-
Posts
235 -
Joined
-
Last visited
Content Type
Forums
Events
Gallery
Posts posted by Agrino
-
-
Το μεγάλο πρέπει να είναι το ASOLARE, για το μικρό δεν μπόρεσα να βρω κάτι.
-
Ως αρχιτέκτονας το μόνο επιχείρημα που αφορά στην ανάγκη να κατεδαφιστεί το κτήριο και θεωρώ ότι έχει βάση, όχι με βάση την πραγματικότητα και την νοοτροπία της μπανανίας που λέγεται Ελλάδα, αλλά τις ώριμες πρακτικές παραγωγής και δημιουργίας δημοσίου και ιδιωτικού, χτισμένου και διαμορφωμένου χώρου που μπορεί να βρει κανείς σε ανεπτυγμένα κράτη, είναι το υψηλό κόστος αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του κτηρίου με οποιαδήποτε χρήση.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απόρροιες των, κατ εμού, στρεβλών και αυτοκαταστροφικών νεοελληνικών ιδεοληψιών και απόψεων που έχει εδώ και δεκαετίες μεγάλη μερίδα του πληθυσμού για το τι είναι από τοπόσημο, αρχιτεκτονική και μπρουταλισμός, μέχρι οικονομία, πολιτική και ανάπτυξη και προοπτική γενικότερα.
Το πρόβλημα με αυτό το κτήριο είναι ότι είχε την ατυχία από την μία να ασχοληθεί κάποιος να του προσδώσει μια ξεκάθαρη αρχιτεκτονική έκφραση (δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω αν ήταν σωστή ή όμορφη ή όχι), αλλά από την άλλη την κατάρα να αναλάβει όλα τα υπόλοιπα στάδια της μελέτης, κατασκευής και συντήρησής του ένας ή περισσότεροι κρατικοί οργανισμοί χωρίς πρόγραμμα, συντονισμό, ικανότητα και αίσθηση ευθύνης απέναντι στα χρήματα των φορολογούμενων με τα οποία έγινε και αυτό το κτήριο.
Γιατί ο μόνος χαρακτηρισμός που αρμόζει στην διαδικασία μελέτης που περιγράφει ο κ. Μπούσμπουρας είναι τραγική, συνταγή για μελλοντική καταστροφή. Επίσης, αμέτρητα άλλα δημόσια και μη κτίσματα στην χώρα έχουν κατασκευαστεί πριν τον ΓΟΚ του 1985, αλλά ούτε πέταξαν πανωσηκωματα τύπου οικογενειακη μονοκατοικία με αναπάντεχη ανάγκη για προίκα έξτρα όροφο, ούτε αχρηστεύτηκαν από σεισμούς που έγιναν και γίνονται συνέχεια στην Ελλάδα.
Τέλος, το γεγονός ότι ο κ. Μπούσμπουρας αγνοούσε μέχρι πρόσφατα το τι είναι και τι σημαίνει μπρουταλισμός (που ανάθεμα αν είναι αυτό που περιέγραψε στο άρθρο) δεν τον τιμά ως απόφοιτο της σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς γνωρίζω ότι στο πρόγραμμα της σχολής αυτής περιλαμβάνονται μαθήματα αρχιτεκτονικής και ιστορίας αυτής. Δεν εκπλήσσομαι, βέβαια, αφού τοποθέτησεις του είδους είναι σε απόλυτη σύμπνοια με την καθεστωτική εδω και δεκαετίες νοοτροπία παραγωγής και κατασκευής δημόσιου χώρου από το δημόσιο και θεωρεί τον αρχιτέκτονα ως αμπαζούρ-διακοσμητή. Με τις πλάτες φυσικά όλων των συνδικαλιστικών τεχνικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του αρχιτεκτονικού, από ΤΕΕ μέχρι ΣΑΔΑΣ.
Εν κατακλείδι, εδώ που έφτασε το έρμο το κτήριο καλά θα κάνουν να το γκρεμίσουν. Αλλά καλό θα ήταν να μην είχε φτάσει εξ αρχής σε αυτή την κατάσταση το κτήριο, και γι αυτό έχουν ευθύνες συγκεκριμένα άτομα και οργανισμοί.
-
Το airone είναι το όνομα στην ιταλική δημοτική του σταχτοτσικνιά, με την επιστημονική του ονομασία να είναι ardea cinerea.
