. Εμμ τα λέγαμε !! Τελικά είναι πολύ βάρβαρο . Είναι σαν να έχεις πάρει τσιμινιέρα από πλοίο διακοσίων και βάλε μέτρων και την έβαλες στο Μύκονος. Πραγματικά πολύ κρίμα. Το Δήλος μπροστά του μοιάζει με κύκνο . Επίσης φανταστείτε να μπαίνει σε καμιά Τήνο ή Νάξο με 8άρι Βοριά . Το πλοίο πλέον φέρει πάνω του ένα πανί. Κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά (οπτικά). Ας ευχαριστηθούμε τουλάχιστον το Χίος όσο μπορούμε.
 11. Λατρεμένη εταιρεία παρόλο που ταξίδεψα σε μικρή ηλικία, μόνο με το Παναγία Εκατονταπυλιανή το 98 για Πάρο . Και είναι λατρεμένη γιατί αυτά τα πράσινα σινιάλα όλο και τα έβλεπα να ξεφυτρώνουν σε διάφορα λιμάνια των Κυκλάδων ή στις αφίσες στα πρακτορεία όπου τα χάζευα σαν κάτι το άπιαστο. Μάλιστα έβαζα τον πατέρα μου να ζητά τις τότε αφίσες που περίσσευαν στα πρακτορεία και είχα αποκτήσει μια φοβερή αεροφωτογραφία / αφίσα του Ναιάς Εξπρές . Οπότε θα ψηφίσω κυρίως με βάση την εξωτερική εμφάνιση και με το πόσο έχω ταυτίσει το κάθε πλοίο με την Αgapitos Lines . 1) Σούπερ Ναιάς 2) Παναγία Εκατονταπυλιανή 3) Ναιάς Εξπρές 4) Ναιάς ΙΙ Μιας και ψηφίζουμε ας θυμηθούμε και κάποια από τα δρομολόγια που έκαναν οι καραβάρες
 12. Για το Self τεστ υπάρχει η παρακάτω φόρμα όπου συμπληρώνεται χειρόγραφα . Αλλιώς μπορεί κάποιος να δηλώσει ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του τεστ και να εκτυπώσει τη δήλωση. https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf Εδώ και οι οδηγίες από την ANEK , όπου τα ίδια ισχύουν και για τις άλλες εταιρείες .
 13. Έχει κάποιος φίλος στη διάθεσή του , διαφημιστικό από το παρελθόν με ωράρια και δρομολόγια του θρυλικού αγονόπλοιου ?
 14. https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/naigaio/kyklades/kamares-sifnos-island.html Το μενού έχει και Web Camera στη Σίφνο !!
 15. Η δυναμική που έχει πλέον η εταιρεία είναι μεγάλη . Η κίνηση στις Δυτικές είναι σταθερά ανοδική τα τελευταία χρόνια και αυτό φαίνεται και από τις πολλές δρομολογήσεις με ταχύπλοα. Aκόμη και πέρυσι το καλοκαίρι αυτά τα νησιά δούλεψαν σχετικά καλά . Η λογική λέει πως ,ένα από τα συμβατικά που θα έχει πλέον η εταιρεία , θα πάει στις Δυτικές. Οπότε ο Κ. Ηλιόπουλος μπορεί να στοχεύει να κάνει σιγά σιγά τις Δυτικές το επόμενο κάστρο του . Και αν θέλει αγοράζει και τον Σολωμό παρακάτω και έχει δυο συμβατικά να ανεβοκατεβαίνουν . Σενάρια να έχουμε 🙂
 16. Νομίζω δεν θα αργήσει η στιγμή που θα μπει σε σκληρή κόντρα με την ΑΤΤΙCA. Kαι θεωρώ πως θα δούμε και άλλα συμβατικά στον στόλο ως προς αυτήν την κατεύθυνση .
 17. Όντως θα είναι αρκετά περίεργο αν το αφήσουν έτσι και δεν γίνει κάποια μετασκευή .
 18. Blue Star Chios After Passing Ammoudi - Oia , Santorini Heading to Naxos 19/12/2020
 19. Επεσήμανα την συγκεκριμένη αριστερόστροφη μανούβρα διότι κατά την περιστροφή ο καταπέλτης περνά πάνω από τις μπίντες και έρχεται στη θέση του . Είναι άλλο να κάνεις περιστροφή 20-30 μέτρα πιο έξω και μετά να έρθεις πίσω και άλλο μετά την περιστροφή απλά να ρίξεις καταπέλτη . Προσωπικά , από το 2002 έχω συχνές επισκέψεις στο νησί της Τήνου και συνεπώς έχω παρακολουθήσει πολλές μανούβρες με όλα τα πλοία που έχουν περάσει αυτά τα χρόνια αλλά και όλους τους εξαίρετους πλοιάρχους που αναφέρεις, αλλά κάτι παρόμοιο με αντίστοιχα πλοία στην ικανότητα μανούβρας δεν έχω δει . Δεν λέω όμως ότι είναι η πρώτη φορά που μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
 20. Έβλεπα τις προάλλες στην Web Camera την μανούβρα του Superferry II στην Τήνο και εξεπλάγην με την ακρίβεια της . Σχετικά πολύ γρήγορη μανούβρα και καταπέλτες πάνω από τις μπίντες. Μετά θυμήθηκα ότι είναι o Cpt Γιάννης Βουτσελάκος στο Τιμόνι . Το φοβερό είναι πως κάποτε έτσι έμπαινε στο Λιμάνι της Τήνου και με 8άρι βοριά και έδενε το Tera Jet με ακρίβεια χιλιοστού με την ίδια τακτική.
 21. Επειδή αγαπάμε ότι έχει να κάνει με θάλασσα και ειδικά τους φάρους ας δούμε κάποιες φωτογραφίες από τον όμορφο φάρο της Σαντορίνης στο Ακρωτήρι . Οι φωτογραφίες δεν διεκδικούν δάφνες ποιότητας καθώς ήταν λίγο πριν το συγκεκριμένο κινητό με εγκαταλείψει , οπότε ζητώ συγνώμη αν δυσαρεστήσω κάποιον .
 22. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
 23. Akrotiri Lighthouse - Santorini 17/9/2020
×
×
 • Create New...