Jump to content
Shipfriends

satikin

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

  1. Πριν από λίγους μήνες το ''Ευβοια Σταρ" ξεκινούσε απο το λιμανι της Ραφήνας.Μετά απο πολλές προσπάθειες να σηκώσει άγκυρα ? ή οτιδήποτε άλλο και δεν κατέστη δυνατον, γύρισε στο λιμάνι... Στην δευτερη προσπάθεια, οι πλαγιες "υπερκατασκευές" του βρήκαν στο μώλο και η πλώρη του ακούμπησε στο " Θεολόγος" με τα πολλά και αφού βοηθήθηκε με πλαγιο κάβο απο άλλο πλοίο στα αριστερά του, αντί να κατεβάσει επιβάτες για επιθεώρηση-καθώς είχε βρει στο τσιμέντο- έφυγε για Μαρμάρι,,,Όπως ήταν φυσικό στα μισά της διαδρομής μας γύρισαν πίσω...!! Βγήκαμε και φύγαμε για Στύρα.. Καθαρή Δευτέρα με καιρό γεμάτο 8άρι επιβιβαζόμαστε στο άλλο πλοίο της εταιρίας το "Πανόραμα" αφού είχαμε ειδοποιηθεί ότι θα είναι το τελευταίο δρομολόγιο λόγω καιρού, στις 17.45... Το πλοίο γεμάτο επιβάτες και αυτόκινητα φθάνει στην Ραφήνα όπου αρχίζει η δραματική αποβίβαση. Το σκάφος να ανεβοκατεβάινει σαν τραμπάλα και τα αυτοκίνητα κυριολεκτικά να πηδάνε έξω... Κάποια στιγμή κλείνει την μπουκαπόρτα και επιχειρεί αλλαγή σημείου προσδεσης...ξαναδένει και αρχίζει νεά έξοδος,,,Καμμία ανακοίνωση μεχρι στιγμής για πιθανή αδυναμία εκφόρτωσης όλων των αυτοκινήτων, ώστε κάποιοι επιβάτες να επιλεξουν την αποβίβαση τους,αφήνοντας μόνο τον οδηγό.. Όταν τα πράγματα έγιναν τρομακτικά, το πλοίο κλείνει μπουκαπόρτα και αναχωρεί για Μαρμάρι με καμμιά εικοσαριά αυτοκίνητα και 65 επιβάτες που δεν πρόλαβαν... Δύο προσπάθειες πρόσδεσης στο Μαρμάρι απέτυχαν και το πλοίο μετά απο ατελείωτους γύρους στον όρμο δένει αρόδο στον Φυγιά με κατεβατό 10άρι να το δέρνει αλύπητα.... Τελικά στις 02.00 δένει στο Μαρμάρι και ξενυχτησμένοι αφηνόμαστε να οδηγήσουμε τρεισίμισι ώρες για τα σπίτια μας... Λάθη επι λαθών απο τους υπευθύνους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο...Γιατί το πλοίο και με ποιά εντολή απέπλευσε αρχικά με τόσο καιρό..? γιατί δεν ειδοποιήθηκε για την κατάσταση που επικρατούσε στη Ραφήνα..? αυτά και άλλα ερωτήματα που δεν θα απαντηθούν ποτέ και απο κανένα.Καί εμείς σαν προβατα, αδιαμαρτύρητα, αντί να καταθέσουμε αγωγές στη εταιρία και αναφορά στο λιμεναρχείο κάναμε το σταυρό μας και φύγαμε ευτυχισμένοι...!!!!
  2. ....τελικά έλαβα με μήνυμα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν και ευχαριστώ... Σύμφωνα με αυτές πρόκειται για ένα λίμπερτυ με Ελληνική σημαία κάποιας ναυτιλιακής με το όνομα Κουλουκούνδη...Για το λιμάνι υπάρχουν αμφιβολίες...
  3. Παρακολουθώ Πολύ καιρό τώρα σαν εΠισκέΠτης την σελίδα σας-μοναδικής στο είδος γι' αυτούς Που αγαΠάνε τα Πλοία και τη θάλασσα- και είμαι σίγουρος ότι είστε οι μόνοι, Που θα έχουν αΠάντηση στην αΠορία μου...είμαι αΠο Παλιά -αΠο τον Πατέρα μου- κάτοχος ενός Πίνακα ( φωτό) και θα ήθελα να μάθω αν το είκονιζόμενο Πλοίο είναι ελληνικό..οι μόνες Πληροφορίες - αΠο τον Προηγούμενο συλλέκτη- ήταν ότι το λιμάνι είναι το ρόττενταμ και ότι κατά Πάσα Πιθανότητα το Πλοίο ήταν ελληνικό. ευχαριστώ εκ των Προτέρον για τις τυχόν αΠαντήσεις σας... φιλικά νικήτας.
×
×
  • Create New...