-
Με τις βοήθειες και λίγη έρευνα επανέρχομαι, και θα προτείνω πλοίο USS Wahoo, κυβερνήτης Dudley W. Morton και γεγονός η βύθιση του ιαπωνικού πλοίου μεταφοράς αιχμαλώτων (στην συγκεκριμένη περίπτωση Ινδών) Buyo Maru, με την επίθεση ακολούθως και κατά των διασωστικών λεμβών τού.
-
Θα επιχειρήσω ένα λεγόμενο long shot, και θα πω πλοίο Akagi, ναύαρχος Nagumo και το γεγονός φυσικά η επίθεση στο Pearl Harbor.
-
Η λογική λέει ότι θα βγει ίδια με του Patmos. Δεν έχει να κάνει με το ναυπηγείο που γίνεται η παρέμβαση, αλλά από τα τεχνικά σχέδια και τον εξοπλισμό που έχει αγοραστεί. Από την στιγμή που έγινε η μετατροπή στο Patmos, θεωρώ απίθανο να αλλάξουν κάτι στο αδελφό του, ξοδεύοντας χρόνο και χρήματα.
-
Grazie per la corrispondenza!
Και η μετάφραση, ο φίλος αναφέρει ότι η πυρκαγιά εμφανίστηκε όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Olbia. Οι φλόγες ξεκίνησαν από φορτηγό ψυγείο, αλλά δεν φαίνεται να προκάλεσαν ζημιές στο πλοίο. Η βραδινή αναχώρηση στις 18/6 αναβλήθηκε για να γίνουν έλεγχοι στο πλοίο, ενώ οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην πρωινή αναχώριση της επόμενης μέρας.
-
16 hours ago, georgios express said:
Αν και μόνο ακουστά τον έχω, μόνο γούστο έχει; Με τέτοια αναλογία staff/guests είναι Άρχων και μπράβο του.
Είναι κυρίως θέμα κανονισμών και κλάσης, καθώς με πάνω από 12 επιβάτες θεωρείται επιβατηγό και όχι πια αμιγώς σκάφος αναψυχής, και απαιτούνται σημαντικές αλλαγές σε όλο το σκάφος, από εξοπλισμό όπως τα σωστικά μέχρι την ίδια την κατασκευή του κύτους. Και αυτό στα yacht είναι σημαντικό όχι μόνο για το έξτρα κόστος, αλλά γιατί πολλές φορές δημιουργεί εμπόδια στην οργάνωση των χώρων με γνώμονα την άνεση και την πολυτέλεια που απαιτείται σε τέτοια πλοία.
Όντως όμορφο σκαρί και συγχαρητήρια στην εταιρεία, όχι μόνο για την κατασκευή σε ελληνικό ναυπηγείο, αλλά και γιατί γνωρίζω ότι στον σχεδιασμό του και στην επίβλεψη συμμετείχαν και συμμετέχουν αρκετοί Έλληνες, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο στην Ιταλία.
-
Λεπτομέρεια: Παρατηρώντας τις φωτογραφίες, και του Nick the Greek και άλλες στο διαδίκτυο για επιβεβαίωση, είδα ότι στην μετασκευή του επί Seafrance (αν δεν κάνω λάθος) στην πρύμνη έκοψαν σεβαστό κομμάτι του ducktail του πλοίου.
(έχω αρχίσει να σαλεύω από την καραντίνα) -
19 hours ago, MILTIADIS said:
Tο euro2day αναδημοσιευει μεταφρασμενο στα ελληνικα ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο των Financial Times το οποιο καταγραφει μελετες επιστημονων ανα τον κοσμο οι οποιοι προσπαθουν να ερμηνευσουν την εμμονη του νεου ιου να εμφανιζεται ιδιαιτερα εντονα σε συγκεκριμενη γεωγραφικη κατανομη(30-50 μοιρες βορεια του Ισημερινου)και προσπαθουν να μελετησουν πως αυτο συνδεεται με τις κλιματολογικες συνθηκες της ζωνης αυτης καθως και με την ταση των συγγενικων με τον covid ιων να''εξαφανιζονται''το καλοκαιρι και να επανεμφανιζονται το χειμωνα.
Και να συμπληρώσω, εκτός των κλιματολογικών συνθηκών, και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
-
*και όσο προλαβαίνετε. Αν δεν την σκοτώσει και ο κορωναϊός, αυτή η εταιρεία θα επιζήσει τα πάντα, πιο ανθεκτική και από τις κατσαρίδες.
-
Το πλοίο αναχώρησε το Σάββατο το μεσημέρι από την Νάπολη, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Nick the Greek για τα δρομολόγιά του. Η εξωτερική του εμφάνιση είναι ακριβώς και απαράλλαχτη όπως στην τελευταία φωτογραφία, σινιάλα La Meridionale και σβησμένο φουγάρο.
-
Fast Ferries, διότι αντέδρασε υποδειγματικά στο ατυχές συμβάν της βλάβης του Αικατερίνη Π, τόσο με την ναύλωση του αντικαταστάτη, όσο και με την επένδυση στην επισκευή του.
Απέκλεισα τις μεν Μινωικές λόγω της αντιμετώπισης της γραμμής των Χανίων, κι ας κατανοώ ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να έρθει αντικαταστάτης από τον στόλο Grimaldi, και την Seajets γιατί ένα WC Jet δεν φέρνει την άνοιξη. -
Norman Atlantic από εμένα. Εξωφρενικό για ένα πλοίο σε αυτή την κατάσταση και με αυτές τις ζημιές να κυκλοφορεί ότι θα επισκευαστεί, ιδιαίτερα όταν έχει ήδη προσαράξει για scrap.
-
Το σκάνδαλο των ρυμουλκών, γιατί είναι μια τέλεια ερμηνεία του γνωστού ρητού "una faccia una razza", με αγαστή συνεργασία ελληνικών και ιταλικών επιχειρηματικών μυαλών.
-
World Champion Jet από εμένα, γιατί είναι το μόνο πλοίο που έκανε την διαφορά μέσα στο 2019, προσφέροντας ταχύτητες που είχαμε χρόνια να δούμε και αξιοπιστία που δεν μας έχει συνηθίσει η Seajets.
-
20 hours ago, Nick the Greek said:
Κοιτώντας τα αγωνιστικού τύπου ιστιοφόρα, σε ωραίο κρέμ χρώμα το Galateia, πιο μικρό και πιο σκοτεινό σε απόχωρση το Lyra. Αυτό το Magic Carpet εμένα -όντας άσχετος- δε μου πολυγεμίζει το μάτι.
Το οποίο Galateia είναι το 3ο της σειράς Wallycento της μονεγάσκας Wally, και πρόκειται για αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό 100 ποδιών μήκους, με την μετάφραση στα αγγλικά να είναι cruiser-racer. Παραδόθηκε το 2015, ενώ το δε Magic Carpet 3 είναι αδελφό του Galateia και πρόκειται για το 2ο Wallycento, παράδοσης το 2013. Αν δεν κάνω λάθος, έχουν το ίδιο σκάφος, αλλά διαφορές στο rigging, στην διάταξη των πτερυγίων και έρμων και open deck, αλλά και στο εσωτερικό, τόσο σε διακόσμηση όσο και σε διάταξη. Σημείωση, τα ιστιοπλοϊκά αυτής της κατηγορίας, είναι μεν σχεδιασμένα για αγωνιστική χρήση, αλλά έχουν εσωτερικά πολυτελή και συνήθως minimal.
Και το Lyra είναι Wally, αλλά αρκετά προγενέστερο, του 2000, και μικρότερο, στα 24 μέτρα ολικό μήκος. -
Συμφωνώ απολύτως. Το ταξίδεψα σήμερα προς Αμοργό, και φαίνεται σχεδόν παντού πόσο ταλαιπωρημένο είναι.
Μετά την επιστροφή στην βάση, θα έχει και αναφορές των φετινών ταξιδιών. 😁
-
6 hours ago, express adonis said:
Γιατι σε αρκετα καταμαραν υπαρχει και "τριτη" πλωρη???ασχημη γεφυρα αλλα ωραιο ολο το υπολοιπο...οι ραμπες φοβερες 😛
Κυρίως για να σπάει το κύμα που δέχεται στην πλώρη το πλοίο στα δύο και να μην εγκλωβίζεται η ενέργεια μεταξύ των δύο σκαφών. Εκμεταλεύονται, όμως, τον επιπλέον όγκο και επιφάνεια σκάφους και πολλές φορές τοποθετούν και τις άγκυρες στις δύο πλευρές της "τρίτης πλώρης".
-
Τα 5 πλώρια παράθυρα στο main deck εκατέρωθεν φαίνονται ότι δεν είναι καλυμμένα με καπάκια, αλλά έχουν αντηλιακή μεμβράνη, σε αντίθεση με τα παράθυρα των υπόλοιπων χώρων. Και δεν είναι προσθήκη που έγινε στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες στην gallery τα είχε και όταν ήρθε. Τα μεταλλικά καπάκια βρίσκονται μόνο στα παράθυρα της πλώρης.
On 7/14/2019 at 2:03 PM, proud_ionian said:τα πλοια παλαιοτερων δεκαετιων, τα φινιστρινια ειχαν μονιμα, στην εσωτερικη πλευρα, μεταλλικο καλυμμα (sorry δεν ξερω τον ναυτικο ορο), για να σφραγιζονται στις ασχημες θαλασσες.
Off topic, καλύμματα και υποδοχές με μπουλόνια για αυτά τοποθετούνται και στα περισσότερα yacht άνω των 30 μέτρων, και εφαρμόζονται συνήθως όταν διασχίζουν τους ωκεανούς ή σε δύσκολα περάσματα. Επίσης, σε προσεγμένα κότερα, οι υποδοχές κρύβονται με αφαιρούμενα κομμάτια των εσωτερικών επενδύσεων.
-
Ενώ πρύμα τού βρίσκεται ένα εκ των Tito Neri Ottavo (όγδοο) ή Tito Neri Nono (ένατο), πιθανότατα το Nono, κατασκευής 1988, που βρίσκεται μέχρι και σήμερα παροπλισμένο αλλά πλήρως λειτουργικό στο λιμάνι του Piombino. Πρόκειται για μια σειρά από 8 αδελφά (3ο μέχρι 10ο) που κατασκεύασε η Fratelli Neri στα Cantieri Navali Tommasi στην Ανκώνα μεταξύ του 1978 και 1989, όλα στο ίδιο αρχικό σχέδιο. Το όνομά τους οφείλεται στον Tito Neri, υιό του ιδρυτή της εταιρείας Constante Neri, και παππού των αδελφών Neri που μέχρι και σήμερα διοικούν και κατέχουν την εταιρεία.
2 hours ago, Nick the Greek said:Η δε Algherina ήταν η γυναίκα του Tito Neri, συνεπώς στην φωτογραφία έχουμε συνάντηση συζύγων. Και αν και μοιάζουν γενιές ολόκληρες μακριά από ναυπηγικής μεριάς, στην πραγματικότητα τα χωρίζουν μόνο 5 χρόνια.
-
1 hour ago, Nick the Greek said:
Το άλλο που συμβαίνει στο βίντεο που είδαμε από το ντόκο και δεν δώσαμε βάση, είναι οι επιβάτες του ποταμόπλοιου. Ένας από αυτούς προσπαθεί να αποβιβαστεί αλλά υποχωρεί η σκάλα και τον τραβάνε μέσα ενώ μισοκρέμεται στο κενό. Όσο δε για τους επιβάτες του ποταμόπλοιου που είναι ήδη στη στεριά, παρατηρείστε πως το πλήρωμα τους οδηγεί πρός την έξοδο. Έλα όμως που η πόρτα της εξόδου είναι κλειστή και οι επιβάτες μένουν εγκλωβισμένοι στο ντόκο, γι αυτό και πρός το τέλος του βίντεο ακούγεται κάποιος να φωνάζει -στα ιταλικά- για την τιμημένη την πόρτα. Security level 1, που δεν έχει ούτε έξοδο κινδύνου για τους επιβάτες. Τροφή για σκέψη.
Ακριβώς αυτό το παρελκόμενο σχολίασε και φιλικό μου πρόσωπο που παρακολουθήσαμε μαζί το βίντεο. Επιβάτες του ποταμόπλοιου τρομαγμένοι να τρέχουν στην αποβάθρα δίπλα στο μεγαθήριο εκτός ελέγχου, και να βρίσκουν κλειστή την πόρτα. Και το μπινελίκι στα ιταλικά στο τέλος, κλασσική σκηνή. Πρώτα αφήνονται τα πάντα στην ανοργανωσιά, όλα τελευταία στιγμή και στο πόδι, καμία τήρηση προγράμματος, έρχονται αναπόφευκτα οι αναποδιές, και αρχίζουν τα μπινελίκια. Από το πώς οδηγούν μέχρι το πώς εργάζονται, και στην στεριά και στην θάλασσα.
1 hour ago, Nick the Greek said:Και όπως -κακεντρεχώς- παρατήρησε κι ένας φίλος, συνέχεια στους Ιταλοί συμβαίνουν αυτά.
Και θα συνεχίσουν να τους συμβαίνουν όσο για όλα φταίνε η τύχη, οι μετανάστες, οι Γερμανοί, ο Βορράς, ο Νότος, οι άλλοι.
-
Σήμερα δημοσιοποιήθηκε η προκαταρκτική έκθεση για το δυστύχημα της πτήσης 302 της Ethiopian Airlines, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως τα αρχικά ευρήματα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, αλλά όχι συμπεράσματα και αιτίες. Σε αυτό φαίνεται ότι η πτήση αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα με τον αισθητήρα γωνίας προσβολής (Angle of Attack), παρόμοιο με την πτήση της Lion Air που συνετρίβη τον περασμένο Οκτώβριο, αν και οι πιλότοι ακολούθησαν όλες τις αναθεωρημένες διαδικασίες.
Μετά και από αυτή την έκθεση, η ίδια η Boeing εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου τής, στην οποία αναγνωρίζει ότι οι δύο πτήσεις συνετρίβησαν εξ' αιτίας δυσλειτουργίας του MCAS, ζητεί συγνώμη για τους νεκρούς, και υπόσχεται άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με ενημέρωση του λογισμικού του αεροσκάφους και των διαδικασιών εκπαίδευσης των πληρωμάτων.
Προσωπικό σχόλιο: Για να βγει η ίδια η Boeing από μόνη της να αναλάβει την ευθύνη, πριν καν τα οριστικά ευρήματα και συμπεράσματα από τα δύο δυστυχήματα, σημαίνει ότι κάτι πήγε πολύ στραβά στην εξέλιξη και διαπίστευση των 737 MAX και των διαδικασιών εκπαίδευσης των πιλότων.
Είναι σαν να αγοράζει κάποιος καινούριο αυτοκίνητο, και να βρίσκει ένα ωραίο πρωινό το όχημα να στρίβει αριστερά από μόνο του, ακόμα κι αν αυτός στρίβει το τιμόνι δεξιά, εξ' αιτίας ενός συστήματος ασφαλείας, χωρίς να τον έχει ενημερώσει ο κατασκευαστής ή ο αντιπρόσωπος για την ύπαρξή του. -
Μετά από 2 δυστυχήματα σε Ινδονησία και Κένυα σε διάστημα 4,5 μηνών και 346 νεκρούς συνολικά, και με εταιρείες και οργανισμούς (μεταξύ άλλων την ευρωπαϊκή EASA) να καθηλώνουν προσωρινά και μέχρι νεωτέρας τα αεροσκάφη αυτού του τύπου, η νεότερη και πιο εξελιγμένη έκδοση του Boeing 737 φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τουλάχιστον εμπιστοσύνης και φήμης, αν όχι και όντως τεχνικού τύπου. Ενώ από πίσω ακολουθεί και η μετοχή της Boeing, σε πτώση -9% από χθες που άνοιξαν τα χρηματιστήρια μετά το δυστύχημα στην Κένυα.
Δελτίο Βella Italia
in Κίνηση, Διελεύσεις & "Εμφανίσεις"
Posted
Έτσι ακριβώς Nick, αυτή είναι η χρήση του. Τοποθετήθηκε στο σημείο που βρίσκεται μετά την εισοβή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Η μόνη διαφορά είναι ότι μάλλον κάνει την αντίστροφη διαδικασία, μετατρέπει το LNG που φτάνει με πλοία σε αέρια μορφή για το δίκτυο της Ιταλίας.
Επιπλέον, το πλοίο έχει γίνει έμμεσα και μήλον της έριδος πολιτικού debate (αν όχι σύγκρουσης) μεταξύ της κυβέρνησης και του κράτους από την μία μεριά, και περιβαλλοντικών οργανώσεων και οργανισμών από την άλλη, με διακύβευμα τον περιβαλλοντικό τού αντίκτυπο και τον κίνδυνο ατυχήματος. Προφανώς το θέμα δεν αφορά στο συγκεκτιμένο πλοίο αλλά στην χρήση του και την χωροθέτησή της.